Chania.

Andra dagen på Kreta så regnade det en skur på morgonen då vi satt ute och åt vår frukost, men det slutade då vi var klara. Men vi bestämde oss för att ta bussen in till Chania för att titta runt, strosa på smågator och må gott.(Trots att jag hade blivit lite snuvig under natten).

Bussen kostade runt 16-17 svenska kronor(1.70 euro) och systemet var helt annorlunda mot för här hemma. Att det ens fungerar är ett mysterium. Man klev på genom någon av de bakre dörrarna och satte sig, efter en stund kom det en biljettgubbe som tog betalt och gav dig två lappar på vad du hade betalat. Men det fungerade.

Vi gick och kikade på några smågator och i diverse små butiker innan vi slog oss ner på en resturang med havet och en fyr som utsikt och åt våran första riktiga "greek salad" med en kall mythos till. Efter vår lunch så skulle vi försöka oss på att gå runt och ta oss ut på fyren, ska vara helt ärlig nu, vi orkade inte hela vägen(haha). Sen var det bara att hitta tillbaka för att ta en buss "hem" igen och hinna med att ligga på stranden någon timma innan det var dags att kliva upp.








På kvällen så intog vi resturangen Karma där vi blev lovade varsin gratis drink på husets bekostnad och åt en jättegod middag(en av de bästa middagarna som åts där borta). Vi lyckades även tömma hela första rakiflaskan så att servitören kom ut med en ny och tog en med oss. Även den flaskan tömdes. Sen provade vi oss på lite minigolf som jag förlorade och lite basketbollkastning som jag ägde i! Rätt som det var så promenerade vi och hamnade på Eclipse för en ´sex on the beach´ där vi lyckades hamna i samtal med en dansk som jobbade där och en alban som numera bodde i grekland. En supertrevlig kväll och vi somnade gott när vi väl landat i sängen!







Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback