Halkan.

Halkan är verkligen dryg.

Men imorse, sagt och gjort. Jag for in till stan där vid tiosnåret och hittade det jag var ute efter samt lite extragrejer. Med mig hem fick en ny sminkväska, nytt läppglans, foundation och rougeborste, en halsduk, en kofta och två klänningar följa med. Eller ja, jag stack ju iväg till systeryster efter det halkiga väglaget och snön yrandes i den lite lättare snöstormen.

Men vi har surrat, busat med lille H, köpt glass och ätit, surrat ännu mer, sett runt(mkt mer som är klart nu) och visning av mina nyinköpta kläder. Att köra hem sen i mörker och halka är inte så trevligt så jag körde som en mes(tänkte faktiskt på att det finns älg också).

Ouff. Ska ta och prova den lila klänningen nu och hålla tummarna för att den passar, provade den nämnligen inte när jag köpte den. Jag vill kunna ha den imorgon. Sen blir det dusch, idol och det där innan J kommer och hämtar mig efter hockeyn.

Nu faller vita flingor ner från himlen.

Vi ser det snöar, vi ser det snöar,
det var väl roligt? hurra.


Näe min underbara skulle iväg till jobbet imorse kollade han ut och sa "snön ligger fortfarande kvar" och jag svarar "mm, och så kanske det kommer mer idag också, vi får väl se." Och ja, nu snöar det. Ändå mysigt.

Klockan tio ska jag vara på språng, då affärerna öppnar. Ska inhandla nå grejer innan jag ska iväg ut till syrran idag. Men ska väl först fika klart och sedan ska jag lägga mig och dra mig en stund. Vi vaknade ändå innan sju imorse utan väckarklocka, men det beror väl på att vi la oss så pass tidigt igårkväll. :)

Första snön.

Och så var det torsdag. En torsdag då första snön för vintern kom. Trodde
att det var frost men frost som ligger kvar på marken klockan elva på dagen?
Ja, det var snön som låg där. En dag då jag varit ledig. Så även om jag vaknade
tidigt så kunde jag ligga och dra mig rätt länge, hur skönt som helst. Sen
var det bara att vakna till liv, fika, duscha och göra sig klar.


Men när jag skulle ta bilen idag och upptäcker att den inte är hemma håller jag på att bli rasande men ser att bror är hemma och att det troligtvis är mamma som har bilen, pust. Det var bara att gå till hennes jobb och hämta den för att sedan köra och lämna nyckeln på dagis som jag lånade igår. Efter det var jag äntligen på väg till Anna. Har suttit där i några timmar och babblat på, snusat och pussat bebis och sådär.

Snart beger jag mig väl till kroken och min underbara, måste bara invänta hans samtal samt att bilen kommer hem så jag kan brassa iväg i halkan. Sen har jag tänkt fara ut till min storasyster imorgon och hälsa på, ska då även passa på att busa en del med H när vi hämtat hem honom från dagis. Blir nog en väldigt bra dag. :)


Tiotimmarsdagen.

Jag är allmänt trött efter dagen. Sen måste jag pika mig själv för att jag
är så jävla seg och lite halvfeg. Vad har hänt med mig?


Ja, 10 timmarsdagen gick bra. Tyckte dock det var läskigt att gå för att låsa/släcka runt om i byggnaden som ju faktiskt är ganska stor ändå, och så blev det ju kolsvart överallt pga mörkret utomhus. Sen att larma och alltihopa, eftersom jag slapp det sist jag stängde pga att en avdelning hade a-möte och rektorn var kvar. Men jag är ju ännu en erfarenhet rikare och måste komma ihåg att kila dit med nyckeln imorgon även om jag inte får in något jobb för dagen.

Har bara legat framför tvn hela kvällen sen jag kom hem, fick skratta en del åt afv(americas funniest videos) och även åt bonde söker fru. Men min fina, han skrattade faktiskt också om än lite mindre än mig. Nu sitter jag bara och funderar på om en dusch vore bäst och sedan krypa ner under täcket.


<3

brr, it´s cold in here.

Jag har inte gjort en enda vettig grej efter att jag klev upp innan elva idag.
Eller jo, har ju iofs tackat ja till jobb imorgon. Och det blir en sådär 10 timmars
jobb imorgon. Peppa peppa.


Sen är det ju så att jag har problem att gå i trappan nu också,
men det bevisar ju bara att träningen tog på igårkväll.

Nu ska jag duscha och sen blir det att röja undan lite grejer här och var tills
min fina kommer och hämtar mig. Hoppas bara att han ska kunna skjutsa
mig imorgon innan jobbet. Annars måste jag banne mig försöka ordna så
att jag får ta bilen.

Helt skadat mör.

Helt slut nu och lär ju vara totaldöd imorgon. I musklerna alltså.
Direkt efter passet och jag kan knappt gå upp för trappen och mina
axlar känns som paralyserade. Lustig känsla när man inte har känt
den på cirka ett och ett halvt år. Om jag hade träningsvärk efter step1
förra onsdagen lär det ju inte vara någonting mot för vad jag kommer
få nu efter det här bodypump passet.


Jag pressade mig själv väldigt hårt. Med tanke på att de enda vikterna jag lyft under senaste 1½ åren är i form av barn. Alltså mest slitsamt för ryggen. Och då att inte få ta mindre vikt än vad som sägs kan vara ganska tufft, men jag klarade det och känner mig nöjd över mig själv. Dock får jag ju som sagt se hur jag mår imorgon då jag kommer vara alldeles mör i armar, axlar, fram och baksida lår, bröst och rumpa. Eventuellt kanske lite i magen också. Vars kommer jag inte att ha ont? Kanske i vaderna och i ryggen, om inte dom åker dit de också. Huvudet, händer, fötter!

Kort sagt. Jag tog mig inte iväg för step2kp som jag hade tänkt först, jag somnade och sov en timme när jag låg och vilade. Och det var väl det som gav mig energi att orka ta tag i att fara och träna till sist, även om det blev bodypump som jag fasade litegrann inför just pga träningsvärken jag kommer få. Men som jag alltid sa förut, då märks det iallafall att musklerna har arbetat.

Hur ska jag orka?

Jag är trött, men jag vet att jag skulle behöva ta mig själv i nackskinnet och
ge mig en rejäl spark i baken så att jag tar mig iväg för att träna. Det är så
att jag vill träna idag men är egentligen helt slut efter att ha fått sova för lite
inatt. Men jag har ju åtminstone ca 40minuter på mig innan jag måste ha
bestämt mig och eventuellt gett mig själv en redig spark.


Och jag som trodde att jag knappt skulle få in något jobb i veckan, hur var det med det egentligen? Jo, jag la mig. Kunde inte somna, det var så att det kändes för ensamt och tomt eftersom J inte låg vid sidan om. Vred och vände mig ett bra tag innan jag till slut somnade vid ettsnåret. Ja, cirka halvsju imorse fick jag samtalet: "Kaan du jobba idaag eller har du redan fått in något?". Självklart var ju givetvis mitt svar. Det har varit en hel del ståhej och grin eftersom det var i princip alla på avdelningen idag, inte lika få som i fredags. Många som har varit sjuka var tillbaka och då var det ju extra kul förstås.

Sen är jag ju en sån som tycker om att busa en del med ungarna och inte bara vara en tråkfröken direkt, och det sliter ju på orken det också. Nu kör vi även punktmarkering på ett barn också så att det blir ganska mycket om man ska hålla koll på det samtidigt som någon annan gör sig illa eller dylikt. Jag tycker att det är kul att jobba som jag gör, men det sliter även på krafterna och gör mig mer trött vissa dagar än andra, mestadels beroende på sömn och sedan barnens skyhöga energikrafter.

Jaja, kan ju lägga mig en kvart tjugo minuter och sedan känna efter hur jag vill göra,
därefter höra om jag skulle kunna få ta bilen också annars så funkar det ju lik förbajat
inte.

Rappakalja.

Det var ganska trevligt och lärorikt det där sminkgrejset med Mary Kay
produkter, handkrämer, rengöringsprodukter, foundations med mera.
Finns vissa grejer som skulle vara kul att ha, helt klart men jag har inte
ekonomin för det just nu. Julklappshandlingen står fortfarande på
priolistan.


Det känns som att det inte kommer bli så mycket jobb i veckan, det är ju lovvecka.
Men man vet ju aldrig, för det är ju klart att det kan dyka upp när man minst anar det.
Ska försöka ta mig ut till systeryster någon dag i veckan om jag är ledig, hälsa på
Anna, träna, städa, fika/möte på fredag och sådär. Så jag kommer nog ha grejer
att göra ändå, mestadels roliga då förstås om man bortser från städningen.

Jag känner bara för att skriva dyngtrött med stora bokstäver, ett ord som skulle beskriva så väl hur jag känner mig just nu. Men jag sitter mest och funderar vad jag ska ge mig in på för träning imorgon, step2 kp(konditionspass) eller ett litet spinningpass. För jag är så rädd att jag skulle få ännu mer träningsvärk av att pumpa(bodypump). Världsliga problem det där, men jag får väl helt enkelt se vad som passar bäst tidsmässigt. På onsdag blir det nog step1an igen iallafall.

Kan ju inte annat än längta innan jag kommit in i de ordentliga träningsrutinerna, de gånger jag kommer slippa den fruktansvärda träningsvärken man får när man inte tagit i med vissa muskler under en lång period. Och förhoppningsvis lyckas jag och Sandra tajma in så vi kan träna med varandra någon dag snart framöver, dock inte i veckan då hon reser iväg söderöver till Gotland.(Seså, bara för att ni läste det där behöver ni inte kapa planet).

Och så blev den en massa onödigt babbel som vanligt.
Men men, skriver ju trots allt bara för att jag vill skriva av
mig och visst är det kul om någon ids läsa.

Björklöven leder med 3-0.

Hemkommen efter skoterns dag där vi flängt fram och tillbaka mellan olika ställen, men det har varit trevligt och med Abba-musiken spelandes i bilen och några trallandes. Fiskpinnar till middag och nyss påslagen dator för att se resultatet hittills i matchen. Hej och hå, Löven leder med 3-0 efter första perioden mot Troja. Bra, då får jag en mycket glad pojkvän sedan.

Snart blir det lite kaffe och om lite mer än en timma är det, vad kallar man det för?
Ja, men Joss ska ha en slags sminkvisning här hemma hos oss med Mary Kay
produkter. Några kompisar till morsan kommer, min ena syster, storebrors tjej och
morbrors fru. Kan bli en mycket trevlig tillställning. Kanske man hittar sig något bra
som man vill ha och som man faktiskt kan se till att köpa. Vi får väl an se.

Stekta kinesiska räkor, lite hajfenssoppa och en vårrulle.
Näe, skämt å sido. Men jag och hjärtat var och åt på Great
Eastern igår, kyckling i currysås för min del och sjukt gott
var det. För övrigt var det vår tremånadersdag igår, tiden
rusar bara iväg. Sen på kvällen var vi barnvakt åt min store-
brors son för att både han och hans tjej skulle ut med några
vänner. Så vi låg och slappade med Ben & Jerrys, chirrebumsing
och lite dricka framför tvn, Beck. Och lille V han lät inte ens
en enda gång. Om det inte blev för ljudlöst med tanke på
ovädret ute. Det blåste och regnade hej vilt.

Nej, kaffe var det ja.


Ja, och för övrigt så är mitt hår så här kort nu.
Jag börjar vänja mig igen som tur är, annars
vet jag inte vad jag skulle ta mig till.

Träningsvärken.

Jag är fortfarande alldeles mör i kroppen. Träningsvärken.
Att då göra alla de lyft man gör när man jobbar på dagis är
ganska tungt, det gör nästan ont. Men samtidigt är det ju
bara träningsvärk och man får se till att bita ihop.


Och jag trivs verkligen på den avdelningen där jag har varit idag, men
det är väl för att jag känner till barnen och rutinerna så pass väl efter att
jag va där de där 2½ veckorna för inte så länge sedan.

Ska lägga mig och vila en stund innan jag ska in i duschen och sätta mig
och se idol(jag har inte orken att fara på Elin och Lodis inflyttningsfest på
andra sidan gatan) innan min fina kommer och hämtar upp mig efter att
Björklöven har spelat sin match för kvällen. Vi alla hoppas självklart på vinst.
Och jag har tippat på 4-1 som resultat, fast utan pengar inblandat.

Mystisk dröm.

Jag har sovit en stund ikväll. Hann tillochmed drömma en stund.
Om att djuren smet ut och stack efter vägen, vad fann jag mer?
Jo, en Engelsk blodhund. Stor, grå och snäll. Så självklart tog jag

även med den hem. Men till slut så var det som om allting
utspelade sig hos syrran i Arvidsjaur(om man bortsåg från när
de smet här) fast inte i de huset som dom bor i nu. Den upphittade
hunden hade ett
halsband med nummer på.

Vilket gick till en hyresvärd? Skumt dröm. Men efter många om och
men så tog sig hunden ut och jag skrek "hunden, HIIIIIT!" Kan jag
klandra honom, han var pinknödig och råkade istället pinka på
plastgräset på altanen.(hahaha). Sedan var även tydligen en pojke
i huset som inte var så gammal, som tydligen skulle vara deras son.
Äntligen svarade de rätta ägarna och vi skulle mötas upp efter vägen
så jag kunde överlämna hund och barn. Men jag vaknade innan det
och glömde att jag inte hade sagt till Rille att han skulle gå och lägga
sig. Men tur för mig, det hade han gjort av sig själv.

.

Jag har inte vänt mig om.
Klaga verkligen inte på mig,
sköter du dig så mycket bättre
själv egentligen? Jag förstår inte
hur man kan ha hjärta att bara
skylla en massa på en annan
person när man inte gör mycket
mer för att vara bättre själv. Så
säg aldrig någonsin att jag vänt
ryggen till och inte vill göra något
åt det. Jag vill bara inte vara den
enda av oss som verkligen vill det.
Vill att du även ska förstå att det även
är du som gör en del fel i det hela.

<3 J.

Ryska posten och FN-storsjung.

Huvudvärk, trött och träningsvärk, helt underbar kombination.
Eller? Hade väl underlättat om man slapp huvudvärken iaf.


Men igår small det. Inte på något annat vis än att jag äntligen gjorde det.
Köpte träningskortet, ett årskort. Och jag tränade step 1. Dvs 40 minuter
kondition och 20 minuter styrka(för rygg, mage, bröst och triceps).
Efteråt kände jag mig stolt över mig själv trots att jag hade glömt bort en
hel del sen sist jag tränade om de olika stegen, men självsäkerheten
kommer väl dyka upp sakta men säkert.

Imorse var jag väl världens klantigaste. Jag glömde min telefon hemma hos J och tänkte "jaja, jag får väl fara och hämta den efter jobbet och hoppas att han är hemma då". Men han är ju världens gulligaste som for dit jag jobbade idag och sökte mig för att ge den till mig. Och när han höll på att ge upp och överlämna den till min mamma fick han syn på mig bakom gympasalen där jag lekte ryska posten(som säkert många minns sen de själva var yngre) med ungarna. Jag pekade och sa "hon?, hon? eller han?, han?" och en halvtimme innan han kom hade några av tjejerna stannat kvar lite extra efter mellis och börjat fråga mig hur han såg ut, speciellt eftersom en av flickorna såg oss när vi var och handlade en gång. Och dom tyckte han var lång, typ runt en sisådär 53 meter, och det är klart att dom överdrev lite extra när det i själva verket är strax under 2 meter. Och glad blev jag att han överraskade mig, vilket jag alltid blir.

Det är kul att vara i den där klassen, det var trots allt i den som jag påbörjade mina vik. Varpå de därefter utökades. Även om de nu börjar bli större(går nu i 2an), kaxigare och högljuddare så är dom alltid lika söta när man kommer dit och inte har varit där på länge. Som imorse, jag hann inte innanför dörren innan jag blev attackerad med kramar. Det är inte många som möts av glada barn på morgonen när de är trötta inte.

Imorgon är det FN-dagen. Fick börja dagen idag med att gå till min gamla
högstadieskola med lite "FN-storsjung" med kör och orkester på scen i aulan.
Där det sjöngs låtar som "ingenting", "barn i alla länder" "thank you for the
music" och "mamma mia, på svenska". Och i vissa låtar sprang den ena
musikläraren med en mikrofon till vissa barn i publiken och lät de sjunga
en rad var ibland i texten. Lite liknande allsång på skansen. Men jag tycker
fortfarande att det var bäst när 6åringarna stod på scenen och sjöng två
stycken låtar, och så sött det lät.

Jag fick en flashback från när jag själv gick i skolan. Dels låg och mellanstadiet
där jag minns storsjungen, julspelet i trean, att jag var med i kören - därav ett lucia-
tåg också för skolan, skolavslutningar och dylikt. Sen minns jag även högstadietiden
eftersom vi satt i denna lokalen där t.ex Grubberevyn övades in och visades upp för
massor av folk, och jag även medverkade i sminkgruppen ett år och teatergruppen
när jag gick i nian. Sen minns man alla julavslutningar där musikklasserna sjöng
och spelade julsånger eller lärarna sjöng och spelade rudolf med röda mulen och
en hade en stor röd plastnäsa och renhorn på sig. Sen även alla skolavslutningar
också såklar. Ja, flashbacks helt enkelt.

Jag kände att det här blev ett långt inlägg med mycket rappakalja men det blev mycket idag som jag hade på hjärtat och jag ville inte bara berätta hälften av det.

En onsdag.

Har jobbat idag, hunnit vila en kvart, packat grejer och mikrat lite snabbmat
och bytt om. För jag kommer fara vilken minut som helst och träna, step1
blir det. Men först måste jag såklart köpa kortet så jag far lite tidigare än jag
egentligen skulle behöva. Första gången idag, vilket även innebär att jag ska
använda mina nya skor för första gången också och hoppas på att dom är
superbra.


Direkt efter ska jag till min fina, därav lite nedpackade grejer för att kunna
duscha eftersom jag ska vara där tills imorgon. Och jag får vänta och se
om de ringer om nå jobb imorgonbitti, på fredag vet jag iallafall att jag har
8-17 så jag klagar inte alls särskilt mycket.

Nej, dags att stänga ner datorn och pysa iväg.

Lillen.

Så underbart fin, söt och go han är, Benjamin såklart.
Och jag har knäppt bilder för att föreviga första gången
jag fick se ljuvliga lillen. Sist jag snusade på en nyfödd
bebis var ändå över ett år sedan nu och de luktar så
gott. Och man kan titta på dem i evigheter.



Just nu är jag bara trött, väntar på samtal från min fina och hoppas att han
ska må bra. Vet att jag ska jobba imorgon och 2 fredagar i november. Och
så funderar jag på om jag ska prova med ett nytt försök av träning imorgon.

Tänk om man hade haft 20000 kronor mer på kontot, som man kunde unna
sig något bra med. Jag skulle nog unna mig och min fina en utlandsresa
tillsammans till något varmt och vackert land. Kanske en weekend i Oslo
eller Tallinn och så skulle jag vilja ha en rejäl spakväll med nära vänner.
Ja, drömma kan man ju alltid göra. Nu ligger pengarna och ska spenderas
på annat. Träningskort, betala för kameran, köpa julklappar och införskaffa
mig en egen bil.

På tal om julklappar. I år blir det inte som det brukar vara. Familjen och min
fina är prio ett. För det är ju trots allt 16 julklappar bara det. Har jag sedan en
slant över så kommer det kanske att resultera i att jag sparar dom.

Och ja. En till grej på min önskelista.
En färgskrivare till datorn och fotopapper.

Snart så.

Nu ska jag bara byta kläder och sedan fara och hälsa på Anna.
Och få se lilla knytet, men jag vet redan nu att han är underbar.
Jag har hört en hel del fint om honom och sen, vilket underbart
fint namn han också kommer att få bära.


Önskelista julen -08

Jag behöver införskaffa mig en egen bil.
Så är det bara.


De klagar på mig för att jag inte tränar längre, men så fort man
tänker börja och kommer behöva bilen, som ikväll. Så får man
inte. Det är bara irriterande att lillebror klarade körkortet i torsdags
och typ har fått ha bilen varje dag sedan dess. Iallafall torsdag,
lördag, söndag och idag. Så många dagar på rad har inte ens
jag haft den sen jag tog körkortet i februari.

När man väl har tagit tummen ur och piskat på sig själv med
tankarna "du måste göra det nu, när blir det annars av? var
inte så jädrans lat, du har pratat om det här sedan i somras."
Och hur långt kommer man, hur långt rör man sig? Till neder-
våningen och sedan upp igen. Förjävla mycket motion/styrka.

Önskelista julen 2008:
En bil.

(Ja, jag vet. Tidigt. Men vadå, det är ju ändå "bara" 9 veckor och
2 dagar tills det är julafton. Än mer tragiskt att man har koll på
det, men jag skyller på ungarna på jobbet. Det är dom som
berättar sådana saker så att det sprids i personalrummet. Men
hittills är det de enda jag vet som jag vill skriva på min önske-
lista i hopp om att jag ska få det men med stor tro om att det
inte kommer bli på det viset.)

Ingen rubrik.

Bara för att jag hade ordnat så att jag inte skulle behöva skicka iväg ungarna till skolan imorse och för att jag hade tänkt träna mitt på dagen så fick jag ju självklart in jobb idag. Men jag ska väl ändå vara glad för det.

Är som sugen på att hälsa på ikväll, få snusa och beundra bebisen.
Få höra om en massa och sådant. Men eftersom en del andra skulle
dit så väntar jag tills imorgon för deras skull, kan tänka mig att det blir
rätt jobbigt med för mycket. Och fint namn får han också.

Jag vet inte, kanske köper träningskortet och tränar lite bodypump senare ikväll, jag vet inte om jag får ha bilen. Annars blir det en ytterst loj kväll där jag bara kommer hoppas att min underbara bara ska bli bättre, jag vill inte att han ska behöva bli sjuk.

Hörde jag någon gratulera? Fan. Det går magsjuka nu, och ordentligt också.
En halv avdelning på dagis är hemma i magsjuka. Min brors son är sjuk, och
det lär ju sprida sig som en epidemi över avdelningarna. Jag hatar magsjuka.
Det är nästan så att jag kräks bara jag ser någon kräkas och det ligger på ett
golv för att de inte hann till toan eller dyl. Sen vill jag ju självklart inte bli sjuk
igen heller. Var ju inte så längesen jag låg hemma i feber och det trots allt.


Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år

En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
/Erland 6 år


Gone.

Nu är det kort. Det rök idag.
Jag tror att jag ångrar mig.
Fan, hoppas på skaplig lön
till nästa helg. Vore bra.


Har nu kunnat äta normalt också. Till lunch fick jag bara i mig litegrann
och har inte varit hungrig förns kvart i nio ikväll. Det är faktiskt väldigt olikt
mig. Huvudsaken är ju att jag nu faktiskt har ätit annat än några ynka
mandariner.

Ja, får jag inte in något jobb för morgondagen så ska jag fara och träna
Bodypump 11.30 hade jag tänkt. Vilket innebär att jag inte får sova bort
dagen. Eller iofs, det kan jag ändå inte. Meja måste ju ut på sin morgon-
promenad. Men hon är ju en morgontrött hund, så hon klarar sig till 9-10
tiden åtminstone.



Jag kom på en grej. Jag har totalt förträngt det där
med "ur barnamun". Så nu bjuder jag på 2 nya.

Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop.
/Erland 6 år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år

Minusgrader.

Tänka sig att det nu, två fredagar efter varandra varit helt rätt personer som åkt ut ur idol.
Han som åkte förra veckan och hon som åkte i fredags höll verkligen inte samma klass
som de andra och deras röster har varit allt för veka.


Det var längesedan jag frös så mycket som jag gjorde igår fast än solen faktiskt sken och
själva vädret var sånt där superfint höstväder. När bilarna skulle tvättas så hjälpte jag till
med avfettningen på första, hann sedan hem och dricka varm choklad för att återfå värmen,
ta på mig en varmare tröja, ta vinterjackan och ugg´sen ist för finjackan och nystövlarna. Då
blev det nästan skönt ute. Sen for jag dit med andra bilen, hjälpte till med avfettningen och
satt sedan i den som var klar och väntade, och njöt av värmen som uppstod iom att solen
låg på och värmde. Men det blev i princip en heldag ute hos J´s föräldrar igår, med gómiddag
och sånt där vettigt göra som att städa ur bilen de ska sälja och så. Ska jag tala om att det
var -2,4 grader klockan 20.00 igårkväll? Det var det, sinnessjukt vad kylan smugit sig på oss.

Väntar bara på att A ska höra av sig om att de har fått komma hem och att
dom nu orkar med besök. Var och köpte en present åt knytet igår också.
Passade även på att stötta bröstcancerfonden genom att köpa ett sådant
där rosa band, som även fick inta en plats på finjackan.

Igårkväll provade vi Ben & Jerry´s glass för första gången båda två. Typ sist i världen känns det som. Men gott var det. Vi provade Caramel Chew Chew(vaniljglass med kolasnurr och massor av chokladtoffee-godisar gömda inuti). Men jag börjar mer och mer misstänka att jag är allergisk mot vissa glassorter, det kan förklara varför jag tycker att isglass är en höjdare. Köpte även en ny mandarinpåse(spanska satsumas), inte klementiner som jag sist skrev att det var, och de är fortfarande sådär goda som förra nätpåsen jag köpte var.

Ikväll är det jag som har ungarna och hundarna att ta
hand om. Mamma och pappa är i sundsvall. Och då
är det jag och lillebror som får sköta det här hemma.

080725, kärlek!

Fredagkväll.

När det är såhär grått och trist som det är ute, och blött, då är man verkligen trött hela tiden. Imorse låg jag och drog mig en halvtimme i sängen, på lunchrasten kände jag "jag har inte vaknat till riktigt ordentligt ännu", och jag har legat och vilat en timme nu.

Men jag tycker det är kul att jobba när det är stor/små-sjung. Det är en trevlig stund på dagen, en bit in på morgonen. Mindre kul för dagen var att jag lyckades riva mig på någon grej som satt på avdelningsgrinden mitt emot så att barnen inte kan smita. Är det nu jag ska få svinkoppor? Hoppas inte. Och nu är det lika osäkert som förra helgen, ingen aning om det blir jobb på måndag eller resten av nästa vecka över huvud taget.

För i komposten är det fullt håll igång, där kommer småkryp från alla håll.
Små mikroorganister spelar en sång, dom spelar bugg och rock´n roll.
Och alla maskar svänger glatt med sin svans och alla larver larvar sig förstås.
Tusenfotingarna trippar och en tvestjärtrumpan vippar när en hoppstjärt
rockar loss... 
   - Den här barnsången har jag på hjärnan nu.

Nu blir det en snabbdusch innan jag sätter mig och ser på idol. Så jag slipper stressa sen innan jag ska iväg



Jag är så nyfiken på det lilla knytet, och höra hur allting är.
Sälvklart hoppas jag på att det är superbra och att jag får
träffa dom snart.

Ahw!

Ahhhhwww!
Gud vad glad man blir av så här fina nyheter! :D
Det ska bli så spännande att få hälsa på dom
när dom är hemma. Ahw. Att kunna bli så glad
för någon annans skull är kul.

Jag hade helt rätt vibbar imorse, klockrent.

Bebis på väg?

Spännande, spännande! Kanske att den lilla är på väg nu?
Varken hon eller han har varit online sedan igårkväll. Knappade
iväg ett sms och har inte fått något svar ännu, kan det betyda att
den äntligen vill ut nu? Åh, nyfiken i en strut! Håller tummar och
tår för det och för att det ska gå bra.

Edit: Provade nyss ringa också till henne. Och aldrig att hon brukar
ha telefonen avstängd den här tiden. Åh, är supernyfiken nu!


Och vet ni vad!? Jag tänkte faktiskt på det här vid halvnio imorse.
Det kändes som att det skulle vara då. Vi får se om det stämmer.

Rabbel.

Imorse hade det varit skönt att bara få ligga kvar en yttepyttestund längre
än vad man fick. Men så är det väl alltid när man måste kliva upp. Har iaf
varit superskönt att jobba idag istället för att sitta hemma ännu en dag.


Jag hatar när folk försöker vara tydliga men inte är det. Att de tror att man är en tankeläsare som ska förstå vad dom kräver mer än det man pratat om. Man kan inte säga "inget" och bli så sjukt sur. Jag medger att jag kanske inte är världsbäst på att höra av mig alla ggr, men jag försöker ändå göra det lite då och då. Har blivit så medveten om att det är två stycken som ska höra av sig ungefär lika mycket till varandra och inte bara den ena. Och innan man inser att man själv är dålig på att höra av sig så ska man heller inte klaga på andra. Man kan lika gärna ringa bara för att prata, det behöver inte vara ifall att man vill umgås, behöver någon att festa med för att ingen annan kan eller sånna simpla saker. Jag var inte irriterad över det här först utan förklarade precis hur det vara och att det inte är så tvärenkelt alla gånger, utan att det kan vara bättre att kanske prata om det en dag i förväg. Men kan man inte förstå det, så då är det något annat som är felet. Frågan är bara vad, våga tala om ifall du vill bli förstådd.

Äsch, nu något lite roligare som jag läste alldeles nyss.
Kan bjuda på 2 sånna här i varje inlägg tills de jag har på
lager är slut. Ur barnamun:

Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har mannen problem med protesen.
/Petter 9 år

Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans.
/Kathrine 6år

Promenad.

Fantastiskt vad underbart det var med en promenad med Meja och
musiken spelandes i öronen. På min att göra lista har jag bara kvar
dammsugningen och renbäddningen, inte illa alls.




080725, puss.

Klementiner.

Jag blev åter igen ledig. Men imorgon är det andra bullar som
gäller. Har åtminstone fått in jobb torsdag och fredag så jag
behöver inte oroa mig nu för resten av den här veckan.

Igår köpte jag en sån där nätpåse med klementiner i på ica. Hade fått för mig att någon sagt att dom skulle vara goda nu, att säsongen börjat. Och det är helt sinnessjukt hur goda dom är! Har ätit 10 stycken sen igårkväll. 7 kvar och sen är den slut. Men jag råder folk att köpa dom nu, dom är verkligen goda.

Och kors i taket! Jag klev upp halv nio imorse fast jag inte skulle jobba
idag. Det är något som aldrig annars brukar hända men det var ett smart
drag, det blir lättare att somna ikväll och därmed blir det lättare att kliva upp
imorgonbitti för att ta sig till jobbet.

Att göra: Bädda rent, dammsuga, duscha, promenad med Meja.


Mer bilder.

Jag städar och det är inte det minsta kul. Men vad gör man, man vill väl
ändå ha det fint runt omkring sig?
Och så vill jag inte skämmas alltför
mycket när min fina är här heller. Får se om han dyker upp lite senare
ikväll. Tur man har musiken, annars hade det varit ännu värre att ta tag
i städningen. Ska försöka hitta åt några värmeljus sen när jag är klar
och göra lite mysigt här. :)


Provbilder.

Shit vad jag är hungrig. Måste ta och kasta i mig något,
en macka när man nyligen hade vaknat räckte inte.


Igår så kryssade jag i mig för vik.banken men de ringde inte imorse. De ringde inte heller från skolan eller från dagis. Så jag blev utan jobb idag också. Gjorde inte mig så mycket egentligen med tanke på att jag sovit sjukt dåligt pga en helvetisk värk. Så jag fick åtminstone sova 2 timmar extra även om jag var beredd på att tacka ja till jobb.

For hem och så fotade jag lite ute för att testa kameran. Hittade inte makroinställningen förns jag kommit in och fört över alla bilder till datorn. Så jag ska ut en sväng till och prova sen. Kan ju lägga upp några smakprov ändå för skojs skull. Det är väl som sagt oftast alltid kul med bilder!?



Och jag känner mig ännu mer nöjd med inköpen idag än vad jag gjorde just då jag kom hem. Den grårandiga korta tunikan är supermysig och passar jättebra till de lila tightsen. Sen är ju ugg´sen supersköna, likaså den vita zipkoftan. Det är i princip bara ett par tights och stövlarna jag inte har använt ännu. Men de vet jag redan att jag är nöjd med. Och det hemliga jag hade köpt igår, det var ett vitt linne till min fina. Jag kände bara att "det här vill jag köpa till honom", jag blir sådär generös ibland.


Shopping.

Det första jag gjorde var att hämta ut mitt pass hos polisen(som jag borde ha gjort för typ 3 månader sedan egentligen). Sen for jag och mötte upp Anna inne i stan.

Jag får ångest när jag hittar mycket som jag vill ha. Idag har jag inhandlat 2 par tights, ett par lila och ett par gråa på h&m. Ny mascara och en annan grej, även det på h&m. En hemlig grej på åhlens. En ziptröja och en tunika på bikboks halva priset rea. Ett par stövlar och ett par ugg´s på skopunkten. Skönt att det inte bara var jag som shoppade utan även Anna.



Har inte hunnit ta så många foton som jag hade tänkt heller innan finvädret försvann.
Solen är borta och jag tippar på att det kommer börja regna, det är iaf väldigt grått. Så
typiskt. Men jag har iallafall äntligen varit in på ams och verifierat pappret! Känns oerhört
skönt att ha gjort bort det och slipper tänka på det längre.


och så var det måndag igen.

Inatt drömde jag att det var alla hjärtans dag imorgon och jag fick
panik. Det fanns en enda grej jag ville köpa och jag visste precis
hur det skulle se ut. Fick ännu mer panik när inte det fanns och jag
vaknade med ett ryck och insåg att det är 14 oktober imorgon och
inte 14 februari.


Har skrivit en lista över det som ska göras nu idag under dagen eftersom jag inte fick in något jobb idag. Överst på listan står "ams med pappersverifiering".Sen ska jag köpa en grej så jag kan laga vägguttaget där ytterhöljet har spruckit. Ska även kolla om stövlarna kanske kommit in i min storlek nu. Och så ska jag prova på kameran lite mer, perfekt väder för det. Men först av allt ska jag göra mig klar.

Rappakalja.

Jag är nöjd med min nya fina blå kamera. Tog testbilder när jag gick ut
med Meja på promenad i den fina höstsolen. Någon dag ska jag ta mig
ut för att fota lite ordentligt när det inte blåser och jag inte jobbar.


På tal om jobb. Jag vet inte om det blir jobb för mig imorgon, delvis så skulle jag behöva få det som en ledigdag så jag kan ta mig ner på ams och få ett papper verifierat så att jag kan skriva in mig på vikariebanken vilken numera kommer att vara ett krav på oss vikarier att vi är. Hittills har jag undkommit det. Men å andra sidan vill jag ju jobba så mycket som möjligt så jag får bra med pengar inför julklappsinhandlingen som jag snart ska påbörja. Man vet ju som sagt aldrig när man får en ledigdag eller jobbdag. Och jag vill inte stå där utan jobb den dagen det är helt genomfört att dom inte får ta andra som inte är med i vikbanken.

Middagen blev för övrigt lyckad.

Ikväll är det Pretty woman på tv, och den ska jag se.
Gärna duschad och med en kopp varm choklad i
handen.

Undra när miniAnna bestämmer sig för att vilja komma ut i vida världen, spännande det där.

Ny.

Hemma och söndag.

Kom hem för inte alls så länge sedan, efter att äntligen tagit tag i saken och
köpt en ny kamera. Tänker gå ut och prova den strax, innan jag ska ställa mig
framför spisen och laga kycklinggryta till familjen.

Igår så for jag och min fina ut och åt med halva min familj, vi var 13 stycken. 7
stycken kunde inte. Ja, vi är 20 personer med mamma, pappa, alla vi syskon,
alla syskonbarn och alla syskons respektive. Det blev tacobuffé. Sen for jag och
J till en av hans kompisar och kikade på fotbollen med några andra. Må ju säga
att Sverige faktiskt spelade bra och lika gärna kunde ha vunnit, de hade en hel
del chanser. Huvudsaken var ändå att dom inte förlorade tycker då jag.

Nej, dags för en liten fotoshot ute nu och se vad kameran går för. :)


Svinkoppor och grönsaksdisco.

Heeeelg! Jag har längtat. Åh vad jag ska njuta. Och ja,
helgen började med att jag brände mig som tusan på
tummen när vi skulle äta.


Idag var det grönsaksdisco på jobbet vilket var alla ungars höjdpunkt. Och jag kan ju även skryta med att vi bara hade 8 barn idag på avdelningen där jag varit, 5 sjuka. Med tanke på den lilla barnaskaran så har det varit en ganska lugn och skön fredag. Börjar dock oroa mig över att jag kommer få svinkoppor, varför? jo för att det går på dagis just nu(streptokocker som exempelvis går in i ett litet litet sår, man får hemska utslag och man får gå på penicillin i 10 dagar), det smittar rätt ordentligt så jag har spritat händerna flera ggr idag. (Prickarna utvecklas snabbt till varfyllda blåsor som senare utvecklas till sårskorpor, samtidigt som det kan dyka upp nya koppor i närheten eller på andra ställen på kroppen. Med behandling läker såren efter 7-10 dagar.) Sen ska det även tydligen gå höstblåsor runt om på dagis här i stan, vi har inte fått veta om någon än. Varför är jag orolig att just jag ska få detta? Det ska jag tala om. För att är någon unge sjuk och råkar hosta eller nysa på en så blir jag alltid förkyld, tidigt i våras fick jag magsjuka. Varför skulle man då lyckas undkomma svinkoppor? Jaja, jag hoppas jag undkommer det iallafall.


Jag känner mig för seg för att orka göra något just nu, men samtidigt
känns det inte vettigt att lägga sig på sängen en stund heller även om
det skulle vara det absolut skönaste och det jag kanske skulle behöva.

Ritandes.

Jag har suttit och ritat en stund nu. Trodde det skulle gå sämre än så här
faktisk med tanke på att jag inte har ritat seriöst på ca ett år.
Nog för att det
inte blir lika bra som när man underhåller sina halvdana skills. Men med
den här bilden lär jag nog göra en tavla i slutändan, dvs rama in bilden.
Inte för att den är överdrivet fint ritad men att den egentliga bilden är fin
och jag delar bilden med min underbara. Den kommer enbart att få mig
att må bra. Vi får se när den blir klar, då kanske jag lägger upp den och
visar den för allmänheten, annars är det de som hälsar på och befinner
sig i mitt rum som kommer att få se den.


Tänk om det vore sommar.

Sunkväder. Var inte särskilt kul att vara ute idag i regnet. Jag och de tre minsta
barnen på avdelningen. Resten fick gå ut senare på dagen. Tack och lov har
dagen gått fort och det är bara imorgon kvar innan det är helg. Och imorgon är
jag på en annan avdelning igen, minstingavdelningen där de äldsta barnen är
3 år gamla. Gissa om det är haklappar och blöjbyten där!?


Min ena storasyster och hennes son har varit hit och ätit middag idag, och det känns som
det var evigheter sedan man träffade dom sist med tanke på hur stor hon blivit om bebis-
magen och hur många ord lille H har lärt sig. Och imorgon kommer min andra syster ner
hit över helgen med sin son, kommer även att få träffa min underbara systerdotter. Nämnde
jag att jag träffade min ena storebror och hans son i förrgår? Bara ena storebrorsan som
blir osedd den här veckan. Och för er som inte vet, jag gillar mina syskon och deras barn!

Kommer att bli ett perfekt tillfälle att försöka ta någon bra bild som jag kan utveckla, mer
om detta kommer att komma i ett inlägg senare. Vet bara inte hur jag ska lyckas få på de
andra barnen i god tid. Men det kan säkerligen bli någon fin höstbild som jag har nytta av
åtminstone.

Dags att hänga tvätt, köra igång en till maskin, duscha, lägga sig framför tvn och slå på SATS-boxen med en kopp varm choklad. Det här ska bli en riktig slapparkväll där jag unnar mig själv. Eller så sätter jag mig ner och börjar skissa på någon bild för att lära mig mina nya pennor innan jag ska börja med mitt projekt. Och jag får så lov att vänta tills imorgon efter hockeyn för att få vara med min prins, men att längta gör bara gott så länge det inte blir allt för lång tid.




Kanske nästa vecka förhoppningsvis.

Det känns som att det snart är helg! Bara två dagar kvar ju.
Dessutom är båda uppbokade med jobb också så dom lär
gå ganska fort.


Och nu är 2½ veckorsperioden slut. Så att imorgon kommer jag inte att vara på samma avdelning, kommer nog kännas lite småtråkigt när man väl ska fara och jobba imorgon men jag vet att det kommer gå bra, jag är ju van vid att hoppa runt en hel del mellan avdelningarna. Nästa vecka har jag däremot inte den blekaste om hur det ser ut, jag hoppas bara innerligt att jag kommer få in jobb, den här månaden hoppas jag blir så fullsmockad som möjligt.

Och vet ni vad? Jag tror faktiskt jag ska prova börja träna nästa vecka någon gång, för förkylningen blir bara bättre och bättre och jag är inte långt ifrån bra. Är i och för sig morgonen som är värst. Men jag vill bara få sätta igång och jag hoppas att jag är tillräckligt bra för att kunna göra det nästa vecka.

Dagens plus:
Slutade en timme tidigare än jag hade räknat med pga slut barn.
Dagens minus: Fiskgratäng till lunch när man jobbar långdag.

Proportioner.

Jag har inte gjort allt som jag hade tänkt göra idag. Typiskt mig men jag ska försöka ta tag i det imorgonkväll när jag slutat jobba och allting. Har iallafall lyckats tvätta upp alla mina underkläder och sockar, hängt det samt hunnit stoppa i en till tvätt. Nu ska jag snabbduscha och sen ska jag göra mig klar, packa några små grejer och sen fara till min fina och spendera kvällen med honom eftersom jag lär vara så pass trött och slut imorgon.

Och jag har inte sovit bort en ända minut än, jag kanske kan somna jättefort ikväll?

Lille V var så söt idag när jag var hos dom, han tog på sig mina(alldeles för stora) skor och gick i dom. En liten kille på 14½ månader med storlek 37 på fötterna, inse proportionerna. Och arg blev han när han tappade dom. Men hur sött som helst.

Jag tror att jag måste börja ladda mig psykiskt inför morgondagen.
Och by the way så fick vi smörgåstårta till frukost idag på jobbet.

Vad är det som gör att barnen får sämre dagar ibland?

Jag tycker banne mig att det är härligare att börja jobba halv sju på morgonen
och få sluta tidigt än att börja senare och därmed även sluta senare. Jag slutade
för snart en timme sedan eftersom jag inte tog ut min lunchrast.


Det är soligt och fint men blåsigt och kallt. Hösten skulle gärna kunna få vara 5 grader varmare.

Jag ska alldeles strax kasta in nå tvätt i tvättmaskinen och sen ska jag gå till brorsans tjej och hälsa på hon och lille V en stund. Var bra nog länge sedan jag var dit så det är faktiskt på tiden. Det är ju inte mer än 200-300 meter dit. Mycket bättre att göra det än att sitta hemma och kanske somna och sova bort några timmar. Vill ändå kunna somna ikväll om jag ska orka jobba 10½ timme imorgon.

Varför lyckas ungar så galant vissa dagar och allting bara brister andra dagar? Vad är det som gör att det inte är ungefär jämnt alla dagar? 4 dagar utan blöja kan gå galant men 1 dag så funkar det inte alls. 4 dagar tappar de ut ett mjölkpaket eller spiller ut glaset och 1 dag funkar det brilliant. Jag tror att det handlar om mer än otursdagar men jag kan inte komma på vad det riktigt skulle vara heller som gör att det blir sådär.


Räkna steg.

Yey, smart nog att sova bort 1-1½ timme av kvällen. Speciellt när man måste
lägga sig tidigt för att det är öppning som gäller imorgon och upp ur sängen
strax efter 5 imorgonbitti.


Tur nog så slutar jag iallafall tidigt. Då ska jag ta tag i att städa och tvätta undan,
det ser rent ut sagt förjävligt ut här just nu. Bara tvätten är ett rejält berg, fy vad
jobbigt. Och dessutom kan det vara ganska bra med rena kläder.

Har kommit fram till en grej jag vill införskaffa, en stegräknare. Man går ju ganska
mycket i jobbet, det är inget sitta och lata sig på arslet jobb direkt. Och så ska jag
ju ändå sätta igång med träningen när jag blir kvitt förkylningen så det kan ju vara
en bra grej. Och hinner jag inte införskaffa en innan jul så önskar jag mig det i
julklapp. Har funderat på det länge och nu är det dags att sluta skjuta upp det.

Och jag blir alltid lika glad när min fina kommer hit och
överraskar mig så som han gör ibland. Han är så underbar.


Så var det måndag igen.

För en gångs skull känns det inte som att helgen bara har rusat iväg.
Men det beror väl mestadels på att man har hunnit göra saker samt
slappat och bara njutit av att det är helg.


Fredagskvällen bestod av god mat, idoltittande och slöhet på hög nivå och läggdags
väldigt tidigt för en fredag, grymt härlig kväll. Lördagen så for vi runt och tittade lite här
och var, har spanat in en ny kamera jag vill köpa i slutet av månaden samt att jag köpte
mig en ny(bra!) plattång. Senare på kvällen så skulle J och hans grabbgäng dricka nå
bärs och sådär så jag följde med en stund i början och sen skjutsade jag dom vidare
till en annan. Sen for jag själv till Mira och hälsade på med Anna, de hade förfest där
och vi babblade på en hel del innan jag och Anna for och kikade hur det gick för J och
hans grabbgäng. Regnet gjorde en riktigt blöt, man såg väl nästan ut som en blöthund
i slutet av kvällen när vi hade skjutsat vissa till krogen och jag och J skulle hem.

Gårdagen var också väldigt slapp. När J och hans vän for på hockeyn så for jag till Anna och hälsade på, gav henne den försenade födelsedagspresenten. Och det är så trevligt att bara sitta och surra ibland. Hoppas en vin och myskväll blir av där i början på december någon gång, vore nice. Men resten av kvällen spenderade jag och min fina prins i soffan med en massa gotta.

Och idag var det jobb igen. Kaotisk morgon, men det la sig väldigt fort som tur var. Jag är ju fortfarande på samma avdelning och är det imorgon och på onsdag också. Sen har jag fått in torsdagen också men på en annan avdelning och fredagen också på ännu en annan avdelning. Men jag vet iallafall att jag har jobb veckan ut så jag klagar inte. Håller det i sig så här med jobb månaden ut lär jag få en rätt bra lön i november, lagomt för julklappsinhandling. Jag tycker inte om att behöva tänka på det även om det är mysigt. Men jag har i princip inga förslag på vad jag ska/kan köpa för julklappar i år. Harjeligen.

Rappakalja. Du har gjort det bra om du har läst allt.

Dagens plus:
Det har varit relativt varmt så man har inte behövt ha vinterjackan på sig ute.
Dagens minus: Ett fruset lås imorse på cykeln som fick värmas upp med en tändare.

Äntligen helg.

Jag är hungrig och så trött att jag bara skulle vilja lägga mig och sova några
minuter. Visst, den här dagen har varit bra men det var fisk till lunch, lax rättare
sagt. En maträtt som jag tycker ser god ut och vill tycka om men verkligen inte
gör det. Blev ju inte lättare när man kom hem och såg vad det blir för mat hemma
(kände inte lukten pga förkylningen), och jag ska ju inte äta hemma. Men om
ungefär en timme får jag mat, låt tiden rinna iväg. Men jag är glad, det är
äntligen HELG!


Det är så kul att jobba nu trots att jag är så förkyld. Barnen på avdelningen börjar lära känna en och är inte blyga längre i de situationer som det var i början. Och ja, nu har jag bara 3 dagar kvar på den avdelningen varav en är öppningsdag och en är stängningsdag. K sa iallafall idag att hon skulle se om det fanns något annat för resten av nästa vecka, hoppas på det.

Måste in i duschen och göra mig klar, men tröttheten gör det jobbigt. Man vill ju helst bara
skjuta på det så länge det går. Huvudsaken är ju ändå att jag är helt klar när jag blir hämtad.




Jag tänker bara på att "snart är det helg".

Jag skulle behöva ha tid till att städa och tvätta. Är väldigt väl medveten om att det ser katastrofalt ut i mitt rum, redan! Men grejen är att jag helst vill ha en hel dag till förfogande när jag ska ta tag i det så att jag kan göra det i vilken takt jag vill samt sköta tvätten samtidigt.

Imorgon ser jag fram emot myskväll med min underbara på kroken. Det kommer göra att dagen känns lite lättare och mer positiv. Just eftersom det då sen är helt också och man får dra sig och bara mysa tillsammans hur länge man vill på lördagmorgonen. Idag fick han nämnligen vara den som låg kvar när jag drog mig iväg till jobbet(annars har det alltid varit jag som fått ligga kvar och sova) och dunkade musik i bilen för att vakna till ordentligt. Imorgonkväll kan det få regna lite, det skulle bara vara mysigt.

Ska ta mig en macka och krypa ner under täcket och försöka sova. Jag inser
själv hur idiotiskt det låter.. försöka? Men jag är så pass övertrött nu så att jag
är pigg. Var som tröttast där mellan 18-20. Min fina låg bara och skrattade åt
mig för att jag skrattade åt konstiga grejer när han var här en stund ikväll. Men
jag älskar min humor när jag är trött, även om den är totalt värdelös egentligen.

Höst på riktigt och ny jacka.

Imorgon är det fredag och efter jobbet blir det helg, jag klagar inte!

Jag sitter och funderar lite och gissar på vilken tid jag kommer bli dyngtrött. Eftersom jag klev upp kvart över fem imorse så lär det bli ganska tidigt ikväll. Men det gick bra att jobba så det var skönt, även om det var oskönt att vara ute idag i kylan, jag är glad jag hade vinterjackan med mig och på.

Direkt jag slutade så for jag in till stan. De stövlar jag vill köpa fanns inte i min storlek, bara 39 40 och 41. Typiskt. Men jag fann mig iallafall en lite finare jacka på h&m som jag hittills känner mig väldigt nöjd över. Sen så inhandlade jag en annan, försenad present till Anna eftersom jag inte kommit mig för att beställa det jag hade tänkt ge henne. Och eftersom det blåste och var så otrevligt väder orkade jag inte gå på stan någon lång stund, for hem efter mindre än en och en halv timme.

Bjuder på nå bilder tagna idag. Vinterjacka, mössa, halsduk
och vantar på. Så som det ska vara en riktigt kall höstdag.


Nu ska jag inta sängläge en stund och se på lite SATC!


Mindre kul med regn.

Nu är det klippt. Säkert en decimeter iallafall.
Det är håret jag pratar om såklart.


Imorgonbitti börjar jag 06.30, öppning. Sen slutar jag 13 om jag inte tar någon
lunchrast. Då ska jag ner på stan och kika efter stövlar, någon lite finare jacka
samt några andra plagg. Kan ju åtminstone hoppas på att det inte regnar då.

Det är inte länge kvar nu innan det är BF för Anna. Jag hoppas verkligen att när den dagen kommer, att det kommer gå bra för henne och att det inte uppstår några komplikationer. Kommer vänta med spänning på samtalet av henne som berättar att den lille kommit till världen och får se dagens ljus. Att sedan få se om han(eller om det nu blir en hon) blir en minikopia av mor eller far sin, eller om det rent ut sagt blir en blandning av dom båda.


Jag vill köpa bil.

Jag sitter och kikar på bilar på blocket för fullt. En fördel vore ju ifall att man
visste lite mer om vad som är bra och vad som är dåligt. Man vet väl några
få grejer men väldigt långt ifrån så mkt som man bör kunna.


Får göra så att jag kikar ut några som verkar lite intressanta för mig, exempelvis att de går billigt och att det finns sommar och vinterdäck så att det inte blir en extrakostnad där och gärna att den är skattad och besiktad tills en bit in på år 2009. Man vill ju inte börja med det på en gång ifall man köper en så att säga.

Imorgon ska jag be J kika lite på annonserna och se vad han säger. Han är mycket kunnigare än vad jag är och därför är hans åsikt väldigt viktig innan jag ens börjar fundera på om jag kan låna en del av pengarna av mamma och pappa för att lägga ut på ett bilköp och så kan det ju vara bra att veta sådant utifall att man ringer på bilen.

Som du kanske förstår så känns det inte som att ett bilköp ligger allt för långt borta i framtiden. Skulle vara väldigt bra att kunna ta sig till och från träning hur som helst och lite sånna där vardagliga grejer som att hälsa på vänner, min fina och göra ärenden när man känner för det. Men först måste man ju se om det finns något lämpligt som kanske passar.

Har jag nämnt det? Att min lillebror är på g att ta körkortet också och då lär vi väl fightas om vem som ska få ta lillbilen så den dagen han grejar det så lär det bli ännu svårare för mig att få låna den. Därav skulle det kännas skönt med en egen också. Och att kunna låta sina egna grejer ligga kvar utan att måsta ta in allting jämt. Tänk om man kunde skaffa en riktigt fin bil, om man så hade råd bara.

Jaja, nu har jag babblat på för mkt om det här men jag har inget annat
att göra. Ska lägga mig och glo på tv innan jag försöker sova igen.