Två dagar.

Igår var vi i lägenheten och dolade på, och så hade vi lite picknick på golvet för att bättra på energin. Det gick bra och det kommer bli så himla snyggt! Gubben var där idag och fixade igen och nu är golvet i köket och mer än halva hallen klart. Jag har inte målat klart de två sista garderoberna pga total lathet och måste göra det i helgen samtidigt som de då börjar sätta upp köket..

Annars då, hann inte skriva igår. Var till Anna och hälsade på hon och Benne och snackade ett tag, var så länge sedan sist. Var jättetrevligt. Och när jag väl komme hem hade jag ingen ork att sitta här och uggla. Då blev det film och sen råkade vi se två perioder av J-vm sverige-ryssland trots att vi skulle lägga oss tidigt.

Idag har jag dragit en vända på stan och köpt 3 ringar, 1 halsband, 2 tvättpåsar(en svart och en vit), läppglans(med plump effekt, märker ingen skillnad men jaja), 4 nagellack, baslack, topplack, remover och en födelsedags till farmor som fyller hela 81 år idag och imorgon ska vi dit för att äta smörgåstårta och fira henne på dagen innan rajrajet drar igång.

Sen hade jag även uppgiften att fara på bolaget, helsickes vilken kö(!). Fick köa från en rondell 200 meter innan infarten till parkeringen och väl där skulle man ju hitta en lucka att parkera bilen i också. Jag lyckades hitta ett litet fack längst bort och hamnade lika snett som bilen breve(det där är en ond cirkel, man har ju som inte så stort val och sen kan man inte backa ut och ändra på det heller när det är fullsmockat). Tillslut så gick jag runt med min överfyllda korg med allt smått och gott vi skulle ha tills imorgon.

Hur som haver for jag iallafall och tränade sen och gjorde 6km på crosstrainern(båda löpbanden var paj, hur nu det lyckas) i min nya träningst-shirt och kände mig måttligt duktig såhär en vecka sedan förra gången jag tränade. Grymt skönt. Måste starta upp ordentligt nu efter nyår. MÅSTE!

Konstig snase.


En serie i vk tidigare i veckan. Hahah!

Bilen blev som begravd.

Vi hade det trevligt igår, man träffar de mest otippade människorna men man blir lika glad ändå. Träffade på 3 olika som jag jobbat med till exempel vilket jag annars brukar slippa. Träffar på någon man visste vem det var för lite mer än 3 år sedan, om inte fyra? Och en hel drös andra, tänk att det är så många som går till samma ställe denna annandag. Men eftersom vi var ute och köade redan innan nio pga att vi hade varit för lata för att skaffa förköp och då blev kvällen lång. Men det var skönt att fara hem tidigare.

Tji fick vi. För när vi kom ut hade snöandet dragit igång och blåsten gjorde mina strumpbeklädda ben ingen stor tjänst, där stod vi och väntade på vår taxi som var försenad och mina ben var som två frusna stolpar, tur jag hade tagit med mig mössan i jackfickan(den varma jackan också som tur var) trots allt. Snön bara yrde och den biten vi fick gå från vägen in till huset täcktes mina ankelhöga klackar upp till kanten av den vita kylan.

Vi vaknar upp ganska sent, snön yr som bara den och man blir som ett litet barn som egentligen bara vill klä på sig alla varma vinterkläder och gå ut för att kasta sig i snön, tänk att allt som faktiskt kommit i vinter är pudersnö. Hur som helst så kollar jag ut på bilen och får en smärre chock. Den stod på skottad mark och den hade inte mycket snö på sig alls bara igårkväll, fullt körbar. Idag är den översnöad och man vet inte ens om man kan få ut den därifrån. Kolla bild! Och från J´s kompis som är ute och plogar och har gjort sedan fyra imorse berättar om hur bilar kört fast i snön bara sådär på vissa ställen och att bilarna står kvar. Galet.


Oj, det här blev långt.

Nu var det ett tag sedan. Men igår fanns aldrig tid eller ork för något skriftligt här. Julafton var jättebra, god mat(vi åt mellan 6 och halv elva i princip, fast med lite glapp emellan), socialt och bra klappar. Jag fick saker jag önskade mig och bra saker. (väggklocka med väggen som urtavla, handdukar, badlakan, en ny osis+ dust it, underklädesset, tränings t-shirt, en ny fin mysdress, presentkort på både kläder och skor med mera.) Gubben blev nöjd med sina och jag tror att skäggtrimmern gick hem. Vi kom väl hem där kring halv tolv och ont i magen hade man, ja man hade ont hela natten och halva gårdagen.

Och så var vi upp tidigt igår också för att fara på rean på onoff. Där blev vi i hela två timmar. Först kollade vi det vi skulle kolla och sen trodde jag att jag kunde lämna in min kamera, som är paj igen(!), i kassan. Men nej, så jag fick ta en ny lappjävel och vänta de 40 nummer som var före mig. Om man blev less? Så in i bängen! Det var skönt att komma ut därifrån i kylan. Men sen var jag dyngtrött när vi for vidare och när vi väl fick lägga oss och vila så slocknade vi och sov ända tills vi blev väckt för middag. Det var så välbehövt.

Det hela slutade med att vi skulle ta någon öl hos J´s kompis. Sen slutade det med att vi helt plötsligt skulle in på olearys. Så blev det. Vi hade det riktigt trevligt. Även om jag fick en smärre chock där i slutet, haha. Fick även en väldigt fin komplimang av en annan tjej i toalettkön som gjorde mig på bra humör. Nattkäk och sen åkte vi taxi hem med han som hade hängt upp sig på ett mitträcke med en annan taxibil för cirkus en vecka sedan. Spontana kvällar är ganska härliga må jag säga.

Grejen är bara att jag inte riktigt är taggad för ikväll men mest troligt måste försöka
tagga till efter vi varit in till stan på mellandagsrean(är så inte sugen egentligen!).

Det där med att kameran är paj är inte till min glädje. Att varken kunna ta bilder nu eller ens dela med sig av olika grejer känns supertråkigt. Speciellt när det hände dagen innan julafton och jag inte kommer få tillbaka den förns i januari någon gång. Ska försöka låna en av mamma och pappa kring nyår och förhoppningsvis går väl det bra. Så nu vet du varför det kanske är lite bildlöst.

Dopparedan.

GOD JUL!

Otroligt nog sov jag som en stock inatt och drömde att det var sommar och jag spelade fotboll igen, jag hade blivit sjukt duktig. Räknade till och med ut i drömmen att det var 6 år sedan jag slutade(usch vad tiden går fort) och så många år efteråt hade jag världens talang. När väckarn först ringde hade jag inte en tanke på att det var julafton ens, men det dök upp i minnet ganska fort trots allt.

Har hunnit med en dusch med trimning, ätit frukost, satt i löshåret och plattat mitt så att det flyter ihop bättre. Spacklet är på plats och jag är egentligen ganska klar allra redan. Det jag saknar att få göra nu är att äta den traditionella lunchen som vi alltid äter i min familj, dopp i grytan(Blöta!). Inser nog att jag saknar familjen en del också samtidigt som jag är glad att få fira jul med min gubbe. Vi ska iväg en sväng på ett tag och hälsa på hans farfar, det blir första gången för mig under de 1½ året vi varit tillsammans så bara det känns lite smånervigt. SEN kan jag ta på mig de kläder jag tänkt ha på mig sen och finslipa på looken, haha.

Vi har det alldeles vitt ute, landskapet är så underbart vackert just nu. Minus 11 grader och solen som skymtar bakom träden. Idyllisk dag för julafton? Jag tror banne mig det! Synd bara att jag inte kan ta ett kort på det jag ser ut genom fönstret just nu(min kamera la av igår, jävla skit!).

Jag hoppas att jag får en toppendag och kväll. Jag hoppas att min familj får en toppensuperbra dag och kväll och att alla blir nöjda med sina klappar. Sen hoppas jag att alla vänner, bekanta och alla ni där hemma får en superbra dag och kväll. GOD JUL!


Premiärturen.

Drickat är köpt, alla klappar på rätt ställe, karra och chirre inhandlat och bingolotter för ikväll har vi också. Jag tror att jag är redo för ikväll och för morgondagen. Annars är det fy skam. Men jag har hunnit en hel del idag så att det är ju inte helt fel.

Vi tog för övrigt premiärturen med skotern för den här vintern för ca 2 timmar sedan. KUL! Det pirrar sådär härligt i magen när man far fram, när skidorna reser ovanför marken och man håller i sig hårt för att inte falla av bakåt. Något mer som var härligt? Vi bastade när vi kom hem, i en timme, med en kall öl i handen. Jag höll fan på att rinna bort tillslut. Känner mig fortfarande mör och skulle nog egentligen kunna lägga mig och sova. Men mina naglar är rödmålade och vi väntar på uppesittarkväll.


Dan före dopparedan.

Om tio minuter ska jag hem för att hämta min börs som jag glömde igår samt byta julklapp med syrran som är på väg dit. Direkt efteråt ska jag på bolaget(öppnar 10 idag) och hoppas på att det inte är så förbannat mycket folk. Vi måste förbereda oss utifall att det blir något på annandagen eller så.

Och så ska jag såklart få med mig alla klappar hit som ligger hemma också.
Och så förbi affären och köpa lite lösviktskarra och creame cheese chips som
ska finnas som gotta imorgon, sen måste jag även köpa två bingolotter till
uppesittarkvällen ikväll.

Så här går det när man inte har några ärenden kvar och man bara
kan slappa dagen igenom, haha. Ironiskt vad fort det dyker upp något
ändå. Men jag fick iaf sova lite längre idag och allt det som ska göras
borde vara överstökat ganska fort hoppas jag.

Att sniffa rumpa.

Har ni sett klippet om rumpsniffarmannen på aftonbladet.se?
HAHAHA, en sån sjuk människa! Sniff, sniff!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6333349.ab

Dan före dan före dopparedan-sysslor.

Jag är så glad idag! För det första så vaknade jag tidigt, till och med så att jag fick ligga och dra mig i sängen och sedan kunde läsa tidningen i lugn och ro medans jag fikade. Därefter bytte jag om och brummade iväg mot teg.

Träna var vad jag gjorde. Och det gick så jävla bra idag! Har inte tappat något alls på kondition eller så de två veckorna jag varit megaförkyld. Gissa om det kändes kul att träna då? Självklart! Och att kunna göra det så tidigt på dagen är lite befriande i sig så att man slipper tänka på det senare på dagen.

Sen var det bara att fara på affärn och handla lite ingredienser till julglassen. Så där gick jag runt och stank med min svettodör. Haha. Sen ser jag när jag står i kassan första gången att jag tog fel grädde, så det var bara att gå och byta. Ställde mig sedan i den kortaste kassakön, men som tog längst tid. Är det inte typiskt? Men samtidigt tyckte jag att gubben som stod framför mig var ganska gullig(han var så försiktig och sen när allt var klart så sa han god jul och allt sådant till kassörskan) så jag tyckte ju samtidigt synd om honom. Men jag blev klar tillslut jag också.

Nu är jag nyduschad och ska precis till att börja med julglassen, så att den finns på
julafton. Ska göra 4 liter, alltså dubbel sats. Receptet finns här. Sen är det bara att
brassa iväg och hämta Vide på förskolan.

Jamen, om fem-sex månader kanske?

Mitt i allt det här med julen och att jag vill ha tillräckligt med snö för att kunna köra och åka skoter så tittar jag på sommarbilder och måste helt ärligt medge att jag längtar till sommaren som en tok också, få vara lite brun och fin och bara kunna ha vilka kläder som helst utan att behöva tänka på att man kanske fryser sönder.

Men om man ser till att njuta av vintern, då kanske man njuter ännu mer
när det är sommar sen? Jag hoppas iallafall på det. Men det är länge kvar
så jag ska inte tänka allt för mycket på det.


Renoveringsbilder.


Före och efter. Fastän det är två olika på bilderna så såg dessa likadana ut innan.
Lite fräschare sådär.


En liten bit på väg med taknedsänkning i badrum. Ännu mer en bit på väg, bilningen gjord, nästan allt gips på väggarna och taket nästan helt klart.(Om kanske en timme så ska golvet gjutas igen, från nu alltså, nutid).


Lite kaos(här är ändå lite bortplockat och golvet är nysopat). Här är också en hel del grejer bortplockade, men slipdammet ligger som ett täcke över golvet.

Snowpic.


Idag har det snöat och det har gjort mig på bra humör. Sen att det har
varit -10 grader har bara varit skönt. Jag önskar mig något liknande
imorgon.

Stadsrundan.

Jag orkade inte med träningen idag. Har vandrat runt på stan i tre timmar och fått ont i ryggen. Hade bara velat knäppa med fingrarna så hade jag varit hemma. Och så vill jag hinna göra bort så mycket tvätt som möjligt idag. Därför tänker jag kliva upp tidigt imorgonbitti och fara och träna så fort som möjligt och börja dagen på det sättet.

Jag hittade en bra grej till min systerdotter för att komplettera hennes julklapp.
Det andra kändes lite futtigt för att vara jag. Tycker det var fint och jag hoppas
att hon blir glad.

Efter att min syster hade farit så gick jag på stan själv i ungefär två timmar. För att hitta en utstyrsel att ha på mig antingen på julafton eller på nyår. Gick apdåligt. Hittade inte ens EN fin klänning. Känns dötrist. Men samtidigt kan jag då ha på mig det som var tänkt från början på nyår och så tar jag på mig något ur garderoben på julafton, något som jag bara använt en gång är tanken. Så i slutändan blir det nog bra. Men jag hittade ingenting annat till mig själv heller. 

Imorgon har jag ett shema:
Träna och göra 4liter julglass innan klockan är kvart i tre. Då måste jag
börja bege mig för att hämta min brorsson på förskolan(dagis) för att sedan
vara barnvakt ungefär två timmar. Så ja, jag ska kliva upp tidigt är tanken.

Julklapparna.

En sten har släppt ifrån mitt bröst. Sista julklappen damp ner i brevlådan idag(den låg på köksbordet när jag kom hem) och jag har nu även slagit in den. Pjuh! Har även burit ner de som dom ska ha med sig upp över jul också så att det är gjort.

Fan så skönt att inte behöva oroa sig längre för att det kanske inte hinner komma. Hoppas nu bara att ingen annan har tänkt tanken att han behöver en sådan. Största paketet(kartongen är stor) i år får mamma, det tyngsta får pappa och det dyraste får gubben. Ska eventuellt köpa något mer åt mamma och pappa, får se om jag kommer på något bra. Bella skulle ha haft något litet till också. Men det är ju bara om jag hittar något. Allt som allt har jag hittills köpt 15 julklappar. Det är ju betydligt mindre än de minst 20 jag köpte förut om åren(billigare då förstås).

Nej, in med en tvätt och ner på stan.
Jalla jalla eller curry curry. Samma
betydelse.


Måndagsmorgon i snö och kyla.

Haha, jag vaknade av lite småpanik där vid femsnåret imorse. Jag sov så djupt och när jag halvt vaknade till hann trodde jag att gubben hade hunnit fara utan att jag märkt något(brukar alltid märka när han vaknar) och blev helt plötsligt klarvaken, men han låg fortfarande kvar där. Strax efteråt ringde väckarn. Sen tog det iofs sitt tag innan jag kunde somna om, men när jag väl gjorde det så sov jag så djupt det bara går till klockan tio.

Nu håller äggen på att ha svalnat färdigt, jag har klippt löshåret litegrann och satt i det. Nu ska frullen bara i magen, sminket ska på och sen ska jag hem och köra igång en masin tvätt(är tanken) och ta med mig träningskläder innan jag beger mig ner på stan en sväng och möter upp syrran. Ska leta något jag kan ha på jul eller nyår. Har en outfit och vill ha en till för att kunna ha två olika.

By the way.. Vi ser det snöar, vi ser det snöar. Wihoo!
Snart kanske det kan bli ordentligt skoterföre. ;)

Update.

Nu har jag bara ett varv kvar med måleriet i två garderober, gissa om det känns skönt! Lyckades ju även skära mig i fingret, när jag målade. Lite wierd sådär. Men målarfärgen gjorde att det inte ens började blöda, jag kunde bara glipa på såret och se blodet ligga kvar där inne i fingret.(Okej, det här kanske var lite äckligt. Jag ber om ursäkt för det.)

Det blev prat om julafton vid middagsbordet. Vilka lekar som det ska tävlas i och lite sådant. Jag känner mig löjlig som är ledsen inombords över att jag inte kommer vara i samma lag som gubben(det är trots allt min första jul som jag inte är med min familj och även om jag vet vilka alla som ska vara här är så känns det ändå jobbigt över att hamna i det andra laget. Speciellt när jag hamnade i "rätt" lag först och sedan blev förflyttad. Suck.).

Han begav sig precis för att fixa det sista varvet måla i taket och borra hål för spottarna. Imorgon så går allting ännu mer framåt, då ska bilningen gjutas igen och därefter ska ju lutningen på golv mot avlopp fixas innan han(kakelkillen) kan fortsätta vidare med kakling och allt det där. Tänk om allt är färdigt i mitten av januari..

Själv sitter jag och fundelurar på hur jag ska planera morgondagen. Och jag funderar på att skjuta på målandet tills på tisdag så att jag bara kan ta det lilla lugna imorgon, tvätta och träna. Vi får se helt enkelt.


Kackel.

Igår jobbade vi på lägenheten. Jag hann måla andra varvet i tre stycken samt måla första i två. Så jag har 2 hela och 2 halva(kan man säga så?) kvar innan jag är done med dom. Jag vettesjutton hur vi ska göra med dom över, det är ju också "bara" 8 stycken. Det tar tid det här. Men det börjar gå framåt och jag tror inte att det är så länge kvar innan det smäller till och går jättefort.

Det mest hemska som har hänt hittills var väl att rörmokaren bilade ner till grannen när dom skulle ta upp det gamla avloppet och flytta det så att det är inne i duschen. Det föll ner en hel kaka från grannen unders tak i dennes badkar. TUR att gubben inte gjorde detta själv, för vi har faktiskt skämtat och sagt "tänk om man kommer ner till grannen".

Vi for hem och åt middag med min familj, min tjockissyster var där hon också. Nu är magen gode stor fast att det är runt lite mer än en månad kvar. Hon far upp idag igen och tar med sig några upp och sen far resten upp på onsdag. Känns konstigt att inte följa med, men jag kommer nog få det bra här också. Jag kommer sakna traditionella lunchen(blöta!) och alla ungar runt omkring. Och självklart familjen.

Åh, jag börjar dagen med tankar på vad som måste göras idag.
Måla, måla, måla. Men om jag tar idag och så imorgon en kort
stund så är jag klar sen. Och imorgon ska jag träna, äntligen!


Ett gott slut.

Efter att bilen hade stått i garaget med värmefläkten på max i två timmar så verkade allting fungera som det skulle. Men rackarns så vaksam jag var på vägen hem. Jag tog mig dit och det var jag glad för. Skyndade att leta fram mitt paket och slita upp det för att få ut löshåret..

Fan vad simpelt det är med clips! Ska bara lägga i lite violett moussetoning(som köptes på clip idag) imorgon eller så för att få det att skifta i kallare toner. Men jag har haft det i hela dagen. Gick ju superfort att sätta i och det satt bra för att vara första gången jag satte i det.

Därefter fick jag fara och möta upp gubben och hans kollega på macken för en check av kylarvätska i bilen, det kändes som att det kunde vara ganska bra. Så det fylldes på och även spolarvätska(den var helt tom), och under tiden frös jag som om jag vore naken i alaska. Jag fick så ont i fötterna att jag höll på att få panik när jag körde och letade parkering inne i stan sen. När jag väl hittade en så halvsprang jag hela vägen till mvg för att ta mig in så fort som möjligt. Att det varit dubbelt så kallt som de sagt att det skulle vara kändes inte okej idag när man höll på att frysa sönder.

Hur som haver så fungerade bilen resten av dagen, jag var bara lite senare ute och hann inte med att tvätta(men jag fick med mig rena kläder ändå, tur man har mycke ibland). Inhandlade resten av julklapparna och känner mig någorlunda lugn. Men jag ska inte pusta ut helt förns jag får hem klappen jag beställde i veckan, är lite smånervös. I värsta fall får jag lösa det på ett annat sätt. :)

Vi har precis gluttat film och ska ta och knoppa för att orka upp och
arbeta med lägenheten imorgon. Wehey vad jag ska måla då!


Innan jag började skrapa bilen, vilket också betyder att det var innan jag blev så jävla pissed. Mitt hår ser lite halvkonstigt ut också, men jag skyller på vinkeln såklart(inget löshår i här inte).


Men seriöööööst?

FANS JÄVLA SKIT!
Jag är så arg att jag bara vill sätta min ner och storlipa. Kan fan inte vara mer irriterande!

Här startar man bilen helt rätt i förväg, går sedan ut och skrapar halva framrutan(nedre halvan) som tar 20 fucking jävla minuter så att man håller på att förfrysa händerna. Man sätter sig i bilen huttrandes, backar och rullar sakta ut mot vägen. Vad sker? JO, tempjäveln på bilen är på max vilket innebär att den börjar koka om jag inte stannar. Så där sitter jag och blir förbannad över att alla mina planer för dagen går i stöpet.

Det är inte meningen att jag ska få utnyttja de dagar som är kvar till sånt som måste göras, jag ska måsta sitta här och göra vadå? INGENTING! Utan att ha några rena trosor eller sockar eller för den delen ens ett linne. Så jävla kul är det. Jag ska inte få köpa alla julklappar färdigt några dagar i förväg och sedan få känna lugnet, jag ska inte få ha några sockar på mig i denna enorma jävla kyla och så måste jag såklart gå troslös också.

Edit: Tydligen ska jag försöka få in bilen i garaget(som under dagen står tomt) och brassa på med värmefläkten och hoppas på att allting beror på en ispropp i systemet för att det är så smällkallt ute. Men kul att man måste vänta två timmar och tiden bara rinner ifrån en. BLÄÄÄÄ!!!

Freezing friday.

God morgon!
Idag är det ännu en kall dag, lika kallt som igår. Trots att dom utlovade att det skulle bli 6 grader mildare. Men jag hoppas att jag inte fryser ihjäl trots de -18 graderna som det faktiskt är ute. Jag skymtar solen iallafall och det kan nog bli en härlig dag trots allt. Och juste, jag är ledig idag och ska fortsätta med julklappsbestyren hade jag tänkt.


Har inte så många kvar. Men jag vet verkligen inte vad jag ska köpa till pappa och till farmor. Tidigare år tycker jag alltid att det har gått så bra, men i år då? Det är tvärstopp. Måste ringa pappa på ett tag och höra om det är något särskilt han önskar sig och om han kan ge något tips angående farmora min. Sen har jag 1½ julklappar till, men det vet jag redan vad det ska vara så det känns lugnt.

Men innan jag beger mig iväg för allt detta så ska jag hem och slänga in en maskin tvätt och kolla på löshåret som jag tydligen fick hem igår(var tvungen att ringa hem och höra med mamma), wihoo! Och det är så skönt att utväxten faktiskt är väck återigen. Måste ut och starta bilen nu om den ska gå att köra, tjolahopp!


Hutter hutter.

Jag trodde tammsjutton att jag skulle avlida på vägen hem av kylan. -18 grader och jag är så jävla korkad att jag inte tar på mig täckbyxorna som jag hade imorse. Jag vet ju att bilen inte blir varm, att värmen inte börjar komma förns jag är framme. Det kändes som en evighetsfärd där jag satt och huttrade med vinterkängor, min varmaste jacka, halsduken ovanför näsan, mössa och vantar. Man känner ju att man lever iallafall.

Med tanke på kylan så har vi varit inne och jobbat hela dagen, det blev lite livat där på eftermiddagen med en massa spring i barnabenen. Men ärligt talat, har man hjärta om man tvingar dem att vara ute en dag som denna när de knappt ens kan gå?

Jaja, nu efter att ha sovit en bra stund(kunde bara inte hålla mig!) så ska jag kila ner och få utväxten fixad. Blir kanon när jag även skulle få hem min vinst idag eller imorgon(har inte vart hem och kollat min post än). Tjohej.

Önskelistan för i år.

Jag beställde nyss hem en av de julklappar jag funderat på i säkert två veckor nu. Det är gubben det gäller. Men jag är en sån som inte vill ge bort något tråkigt direkt, och jag tycker att den här grejen är lite tråkig, men han behöver den verkligen. Kan inte berätta vad det är utifall att han nu skulle läsa. Men jag känner att jag måste komplettera med något mer och jag tror att jag vet vad.

Vissa har varit superlätta att fixa julklappar till medans några andra har jag ingen susning om och det känns som att det verkligen är slutklämmen nu om jag ska hinna få iväg vissa av mina på rätt adresser också eftersom jag inte ska fira jul med en enda ur min familj(det känns lite smånervöst må jag erkänna, en jul helt utan något barn och helt annat firande).

Jag behöver en ny mobiltelefon, men det har jag inte hjärta att önska mig. Jag fick en dyr, fin julklapp förra året och min telefon fungerar ju faktiskt ganska bra(trots sina 2½ år på nacken). Istället har jag önskat mig småsaker, så som två stilrena sänglampor, en väggklocka utan urtavla, osis+ dust it, presentkort, nagellack + remover, en liten väska, ny mysdress och nytt underklädesset. Samt lite mer, men "smågrejer" helt enkelt. Löshåret vann jag ju och det känns ju som en stor julklapp i sig.





Ps. Imorgonkväll ska jag få bli fräsch i håret igen och bli
kvitt utväxten som befinner sig uppe på hårskallen. Känns bra!

Rumpan bar i drömmarnas värld.

Men dra mig baklänges vad jag har frusit idag. -12.5 och lite blåst på det gör det helt sinnes kallt trots mycket kläder. Mina vantar fungerar inte i den här kylan vill jag lova, måste hämta mina storhandskar tror jag. Men ute har vi varit ändå! Jag förstår bara inte hur allt ska gå om det är -19 imorgon.

Sen så träffade vi tomten i förmiddags också, haha. Han satt där och åt tomtegröt vid elden och väntade på Rudolf som hade rymt. Med sig hade han även pepparkakor till barnen som tomtemor hade bakat. Solbrillor hade han också, sånna där runda elton brillor. Men det är störtskönt att se alla barns olika reaktioner!

Nu är jag bara glad över att dagen faktiskt tog slut, jag sitter inne i värmen och seriöst så längtar jag tills jag får gå och sova då jag sov så äckligt skönt inatt att jag hade supersvårt för att ta mig upp imorse, tur nog så hade jag tid att dra mig. Måste även säga att det är riktigt kul ibland att drömma mysko drömmar. Som att jag skulle fara och rida med Sandra och Kristina och eftersom det hela drog ut på tiden skulle jag + en himla massa fler åka en buss som rymde 5 personer utöver busschauffören(förstår inte hur jag kunde drömma att det var en ultrabuss?!?) och så helt plötsligt när vi tar oss ut ur bussen har jag VÄRLDENS reva i byxorna så att man ser hela röven ibland, och den fick jag för att det hade varit så trångt. HAHA! Sen är resten en annan historia..

Minus nitton i övermorgon?

Först ska jag berätta att jag invigde mina sprillans nya täckbyxor idag och det var underbart härligt i detta eviga snöande och med en kyla som är väldigt lagom. 400:- var dom verkligen värd(halva priset är aldrig fel bara för att det är förra säsongens). Annars gick det bra att jobba.

Julklappen jag skulle finna på strömpilen idag fanns ej i rätt storlek, det är så typiskt! Istället fick jag med mig "vardagliga trosor" hem(ska man bara ha dom när man jobbar så behöver dom inte vara så fräsiga med spets eller dylikt) och så en vinare som present som sedan Chrille fick tidigare ikväll.

Och det där med garderoberna, fan vilket skämt! Jag som skulle hinna med minst tre hann inte en enda, eller jag gjorde faktiskt det valet att jag bara var där medans gubben jobbade. Satte iallafall i några skruvar inne på dass så att lite gjorde jag ändå förutom det lilla jag hjälpte att lyfta gips.

Äsch. Kanske dags att knoppa nu. Imorgon ska jag inte behöva transportera mig mer än 2 km för att jobba och jag må erkänna att det känns skönt att få lite extra tid på morgonen trots att man ska jobba. Frågan är bara om detta snöande håller i sig imorgon också eller om det blir sol och -9 grader som som säger på vädret just nu? Det vore iallafall grymt fint med det senare alternativet.

SERIÖST?? -19 grader på torsdag? Oh lord så kallt! BURR!


Klappar och garderobsuppfräschning.

Stadsrundan gick relativt bra trots de minus 7 graderna. Hem kom jag tillslut med fem och en halv julklappar till avklarade(alltså 8 och en halv klara nu). Bara fyra och en halv kvar nu, i think. Så det känns skönt, speciellt då jag vet en klapp som ska köpas, ska kolla efter den imorgon en snabbis när jag har jobbat och ändå är där i krokarna.

Har även målat, målat, målat idag också. Nu tänker jag göra ett varv på alla innan jag gör det sista varvet(iallafall på alla stora, de små ovanför blir ett annat projekt) så det är bara 4 av 8 kvar nu, och en är ju faktiskt helt klar. Det går sakta men säkert framåt. Har tänkt hinna minst tre stycken imorgon, gärna alla fyra. Sen har jag faktiskt sagt att när vi varit på ikea(när lägenheten är klar i princip) så ska jag skruva ihop grejer också. Jag tror att det är något jag kan tycka är ganska roligt trots allt. Sånt där mek med tak och så tycker jag är desto svårare och tyngre, men det känns som att vi börjar komma någon vart iallafall.

Nej, man kanska ska hoppa isäng nu ifall att man ska orka upp vid sexsnåret imorgonbitti.
Men jag ser fram emot att få jobba, på ett ställe där jag trivs BRA. :)

Renovering.

Har haft en konstig natt där jag halvsovit mig igenom hela. Kan bero på att jag sov så mycket igår och mest bara låg ner hela dagen. Men halvsju kunde jag somna om helt och sov som en stock. Inget jobb inkom idag så att idag ska jag bege mig ner till stan och greja med julklappsshopping. Förhoppningsvis blir jag klar med de flesta.

Efteråt ska jag nog iväg och måla garderober. Vill känna att det faktiskt minskar när man trots allt ska måla dom två varv. Det är ju bara en sådär 8stycken samt att det är sånna där små ovanpå som också ska målas. Hur långt har jag hunnit? 1 helt klar och 1 är halvklar(ett varv till ska målas). Har föresten lite bilder..


Sitter redo i bilen, till och med lite taggad. Målargrejerna är också me.

Garderob nummer ett som nu är klar. Innan var alla väggar en konstig gulfärg och dörrarnas insida grå. Inte så snyggt. Och så är det hyllplanet som ska ligga i garderoben också som var träfärgad innan.

Garderob nummer 2. Så här ser 6 stycken utav dom ut innan. Och hur dom ser ut när dom är halvklara. Ser mycket fräschare ut!

"Hängpinnarna" som sitter i garderoberna målas också såklart. Och jag är en sån person som lyckas få målarfärg över halva mig. Som gubben sa "målar du garderoberna eller dig själv?".

Har fler att bjuda på också, men dom tar vi en annan gång.
Känns helt reko att vara ledig idag för att hinna med julbestyr
när jag helt nyligen fick in jobb för imorgon, kanon!

Lite bilder från igår.

Nu mår jag lite hyfsat iallafall efter att ha sovit några timmar till. Idag har jag haft tre bästa vänner, soffan, toaletten och sängen. Sugen på mat, men har inte vågat ta risken än. Nu hoppas jag att gubben kommer ihåg att köpa cola till mig på affären, i need it!

Men det var riktigt kul igår! Först fortet vid halvfem där vi var 25pers uppdelade i 7 lag, vårat kom varken sist eller först. Sen hem för att invänta middag och dricka mer öl. Åtta var det dags för födelsedagsmiddag på Allstar för Chrille och Anna. Åt gott! Och självklart drack de flesta en hel del. Det blev ganska mäktigt när vi alla(vid det här laget 28 pers) ställer oss upp och sjunger för de två och folk i bord runt omkring ställer sig upp och hakar på i sången de också. Därefter gick det bara mer och mer utför, haha. Kan säga att det var över ett år sedan jag hade en liknande baksmälla som jag haft idag. Helt sinnes.


Vårat bord.

Min supergoda mat.

Det andra bordet. Och jag för kvällen(ny klädsel och gammlöshåret ipillat med hårnålar).






Pinsamt Tina, pinsamt.

Jag skämms. Minns inte ens om jag åkte hem i jackan eller om vi åkte taxi. Tydligen åkte vi taxi, som jag betalade(hade dessutom vimsat om efterfest, och det var nog riktigt tur att det inte var någon!), och ja, jag hade visst jackan på mig. Att sedan gå upp och slockna helt med alla kläder på halvt liggandes utanför sängen är ännu mer hemskt.

TUR gubben ville fara hem tidigare så att vi for då vi for trots allt. Jag vill inte veta hur jag skulle ha varit annars. Men kul det hade vi, som rackarns! Ska föra över bilder från kameran och sådant sen när jag pallar att ställa mig upp och förflytta mig.

Oboy kan alltid rädda dagen efter!


Ren och skär GLÄDJE! JAA!

JAAA! Jag vill bara skrika ut i ren och skär glädje, det här gjorde min dag!
Yes, yes, yes! Åh, så underbart. Jag, vinna en tävling? Med 942 deltagare?
Helt sinnessjukt, jag som ALDRIG brukar vinna något.

Vad vann jag? Vars vann jag det?
Linda har en julkalender på sin blogg, i lucka nummer elva låg ett helt
löshårsset(med clips). Det är så sjukt, det är det enda jag har kunnat
sätta på min önskelista i år och nu vann jag det. Min glädje just nu är
enorm!



Snälla, säg att du vill hem nu.

Gaah, jag är sååå less!

När man har legat hemma varje kväll sedan i måndags och knappt fått vara med sin gubbe(förutom igår då jag målade garderob och han fixade taket inne på toaletten typ) så är det så otroligt mycket tid som jag bara legat och stirrat in i väggen/taket om jag inte har sovit eller läst bloggar. Inse hur roligt det är att ligga hemma och göra nada ikväll då. Klockan nio kände jag för att gå och lägga mig för att jag var uttråkad och rastlös. Nu sitter jag bara av tiden och väntar på att jag ska få hämta gubben så att jag får fara och sova.

Men han är så jävla underbar som förstår mig när det är såhär.
Han betyder verkligen allt för mig och han är min guldklimp!
Kärlek, kärlek, kärlek.

Idol-finalen.

Har legat och gluttat på idol, och jag tror att jag hoppas på att Calle vinner. Han har en bra röst(man hörde att det var han när han sjöng vinnarlåten jämfört med Erik som lät som vem som helst) och han har verkligen utvecklats mest av alla i hela idol-resan. Erik är bra, det är han, men jag tycker nog att Calle är snäppet bättre.

Alltså imorgon, svettas man ihjäl när man kör fortet då eller?
Har man tillgång till dusch efteråt eller så att man kan skölja av
kroppen åtminstone(håret behöver man nog inte fixa om)?
Känns ju inte så kul om man måste gå ut och käka middag
som en illaluktande svettlurk.
Hmm...aja, jag tror det blir grymt kul.

Ett enda stort BLÄ!

Varför? Varför fixade jag jobb för idag när jag egentligen inte alls ville jobba över huvud taget, då jag istället ville gå på stan och göra bort julklappar. Så fort jag hade sagt att jag tog det och lagt på började jag ångra mig, men det vart aldrig så starkt som när jag hade gjort mig klar och hade 35 minuter att bara ligga av framför tvn i soffan och jag höll på att tvärslockna.(Tur nog hade jag ställt mobilen).

Jag for i vart fall och gjorde mitt bästa. Kändes inte jättetrivsamt. Seriöst, dom dukade inte ens åt mig till lunchen och sa att jag kunde äta i personalrummet. Snacka om att känna sig lite kränkt.(Jag hittade ju inte ens på stället). Tycker det var en FET tabbe som hon gjorde. Visst, det artade sig lite senare men jag kände mig aldrig riktigt välkommen. Så jävla trist. Var det för att jag hade mina jobbmjukisar på mig(tacka gudarna för att jag hade dom då m-värken dök upp i slutet av arbetsdagen) eller bara för att hon är så som person? Ja, nog är jag glad för att det är helg och inte så långt bort med jullov trots allt, speciellt efter en sån här dag.

Dessvärre sitter jag hemma och har det skittrist. Gubben är på en jävla middag med några arbetskollegor då en hade sista dagen idag innan flytt(så jävla tråkigt när man inte kan följa med!!), folk befinner sig på annat håll och så vidare. Aptråkigt. Är det nu jag ska se fram emot morgondagen som kan bli så fullspäckad att man inte ens hinner med själv?

Jag målade insidan av en, EN, garderob igårkväll(bara sju kvar) och måste slänga på ett lager till imorgon så är iaf den klar. Sen ska jag börja med de andra. Jag har det jag gör. Både charmigt och störigt är det när man får färgen här och där på sig själv också. Sen ska vi fara och köra fortet med gubbens kompisar(äntligen får jag prova!) och därefter middag, jag gissar på att kvällen inte slutar där. Men jag ska försöka vara ytterst lugn med tanke på förkylningen  och att vi ska orka renovera på söndag igen.

Återuppta ridningen?

Jag saknar att sitta på hästryggen och känna lugnet och glädjen som infinner sig i kroppen. Att bara få känna hur en så stor och stark varelse enkelt skrittar fram under en, att det är jag som styr. Känslan i magen när man galopperar fram och hör hovarna smattra längs marken. Det är en träningsform jag verkligen, verkligen ångrar att jag slutade med. Hur dum får man vara på en skala egentligen?

Jag har länge velat återuppta mitt absolut största intresse genom åren(en egen häst stod alltid som nummer ett på mina önskelistor i många år, haha. Och mina väggar var täckta av dessa underbara varelser när jag var yngre). Har aldrig funnit en medryttarhäst som stått på en lämplig plats innan jag tog körkortet, eller för den delen när jag inte har haft särskilt mycket tillgång till bil. Till och med röbäck kändes på tok för långt borta.

Nu är läget så att jag vet ett ställe. Mellan stan och vännäs(de höll till i stöcksjö eller något förut) där man kan få rida en gång i veckan för tvåhundra kronor på Nordsvenskar(de har även en arabkorsning). JAG VILL! Det känns som att det här är min chans att få börja om med något jag gillar så starkt. Kruxet är bara att jag gärna skulle vilja ha en-två kompisar som ville göra detta med mig, så att vi kan rida och ha kul tillsammans, åka dit och hem tillsammans och bara ha något som vi ses och gör en gång i veckan. Någon som känner sig lockad att åtminstone kanske vilja prova en månad till att börja med?(Host, host.. Sand..Nin..o..Perni.. host, manade?). I värsta fall får jag se till att göra det själv, det vore bara så mycket roligare om man var någon till eller två.


Magsjuka.

Först ska jag börja med tre bra saker. Just hemkommen efter jobb som jag faktiskt orkade med utan att vara helt död nu, jag behövde verkligen vilodagen igår. Jag sitter för tillfället och äter mellanmål, första lussebullen för i år och ett stort glas nyponsoppa. Men det bästa av allt, det är att jag fick in min lön idag! GLÄDJE! Bara en sådär 2 veckor senare. Så utifall att jag inte får in jobb imorgon ska jag försöka göra bort de flesta julklappsinköpen så jag slipper stressa ändan av mig senare.

Nu till en annan grej...
Jag hatar magsjuka. När jag får magsjuka(och inte bara har det bakvägen) så blir jag som ett litet barn. Att kräkas är bland det värsta jag vet, jag bara grinar och grinar för att det är så fruktansvärt obehagligt. Det förklarar kanske hur mycket jag ogillar den sjukdomen. Jag vill alltså inte ha det och vill gärna hålla mig så långt bort ifrån det som möjligt. Som när de flesta här hemma låg sjuka, jag var inte ens hem på två veckor mer än in en snabbis och hämta lite rena kläder utan att gå på toaletten eller prata med någon.

I förrgår fick jag veta att det satt igång på jobbet, igen(nu på en annan avdelning än tidigare), och att det var ett barn jag hade hjälpt en del under dagen. Jag har hittills inte fått sjukan. Idag när vi är ute så är det ett stackars barn som kräks ner hela sin overall, twice. Jag blir den person som får bära barnet med utsträckta armar i bara händerna(småtungt? ja) och därefter ska torka bort det värsta. Är man en person som inte klarar av magsjuka så klarar man knappt av att höra någon kräkas(hulkningarna) eller se klegget.

Jag står där och torkar medans jag håller andan så gott jag kan. Oj, fan det kändes som allt jag hade i magen vände på sig och ville upp. Vänder mig om för lite frisk luft innan jag fortsätter. Den här gången blir det ännu värre, nu får jag sånna där hulkningar själv samtidigt som jag försöker att bita ihop. Men när man då hostar också, då vet man att det är nära. Som tur var så hade jag vänt mig bort från det hela och andades vid det här laget frisk luft. Efter att jag sansat mig får jag bort det sista och kan sätta barnet ner medans jag själv städar undan allt papper, spritar allt jag kan och stoppar sedan undan allt skräp i soppåsar.

Får inte jag magsjuka nu, av att ha varit uppe i det här, då är jag lyckligt lottad och jag kommer vara så glad så att det inte finns ord. Men sånna där grejer sätter ju igång lite psykiskt också och man känner efter lite extra noga hur man egentligen mår just för tillfället. Det är bara till att hålla tummarna nu!

Nyårskläder, hjälp mig!

Jag köpte ju en kjol att ha antingen på julafton eller på nyår. Ifall att jag ska ha den på jul så kombinerar jag med något enkelt och rött upptill. Men om det skulle bli på nyår så vet jag inte. Kanske ett lila tublinne? Shit. Sitter och letar inspiration nu.


Detta är då kjolen(ska sitta i midjan är det tänkt).

Kanske med en sådan här topp till skulle vara snyggt?
Det känns som att det skulle kunna se lite classy ut, men
med några accessoarer som piggar upp det hela lite?



Från i lördags.

Jag håller tummarna för vinst ikväll!

Sitter bara och försöker få tiden att gå, har noll saker att göra. Men när hockeyn är slut får jag iallafall fara och dela säng med min fina(är så ledsamt att sova själv, hemma) för att sedan kliva upp tidigt imorgon då det är en tidigdag som står på shemat för min del.

Ska gå ner och få i mig lite vätska nu och se om det finns någon nässpray
någonstans så att huvudet slipper kännas så tjockt heleste tiden.

I lördags var det mysig att få sitta på Wayne´s och snacka. :)

Sugen på mat.

Eftersom att jag inte fick pannkaka till middag igår för att 3 bitar försvann spårlöst
så är jag jättesugen på att ställa mig och grädda några tunna efter en dusch, det
skulle vara så gott.


Jag hoppas att duschen ska få mig att piggna till så att jag får känna mig som en människa igen.
Just nu känner jag mig mer som en svettig, hängig lurk som inte kan komma på något vettigt,
lugnt att göra bort här hemma. Lite småsvårt sådär.

Edit: Gu se skönt att känna se ren igen.

Jag hade vingar inatt.

Jag ringde och beskrev läget imorse innan jag somnade om och sov som en klubbad med konstiga drömmar(jag kunde tydligen flyga bland annat, sådär helt normalt. Vet inte annars hur jag skulle kunna ta mig från taket på ett hus och tvärdyka rakt ner mot en kompis i en soffa och tvärbromsa för att skrämma henne). Drog på mig en pyjamasskjorta och gick ner för att äta och sedan dess har jag legat tvärdäckad i soffan. Det känns ärligt talat som att jag håller på att somna igen.

Innerst inne känns det som att jag gjorde ett riktigt bra val i att stanna hemma idag för att ta hand om mig själv när jag mår som jag mår. Det enda som kan göra mig piggare antar jag är vila. Så därför ska jag vila, vila, vila idag.

Igårkväll fick jag en bild av vad jag ska köpa för julklappar också, så det känns bra. Nu vill jag bara få in min ganska försenade lön och ha så pass mycket ork, och tid att jag kan gå på stan och börja finna dessa grejer.

Jag har inget val om jag inte ska köra slut på mig ännu mer än jag redan gör.

Jag insåg precis att om jag ska använda all energi jag har nu när jag arbetar, är dunderförkyld och knappt kan snyta ut allt äckelsnor som gör huvudet tjockt som en betongklump och ömmande kropp så kommer jag aldrig bli frisk. Snarare lär det bara bli värre och värre.

Så imorgon stannar jag hemma och hoppas att det gör susen. Att det ger mig mer energi och ork. Att jag klarar av mer. Som det är nu, att jag är helt klubbad när jag kommer hem och inte kan göra en grej är inte bra. Att jobba med den energi man har, sedan bara ligga hela kvällen och sen sova. När man då vaknar och har lite energi igen så används all den till jobbet och så börjar det hela om igen. Snacka om ond cirkel. Jag ska bli bättre imorgon, så är det bara!

Slitsamt.

Jag mår inte riktigt sådär jättebra. Jag sliter och tar mig igenom arbetstimmarna på dagarna och är sedan helt knäckt när jag väl kommer hem. Som idag, då somnade jag kvart över två och sov till sex. Hade tänkt fortsätta dessutom innan jag såg vad klockan var och tänkte att det kanske vore bra med lite käk.

Det fanns inget käk över till mig så jag la mig på soffan och halvdog. Jag ville ju också ha pannkaka. Jag åt två hårdbrömackor istället. Känns inte så flashigt på något vis, men jag är ju inte hungrig iallafall och så fick jag ju ändå i mig något.

Skulle jag få magsjuka på det här, om jag mot förmodan skulle få det, så skulle jag vara totalt sönderdäckad. Det visade sig att det gnöliga barn som satt jämte mig på lunchen och vägrade äta något så att jag fick klä på och stoppa ner i vagnen för att sova kräktes lite senare. Jag hoppas så jävla innerligt att jag slipper det, jag klarade mig ju förra svängen.

Det känns surt att medans jag ligger hemma så vet jag att gubben min sliter och sliter. Först jobbar han om dagarna och sen så renoverar han direkt efter. Jag har garderoberna att måla invändigt och skulle därmed kunna göra nytta. Vill göra det också, så det känns tungt att bara ligga hemma. Men han beordrar mig så att jag ska kunna bli bättre, hur man nu blir det när man jobbar massa timmar på dagen och egentligen gör av med all energi redan då. Jag tvingar mig själv att kliva upp på morgonen och orka trots att förkylningen verkligen tar knäcken på mig.

Man ska helt enkelt hålla käften.

Det var trevligt i lördags. Vi skrattade, pratade och hade trevligt.
Hann med besök, lattedrickande, biljardspelande och så.


Söndagen? Vi for runt och köpte diverse grejer för taksänkning och annat för renoveringen som nu är i full gång, vi bar ut hela det gamla köket(är stolt över mig själv att jag inte klagade en enda gång för att det var äckligt, jobbigt, tungt trots att jag var äckligt trött i kroppen och kände att jag hade något som låg på lur). Vi hann även börja lite smått. Jag lovar att INGEN vill veta hur det ser ut under deras köksinredningar för fy fan så äckligt det var med dammtäcken, en gammal diskborste med mera. Hualigen.

Vadå? Jag sa senast torsdag förra veckan att jag hade sån tur som inte hade varit riktigt sjuk på länge. Vaknar upp med förkylning den här morgonen. Perfekt när man ska orka jobba. Det har känts som att det varit på gränsen till feber, men jag har klarat av dagen ganska hyfsat trots allt. Men när man mår som man gör vill man allra helst ligga till sängs eller vara ute där allt känns lättare. Gubben tvinga mig därför att stanna hemma nu istället för att fara och måla(som jag faktiskt ville och var inställd på). Men å andra sidan har han väl en poäng i tanken. Jag måste orka härda den här veckan med tanke på hur det ser ut med jobb framöver pga jullovet som snart kommer krypandes.

Så surt att träningen blir lidande också. Fan.
Nu ska jag krypa ner under filten och lägga
mig framför tvn.

Jag just nu.


Klar för vad nu visar sig under kvällen. Har knepat fast min gamla hårförlängning(önskar mig en ny, med clips i julklapp!!) och jag bara känner att jag vill ha långt hår NU. Det är mer jag och det passar mig bättre. Aldrig att det blir page för min del. Och så har jag min sköna tunika på mig till ett par strumpisar.

Hoppas det blir käk snart, magen den börjar så smått kurra. Pratade för övrigt med gubben för
över en timme sedan, då satt dom på en pub/resturang, drack öl och sjöng för fulla(haha!) halsar.
Hade nog varit ganska kul att följa med. Hoppas på vinst nu så att han kommer hem glad också. ;)

Music.

Jag hann fixa i mina musiklistor på spotify innan jag var tvungen att bege mig för att möta upp Sandra på träna för att just träna. Träningen gick SÅ mycket bättre än i onsdags, hade så mycket mer ork och höll inte på att kollapsa innan jag ens hunnit halvvägs igenom "passet".

Men på tal om musiklistorna, fan vad skönt att ha ändrat lite i den. Flyttat på gammal musik och lagt in ny, med lite fart i så att man blir glad. Julmusikslistan är också klar. Som jag ska börja lyssna på om 3 låtar. Däremellan ska jag faktiskt pallra mig in i duschen också, men jag bävar så in i skogen för det.

(Varför syndar man direkt efter att man tränat? Salt, salt, salt.)

Tio-listan.

ett: Vi vaknade av väckarklockan en lördag!
två: Gubben, Anthon och 2 av mina bröder blev nerskjutsade till bussen som skulle köra dom till Sundsvall.
tre: Mina föräldrar är bra snälla ibland, måste tänka ut några fina julklappar till dom.
fyra: Min lön(som jag inte fått än) borde komma in på kontot nästa vecka.
fem: Jag ska fara och träna på ca 2 timmar.
sex: Efter middagen blir det min julglass till efterrätt.
sju: Vad händer ikväll?
åtta: Jag är GLAD att Tove åkte ur idol igår, hon sjöng falskt och hon är jämt likadan. Snacka om att hon blir uttjatat. Nu kanske VK kan lugna ner sig med skriverierna också.
nio: Jag är GLAD att Calle fick stanna, han har absolut utvecklats mest av dom tre och han har en bra röst.
tio: Jag älskar mig gubbe!

En liten grej om receptet.

Har insett nu att det verkar ta betydligt många fler timmar än 3-4 för att frysa julglassen. Begriper inte hur det kan stå så på receptet jag har i min ägo. Jaja, hoppas iallafall att det är fruset tills imorgon. Så man måste helt enkelt ha tålamod och vara lite förberedd på att det kan ta tid.

Vi har just kommit hem efter att ha ätit mongolisk buffé på great eastern. Man håller ju halvt på att äta ihjäl sig varje gång. Nu ska vi bara totaldäcka ner i soffan och se fjärde Johan Falk filmen(så jävla typiskt att flickan som lekte med elden skulle vara uthyrd, annars hade jag bergis kunnat tvinga gubben att äntligen se den).

Alltså imorgon? Känns det deprimerande eller vad? Jag var lite halvsugen på lite rajtan tajtan. Gubben ska iväg på hockey i sundsvall och far redan på morgonen. Visst, jag ska träna under dagen. Men sen då? Alla ska antingen vara nykter eller så är dom borta över helgen. Så jag kommer måsta sitta hemma med familjen eller?

Recept Julglass!




Jag glömde självklart fota när jag la i de rårörda lingonen och hällde i resten av smeten.
Menmen, inte mycket att göra åt. Jag tror ni förstår ändå.

EDIT: Det går inte att ha glassen i frysen i endast 3-4 timmar. Jag har haft min i frysen i ett dygn nu, DET är lämpligt! Förstår inte alls hur det kunde stå på receptet jag har i min ägo att det skulle räcka med 3-4 timmar. Måste vara ifall att man gjort det i en pajform eller något. Men nu vet ni iallafall.




Allt detta är då till en 2liters förpackning!



Håll till godo.

Nu har jag gjort färdigt 4 liter(fan så mycket!) julglass som står på frysning för tillfället. Sitter och ska knåpa ihop lite recept och så att lägga ut, det är faktiskt skitsimpelt. Och prova innan du ratar det pga en ingrediens som faktiskt är i. Jag var också oerhört skeptisk, men det är riktigt gott.

Julfix.



Nu ska vi se vad det här kan bli för filijox. Julmusten ska jag bara ha att dricka medans jag fixar
och trixar kan jag meddela. Det är ingen ingredienser. Hupphupp, dags att starta detta nu.

Julglass kanske?

06.45 vaknade jag till liv idag efter otroligt lite sömn inatt. Gissa tre gånger om det var lätt att somna igårkväll när jag hade sovit tidigare på kvällen? Självklart vände och vred jag på mig tills det kändes som ett gymnastikpass. Men jag vaknade, klev upp och gjorde mig klar innan jag ringde jobbsupport för att hoppas på jobb.

Nu är det 1timme och 50 minuter sedan. Har dom ringt upp mig ännu med jobb? Nej! Suck. Antar att det bara är att slopa de planerna för dagen. Ska hämta Alice där vid tvåsnåret och sen får jag se vad dagen bjuder på. Eventuellt ska jag göra lite julglass(egengjord glass med lingon och pepparkaka i) och ge mamma och pappa en packe samt svärisarna en. Och sen vänta och se vad dom tycker om det. Det är godare än det låter, jag lovar!

Satt och läste tidningen när jag åt frukost tidigare. När jag bläddrar och sidan för BB-foton(nyfödda med familj/mamma,pappa) kommer upp så det första jag ser är en gammal kompis sedan högstadiet som ganska nyligen fick en söt liten dotter. Tittar vidare och ser att min gamla bästa kompis är med hon också, med sin karl och deras lilla dotter. När det är två stycken i ens egen ålder som man dessutom vet väl vilka det är som är med på den sidan, då vet man att man börjar bli äldre, att tiden rinner iväg som bara den. Och så vill jag bara säga att jag är så oerhört glad för deras skull!


Peppar peppar.

Har försökt få igång internet hela kvällen, utan större framgångar förns vid halvtio. Så vad gör jag där vid halvåtta då det inte ens går något bra på tvn? Jo, det dummaste man kan göra. Krypa ner under filten, I sängen, när man är trött. För att tänka, jomen tjena det gick ju bra. Slocknade på en gång och sov en och en halv timme.

Vi får se om jag kan somna på ett tag, duschen klarade jag iaf av att hoppa in i.
Förstår inte varför jag varit så frussen de senaste dagarna, eller varför jag är så
trött. Men jag kan inte mer än hoppas att det bara är tillfälligt.

Det mest otroliga är att jag inte har varit sjuk på HELA hösten, inte ens i somras.
Visst, lite snorig och en hals som var kaputt några dagar i höst. Inget mer. Bara
för ett år sedan var jag sjuk i princip varannan vecka. Förstå att det nu är skönt.
Peppar, peppar, ta i trä. Man ska aldrig yttra sånt här högt egentligen.

Rummel och rabalder.

Idag har det varit en bra dag, och fort har den gått. Det ser ut att bli jobb imorgon också, så jag ska inte klaga i det här inlägget(är tanken iallafall). Dessvärre syndade jag och norpade två extremt goda kakor ur kylen samt åt av julglassen som bjöds på i personalrummet.


innan jobbet och på jobbet(mitt på dagen).

Tur att jag skulle och träna när jag slutade. Dock gick träningen så otroligt tungt idag att jag höll på att ge upp i förtid. Jag härdade och insåg efteråt att min skavsår på lilltån hade börjat blöda. När jag sen kom hem skulle jag måsta göra middag själv, det fanns ingenting och efter ett träningspass vill jag inte gå ner till frysen och kolla efter en micropizza direkt. Vad knåpade jag ihop? Stekt ägg/omelettvariant och lite korv. Vi får se hur länge jag är mätt. Tur det finns kvällsfika. ;)

På en stund ska jag fara och hämta gubben min som kommer hem efter två kursdagar.
Vill bara kasta mig om halsen på honom redan nu och krama honom så hårt jag bara kan.

Till att börja med..

..lite gamla bilder.


Kolla mästervärket jag byggde ihop åt barnen för ca 3 veckor sedan. Ganska duktig må jag säga. :)



Det traditionella onsdagsfikat. Gosaken varierar däremot. Idag var det julglass med lingon och pepparkaka i(betydligt mycket godare än det låter, ska prova göra i helgen), förra veckan var det den där goda som är på bild. Och nu när jag minskat ner på kaffe dricker jag allt som oftast varm choklad på jobbet.


Berättade jag att vi klädde julgranen i fredags? Ställde upp den från skratch, vek ut alla grenar samt kvistar. Snacka om att vi hamnade på ett terapijobb just då jag och A. Sen var det bara att klä den. Måste bara säga att den är mycket finare när det är mörkt ute och belysningen är på också.


Sen skulle jag inte tacka nej till att det var så här vitt igen, hellre det än slask och dylikt. Jag vet att sommaren är långt bort och tänker inte hoppas för mig själv att det var +25 grader varmt och varma vindar ute, då blir jag bara deprimerad.

The last one for this day.



Nyduschad och nerbäddad i min säng som har mååånga och mjuka kuddar(det är något
som jag inte är bortskämd med nu för tiden) och så hoppas jag på att jobbsupport ringer
imorgonbitti och behöver mig någonstans för jobb. Godnatt!


Jag hade väl bara tur att jag inte sladda av vägen tidigare.

Precis när jag ska sätta igång med att äntligen börja dona och fixa lite eftersom jag skjutit upp det hela dagen, ja då går jag självklart in på banken och ser vad jag fick i lön eftersom jag inte fått något lönebesked. LILLA DEPPEN! Har inte fått in mer än för EN dag. Och jag som väntade mig en ganska rejäl lön efter att ha levt ganska sparsamt.

Jag hatar verkligen lönesystemet för timavlönade, HATAR! Grr, morr och fräs. Känner mig helt jävla tom. Den här månaden av alla lixom? Löser dom inte det där så måste jag låna pengar för att kunna köpa julklappar, hur jävla kul känns det? Fy fanken! Nu vill jag allra helst bara krypa under täcket och krypa upp därifrån igen på söndagmorgon. Helt seriöst. FAAAAN!

(Sitter bara och sneglar på alla grejer just nu och ser dom som fiender,
jag orkar bara inte nu hur mycket jag än måste. Blir fasen gråtfärdig.)

Motorstopp.

Jag borde fan skämmas. Kom hem och kände att jag kunde göra undan massor som kanske skulle vara bra att göra. Vad har jag hunnit? Slå in paketen och sätta igång en tvättmaskin. Kvar är städningen, julfixandet och lite sådant. Har ju iofs varit och lämnat nyckeln på gubbens jobb för att de ska fixa imorgon samt att jag lagat middag. Men det gills inte, det är sådant som blivit av utöver.

Finns så mycket jag skulle vilja göra nu inför julen. Så som att baka lussebullar, plocka fram ljusstake och nå tomtar sådär. Men är det ens lönt? Jag är knappt hemma för det första. Och nu den närmsta månaden kommer vi nog att jobba oss halvt fördärvade. Allting kommer att vara klart efter jul. Lik förbajat tänker jag på allt julmys man skulle kunna ha när det är klart? Är det insikten som inte vill gå ända in eller är jag bara girig? Jag gillar små detaljer som kan göra och ljus och sådant kan man ju ha ändå.

Vore kul om vi hade vit målarfärg så att jag kunde fixa med något redan på torsdag eller fredag(?). Hm. Ska försöka leta rätt på en enkel bänk också, har kommit på en grej man kan göra så jag ska se om det är möjligt först. Fixar och donar gärna själv så det kan bli intressant om det vill sig.

Nu gör jag det igen.. skjuter upp det jag egentligen skulle göra. SUCK.
Men jag blir lat när jag är hemma och bara är på mitt rum i mitt alldeles
egna lugn.

Årets 3 första klappar.

Samlade ihop en mängd saker som jag kan behöva ha hemma tills imorgonkväll(gubben är iväg på kurs) och så skrapade jag rutan till förbannelse, det gick ju tammefan inte. I förrgår var det minus 5 grader och kallt, igår var det plus 3-4 grader och ösregn hela dagen för att återigen bli -4.5 grader idag. Inte konstigt det var svårt att skrapa rutan, det var bergis regnet som hade frusse.

Hem kom jag, och frös det gjorde jag. Väl inne fixade jag några jullåtar på datorn och satte igång med årets första julklappsinslagning då jag faktiskt hade 3 stycken hemma och klara. 3 julklappar är nu klara, till tre av mina syskonbarn.

Är det bara jag som typ samlar kartonger inför julklappsinslagningar för att ha något att lägga sakerna i och sen när det väl är dags så glömmer man bort totalt att man har dom? Jag har 3 ganska stora nu. Vore ju kul om man blev kvitt dom.

Nu ska jag sätta igång en maskin tvätt, dammsuga och ta fram ljusstaken till mitt fönster(har mitt adventsfixande idag då jag är hemma och ska vara hemma tills imorgonkväll, det passar bäst så). Då hinner jag få njuta lite av det också.

Ska ta lite kort sen och visa.