Lille K.

Åh. Jag har städat klart nu, och bäddat rent!
Sjukt vad duktig jag känner mig efter allt jag gjort idag.

Men jag ska inte sova i det renbäddade inatt inte, jag ska få vara med hjärtat sen, fara och äta middag hos hans föräldrar, sen köpa gotta och glo på film med varandra. Och sova, jag lär sova så grymt bra.

Imorgon far mamma, pappa och fosterbarnen till Piteå, och Kevin ska följa med dom. Dom ska bo på hotell, bada och ha kul. Jag ska inte följa med, men önskar nästan jag gjorde det. Skulle vara så kul att få träffa lille K, eller nu är han väl ännu större än sist(påskas förra året) och så är han ju faktiskt 9 nu. Jag tyckte dom skulle ha sett till att han kom hit en annan helg, under alla de åren han bodde här blev han ju som en lillebror och nu träffar vi alla honom allt för sällan.

Kanske vore något att hoppa in i duschen nu, men känner mig inte
alls sugen på att börja frysa, och sen måsta torka håret, sminka mig
och hela faderullan, ibland hade man velat gå sliten mest hela tiden.
Juste, hänga tvätt först..

Check.

Jag har inte gjort allt än. Men har åtminstone kört iväg alla dom där tomma plastpåsarna jag hade och några tomma kartonger till återvinningen i samma veva som jag for till dagis och lämnad in timrapporten.

Ska jag ta det som en komplimang eller när jag fick frågan om jag hade solat? Eller var jag bara röd? då hade det snarare varit som en pik. Ja, i själva verket var jag osminkad och osolad i baggy jeans och okammad frilla.

Har suttit och skrivit ihop ett brev(e-mail, inte vanligt hederligt) till
en gammal vän i hopp om att hon brukar kolla sin mejl och förhoppningsvis
läser det. Får hoppas på det.

Okej. Bädda rent och dammsuga. Nu!

Musiken på? Check!


No work.

Nyvaken och fortfarande trött. Som man kanske förstår kom det inte in nå
annat jobb till mig idag, menmen. Istället har jag tänkt städa klart, när jag
blivit piggare.

Jag och Meja ska ut och gå en kortis till dagis också så jag får lämna in min tidrapport, det måste göras idag.

Känner mig bara lite halvknäckt. En dusch skulle säkert sitta på sin plats,
men det är inte lönt förns efter jag har städat. Men jag är iallafall nöjd med
min städade garderob.

Human Trafficking.

Tänk om man bara kunde lägga sig ner, blunda några minuter och kanske möjligtvis hamna i drömmarnas värld ytterligare några minuter och sen vara helt utvilad.

Har inte orken att göra klart städningen idag, och självklart tänker jag ju
"det kan jag ju lika gärna göra imorgon om jag inte får in nå jobb så varför
skulle jag behöva göra det nu". Jaja, får jag in jobb så förblir allting ogjort
tills nästa vecka, as usual.

Och ingen bra film har jag heller. Såg föresten Human Trafficking igårkväll.
Bra film. Men jag blev irriterad över att den slutade som den gjorde, vad hände
med alla dom andra flickorna man fick följa i filmen? Borde komma en tvåa.

Medaljerna.

Misstänker att jag tagit mig vatten över huvudet nu. :/
Är redan spyless men långt ifrån klar, hur blev det med
att jag skulle kunna ha en lugn skön kväll framför tvn?


Jag är inte klar med Meja än. Har rivit ut massvis med grejer ur min andra "lagrings"garderob för att kunna använda den till lite kläder och så(så jag får mer plats i den andra), men vars sjutton ska jag he det andra? Gosh. Mina gamla medaljer från fotbolls och innebandytiden, sovsäck, liggunderlag av sovvänligare variant och en hel del annat skrot. Fan jag hade tre påsar fyllda med vadå, jo, bara en MASSA andra tomma påsar. Någon som behöver påsar? Jag kan bju på det. Allt det för att jag skulle få mer plats till mina kläder och att det skulle bli lättare att vika in, jomen fan vad kul.

Blir nog bra när det är klart. Ja, sen har jag bara litelite tvätt kvar, och resten av städningen av mitt rum. :S Lär ju inte hinna allt idag. Vatten över huvudet. Får väl fortsätta imorgon eller ngt. :S


Medaljerna från Umeå fotbollsfestival åren 1996 tom 2002.
Guld -96, silver -97, guld -98, medaljlös -99, guld -00, guld -01
och brons -02. Och roligt hade vi dessa år, jag saknar det.

Umedalens IF f:88

Snörvel.

Här sitter jag, utan jobb för dagen. Är trots allt ändå glad. Eftersom jag börjar vara
förkyld(ännu en gång) så känns det ganska skönt att få ta det lugnt. Igår fick jag ju
som vanligt huvudvärk när jag var i den klassen som jag var i, jag fattar det inte.


Sitter iallafall i köket med Meja liggandes i knäet. Nu börjar det riktigt vara
dags att klippa ner henne och ge henne ett välbehövt bad, tror det ska bli
en liten fixardag idag, jag har ju fortfarande tvätt kvar och göra klart städningen
på mitt rum. Sen kanske jag kan få njuta av kvällen med en kopp varm choklad
och sådär.


Hälften man, hälften träd!

Är det någon fler än jag som ser "Hälften man, hälften träd" på kanal5?

Och "klanen" som dom kallas, stackars, stackars människor.
Tycker oerhört synd om dom allihopa.


Tree-man.

Vad gör jag då?

Om jag börjar gråta till ett bröllop på tvn hur skulle det då vara på
riktigt tro? Ifall en god vän eller någon av mina syskon skulle göra
det skulle jag förmodligen inte kunna hålla tillbaka tårara, jag är
så jävla blödig så det är inte sant. Jag skulle vara så glad för deras
skull.

För att inte säga när man själv kanske en dag gör det, gosh.

Ja, jag satt och såg "Bonde söker fru, bröllopet" och egentligen vet jag inte om jag tror på det. Visst dom är kära och älskar varandra, det tror jag och så såg det ut också. MEN, hallå, man gifter sig inte när man varit tillsammans i ett halvår om man vill vara säker på att det håller. Kan väl säga att jag egentligen inte ens gillade det där paret men samtidigt vill man ju inte att de ska behöva skilja sig för att de gick för fort fram. Dom skulle ju ha kunnat börja med att njuta av en förlovning en stund.

Vet ni, jag skickade aldrig tillbaka dom där "för små" jeansleggingsen förra veckan fast än att jag beställde ett par större. När jag använt dom en del så insåg jag att dom töjer ut sig litegrann och att jag förmodligen skulle kunna ha dom mindre ändå för jag visste ju att jag tillslut kunde pressa ner rumpan i dom när jag provade hur mycket för små dom var och vilken storlek jag skulle kunna tänkas behöva. Ja, nu sitter jag här i dom, dom mindre. Och jag kommer nog behålla dom, det kan säkert vara bra att ha två par. Tänka sig hur det kan bli, och imorgon är det löning.

Bara ca 45 år kvar.

Den här måndagen känns unken. Visst, jag tog mig upp imorse. Mest för att jag inte kunde andas genom näsan, jag är snorig fast ändå inte, på något konstigt höger. Och ja, jag har jobbat och dagen har gått bra. Men som många gånger annars så somnade jag ju efteråt också, jag är som en gammal tant. Men jag undrar om jag håller på att dra på mig en oönskad förkylning.

Skippade därmed träning. Måste försöka ta nya tag för imorgon, fast
iofs så ska jag bara ligga i soffan hemma hos J och bara lata då. Men
jobbmässigt måste jag ta nya tag.

Ibland undrar jag hur man ska kunna jobba 45 år till innan man får gå
i pension. Det är redigt lång tid, jag har inte ens levt en tredjedel av 65
år ännu. Någon fler som har funderat över detta?

Nu ska jag skära upp en blodapelsin och se på film.

Vissa kan inte se skillat på vad som är mitt och hennes.

Gårdagen var inte min bästa. Jag blev arg och jag grät. När jag skulle köra iväg till bolaget så tog jag mig inte iväg med bilen, den bara stod och spann, och där blev jag mest arg, för J var inte hemma och kunde hjälpa mig. Jag gick in igen och la mig i sängen och slog lite i den i ren frustration. Kände mest bara att jag ville ligga i sängen resten av dagen  istället för att fara till Ninni som fyllt 21 på homeparty och träffa tjejerna.


Men jag kan väl tacka J som såg till att jag tog tag i mig själv och gjorde mig klar och for iväg. Det blev riktigt trevligt och kul hade vi, men det brukar vi ju vanligtvis alltid ha tillsammans. Sen begav jag mig iväg med J och hans kompisar på någon jävligt skum fest. Tjejerna var skumma och verkade ha panik hela tiden, en del var från Åsele, en del hade gällivarehäng(typ) medans en annan hade gröna byxor och en annan jeansshorts ovanför naveln. Inte ett ställe där vi direkt passade in, och det var inget tema på festen inte.

Och jag fick bli arg ännu en gång denna dagen. Jag kände nästan för att strypa henne. Kan ju först nämna att några tjejer far runt i lägenheten som idioter för att en tjej inte hittar sin mobil och dom tror till slut att någon stulit den, fast dom kom sen på att det var någon dom kände som hade lånat den och kanske fortfarande hade den. Jaja, när vi väl ska fara så ligger inte mina skor där jag lagt dom(hade lagt dom på ett ställe 10 minuter tidigare för att dom låg utspridda i hallen) och jag tänkte, dom kan ju inte ligga huller om buller redan. Sååå, jag kollar runt på alla tjejers fötter.. och där är dom, på en äcklig tjej som flashar bhn för att klänningen hänger för långt ner och hon har gröna strumpbyxor på sig som står vid dörren med 3 av sina kompisar. Jag går direkt fram och säger "ursäkta, kan jag få mina skor som du har på dig?" "ehmn, men det här är ju ...(vad hon nu hette)´s skor som jag lånar." "Eh, du näe, det där är MINA skor, inte någon jävla annans och nu ska du ge mig dom!!" "Åh, jaha. Tack för lånet." En minut senare far dom.

Vad fan hade jag gjort om hon hade farit i mina skor, gått hem barfota eller? Dom springer runt och anklagar andra för att dom skulle kunna ha tagit en telefon som dom själv lånat ut och samtidigt försöker dom ta något av en annan. JÄVULSKT DÅLIG STIL! Bara för att mina hade höga klackar och dom hon egentligen skulle ha inte hade det. Men jag blev så arg, det var inte rätt tillfälle för att jag skulle kunna skratta åt saken när dagen hade varit som den hade.


Menmen, nu är det söndag och nya tag. Idag är det ett halvår och
vi ska ut och äta middag och gå på bio och bara ha det mysigt.
Sen får vi se till att försöka peppa för jobb imorgon.





Haha, både jag och J somnade på soffan igårkväll när vi hade kommit hem och låg och kikade på tv, jag vaknade efter ett tag och såg ut som på bilden till höger, något nyvaken, hahah. Fick inte liv i J så han fick ligga kvar där tills han vaknade tidigt imorse och kom över till sängen. Första gången som jag hört honom prata i sömnen dessutom.


Nostalgi, Tina som liten.

Ganska mycket nostalgi. Jag letade upp mina gamla bilder från när jag var liten och jag fann dom. Och när man tittar, ser saker man totalt glömt bort, som vissa personer som gick på samma avdelning osv. Så oerhört kul.





Från 2 till 7 år. Glömde dock skriva på ett kort att jag är 6år, det med mönstrade tjocktröjan. Det är så kul att se hur alla mammor och pappor klädde sina barn, att se stilen över huvudtaget jämfört med vad som gäller nu(om man bortser från 70talsinspirerat på småbarnen numera). Av dom här bilderna så gillar jag klänningen, den randiga tröjan och det lila med rosa knappar och skönheten på som jag hade. Det lila minns jag var mina favoritkläder på den tiden.


Julafton -98 hemma hos mormor. Jag(smilfinken) och lillkussen min.

Fastnade.

Det var ganska skönt att ha öppningen idag när man väl var på väg till jobbet, och morgonen var nog det lugnaste jag har varit med om av de gånger jag haft öppning. Slutade 13 så det var ju skönt, men så råkade jag fastna i personalrummet i 45 minuter för att dricka kaffe, prata och titta på gamla kort. Funderar på att leta rätt på mina gamla kort från dagistiden...

I helgen blir det lugnt, mysigt, homeparty, ett halvår, äta ute och bio.
Och om jag nu kommer dricka någon öl(kanske cider) eller två så
ska jag ändå vara lugn, för att orka med söndagen och inte få hela
helgen förstörd.

Morning.

Vill sova mera..
Inse hur skönt det skulle vara att få krypa ner under det varma
täcket igen och sova ett bra tag till.


Kan ju tala om att jag tog mig isäng igår, meeen kunde inte somna. Låg bara och vred och vände på mig. Klart som fanken att jag kände stressen också "jag behöver somna för att orka med morgondagen". Klockan ringde första gången 04.45 men mest bara för att jag skulle kunna snooza en kvart.

Låt det här bli en bra arbetsdag trots att jag kommer vara helt knäckt.
Känns inte lockande att kliva in i en kall dusch nu inte.. burr!

5 hönor och krossat glas.

Ibland så blir man bara allmänt slutkörd och knäpp i huvudet.
Barn som gör 5 hönor av en fjäder är rent ut av hemska vid dessa
tillfällen. Speciellt om de har en röst som näst intill skulle kunna
krossa kristallglas. Tortyr för huvudet och öronen.


Ja och om tre timmar så ska jag helst sova redan. Roligt värre.
Fast på sätt och vis känns det bra att ha öppningen imorgon, då
får jag sluta 13 om jag inte tar ut någon lunchrast. 

Varför springer många 10(ca)åringar runt i rosa Sveamössor?
På hockeyn kan man se ett flertal sånna knattar. Har småkillar
helt plötsligt börjat gilla rosa eller är det något så enkelt som
grupptryck? Fast, grupptryck i den åldern brukar handla om att
kanske vara med och spela fotboll, utebandy och att våga trotsa
lärare med att stanna inne på rasten. Själv klädde man sig ju 
fruktansvärt i den åldern, vågar inte ens tänka på det. Men vadå,
det gjorde ju tamejfan alla. 

Nu har jag fått leggingsarna i rätt storlek och dom sitter perfa
and i like them!

Morgoninlägg, inte alltför vanligt.

Nu är det inte så länge kvar innan jag måste kila iväg och jobba.
Nine to five.. eller snarare 8 to 17. Fick bara låten i huvudet. Och
idag var en sådan morgon då jag helst av allt bara hade velat få
fortsätta sova, har sovit så äckligt skönt inatt så ojojoj.


Igår var det också jobb som gällde, och sen på kvällen var jag på hockeyn.
Löven - Leksand. Publiksiffran låg på ca 4150 personer, så stämningen
var hög, speciellt när det var Löven som tog ledningen. Men sen så dalade
det tyvärr bara utför. Vi fick ju gå ut därifrån utan leenden på våra läppar men
gladdes dessvärre åt att det var 3 stycken som hade fått parkeringsböter och
ingen av dom var vi. Ja så kan det gå när man inte läser och är uppmärksam
på skyltar såsom "vändzon", ja, i dessa vändzoner får man inte parkera.

Min stora fråga är just nu hur jag ska orka kliva upp vid 5 imorgonbitti när
jag knappt ens orkade ta mig upp efter 6 nu imorse. Det är öppningsdags
för mig imorgon och jag lär vara trött. Nej nu ska jag göra mig klar och pysa
iväg för att tjäna en slant.

Filmtips!

This is just so sick! Shit vad jag börjat bli berörd av alla olika slags filmer.
Har suttit och sett Taken nu och snacka om BRA film.


Den före detta spionen Ryan har privata problem, han har försummat dottern under uppväxten och slutar sitt jobb för att kunna vara närvarande. Ett problem är att han också är skild, hans före detta fru är gift med en industrimagnat och relationen mellan Ryan och hans ex är inte den bästa. Dottern vill åka till Frankrike och studera konst, pappan är orolig; hon är bara 17 år och ganska oerfaren vad gäller världen. Till slut ger han med sig, trots allt skall hon åka tillsammans med en vän och stråla samman med sin väns kusiner i Paris.

När hon kommer till Paris så visar det sig att även hon har blivit lurad, hennes kompis har sett till att det är föräldrafritt och att de har en lägenhet helt för sig själva. Hon ringer pappa, överväldigad av dåligt samvete. Plötsligt rusar det in män och kidnappar hennes vän och börjar leta efter henne...

En väldigt sevärd film. Så jag tycker du också ska se den!

Tishorna.




Tishorna. Beställde dom i en större storlek än jag vanligtvis skulle ha tagit, bara för att dom ska vara lite större och se lite mer avslappnade ut utan att dom är superstora. Och tunikan(ser ut som en klänning) gillar jag också supermycket, skulle vilja få ett tillfälle att använda den på nu, med klackar till!

Yes and No.

Jag är både glad och mindre glad.

Är glad över att jag faktiskt for och tränade pumpen halv tolv, nu kan jag lata mig hur mkt jag vill resten av dagen. Och sen när jag kom hem blev jag glad över att mitt Gina-paket hade kommit i brevlådan. Och så är jag glad över 6 av 7 av de beställda grejerna.

Självklart så ska det som jag suktat efter mest, jeansleggingsen vara för små. Beställde dom i den storleken jag alltid brukar ha på leggings. Dom sitter bra över benen MEN, jag har för fet rumpa så jag måste skicka tillbaka dom och få hit dom i en större storlek. Funderar på att beställa nya rakt av, då får jag hem dom fortare och innan helgen(blir kanske dyrare, jag vet inte) och helt enkelt bara skicka tillbaka dom andra istället för att skicka dom först och sen vänta på de andra, då får jag inte dom förns nästa vecka. (Edit: Gina´s sida funkar ju inte ens just nu :/ )

Men ja, kan ju fota de andra grejerna och visa, eller
iallafall t-shirtarna för dom gillar jag skarpt.

Oink Oink.

Inget jobb idag heller för min del, och jag vaknade halvnio.
Iofs, några minuter senare fick jag ett samtal och fick in jobb
för torsdag och fredag. Onsdag har jag redan. Så jag kan ändå
njuta av att vara ledig idag.


Ska eventuellt fara och pumpa 11.30 med Sandra, och så måste
jag ta tag i att rensa garderoben idag också och kanske fixa den
andra så att jag kan ha kläder i den också. Fy så drygt.


Nej nu blir det frulle!

Bilder från lycksele djurpark 2006


Black´n´white.

Jag har hittat min älskade mössa.
Den har varit borta i ca 2 månader,
och nu har jag hittat den igen. Eller ja, det gjorde jag redan innan
jag och Mira gick ut på en promenad. Gick i ca 1½ timme, bra härligt.
Lagom kallt, snön som faller lugnt ner mot marken och mörkt ute.
Vi gick längs strandpromenaden där det inte ens finns gatulysen.
Skönt att vara ute och gå när man inte kunde ta sig iväg för att träna.

När vi promenerat klart så tänkte jag kila in på macken och köpa lite
mörk choklad, var supersugen på det. Självklart var det slut på dom.
Unnade mig lite fanta istället. Ska ta och se Hairspray nu. :)




Bjuder på gamla bilder.

Det blir ingen träning för min del ikväll, iallafall inte step2an som jag
hade hoppats kunna fara på i princip ända sedan i fredags. Morsan¨
ska ha bilen och fara på möte, får se om jag kanske hinner fara och
köra styrka en stund efter att hon kommit hem.


Jag längtar till våren och sommaren när man kan gå i sommarskor,
våriga kläder och tunnare jacka. Men ja, att det vänder i mitten av
mars känns lagomt. Provade mina nya ballerinaskor lite bättre nu
här hemma och dom är så fruktansvärt sköna!



 Lite Bilder från första halvåret av år 2006.


Bild1: Tjejmiddag på droskan. Bild2: Lunchning på Lycksele djurpark med klassen.
Bild3: Så såg jag  ut. Bild4-6: Pernillas 18årsfest.

Canadicker.

Idag fick vi lite sovmorgon, jag fick inte in nå jobb för dagen och så.
Men självklart råkade jag somna igen när jag kom hem endå.


Igår när vi var hemma på middag så berättade mamma att det är släktträff i sommar på hennes sida. Att det tydligen kommer vara mycket mer folk den gången än vad det var sist(och då tyckte jag att det var många). Fick reda på att jag har släkt i Canada(visste inte att jag hade släkt ända där borta. Typ mammas morfars brors barn och så, så jag har ju troligtvis tremeningar där) som även dom kommer på släktträffen. Och på den sidan släkten så brukar det kunna bli ganska livat och lekar å så, sånt tycker jag är kul så jag ser fram emot den här släktträffen.

Har fått ett mejl idag om att mina varor är skickade, borde väl ändå
få dom imorgon då? Hoppas på det.

Nu måste jag ta tag i att städa(när ska jag annars göra det?) och
tvätta för att ikväll fara och träna lite step2 kp. Sandra, visst ska du dit?


Nätshopping.

Nätshopping är farligt. Inte farligt farligt utan snarare farligt för att man kan inte hålla fingrarna i styr från att beställa. Visst man kanske har bestämt sig för 2-3 grejer som man sett och inte hittar i butik då är det ju en sak, men att man sen klickar hem en 4 grejer till bara för att "det är ju lika bra när man liks beställer" och det blir plötsligt några hundringar dyrare.

Eftersom grejerna jag var ute efter att köpa i butik igår inte fanns så har jag nu beställt. Det är första gången jag provar beställa från Gina´s hemsida. Så på tisdag eller onsdag får jag troligtvis mina grejer, dvs jeansleggingsen, tunikan(skrev klänningen i förra inlägget), två t-shirtar med tryck, en kjol, ett långt vitt linne samt ett par nya benvärmare(trots att den perioden snart är över, men de kostade ju bara 40:- så varför inte). Hade varit in och kollat översikten på mitt konto och kände att det här kunde jag ändå unna mig. Sen får man spara sig tills det blir vårshopping.

Pain in the ass.

Snacka pain. Idag är det väl hyfsat men har fortfarande träningsvärk
som heter duga. Igår hade jag ONT bara jag satt stilla i princip.


Fick ju träningsvärk som väntat efter att jag pumpade i torsdags, och så var jag och J och tränade styrka i gymmet i fredags direkt vi hade jobbat klart, han visade mig hur jag skulle använda mig av vissa maskiner. Och man måste ju ta i när man väl är och tränar. Så jag fick ännu värre träningsvärk redan direkt efter passet och det gjorde ont bara jag låg still, vaderna, framsida/baksida/insida lår, rumpa, rygg, mage, axlar, biceps och triceps. Typ alla ställen där man kan ha träningsvärk ja.

Igår försökte jag trots allt gå på stan fast jag hade ont i kroppen och helst ville ligga ner och få vila. Jag hittade inte jeansleggingsen jag ville ha(fick höra senare under middagen att dom tar slut på ett kick) och klänningen fanns bara i xs och L, kul. Det enda jag visste att jag ville ha. Men jag köpte ett svart fat, vit dekorationssand och tre stora svarta ljus att ha hemma hos J, och så köpte jag en svart tvålpump åt honom(jag får för mig sånt ibland). Hittade även ett par nya svarta ballerinaskor på wedins på halva reapriset att kunna ha i sommar då mina favvisar blev förstörda av all sand när vi var utomlands, så 75:- kostade dom ist för 299:- kap. Och så köpte jag en ny likadan klocka som jag köpte i somras, även den här var på 50%, så 200:- och försäkring då så ifall det här glaset också krossas så kostar det bara 50:- att fixa det. Det var ju vad som hände med den förra som jag ändå fortfarande har kvar.

Och J han är som en mekarfrasse och har varit hela helgen. Igår var jag me ute
i garaget och fick lära mig lite om kolvar, kolvringar, packningen, förgasarn och
vars trotteln sitter. Men det är roligare att vara med i garaget när man frågar om
saker och får reda på lite sådär ytligt än att bara stå och titta på.


Bild1: Torsdag innan jobbet. Bild2: Torsdag innan träning. Bild3: Nu.

Pain in the ass.

Pumpad och klar. Satan vilken träningsvärk jag kommer få. Men jag saknade en av de gamla tricepsövningarna man brukar få köra. Har redan nu ont som attsingen i rumpan, känner av lår och biceps. Hey, pain in the ass att lyfta kids imorgon på jobbet. Men det kommer iallfall kännas vad man gjort och det är ju en ganska härlig och uppfriskande känsla.

Hade det inte blivit jobb för min del imorgon så skulle jag ha farit och hälsat på Anna och lille Benjamin. Så typiskt att när vi väl hittar en dag det skulle kunna funka om vi har tur så blir det inte så. Får se när den dagen kommer då det går att passa in, hoppas snart. Är sugen på att snacka en massa och mysa med lillen som imorgon fyller 3månader.

Annars så längtar jag tills imorgon efter jobbet, då ska jag få vara med hjärtat!

Bitande kyla nanting.

Fick sluta en timme tidigare, rätt nice. Och imorgon
är det till att vara på dagis igen.


Har ju tänkt fara iväg och träna sen, frågan är bara om bilen startar.
Skulle sätta i motorvärmarkabeln när jag kom hem och kom i samma
veva på att kabeln var sönder. Så nu hoppas jag bara på att den kommer
kunna starta ändå för jag är taggad för att pumpa. Men när det är -15
grader kallt ute så vet man aldrig, och dessutom tror jag att det är ännu
kallare nu också. Måste springa ner och kolla...
...-17 grader. Kan ju säga att jag drog upp halsduken så långt det bara
gick när jag gick hem för det gjorde så ont i ansiktet och ändå tar det
bara ca 5 minuter.

Ritat.

Har inte alls gjort mycket nytta sen jag vaknade klockan 10.
Letat rätt på en låt jag hade glömt namnet på, lagat mat och
ätit och så har jag ritat, det blev Kalle Anka.


Jag somnade igår när jag låg och glodde på dataskärmen för att se hur det går för löven och det. Jag somnade när klockan var nio och det stod 2-2 i matchen. Vaknade kvart i tio och insåg att matchen hade slutat för en halvtimma sen och att almtuna hade vunnit. Typiskt. Men då var det bara att borsta gaddarna och så för att sen lägga sig och sova igen. Jag har sovit 12 timmar! Och jag känner mig pigg, utvilad och träningssugen. Blir nog att pumpa direkt efter jobbet.

Kan ju förövrigt nämna att vi har -15 grader och SOL här idag, ett
sånt väder då man känner att man skulle vilja gå ut och gå i två
timmar(man håller ju trots allt värmen när man promenerar). Får
se om jag hinner en kort sväng innan jag börjar jobba.


Mitt tidsfördriv idag.

Bakochfram.

Känner mig trött och less.
Sov så oerhört skönt inatt att jag inte ville kliva upp imorse,
vi snoozade tre-fyra gånger och höll på att försova oss båda
två. Eller ja, jag började ju inte förns nio men jag var ju tvungen
att kunna ta mig hem imorse, fikade lite snabbt och hann ligga
och dra mig en timme i sängen innan jag behövde börja göra
mig klar. Så hela dagen har jag typ tänkt "jag skulle vilja sova
mer, sådär skönt som inatt, nu". Men den här dagen har ändå
känts lättsam och bra, många sånna tack.

Så jag funderar på att lägga mig och vila en stund nu.
Eller se på film...

Var småsugen att fara på hockeyn, men har inte fått frågan så
ja jag ids inte pressa mig själv heller. Får väl följa via vk´s
hemsida och hålla tummarna när det är en så pass viktig match.

Storvarslet på volvo.

Dunk, dunk, dunk. Huvudvärk. Den har jag dragits med i ett x antal timmar
nu. Den ger sig inte trots att jag druckit mängder, ätit och bara slöat.

Och alldeles nyss satt jag och såg High school musical, ettan alltså.
Har aldrig sett den förr, bara velat göra det. Det var en okej tjejfilm. Är
sugen på att se tvåan på en gång men vettetusan om jag hinner se
klart den innan jag eventuellt ska till J. Kanske ska fara och överaska
honom i garaget för att göra ngt.

Tycker oerhört synd om alla dom som varslats och ska varslas från Volvo.
Efter nästa storvarsel som sker nu vilken dag som helst så är det hela
1155 + visstidsanställda m.fl som varslats. Tänk dig scenariot där både
pojk och flickvännen jobbar, de har ett eller två barn på dagis och ett hus.
Hur går det för dessa? Måste de sälja huset och många ägodelar och
leva knapert eller kanske börja gå på soc-bidrag? Visst tycker jag synd
om de som tappar jobbet ändå, men på något sätt känns det kanske inte
lika hopplöst för dom ifall deras partner jobbar på ett annat ställe och att
de åtminstone får in några pengar över huvud taget istället för nada. Till
och med jag känner paniken, hur ska alla få jobb på nytt? Umeå kommer
krympa. Jag kastade mig in på ams hemsida och skickade in en jobb-
ansökan bara för att jag kanske borde försöka. Det är ungefär samma som
nu men ja.

En bild och lite till.

Är glad att jag har jobb idag men samtidigt hade det här varit en skön dag att bara gå runt i slapparkläder och bara lalla runt. Men ja, jag börjar ju inte jobba förns om 1½ timme, och så är det ju bara i fyra timmar, på fritids. Imorgon däremot ska jag jobba heldag igen på dagis, den enda avdelningen som jag aldrig förr varit på..

"Den tusende gången" heter boken jag läser just nu. Det handlar om en svensk flicka, numera kvinna och att hon blev sexuellt utnyttjad av sin pappa under flera år i sin barndom, och hur hon påverkats av detta under de åren när det var slut på övergreppen. Hur mamman och doktorerna inte förstår varför hon är sprucken och har infektioner hela tiden. Jag har fastnat i boken men sitter och är mest äcklad hela tiden, hur kan man göra något sådant mot sitt barn? Usch! Ja, boken är sann, det är hennes berättelse om hennes barndom.

Sen kan jag väl säga att jag är en av dom(om det finns fler än jag?) som tycker det är bra att fotbollsspelande Marta Da Silva lämnar Umeå och Umeå IK med sin "bästa kompis". Oavsett om hon är världens bästa spelare så kan hon aldrig spela en lagsport på egen hand, man behöver ett helt lag. Och jag tycker att det helt enkelt har blivit för mycket gällande den här personen. Man har nästan aldrig hört om något annat om UIK spelarna, förutom då Elaine hamnade i slagsmål på krogen. Nu när Marta lämnar UIK så kanske de andra spelarna kan få synas, få creds för att dom spelat bra, få visa att de kan vinna även utan världens bästa kvinnliga spelare. Dom har ju klarat det förr, innan Marta kom till Umeå, så varför skulle dom inte klara det nu?


En bild. Det är vad jag för tillfället har ifrån tjejmiddagen, här är vi alla minus
två stycken på bilden. Bilden är tagen av
Sandra.

Mixtrar.

Jag gav upp gällande min kamera, vilket betyder att jag
inte har en enda bild från i lördags och det gör mig arg
inombords.


Sitter iallafall och funderar nu på om jag ska mixtra lite. Jag låg och läste lite och när ögonen grusades och höll på att falla igen så kom jag på att jag kunde leta upp ett halvt(ett halvt träns, andra halvan hade jag sytt i, i samband med balen och studenten för över 1½ år sedan.) löshår som jag har. Det var nog pga jobbet som jag kom att tänka på det, eftersom jag hade löshår i slutet av sommarn och i höstas så vet de ju att jag har ett blont gammal löshår och en undrade vad jag skulle göra av det nu när jag är mörkhårig. Jaja, back to the thing... Jag har letat upp det här håret jag pratar om och satt i det i mitt hår med hjälp av vanliga hårspännen. Ja, det är svart och ganska mycket mörkare än min hårfärg just nu, så därför sitter jag och funderar på om jag kanske ska fara och köpa slingmedel och så på ica för att mixtra det ljusare för att eventuellt kunna ha användning för det, kunna sätta i det vid de tillfällen jag känner för det. Jag är sugen på att mixtra och se. Men tänk om J´s mamma skulle kunna ordna det, det skulle ju vara ännu bättre. Jag har för lite att göra och är trött. Behöver kanske göra det här för att hålla mig vaken.


Fortfarande kameraproblem..

Jag är helt förbannat slut, känns som att jag skulle kunna somna sittandes just precis där jag sitter nu. Det känns att det var ett tag sedan man jobbade heldag, en lång sådan också på 10 timmar.

Men trots det var mina planer att jag skulle fara och träna ikväll.
Dom planerna är slopade, jag har ingen tillgång till bil, så vad
gör man? Får helt enkelt bli imorgon eller något.

Och så har halva min cdon beställning kommit, böckerna, som alltid
brukar ha en tendens att komma en dag före filmer och sådant. Så
jag har väl tänkt försöka börja läsa "den tusende gången" eller "jag
dödade mitt barn" redan ikväll. Får se om jag lyckas.

Och så vill jag på något jävla höger lyckas fixa bilderna!
Är så frustrerad och vet inte vad jag ska göra för att ordna
det, krävs säkert experthjälp. Men alla lär väl säga "dom
bilderna är bara att glömma". Förbannade skit!
Hade allt funkat hade jag vid det här laget kunnat bjuda
på lite härliga bilder.

Hjälp mig någon!

Snart är det dags för ett 10 timmar långt arbetspass, dvs att det är jag som har stängningen. Men jag är glad ändå konstigt nog och det är måndag. Hur det nu går ihop.

Jag hatade delvis dagen igår, allt bara jävlades med mig.
Alla kort jag tog i lördag på tjejmiddagen och resten av kvällen
är GONE. Mitt kort har fuckat upp sig och jag måste formatera
det eller vad sjuttsingen man säger att man gör med det, och
då försvinner allt som är på det. Så jag vågar inte riktigt, jag
hoppas på ett under så jag får mina bilder. Någon som vet hur
jag kan lösa det? Snälla hjälp mig!
Sen så gick inte min tröja att få lös, dragkedjan alltså, så jag satt
och slet och slet i den utan att lyckas. Blev förbannad och snörde
iväg den. J fick upp den med hjälp av en griptång(?)! Ja bara det
säger ju hur trög den var. Tur jag hade honom som kunde lugna
mig och få mig att må bra ändå, men jag var så arg att det bara
skulle jävlas med mig att det var som att jag hade en fredag den
13e i förskott.

Nej dags att kila! Hjälp mig gärna hitta en lösning till kamerakortet tack!

Tips till innebandy/larsson-intresserade umebor.

Har sett klart säsong 4 av Grey´s Anatomy nu. Nu vill jag bara att säsong 5 ska vara över och komma ut så jag får klicka hem den från cdon.com. Jag gillar verkligen den serien.

Haha, Meja busar som en tok just nu. Springer runt runt i mammas och pappas säng och kastar sig hit och dit och bus-skäller. Hon är ju bara ofattbart söt ibland. Man kan ju inte göra annat än att bara le åt min lilla korv.

Och så kan jag berätta det här, för det kanske finns dom som är intresserade. På söndag, då har Dalens herrlag match, mot Helsingborg. Dvs, Henke Larssons innebandylag. Han kommer alltså upp hit till Umeå för att spela och det kanske finns folk som läser detta som skulle tycka att det var kul att se.

Nu borde jag ta mig själv i kragen, kasta in lite tvätt i maskinen medans jag
ska göra mig själv klar för att kunna fara och äta middag om 2-3 timmar, kan
ju försöka att ha lite framförhållning för en gångs skull och inte som många
gånger annars och göra mig klar i sista minuten.


Gråtandes.

Jag är väl mest seg skulle jag tro. Jag har inte sett ps. i love you
förns igårkväll. Och vem, om inte jag, låg och grät som ett litet barn.
Hoppades faktiskt på att hon skulle bli tillsammans med William
där i slutet när dom sågs än en gång.

Ordbajseri.

I DID IT!
Jag var inte den lata Tina som bara låg hemma i sängen och latade sönder.
Jag for och tränade, hur jäkla jobbigt det än kändes och hur hungrig jag än
var. Känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon, men whata
heck. Då känns det åtminstone att jag var och slet så svetten rann.

Det är jobbigt när man verkligen ogillar en person. En person som man tvingas
till att träffa när man helst inte vill det. Det funkar bara inte. Varje gång sitter jag
bara och biter mig i läppen och är tyst i princip, och jag är ändå en sån som gillar
att prata. Hur drygt det än är så är det just precis så det är. Hat är ett starkt ord, men
jag kan nog säga att det passar in här.

Okej, massor med ordbajseri idag från min sida,
men jag har bara varit tvungen att skriva av mig.

Irritationsmoment.

Efter att nu ha jobbat 2½ timmar, väldigt lugna sådana också så är
det ändå skönt att vara hemma. Vi påbörjade lägga ett pussel på en

sådär 500 bitar. Men det var kul att få jobba igen.


Skulle nästan bara vilja lägga mig ner i sängen resten av kvällen,

se ps. i love you och 2 avsnitt av grey´s anatomy(de som är kvar)

istället för att fara och träna och ta i som ett djur och låta svetten

flöda samtidigt som det skulle vara skönt också. Men jag SKA!


Irritationsmoment. När jag ber om hjälp, då kvittar det när.
Men så fort hon frågar då är det samma dag som gäller.
Menmen.


Far far away from here.

Att dagdrömma kan vara farligt. Fanfanfan!
Jag vill bara fara nu.


Och som alltid nu efter att ha varit i Kusadasi förra året i maj så måste jag ju alltid gå in dit och kika på sidan. Dom kanske inte har vackrast strand och sådär men det är ändå ett riktigt toppenställe och ja, jag vill dit iallafall en gång till. Buffé till frukost, lunch och middag med variation dessutom. Aktiviteterna kring poolen som animationteam håller i som man får välja om man vill medverka i är riktigt kul(jag provade några gånger med titeln "Tina Turner"), jag vann aldrig men det var kul ändå. Aquaparken, turkiskt bad, fina rum, vackra solnedgångar(tänk om jag fick vandra där på stranden hand i hand med J under en sån där underbar solnedgång), underhållning på kvällen, disco, kareoke, och väldigt trevligt folk. Ja, jag drömmer mig iväg dit igen. Det är ett ställe man skulle vilja resa tillbaka till.

Andra ställen man skulle vilja fara till är Mauritius, Malta, Karibien och så självklart Thailand som alla andra. Andra ställen är Brasilien, Florida, Venezuela och Mexiko.

Jaja, slutdrömt. Dags att duscha och göra sig klar nu.

På väg till det vanliga igen.

Totalt nyvaken och det är nice.

Vet ni vad som mer är nice idag? Jo, jag ska få jobba litegrann idag,
en sådär 2½ timme, men det är ju iallafall nånting och jag tycker det
känns kul.

Sen, två timmar efter jag slutat ska jag träna bodystep eftersom
jag inte tränade igår. Det känns som att livet är på väg till det vanliga
igen nästan. Nu ska jag ta med mig datorn ner när jag ska fika och
så ska jag kolla på utlandsresor, jag skulle vilja fara till värmen. Så
jag ska alltså drömma mig bort.

Tankspridd och fast i olika bloggar.

Jag vet att jag egentligen borde ha duschat och lagt mig vid det här laget.
Men jag fastnade vid olika bloggar och tankar.


Förut, när jag var yngre så visste man om ytterst få som drabbats, dött av cancer etc. Jag antar att man levde i en liten skyddad värld. Den första jag kände som jag vet drabbades av detta var min gamla fotbollstränare, som tränade oss 88or i flera år, från vi var 5-6år tills 15-16år. Vi tränade mycket, var ett bra lag och gjorde många roliga grejer tillsammans. En dag, ca 1½-2 år efter att jag slutat fick jag ett samtal från vår andre tränare som berättade att han hade gått bort. Vi samlades hela gamla laget för att äta och prata om detta, vi satt alla och grät medans vi åt. Att sen se filmer från olika matcher, cuper och dylikt gjorde också ont, samtidigt som det var kul att minnas allt vi gjort. Han hann även träna damlaget efter vårat lag, så därmed tränade han min syster. På begravningen stod vi mitt emot varandra och storlipade tillsammans med våra lag. Det är den enda person jag känt som drabbats av detta. Och man tänker alltid på familjen, hur orättvis den här världen är.

Såja, vidare.
Men numera i denna bloggvärld kan man läsa om ungdomar, vuxna, deras barn, föräldrar, flickvänner/pojkvänner etc som drabbats av denna skitsjukdom. Jag fastnar alltid i dessa bloggar och tycker så oerhört synd om personerna och deras närstående. Samtidigt som jag känner att "vilken tur det inte är någon i min närhet".

Jag har aldrig någonsin, tills för några dagar sedan, hört talas om att någon i min släkt haft cancer eller har. En tremening till mig dog i cancer(leukemi) för några år sedan, några få år efter att han hade gift sig. Nu kände jag inte min tremening, jag är för ung för det. Men att veta att det är någon i ens släkt som varit drabbad av detta får en att tänka till, det kan faktiskt hända precis vem som helst.

Och hur underbart vore det inte om man kunde få alla olika sorters cancer
att bara sluta existera, få låta människor leva och slippa dessa jobbiga besked.
Tänk om det en vacker dag kommer botemedel mot alla olika varianter av
denna skitsjukdomen som kan rädda livet på dom allihopa.

Header.

Huvudvärk = hemmakväll totally.
Blir träning imorgon istället.

Numera kan jag lyssna på musik på min dator igen, med ett program som hittills har visat sig vara riktigt bra. Fast ingen musik sparas på hårddisken så man kan skicka till andra och dela med sig. Men ja, huvudsaken jag själv kan lyssna.

Och som synes finns nu en header, som jag för tillfället känner
mig nöjd med. Dels för att jag knepat ihop den själv och sen för
att jag kunnat lägga in den själv också. Men hur jag ska kirra
resten som jag vill ha det har jag ingen aning om hur jag ska fixa.
Men iallafall, den har hunnit ändras en del även om det är simpla
grejer så syns det skillnad.

Pumpa.

Småkronorna förlorade, suck.
Men vi satt ju några stycken och höll tummarna.

Och igår vann Löven mot AIK med 3-2. Det var en riktigt kul match
att fara och se på istället för att se den på tv. Det är kul att se när
dom verkligen har viljan.

Ikväll blir det nog att pumpa, fast jag är otaggad. Det beror väl mest på
att jag lär få träningsvärk som heter duga eftersom jag inte tränat på typ
en månad nästan.

Fix och trix.

Jag gör ett försök i att ändra i min design, som inte har varit mycket att hurra över innan. Och tro mig, jag har hunnit lära mig litegrann och fixat ett program för att kunna tillverka en header. Vi får se hur det slutar.

Nu ska vi snart fara hem till J, äta kvällsfika och så innan vi ska iväg och
se hockeyfinalen. Håller tummarna för sverigevinst såklart! Och imorgon
ska jag me och se när löven möter AIK.

Tjohej.

Bloggtorka med nyårsberättelse.

Jag lever. Det är bara det att jag inte har haft tillgång till att sitta vid datorn,
eller jo jag har väl det men jag vill ju samtidigt kunna sitta och föra över bilderna.


Mitt nyår var kul!
Åtta på morgonen var vi på väg 3 pers i en fullastad volvo med två skotrar på släpet. Och efter att vi hade kommit fram till rönnbäcken(ett ställe rakt ut i skogen) så droppade de andra in eftersom. Vi var 13 personer som skulle spendera detta dygn tillsammans. På med alla varma kläder och ner med fikat och iväg med skotrarna till ett ställe där vi grillade, killarna körde skoter och vi tjejer körde på teamwork. Helt galet kallt men samtidigt mysigt. Väl tillbaka i huset satt vi allihopa slitna och trötta tills det var dags att byta om till badkläder. Då var det badtunne och bastningsdags, bastun var riktigt varm och vi tänkte gå ut och svalka oss i badtunnan för att det borde vara lite svalare där, men satan så sjukt varmt! Har aldrig någonsin varit med om att det varit så varmt förut, det kändes som att skinnet frätte sönder och man blottade kötte på kroppen. Klev aldrig i där nå mer, svalka sig fick man göra genom att rulla sig i snön.

Vi tjejer drog oss tillbaka för att vi skulle få duscha först, och så gjorde vi ju självklart slut på varmvattnet i det huset där vi skulle bo så de andra fick duscha i ett annat hus om dom inte klarade kylan. Sen satt vi där på madrasserna och piffade upp oss medans karlarna fixa utstyrseln och gjorde klart käket. Tacos, det satt som gjutet i magen. Sen var vi igång. Massor med musik, prat och skratt. Vid 12slaget stod vi ute i ca -15 grader och frös häckarna av oss och kikade på raketer. Senare den här natten skrattade jag så att jag grät när vi sjöng Poison, tårarna bara rann men kul var det.

Tillslut lyckades vi ju iallafall somna 9 pers i samma rum, hey hey kollektivboende!
Dagen efter var ju riktigt kul när det var städning och packning som gällde, tur man inte
var så jäkla bakis. Det är nog det bästa nyåret jag varit med om.


Bild 1&2; på dagen. de åkte bob, skrana och trickskidor ner.
Bild 3; dom tyckte det var varmt och kastade sig i ån.


Bild 1; me. Bild 2; vi. Bild 3; ngn raket. Bild 4; just efter tolvslaget.

Sen dess har jag mest haft mystid med hjärtat. Vi har sett semifinalen JVM hockey, sett Yesman på bio(rolig film, helt klart sevärd!), fikat hos farmora och lite sådär. Ikväll så är det bara att hålla sig vaken, vi ska se JVM finalen klockan 01.15 och hålla tummarna för sverigepojkarna som spelar ruggigt bra hockey.