Varma brallor.

Nu har vi varit runt på skoterns dag, det är en himla massa ställen ändå.
Men på sista stället(motorbolaget) så ställde jag mig iallafall och provade
fjolårets täckbyxor som såldes ut för halva priset. Jag investerade i ett par.
Så många gånger, länge dessutom, som jag funderat på att köpa ett par,
och så äntligen slog jag slag i saken.


Sitter nu med blekmedlet i utväxten, äntligen ska den väck! Känns så himla skönt.
Provade dessutom vampyrgaddarna inför ikväll, dom var jättekonstiga, så att gubben
får skynda sig till en barnbutik(barnens hus) för att hitta en annan variant. Vilket projekt
den här kvällen visade sig bli.

Jaja, inte länge tills det är dags att göra sig klar.
Undra hur fan man kommer se ut..

Kvällskackel.

Och så var idol slut för ikväll och Erika blev den som fick lämna gänget. Med all rätt tyvärr.
När hon är bra så är hon bra, men när hon har sina svackor blir det inte alls bra. Det var som
hugget eller stucket mellan henne och Eddie, ingen av dom gjorde ett riktigt bra framträdande.
Som vanligt(har det nu blivit, enligt mig) så var Reza bäst ikväll. Hon har en stor och mäktig
röst och är duktig på scen. Håller verkligen tummarna för henne.


Annars då? Mja internet går inte igång igen på min dator så jag får vänta och prova igen imorgon.
Därav blir det bilddött just nu. Men jag har iallafall en dator att skriva med och det är huvudsaken.

Imorgon ska jag sova innan vi ska ut och ränna runt på skoterns dag, precis som förra året.
Då var det riktigt trevligt, så det blir det nog i år också. Lite värre är det väl att man inte är
så förbannat haj på de där maskinerna, mer än att dom är grymt roliga och gör att jag faktiskt
längtar litegrann tills marken är täckt av snö.

Näe, ska fan krypa till kojs och läsa medans gubben
spelar tv-spel. Snacka om skön fredag. :)

Dagens.



Tröja & Halsduk -H&M. Jeansleggings(med fickor/fickdetaljer) -Only(Vero Moda).

Enkelt och bekvämt. Sitter iofs i mina nya jeans just nu. Är helt förälskad i dom, bekväma som attans! Och så fryser jag fötterna av mig här för tillfället medans jag hör karln stöka i köket för att förbereda maten.

Så gick det.

Sitter utanför stan med karln i garaget. Om inte allt för länge hoppas jag att det är dags för hemmalagade hamburgare för vår del. Är vrålhungrig efter en dag på stan, det enda som har fått slinka ner efteråt är en gurkbit.

Fann iallafall tänder och smink till att vara vampyr så det är fixat, hjälpte även N och fixade svart ansiktsfärg så att det är kirrat. Helt sinnes vad många som var ute i sista minuten för att komplettera eller skaffa sig en maskeradkostym. (Ärligt talat blev jag sugen på att vara katt för en sekund, eller kanin när jag såg de fina kaninöronen som fanns). Fann även jeansen jag provat för länge sedan och tog slut, nu i rätt storlek. Så de, nya lackleggings(mina är för taskiga) samt en till stickad tröja, fast i svart köptes från GinaTricot. Sen fick det räcka i klädväg. Var äckligt nära på att köpa ett par nya uggs också, men valde att vänta med det. Det var superkul att träffa Pernilla och gå runt med henne, var evigheter sedan sist vi sågs.


JEANSEN!

Smink+tänder x2 samt en sneakpeak på hur mina läppar kommer att se ut(provade bara lite på underläppen)
.

När vi gick för att kika på maskeradbutiken inne i stan stod det fullt med invandrare just utanför, och även inne i byggnaden. Det kändes så annorlunda att promenera där igenom(inget illa menat någonstans), och vi hade ju inte den blekaste om varför de var så samlade. Det visade sig senare när vi gick ner från butiken och alla helt plötsligt var puts väck, det var en moské i källaren, vilket förklarade alltihopa. Hade inte en susning om att det fanns en sådan där. Men å andra sidan är det skitbra för deras del att ha en sådan central lokal som sin moské.

Denna oskyddade värld.

Uh, har inte orkat med mer än att släpa upp mig själv från sängen till soffan och tänt lyset för att vakna till. Idag var en sån dag då jag bara hade velat fortsätta sova, och det länge. Men det hinns inte med idag inte, tur att det är lördag imorgon och att man är ledig då också.

Sen måste jag bara säga att det är så otroligt sorgligt, det som hände i förrgårkväll då det skedde en bilolycka här i stan och två ungdomar på 17 och 18 år omkom medans två vårdas på sjukhus fortfarande. De var så unga och hade hela livet framför sig och så får det ett så abrupt slut, det är inte rättvist någonstans. Jag tänker på hur familjerna ska må och lider med dom. Ännu värre är det att det nu är 3 unga personer inom en vecka som avlidit. Den tredje, hon var bara 13 år. Det är hemskt! Själv så tänker man på den dagen då man själv får barn när sådant här händer, hur ska man kunna skydda dem från allt ont?

Näe, om man skulle tvätta hårskallen kanske och få någon ordning på
fågelboet och fixa allt sådant så att man är klar i rättan tid för att först
träffa N och därefter P.

En bild.

Det var ungefär en och en halv månad sedan jag sa att jag skulle ta bilderna från pappas systemkamera och föra över till min dator. När blev det gjort? Nyss! De bilderna jag tog blev helt okej för att vara första gången jag fotade med en systemkamera. Kanske kunde ha blivit ännu snyggare om jag hade photoshop. Så nu har jag iallafall ströbilder att lägga in då jag inte har några andra.


Med den här bilden säger jag godnatt. Lite härlig feeling sådär med tanke på att han
dessutom hade handen uppe övanför ögonen för bättre sikt just då jag knäppte av bilden.

Vampyr.

Det är tänkt att jag ska vara varmpyr i kvinnligt format på lördag medans min karl ska vara en i manligt format. Det lär ju passa ihop, såvida jag får tag i det jag vill ha på mig, samt tänder.

Ska träffa upp Pernilla för att gå på ett ställe där det förhoppningsvis kanske finns smink och tänder åtminstone. Och så lär det bli svart korsett upptill(om nu N har någon jag passar i, hoppas!), sen vet jag inte riktigt nertill än mer än att det blir några svarta skor också. Får jag nu ihop allting så blir det super och vi kan medverka på lördag. N, det kanske är du som räddar allt och får oss att komma, bara så du vet. Och jag längtar efter att få se ditt afro. ;) Att kameran ska med den kvällen är ett som är säkert.

Jag erkänner, jag börjar faktiskt känna mig lite smått peppad(det var länge sedan!)
såvida allting löser sig med kostym så är jag nöjd och tänker gå in i rollen.

Jag är usel på bildfronten nu. En sådan period. Glömmer av kameran, jobbar mycket
och fotar då med mobilen som jag inte hittar sladden till. Men ska försöka utlova någon
bild eller så imorgon.

Kostymångest.

Helghelghelg. Smakar på ordet i munnen. Det känns faktiskt riktigt bra.
Så imorgon blir det sovmorgon till att börja med och därefter staden.


Har sådan ångest över lördag. Vi har inte bestämt om vi ska fara, men far vi så måste vi ju ha utklädnad. Men vad fan kan man hitta på? Jag skulle vilja ha något kaxigt. Vars hittar man utklädnader i den här staden? Jag har noll inspiration fast att jag har en bild i bakhuvudet(vet dock inte hur det ser ut i verkligheten, så det är liiiite svårt). Det enda jag har hemma i kostymväg är ett par kanintänder(från klassresan till kolmården) samt ett par gamla kaninöron från liseberg. Vad fan gör man? Skulle jag vara kanin så vill jag inte ha gröna öron, dessutom skulle jag isåfall vara svartklädd. Och så skulle jag vilja ha en rosa fluffig svans. Vampyr i tjejformat skulle ändå vara grymmast, och det jag helst skulle vilja klä ut mig till i think. Men hur klär man sig då i klädväg? HJÄLP!!

Edit: Skulle kunna vara pirat också..

Morgonsnack i soffan hemma hos mig.

Känns som att det är första morgonen jag har gott om tid på mig trots att jag börjar åtta och vaknade vanlig tid. Extra skönt är det ändå när man tänker på att jag faktiskt har helg efter den här dagen. Sen är musiken som strömmar ur mina högtalare just nu ganska peppande den också.

Någon som har någon ny, rockig musik att tipsa om?

Vad ska jag utnyttja morgondagen till då mån tro? Stan. Känns som en självklarhet. Nu kan jag faktiskt gå där OCH köpa något. Har spanat in några grejer igår via datorn som jag ska kolla efter, men av erfarenhet så lär man aldrig hitta det, eller så finns det bara storlek 44 kvar. En ny mascara är ett måste då den jag har nu håller på att vara slut helt. Det blir nog en bra dag.

Utväxten måste jag också göra något åt i dagarna, kanske ska be J´s mamma om hjälp imorgon eller på lördag. På lördag föresten, maskerad? Alltså visst kan jag tycka att det är kul sådär, men då vill man ju veta det tidigare så man hinner fixa något och gå in för det. Nu hinner man ju banne mig inte. Har inte en susning, har inte en grej att använda. Suck. Massa spånerier lär det bli iaf.

Näe, om man kanske ska ta på sig nå andra kläder så man inte ser ut som en total mjukis(fast det skulle vara grymt skönt). Sen är det nästan dags att bege sig mot jobbe. Men det blir nog en bra dag, känner mig utvilad och pigg.

Influensavaccinet.

Vad sjutton ska man göra. Jag trodde att när det väl var dags så skulle jag absolut ta det. Men eftersom jag är hypokondriker så vette sjutton om jag vågar efter allt man hört och sett klipp om, jag vill ju liksom inte drabbas själv. Frågan är vad som kan vara värst, att bli sjuk i skiten eller att ta vaccinet och bli sjuk på något sätt som drabbar en resten av livet. Tycker det mest bara är obehagligt att tänka på skiten över huvud taget.

Hur ska du göra?

Såg dessutom det här för några dagar sedan. Sen om det är pga det, och att allt är
sant eller inte, det har jag ingen aning om. Men ifall att? Det skrämmer skiten ur mig.
Har tänkt på det om och om igen.


Fan så kung.

Igår var en långsam dag på jobbet, trots att det var färre timmar än vanligt, men det blir lätt så när det är lov och vi bara har 9 barn. Skönt är det iallafall. Likaså idag då barnaskaran var lika liten och jag drog igång och lekte kuragömma med dunk med dom ute. En dag kvar och sen är det helg.

Följde med och såg Löven-AIK igår. Fyfan vilken rolig match att se! Relativt mycke publik(jämfört med vissa matcher innan), över 3500 pers. Det lät ordentligt när hela hallen applåderade och det var riktigt härlig stämning. Jag var så nervös att jag slet mig i mössan ett x antal gånger, och då slutsignalen äntligen är kommen så vinner vårt kära lag med 2-1. Awesome.


Sker.

Nu? Dags att promenera till jobbet. :)

Barnaskratt.

Alltså barn, ibland är dom bara för roliga. Under middagen fick barnen äta först eftersom att alla inte skulle rymmas annars då vi var hela 12st sammanlagt. Tro inte på sjutton att de brister ut i garv och garvar sig igenom hela middagen och lättsmittande som det är så börjar jag garva jag också, tills tårarna tittade fram. Och så har jag busat med lilleman(okej, han är stor, han är ju ändå snart 2½år) i massor då han älskar att bli skrämd och är kittligare än vad som egentligen är möjligt.

Efter det gick han och jag upp och satte oss i min soffa med min mysiga, mjuka film och tittade på traktorer på youtube innan vi slog på ett avsnitt av Pippi. Efter honom var det tre av de andra ungarnas tur(systerdotter 7, Rille 11 och Kevin 10) som tog plats i min soffa för att kolla på massor av roliga klipp via datorn. De börjar vara så pass gamla att de håller på utveckla en störtskön humor så det är riktigt kul.

Nu när de krupit till kojs åkte pyjamasbrallorna på(minns inte senast jag använde dom) eftersom jag ska sova hemma inatt, första natten på 4-5 månader. Lär kännas kusligt att inte ha prinsen på min högra sida som jag är van vid. Ska hämta upp några fler satsumas innan jag bänkar mig framför avsnittet av ensam mamma söker som visades igår. Extremt skönt att man har sovmorgon imorgon till 10.45 så att man inte behöver känna någon stress över att ta sig isäng. :)


Aldrig lugnt här inte.

Det gick fint att jobba, men dessvärre dyker huvudvärken upp när man kommit hem.
Fan också. Senare kommer systra min med de två kidsen och tjockmagen.  Och Kevin
är här samt att lilla Alice ska vara här, så det kommer vara fullt hus. Vardagsmat.

Lite tråkigt bara att jag inte kan följa med på badhuset imorgon bara då alla andra ska dit.
Själv ska man jobba. Har inte så stort val om jag vill tjäna kosing. Men hade gärna kunnat
följa.

Näe, måste vila skallen.

Ölkörven.

Det blev ytterst lugnt igår. Dock surt att kvällen slutade så tidigt eftersom de andra skulle ut på krogen innan tio. Helt vansinne. Så vi gick över och våldgästade Ninni och Simon en kortis innan vi skulle bli hämtade och skjutsade av mamma och pappa. Men det var ju trevligt att inte bara ligga hemma åtminstone.

Min hals är fortfarande kruppig men det känns ändå som att den, och jag, är på
bättringsvägen som tur är. Eller beror det på att man fått en skön massage och
en uppfräschande dusch. Imorgon ska jag iallafall jobba, och det är då det verkliga
testet på min hals kommer att sättas.


Nu blev det hönsgårdskackel.

Min hals är hemsk. När jag sover vaknar jag av att det blir för torrt och jag knappt kan svälja ordentligt pga det, när jag väl sen vaknar till och kliver upp är det istället en slempropp där typ(något liknande iallafall), fast jag är inte så snorig längre. Kan absolut inte prata några längre stunder för då slutar rösten att fungera just då och så låter rösten så ansträngd så att jag vet inte vad. Om halsen bara kunde ge med sig så skulle jag ju ändå må ganska bra.

Igår låg vi därför bara och tittade på idol och tog det lugnt för att idag prova göra något med lite mer fart i, vi ska på en förfest och sen hem. Men för min del blir det bara en öl och någon cider för att det är gott, vill ju som inte riskera att bli sämre så jag ska vara så lugn det går ändå. Och så får vi helt enkelt se hur det slutar.

En annan sak är att det är så deprimerande att prata om julafton nu, jag vill bara
gömma mig. Tycker att det är skitjobbigt att tänka på det. Och nu när vi på något
höger har tänkt försöka involvera varandra mer denna dag. Men i själva verket så
orkar jag nästan inte ens spekulera.


Original och Vicks.

Har varit på affärn nu. Klockan halvtre en fredag och det är smockat där, så att alla 8 kassor måste vara öppna. Är det inte sjukt så säg. Köpte iaf två olika sorters halstabletter, lite lypsyl, tuggummi och så lite godis som jag tänkte unna mig någon gång senare idag. Kändes hemskt att gå där i stor täckjacka mitt bland alla som endast bar höstjackor då det ute föll snöblandat regn. Idag är det sånt där typiskt oktoberväder kan man säga.




Bara virrvarr.

Nästa maskin tvätt är igång, jag har sett söndagens avsnitt av ensam mamma söker samt försökt få mig att se piggare ut med lite smink i ansiktet. Det som känns jobbigast är att fara förbi affärn, trots att jag kan ta bilen(tror jag). Det är halvkämpigt med att vara sjuk, fastän jag inte är så sjuk att jag måste ligga till sängs heleste tiden.

Det är ju det, far jag på affärn så vet jag inte vad jag ska hitta på sen för att fördriva tid.
Skulle vilja att halsen gav med sig helt för då hade jag haft mycket större lust, och ork att
följa med på olika ting fast än jag skulle behöva va lugn. Nu får vi kort och gott se hur läget
känns om några timmar och sådär.

Sick once again.

Det hela slutade med att jag inte alls sov hemma, prinsen kom och hämtade mig.
Men idag är jag dessvärre sjuk med huvudvärk, snuva och tjock hals. Skulle behöva
inhandla nässpray och halstabletter, men jag vet inte om jag har ork att fara och köpa
dessa grejer.

Sitter i mitt nystädade rum(som jag gjorde klart igår) och tvättmaskinen snurrar där nere.
Något mer ansträngande lär inte ske idag. Jag är glad att jag beslöt mig för att stanna hemma,
annars hade det garanterat blivit ännu värre sen, och det vill jag inte.

Onda måsten.

Har packat upp kläder, skor, pysselgrejer, hårgrejer och sådant klart. Det jag behöver ta reda på är papper av olika slag som gör att det ser kopiöst stökigt ut. Efteråt skulle jag behöva bädda rent, dammsuga och ta en dusch. Det känns som att den här kvällen kommer bli lång då jag inte orkar ha värsta speeden.

Har iallafall rensat bland gamla smycken då vissa kastades rent utav, vissa ska skänkas till min systerdotter, gamla bodylotions kastades, likaså gammal hårspray och sådant. Så nu ryms det mycket bättre. Att sedan någon dag måsta ta tag i andra grejer och måsta kasta en del av dem lär göra ont, trots att jag inte har användning för det längre. Jag MÅSTE minska ner på mina grejer.

Skulle dessutom behöva rensa garderoben ännu en gång(trots att jag gjorde det i sommar), det är så mycket jag inte använder längre. Tyvärr. Kanske att det är någon som vill ha en eller annan grej tillochmed. Vi får se. Nu måste jag ta itu med dagens måsten till att börja med och så får vi se hur det artar sig längre fram helt enkelt.

Det kommer göra ont att sova själv inatt.
J <3.

Onda måsten.

Har packat upp kläder, skor, pysselgrejer, hårgrejer och sådant klart. Det jag behöver ta reda på är papper av olika slag som gör att det ser kopiöst stökigt ut. Efteråt skulle jag behöva bädda rent, dammsuga och ta en dusch. Det känns som att den här kvällen kommer bli lång då jag inte orkar ha värsta speeden.

Har iallafall rensat bland gamla smycken då vissa kastades rent utav, vissa ska skänkas till min systerdotter, gamla bodylotions kastades, likaså gammal hårspray och sådant. Så nu ryms det mycket bättre. Att sedan någon dag måsta ta tag i andra grejer och måsta kasta en del av dem lär göra ont, trots att jag inte har användning för det längre. Jag MÅSTE minska ner på mina grejer.

Skulle dessutom behöva rensa garderoben ännu en gång(trots att jag gjorde det i sommar), det är så mycket jag inte använder längre. Tyvärr. Kanske att det är någon som vill ha en eller annan grej tillochmed. Vi får se. Nu måste jag ta itu med dagens måsten till att börja med och så får vi se hur det artar sig längre fram helt enkelt.

Det kommer göra ont att sova själv inatt.
J <3.

Finns det seriöst något äckligare?

Finns det något mer äckligt än att rengöra en skitig toalett och handfat egentligen?
Okej, förutom att rensa avlopp då, men det är riktig grabbgöra det. Kan som inte
komma på någonting sådär på rak arm.

Imorgon ska jag packa upp alla mina grejer, samt städa mitt rum och rensa badrumshyllan
där massor av saker ska väck, de används ju för sjutton aldrig. Det känns som att jag kommer
ha ett projekt framför mig när jag slutar jobba klockan två. Men det är ett ont måste helt enkelt.

Ska packa ihop lite grejer innan jag ska bli upphämtad av karln min,
som förhoppningsvis är riktigt glad efter en Löven-vinst ikväll då de
just för tillfället leder med 5-0. Awesome!

Manga.

Idag har jag provat rita min första Mangafigur någonsin, och DESSUTOM färglagt den.
När jag ritar så brukar jag aldrig färglägga nästan, men den här gången så blev det så.
Hon har till och med en lila kroppstrumpa till sitt orangeröda hår. Kul grej att prova.


Rosett.

Det bästa med att duscha på morgonen är att håret blir rakt när man sen får lov att torka det med hårtorken istället för att få konstiga vågor av att ha sovit i uppsatt eller liknande. Så idag satte jag tillochmed rosettdiademet i håret fastän jag tycker det är svårt att bära sådant ibland. Men jag fick bara höra positiva saker från både barn och personal så jag ska väl ta åt mig antar jag.

Kom iallafall hem med världens huvudbang, det gör rent utav skitont och jag väntar bara på att värktabletten ska börja värka som jag hittade i jackfickan när jag satt i bilen på väg hem. Snacka om att man faktiskt kan få ha tur ibland. Ska ta tag i alla mina kläder sen, har bara inte orken just nu. Man får skjuta upp saker ibland, såvida det inte blir allt jämt.


Skor i hög.

Jag tog mig ur sängen och in i den heta duschen för att sedan hoppa i de planerade kläderna och
med ansiktet och håret på plats. Haha. Känner mig fit for fight nu för jobb. Blir nog en bra dag. :)




Igår Började jag packa ihop mina skor, har insett att jag haft 17 par här inne samt 2 par + 1 par stövlar ute i bilen och jag kommer inte behöva alla just nu. Men hade inte en susning om att jag hade hunnit dra hit så många. Packade iallafall ihop två icapåsar(nu står det ju iofs coop och willys på dom) full i skor och då är det inte alla. Att jag sedan har en hög med skor hemma också får mig att inse att jag bara blir värre och värre när det gäller skor. Men jag gillar skor av alla olika slag, klackar, tyg, ballerina, sneakers, stövlar och vad kan man då göra. Så länge det känns på en rimlig nivå kanske det är okej? De påsarna blev iallafall hemkörda samtidigt som mina böcker, några filmer, mina pysselgrejer och min vhs/dvd-spelare.

Näe om man skulle bädda sängen och fara, det vore kanske något. Det är riktigt härligt
höstväder ute iallafall så jag ska försöka njuta av den här dagen när jag nu slutar tidigt dessutom.


Sömndrucken.

Yesterday morning, småmörkt och ett tunnt lager snö på marken i kylan. Samtidigt som jag faktiskt var pigg just då. Senare under dagen kom tröttheten och när jag kom hem så totalslocknade jag under fleecefilten i någon timme. Men det är skönt det.


Och så idag, har sååå svåårt att ta mig ur sängen. Tur att jag börjar tio och kan skjuta upp duschen en halvtimme till. Tänka sig att jag har sådan tur imorgonbitti också. Duschen ska vara kokhet, det känner jag att jag behöver när man ska frysa senare under dagen. Blir strumpisar och min mysiga tjocktröja som åker på, det ska vara soft idag helt enkelt.
God Morgon!

Min beskyddare.

Snacka om att en liten beskyddande hand tar hand om en kan göra en så glad som den faktiskt gör. Imorse när vi vaknade så låg det ju ett tunnt, tunnt lager med snö på marken och termometern visade minusgrader. När hjärtat sen hade farit ringde han och sa åt mig att köra jätteförsiktigt, att det var bättre jag for några minuter tidigare för att han inte ville att det skulle hända mig något så att jag skulle skada mig. Om jag lyssnade på honom? Självklart, jag blev superglad dessutom när han sa det.

Jag hoppar hit och dit inom jobbet fast än jag ska vara på det ena eller andra stället att jag snart inte ens vet vad som är ut eller in. Men jag tror att det inte blir så många fler ändringar den här veckan än de två jag fick idag. Snacka om att det är påfrestande ibland och man bara skulle vilja lägga sig ner och sova några timmar för att slippa tänka på det. Men i värsta fall så drömmer man ju om det också, suck.

Jag gruvar mig inför slutet av veckan, jag vill inte stoppa ner mina grejer och inse att
det kan bli lite kämpigt i mer än två månader nu. Misstänker att jag lär få stora sömnproblem
också och det kan bli kämpigt med jobb då också. Men jag har inte så stort val annat än att
klara av det.

Skidres med skidoon.

Fan, här sitter jag och kommer på mig själv med att hoppas att väderleksrapporten stämmer. Vad hände? Jo, jag tycker det skulle vara så mysigt om de vita flingorna ville singla ner från himlen och lägga sig som ett vitt täcke på marken och vara sådär orörd och fin tills att jag tagit på mig jeans, uggs, jacka, mössa, vantar och halsduk för att sedan bara gå ut och lägga mig i det och känna mig glad.

Ja, vad fan hände? Det är sommaren som är min favvoårstid. Nog för att vintern kan vara oerhört fin bara den är vit och inte minus 20 grader kall. Och speciellt om man slapp att slask som kan förekomma somliga dagar. Halka framför en annan människa och trilla vill jag inte heller göra. Ja och så är jag sugen på att åka skoter bakom min prins som gör ett och annat skidres eller hoppar lite, förjävla härlig känsla. Skrämmer vettet ur mig samtidigt som jag får världens adrenalinkickar och ber honom göra om det.

Och så fortsätter drömmarna bort och iväg...

The look today.


Jacka(varm och skön!), halsduk och mössa - H&M.
Det är ruggigt väder ute idag så varma kläder var ett måste trots att det enda
man skulle vistas ute var när man körde bil i princip. Men det är ju sagt att det
ska snöa klockan åtta ikväll så det är väl inte konstigt det är kallt nu också.


Tunika/klänning med knappar -sisters point. Skärpet är gammalt men jag tror det kommer från Gina.


Ensam mamma söker..

Nyss hemkommen från Röbäck där lille grabben nu är ett år sedan två dagar tillbaka och han fick en liten gåva(hade jag haft mer pengar på kontot just nu så hade det blivit något speciellare, men man gör vad man kan). Han är ju bara så himla söt. Härligt att få surra lite med morsan hans också innan jag blev tvungen att pysa. ;)

Jag inser mer och mer för varje gång jag sätter mig på förarsidan i bilen att jag jag gillar att köra bil och pumpa musik som jag sitter och diggar till samt försöker ta några falska toner. Tänka sig att i början av nästa år fyller kortet två år, och hittills har jag aldrig blivit stoppad av en polis, inte ens på ett simpelt litet blåstest. Känner mig lite stolt över mig själv.

På väg hem stannade jag på statoil och inhandlade middag som jag ska sitta och äta i min ensamhet framför förra avsnittet av Ensam mamma söker som jag missade förra veckan och tänker glo på medans karln min ska heja på fram Löven till, förhoppningsvis, en vinst! (Håller tummar och tår!) Men innan det blir dags för käk ska jag läsa igenom alla bloggar som följs.


Jag är imponerad!!

Lilla Foki som bor här uppe i Umeå kammade hem allt hon kunde kamma hem i årets Blog Awards. Årets blogg, årets nykomling och mest originella. Hur ballt är det inte när man inte ens bloggat i ett år, varit bosatt flera år i Jokkmokk och så vinner man över de gamla rävarna. Cool tjej det där.

Sen lyckades ju Stina bli veteranen i år, vilket hon verkligen är värd.
Hon måste känna sig ytterst nöjd med sitt år, först att vara vackert
gravid, till att få en liten dotter och sen kamma hem ett pris i denna
tävling där hon tyvärr inte kunde medverka för kvällen.

Grattis till er tjejer!

Här har vi suttit och kollat på Wild Hogs eftersom "spelarkvällen" inte blev av
eller att något annat skedde ikväll så det funkade. Lättsam och smårolig film.

Surfin´ bird.

Hahaha. Igår så såg vi på family guy, vilket sker rätt ofta. Men igår så handlade det om en låt, just Surfin´ bird. Man blir helt hjärntvättad av den och den sitter i huvudet efteråt vill jag lova. Och sen att det är i family guy gör ju saken flera gånger roligare, speciellt när pappan sjunger i sömnen och så. Hahah..


Jordin Sparks.

Tycker att hon verkar vara en störtskön brud. Dessutom är hon riktigt vacker.
Behöver nog inte ens nämna att jag hade velat ha hennes hår, ser så underbart
ut. Någon fler som såg henne gästa Idol igår? Hon verkade så ärlig och pratglad
trots att hon egentligen inte pratade så jättemycket. Inser mer och mer att jag
gillar låten SOS också. Måste nog lyssna igenom resten på ett tag och se om jag
finner några fler härliga låtar..


Min magkänsla stämde, alla dessa bortförklaringar.

Just nu är jag så jävla besviken. Har blivit så fruktansvärt lurad av en viss person som jag faktiskt, helt ärligt trodde att jag skulle hålla ihop med som vän långt fram i tiden. Varje gång vi setts som hastigast(ytterst få tillfällen på sistone) sagt att vi ska hitta på något snart och så. När jag väl hör av mig får jag svaret att denne person har så mycket att göra, inte har råd eller smsar och ändrar i sista sekunden för att något har dykt upp. Så som det verkar nu är det för att någon annan har hört av sig och frågat om dom skulle hitta på något och hon då har blåljugit för en. Sagt att "vi ses någon dag nästa vecka, då har jag tid", och så blir det ju självklart aldrig. Vad fan är det med folk? Blir så jävla mållös. God, i hate this life and the all the fake people.

Sånna här grejer får en att bara vilja lämna staden för gott, aldrig komma tillbaka.
Men fine, det kan jag inte göra. Skulle aldrig kunna lämna familjen helt, inte heller
min finfina karl.

Änglabarn.

Wonderful day. Mindre barnantal, helt underbart lugna och så började det trappa av redan vid halvett. Så halvfyra hade  jag bara 2 kvar. Aldrig någonsin har jag varit med om en så lugn dag allt som allt med en riktig mysfredag då vi haft nersläckt och bara haft smålampor och ljus tända. Dessutom höll vi oss inne hela dagen pga regnet. Men att fara hem efter en sådan dag är underbart.

Nu rår vi bara om varandra och inväntar idol efter att ha nyätit pizza/rullkebab.
Barnkalaset antar jag har flytit på, hoppas det, samtidigt som jag gärna hade
befunnit mig på plats. Men jag ska dit sen någon dag och ge lilleman en gåva
för att han blir hela ett år gammal, fast än det känns som att det var igår han
kom till världen.

Har inte så mycket mer att säga än att jag njuter just nu och att jag
så innerligt hoppas att det jag skrev om innan vänder inom en snar
framtid. Om inte annat kan väl jobbet nästa vecka få flyta på utan
att jag ska behöva bli irriterad och arg. Händer det MÅSTE jag ta
ett ordentligt snack.

Psykisk hälsa.

Igår hade jag en jobbig dag. Så mycke tankar och funderingar som snurrade runt, runt i huvudet. En massa jävla skit. Det är så många som behandlar en som en påse skit och beskyller mig för saker jag inte ens har med att göra. När jag försöker stå på mig och inte vara så likgiltig som en gammal trasa så får jag enbart skit. Jag trivs med jobbet, det är hur jag Får jobbet som är skit. Vänner orkar jag inte ens gå in på. Är glad för de ytterst få som verkligen bryr sig och visar att de fortfarande är ens vän och inte bara låter allt sina ut i sanden.

Jag mådde så jävla dåligt, och att ligga hemma själv hela kvällen utan att kunna ventilera mig till den enda jag vågar visa mina tårar var skitjobbigt, så allt bröt bara lös när han väl kom hem. Och jag kan ingenting annat säga att jag är så oerhört lycklig som har honom. Min guldklimp, min prins, min älskling, han som gör mig lycklig!

Önskar verkligen att allt var annorlunda, men jag kan inte styra mer än hälften. Vilket känns ännu mer skit. Jag försöker, men det hjälper inte och jag känner mig hjälplös. Att må så dåligt av sånna grejer är så psykiskt påfrestande.

Jag vet inte ens själv, vågar jag publicera detta? Det är så mycket känslor, så mycke grejer jag inte kan säga helt utan att det inte ska vara generellt sett. Men samtidigt vill jag berätta att jag mår dåligt just nu...

It´s done.

Idag efter jobbet lyckades jag bli klar med mössan. Blev helt okej och lite väl stor runt huvudet, men den ser lagomt plufsig ut så det är härligt. För att inte ha vetat hur man tar ihop den, och inte fattar beskrivningar på datorn riktigt så lyckades jag ganska bra. Har börjat på en annan, och den blir nog lite annorlundare än jag hade tänkt från början.


Älskar min mössa.

Min favoritplats i köket, om jag får välja, det är inte vid spisen eller vid disken. Utan sittandes på diskbänken, det är så skönt! Gärna i skräddarställning också. Så satt jag idag medans jag kokade palten till middag samt riset till resterna som är kvar och ska ätas upp imorgon, stickandes på mössan då jag inhandlat mer garn.



Var trevligt att träffa brudarna idag. Hade varit kul att träffa Ninni en längre stund såklart, men det är klart hon var sugen som fan på att bege sig när bilen väntade på henne. ;) Hoppas på att få se åket snart hörrdu. :p



Har även bestämt mig för att försöka ta mig ut på Maxi någon dag framöver.
Blir det tomtebo någon gång snart så blir det ju smidigare. Alldeles för lat för
att fara dit för en ynka grej.

Swim baby swim.

Jag var så sugen på att fara och simma idag. Dock inte så roligt själv så att jag får invänta ett annat tillfälle eller utnyttja min heldag på iksu-spa snart. Ska istället fara ut på Röbäck efter att jag tagit mig upp ur sängen, fikat och gjort mig klar. Men det ska nog gå bra.

Så ligger det till.

Tänka sig, Löven vann idag. Mot Almtuna. WEHEY, det var på tiden!

Huvva vad tiden går fort, insåg att det var länge sedan jag träffade mina syskonbarn sist. Märks speciellt på småttingarna som vid det här laget är 8 månader, sitter stabilt(Moa gungar till och med fram och tillbaka med överkroppen) samt klappar händer och visar att de vill ta sig upp i knät. Så ruskigt kul att se.

För övrigt tog mitt garnnystan slut idag också, så att jag måste köpa ett nytt för att kunna bli klar med mössan. Men det är inte så fasligt mycket kvar ändå, det går undan när man väl är inne i det och tar sig tiden för det. Nu täcker den nästan hela huvudet. Det är lite mer än på bilden nedan..



Och så är jag arg för imorgon. Hur fan är det möjligt att det sker? Fick ju för sjutton tiderna för över en månad sedan och frågade senast i fredags. Hade jag ens fått veta det om jag inte ringt och kollat för säkerhets skull idag, hade jag då stått där som ett fån och ingenting vetat? Känns förjävligt när man tidigare under dagen tackat nej till jobb på annat håll där det till och med var 3 timmar längre. Tycker det är fruktansvärt dålig stil, och eftersom jag nu var lovad jobb imorgon fem timmar så har jag rätt att få lön för den tiden också. Det är inte mitt fel att det finns andra som tabbar sig.

Bmw.

Nu ska jag fara på BMW en sväng och höra ifall det kan vara så enkelt att det är slut batteri i nyckelt, vilket har orsakat bilproblemen. Att inte veta när man kan låsa eller låsa upp är ingen höjdare. Ska även försöka hinna förbi Ohlssons tyger och kolla nå grejs en tväris. Sen efter middagen ska vi ut till syrran. :)


Stickade mössor.


Mössa ett. Den som råkade bli en bebis/dockmössa. Denna gjordes igårkväll.
För att inte ha stickat ordentligt på 5 år så var det en bra övningsgrej.


Mössa nummer två som håller på att produceras. Den ska bli stor och härlig. Inte till mig själv dock. Började på denna idag och får se när den blir klar, men troligtvis någon dag den här veckan. Hoppas på ett bra resultat. Sen måste jag hitta någon fin, liten rosett eller så att sätta fast på den. Resultat kommer att visas..


Mina roliga morgonproblem.

Rolig morgon. Vaknar av att hallampan smäller. Sen inser jag när jag väl bestämmer mig för att kliva upp att tvn, internet, alla lampor utom en(förutom i köket och badrummet) inte fungerar och jag får ringa hjärtat som guidar mig i proppskåpet där jag finner den trasiga i mörkret och sedan ska byta ut. Och allt gick igång igen, som tur var. Och jag som inte kan vakna till utan tvn, var tvungen att göra detta klockan 7 på morgonen.

Igår hade jag det ännu roligare. Innan jag skulle fara och jobba så for jag om på ica för att köpa garn och smör, när jag sedan kommer ut så går det inte att låsa upp bilen. Står och försöker i 10 minuter och trycker frenetiskt på knappen. 15 minuter tills jag börjar, och ALLA mina jobbargrejer låg i bilen. Mamma hade som tur var bilen på jobbet och kunde komma och hämta mig då vi sedan for hem så att jag fick hämta ett par gamla sletna skor som egentligen borde ha kastats för länge sedan och ett par vantar.(Fann ingen mössa och hade inga överdragsbyxor). Samtidigt så hann jag precis dit också, pjuh!

Och här har vi börjat fundelura på om vi sov på ett kryss förut(vilket kan göra att man sover sämre) eftersom vi båda sover så sjukt bra där sängen står nu. Vore galet om det var så. Sen tänker jag även berätta att jag påbörjade en stickning, men det visade sig att den blev för liten i omkrets så att det blev en bebis/dockmössa. Haha. Ska prova börja på en ny, och inte sticka så förbannat hårt!

Sticka!

Jag har bestämt mig nu. I flera år(sedan högstadiet) har jag tänkt ta tag i det där med att sticka litegrann, men ju längre tiden har gått desto mer har det fallit ur huvudet hur man exempelvis stickade aviga maskor(räta har jag kunnat sen jag var 7). Tog tag i detta nu och fann en jättebra sida som färskade upp mitt minne om detta, och hur man maskade av för bästa resultat.

Har nog tänkt att det ska bli en stor och härlig mössa till min systerdotter till att börja med så jag måste inhandla en rundsticka samt lite garn och hämta upp mina vanliga stickor hemma. Så jävla simpelt att kunna sitta framför tvn och glo samtidigt som man gör detta. Kanske att jag tar tag i att göra nya lovikavantar till mig någon gång då mina(som jag älskar!!) är helt trasig i ena tummen. Jag får se hur det blir med det här, men jag känner mig sugen.

121009.

Sov någon timme extra och hann drömma en annorlunda dröm tills jag blev väckt av
att tonerna från mobilen satte fart. Fick lite ändrade tider för dagen samt att det blir
andra 6årsavdelningen istället för ena fritidstrean. Helt okej. Speciellt när man får höra
att dom ville ha en där.

Ser pisstråkigt ut utanför med tung grå himmel och det känns som att mörkret
ska lägga sig inom en timme eller två, fast att det självklart inte är så.

FASEN(ursäkta) så mysigt det var igårkväll, vi har flyttat in köksbordet in i andra
rummet för att kunna se på tv och äta samtidigt, så igårkväll gjorde vi det. Hade
brödrosten stående på en stol, allt tillbehör till kvällsfikat, mysig belysning och
tittade på tvn. Det vi såg var "Fallet Hagamannen" , vilket inte var mysigt i sig,
det är så sjukt obehagligt. Kommer ihåg dagen han greps som om det vore igår
efter att han härjat lös i flera år här.

Näe, dags att ladda upp för dagen med kläder, ansiktet och allt det där.


Freezing leaf a fridaymorning.



I fredags var det som sagt svinkallt hela dagen, lyckades fånga detta kalla löv på bild med telefonen på morgonen precis innan jag började jobba, det såg så fruset ut. Precis som jag själv kände mig, frusen. Det är bara att inse att värmen är totally lost för flera månader framåt.


Omgjort.

Gosh, jag är helt slut. Här inne är det varmt som kattsingen och jag har till att börja med dammsugat hela soffan grundligt då den såldes idag. Sen har jag dammsugat resten av lägenheten, diskat, bäddat rent och möblerat om. Kanske inte så konstigt att värmen här inne är skyhög. Det är iallafall helt gudomligt att vi nu har sängen framför tvn, jag har lampa på min sida samt vardagsrumsbordet som avlastning provisoriskt. 



Nu ska jag bara ligga i sängen, glo på senaste avsnittet av Svenska Hollywoodfruar som jag lyckats skjuta upp i snart en hel vecka. Och så lite gammal klassisk Pippi Långstrump, haha. Ganska skönt att få vara totalt loj nu och bara vara helt för sig själv en stund. :)


Look.


Yesterday look. Inte så snyggt med vita sockar, men skulle vara waaay to cold att vara utan. Hade iaf skor som täckte det fula med att dra ner leggingsen litegrann. Tur det finns nödlösningar. Hahah.

Helt underbart fin höstdag genom fönstret, vågar mig inte på att kolla gradantalet(säkerligen svinkallt), kanske lyckas ta mig ut och fota lite senare. Ska ju städa och möblera om och allt det där också. Men det är skönt att hålla sig sysselsatt en söndag istället för att enbart ligga i soffan.

Mycket surr såhär en lördagskväll...

Hahah! Fan vad härligt det är att skratta. Så jävla skönt när man får ont i magen av att man vill dubbelvika sig av garv. Så lämpligt att dricka måttligt och ha kul samtidigt som man skrattar åt de som är fullast(det blir ju så), trots att det är lite hemskt också.

Det är så klockrent att jag gömde gubbens subwaymacka också för att han valde ciggen först, vågade dock inte kasta den första gången jag provade utan körde lite "fågel, fisk eller mittemellan". Kanske att jag vågar vara fullt seriös nästa gång även om detta var dökul.

Dock så jävla orättvist att Sverige förlorade matchen mot Danskarna, att få två bortdömda mål och att danmark får ett jädra turmål är orättvist, som fan. Vars var Zlatan med sin flinka fot eller skalle som han ofta visade i Inter och numera visar i Barca? Sen for vi iaf på en förfest på Umedalen trots lite problem med att finna rätt ställe, vi hade supertrevligt och jag träffade på en person jag inte sett på 4 år, en kompis kompis. Helt sinnessjukt att vi ens kände igen varandra båda två, det var kul. Sen var det en gammal forslundaperson(kände igen henne förns hon sa att hon kände igen mig, då kläckte jag vars det var ifrån) där också, hur liten är världen egentligen?

Att dricka måttligt borde alla göra, helt seriöst. Man har kul ändå och det är WAY much billigare. Helt underbar kväll trots att jag var så fruktansvärt skeptisk till en början. Trodde aldrig att det någonsin skulle kunna utvecklas på det här viset med hans kompisar plus flickvänner och hela kittet. Så är det fan aldrig med tjejkompisar och deras killar, vet inte om det är för att dom inte ids eller för att det är för att killarna inte klarar av att träffa nya människor. Även om det är 2-3 eller 4 personer det handlar om. Helt sjukt vad man hade önskat att det hade fungerat, hade varit SÅ KUL!

Nej, man kanske ska ta och tvätta bort makeupen, borsta gaddarna
och krypa ner i sängen. Helt underbart skönt det ska bli.

101009.

Intensiv lördag då vi precis som den förra for runt och tittade en hel del grejer innan vi landade hemma hos mor och far för en kopp kaffe och träffa lilla tjejen på 1 år. Kändes vuxet att fara dit för att dricka kaffe, haha.

Middag på ett fullsatt Balder´s(och att man blir bjuden på middag) är inte helt fel. Är dock lite för mätt men det får man stå ut med. Vi har iaf bänkat oss för fotbollen och väntar på besök. Håller tummarna hårt för vårt svenska lag ikväll.

Just nu.

Idol med popcornskålen, satsumasskålen och vattenkannan.
Och efter hockeyn dyker karln upp. Skön kväll!

Oanade priser.

Vad är det för fel på mig. När jag slutar tidigt och har många timmar framför mig så somnar jag, IGEN. Och sover i 1½ timme innan jag blir väckt av telefonen och en riktigt glad pojkvän. Är det dessa mörkare tider som förstör mig, att jag känner att jag måste sova hela tiden?

November och December kommer att bli konstiga månader, men det grejar vi. Ska försöka jobba arslet av mig. Och sen i Januari så blir det ytterst spännande. Nytt, nytt, nytt. Jag älskar när det är spännande. Om en-en och en halv vecka sätts första processen igång och därefter får vi vänta ut de två månaderna. Tycker det är skitkul att det gick så jävla bra, trodde inte det var möjligt att det skulle ske på den nivån.

Kanske att det blir lite utav en firarmiddag idag
innan karlsloken ska på hockeyn. ;)

By the way... Bobbo?

Jag begriper inte vars dessa barn får allting ifrån. Idag började några av dom kalla mig för Bobbo. Bobbo? Självklart frågar jag vars dom får det ifrån och vad dom menar varpå svaret blir "ja, min Bobbo". Detta sägs då i samband med att dom är extremt kramiga och flera trängs för att få hålla i en arm eller ett ben.

Till saken hör då också att när jag ligger på soffan här hemma och J kommer hem så säger han något som låter precis som Bobbo och jag frågar honom förvånat "Vaaad saaa duu?". Det var inte så han sa, men han sa sedan "jamen du är ju ändå min Bobbo" efter att jag berättat allt för honom.

Alltså vadå Bobbo?

Räcker det inte med att jag kallas Tina, Tina2, fröken, du, "mamma", busfröken och allt sådant. Men dom grejerna begriper jag ändå. Bobbo förstår jag ingenstans även om dom var supersöta när dom sa det. Är oerhört konstigt att ha olika "namn/smeknamn" nu när man inte har haft ett enda i hela sitt liv tills för två år sedan. När alla andra fick springa med smeknamn på innebandytröjorna vi fick så fick jag och en till i hela laget(eller två) springa med våra vanliga, i den situationen sög det och jag ville inget hellre än att ha ett smeknamn. Hahaha.

Tanten tittade snett på mig när jag lekte synskadad...

I lördags när vi var på K-rauta så hade vi hunnit vara på flera ställen innan och jag kände mig lite lätt snurrig i bollen efter allt vi hade kollat runt på och så ser jag en grej ligga framme och kan inte låta bli att flumma mig...


...seriööööst! Ser ni hur stor den ÄR? Största miniräknaren jag sett i hela mitt liv. Min tumme ser yttepytteliten ut och har knappar i samma storlek. Jag håller upp denna så nära det går och säger med fånigt tillgjord röst "åh, ojojoj, jag kan inte se siffrorna på knapparna!!", högt. Precis just då kommer en tant på 50+ och tittar jäääättekonstigt på mig, som om jag rent ut sagt hade varit dum i huvudet på riktigt. Självklart bryter jag ut i skratt efteråt och tycker det hela är kalaskul. Måste ha sett skitdumt ut.

Hade detta skett under skoltiden med någon klasskompis så
hade jag förmodligen gjort till mig ännu mer och legat dubbelvikt
på golvet av garv.

Vad är ett plus ett? hjärntvättad..

Snacka om hjärntvättad. Att klara av konstant skrikande och grinande från två barn nonstop i två timmar gör att man inte ens vet vad man tänker. Iofs hade vi ju grymt tur att det gick över efter lunch, men man intog hela tiden beredskap på att det kanske kunde bryta lös ännu en gång.

Har haft sådan himla tur. Heldagar hittills hela oktober, och det fortsätter så veckan ut(slipper ha stängning imorgon och får börja tidigt och vara på samma ställe som i måndags de sista 3 dagarna av veckan) med eventuell tur nästa vecka också. Yey! Sen måste jag bara nämna att jag har insett att jag är ganska dålig på att ta beröm, eller alltså det känns nästan överflödigt om man säger så trots att jag blir hur glad som helst av att höra det och känner att jag verkligen gör bra ifrån mig. Är ju så jävla underbart när de säger att dom hade velat ha mig där hela tiden på huset och att jag inte fick vikariera någon annanstans. Det glädjer mig, så förhoppningsvis får jag väl in en hel del framöver även när oktober är slut.

När jag kom hem och snabbt lättade på trycket fick jag ett cute röstmeddelande och jag kastade mig ut i bilen för att köpa spagetti och ketchup och allt som allt tog det endast 10 minuter från att jag går ut ur dörren tills att jag går in genom den. Pretty fast.

Evil eye.

I´ve done it all. Först en rajd med den lilla borsten i varmvatten innan trasan fick sig en tur på alla möjliga dammiga ställen. Den blå "burken" med slangen och munstycket har också fått sig en omgång, längs golvet. Spegeln är nu ännu renare än innan, handfatet skurat och toaletten rengjord. Det enda hjärtat behöver göra när han kommer hem är att vattna 3 blommor, det manligaste av allt. ;) Katjing.

Tänkte bjucka på dessa bilder också:

Med sminket på och med sminket på väg av..

Ritarådran som slarvar ibland.

Fan vad den här månaden börjar bra, med massor utav jobb! Amazing. Det gör mig så glad. Och imorgon blir det ännu en lång dag, fast ute på tomtebo(dit jag körde grovt fel första gången jag skulle dit ;p). Det är kul med variation fast inom samma arbetsområde.

Idag har jag tagit fram min slarviga ritarådra och gjort kidsen glada med konstiga bilder. Att det uppskattas och att de värderar bilderna högt är ju nästan imponerade. Ni ser ju bilderna. Dock var dom mycket härligare när de var färgglada. Vad annars? Jo, har väl varit ungefär som en klätterställning då trötta barn gärna hänger i en arm eller ett ben och jag ser ut som halta Agda 95 som försöker röra mig framåt. Och innan jag fick fara hem hade jag fnitterstuga med 9 barn i en halvtimme och det går inte bra när man försöker få dom att lugna sig när man själv inte kan hålla sig när det smittar så förbenat mycket.


Tog väl sammanlagt 15 minuter att rita dessa två, så ja, slarv.


Jobbstil. Är grymt glad att jag köpte mössan då jag köpte
den, fryser som om det vore -20 ute om dagarna.


Hönsgårdskackel.

Skulle egentligen kunna skriva en massa ordbajseri just nu, men jag tänker bara skriva
utan att veta vars det barkar iväg. Kanske bara blir en enda soppa, men det gör ingenting.


För första gången satte jag mig på förarsidan på ufot, där hastigheten är digital och displayen på helt fel plats. Satt som en gud, att sitta högt när man är kort är lika underbart som att sjunga sina falskaste toner utan att bry sig ett dyft. Speciellt när man sitter i en bil helt själv och vrålar ut sin underbara stämma.

Lille B däremot är ju söt som socker i sin nyklippta frilla och sina små försiktiga steg, det är lovely när kiddos skrattar också. Pill på lampan kan vara så underbart att man skjuter ut hakan och ger ifrån sig ett smittande skratt. Det ser galet ut och vi skrattar. Länge sedan jag var ute hos lilla familjen nu, men så skönt att få kackla om allt och inget. Tack Anna för idag.

En bmwpajk hemmahörande i Norge med ett rosa streck på sin bil råkade jag se också på hemvägen innan jag stannade på e12:an för att  låta brandbilen vända mitt på vägen efter väghyvel/personbil-olyckan för att sedan kliva in i ett hus som luktar lök, middagen förberedd och mina kalla händer kryper upp längs halsen för att värma sig på min goding.

Fotbollen ska vara slut om en halvtimme och då ska vi bege oss till ettan igen på kroken och krypa ner i myskläder och avnjuta de sista timmarna innan det blir en ny vecka då jobb, storstädning och annat står på schemat.

Vill skänka en tanke till Ninni också..
krya på dig!

Smatter.

Det slutade med att vi tittade på film och sminket tvättades bort för att sedan krypa
ner under täcket. Fan vad underbart det var, somnade innan jag ens hade hunnit vända
mig på magen(så som jag alltid sover) och burrat ner mig ordentligt.


Idag pissar det ute, ni vet när regnet faller från himlen. Oavbrutet än så länge. Jag har
hunnit vika 3 maskiner tvätt efter frukost/lunchen, fixat mig själv och plockat ihop mina
grejer. Man blir ganska flitig ibland när man vaknar tidigt. Gjorde det dels för att jag ska
ut till Anna en stund idag också och då kan det vara skönt att slippa det när man kommer
"hem" igen.

Kanelbullens dag och jag ska verkligen inte stoppa i mig något sådant, har lovat mig själv en skärpning nu, precis som jag gjorde i våras. Men det ska hålla den här gången. Förhoppningsvis klarar jag mig med undantag för julafton och nyårsafton, de dagarna är tillåtna att synda på.


Tonight.



Jag är redo. Dock vet vi inte helt hundra än om det blir av att vi far. Det är inte till stan vi ska, utan mer mot skogen. Vad kan det vara 2-3 byar bort? Två tror jag. Min lila kreation är på, pärlörhängen, sminket och tofflorna. ;) Vi får vänta och se hur den här kvällen blir, det kan hända att vi stannar kvar här också. We don´t know yet. Men redo, det är jag.

Äcklus.

Är vansinnigt dålig på att fota just nu, ser jag något hastigt så är det enklare att
hala upp mobilen. Som när vi var på K-rauta, den bilden kommer upp efter helgen
eller imorgonkväll då jag får tillgång till sladden.


Ikväll vet jag inte, antingen så blir vi så trötta att huvudet faller eller så kanske vi kan
ta oss ölen vi har i kylen på ett eller annat sätt. Har inga direkta kläder att använda för
att svira, shorts och linne är nog en aningen för kallt. Ska försöka fara om hemma och
hämta min lila eller någon annan kreation utifall att vi tänker infinna oss någonstans.

Indiana Jones på tvn och miljarders insekter som krälar runt så att det spritter i hela
kroppen av obehag. Insekter är bara otäcka och ohyra.
J: - Titta!
T: - Men det är ju äckligt(med äcklad röst)!

Att se kiddos på stan är ingenting jag är direkt van vid, det hände idag och jag måste
erkänna att det nästan kändes pinsamt. Tur att hon är en riktig glaskit som lyser upp
heleste tiden. Kan ju dessvärre tycka att det är surt att de lila ljusskålarna på indiska
är helt jävla slut i rätta storleken, fan, när till och med J tyckte att dom var fina.


Ännu en morgon.

Det finns nog inte ord för att beskriva hur skönt jag har sovit inatt med kuddar runt om, hjärtat breve och helt perfekt temperatur. Extra mysigt när solen lös in där på morgonkvisten, trots att det fortfarande är svinkallt ute.

Vi är redo att fara runt och kolla på olika grejer, det kan hända att det blir en lång dag på så vis men jag är ju en sån som tycker om att se grejer och drömma mig bort. Kanske i det där nya fräscha badrummet eller det nya blänkande köket. Ja, vi får se helt enkelt.

Tänk om gaddarna skulle få sig en ordentlig borstning nu så att J
slipper vänta på mig så pass att jag blir stressad, och när jag är
stressad på det viset blir jag nog ungefär världens klantigaste..

Bara en enda lång dag.

Det är alltid kul när man börjar dagen innan 7 på morgonen och man inser att det är svinkallt ute då termometern denna morgon står på -4 grader. Eller hur, det är sånna dagar man bara måste älska?

Men det är sådant man inte ska klaga på när jobb står på schemat och man faktiskt denna dag kommer ihåg påsen med jobbargrejerna innan jag provar låsa, vilket självklart fungerade idag. Att i princip hela barngruppen beter sig som änglar gör att jag även skippar min rast och till och med jobbar över 20 minuter efter att ha kunnat få sluta lite tidigare en fredag. Har inte en susning om vars jag fick mina krafter ifrån.

Men sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag var knäckt när jag kom hem och skulle packa ihop grejer för att vi bosätter oss utanför staden i ett stort hus under helgen. Så många grejer som togs med fick det att kännas som en mindre flytt, vi har ju ändå tvättat 3 maskiner och varit duktiga på det viset också.

Sen måste jag bara hata att skoterbyxan gick vidare i idol, visst hon kanske kan
sjunga men vad fan, schlager och byaklubbssång i en salig blandning. Näe, där
gjorde juryn ett stort jävla fel. Varför inte Moa eller Clara? Jaja, dags att sova innan
huvudet slår sönder tangentbordet..

Nickedocka.

Imorse var det tungt, såg ut som ett troll som hade påsar under ögonen och knappt fick upp ögonlocken, var så galet trött. Förstår inte hur när jag ändå la mig direkt efter idol för att jag skulle upp 6 imorse(somnade iofs inte förns kanske 2 timmar senare, men ändå!).

Ännu roligare att det var -5 grader här, burr. Bilen hann inte bli varm på väg till jobbet och händerna var kopiöst frusna. Något ni kan skratta åt? Bilen gick inte att låsa sen, precis som en gång för två veckor sedan(kan det bero på kylan tro?) så jag fick prova låsa via bakdörren(förra gången hade den tillslut låst upp sig själv) och vad kommer jag på efteråt? JO, mina inneskor, överdragsbyxor, vantar och sådant låg kvar innuti bilen som inte gick att låsa upp igen. Suck, vilken härlig start på dagen.

Så jag fick gå utan skor när vi var inne, förutom i matsalen då jag tog mina uggs(varmt? ja!). Att ett barn kan ramla och slå huvudet är sådant som kan hända, att ett barn somnar på läsvilan kan hända, men att dom sen inte går att väcka trots att man använder ALLA metoder är ytterst ovanligt. Först och främst somnade hon på golvet, bar henne sedan till soffan såklart men när hon skulle bli väckt var hon som en nickedocka. Huvudet bara hängde, hon stod och sov, kunde försöka få henne att vakna med hjälp av kallt vatten, plingade precis breve örat, ja allt man kan tänka sig. Hon sov. Efter ca en kvart så lyckades hon slå upp ögonen tvärt och jag skyndade mig att få henne på benen innan hon blundade igen. Ifall man inte hade vetat om sånt här innan(känner till det från dagistiden, och hade frågat idag om det någonsin hade hänt ännu, vilket det inte hade. Och så händer det) så tror man att det är något fel, hade jag inte vetat det skulle jag få panik. Helt otroligt hur djupt man kan sova.

Efter allt det där med bilkrångel och så, då har det varit en skön och bra dag.
Orkar seriöst inte ta på mig skorna och gå ut för att fota heller, vilket jag egentligen
är sugen på.