Hahaha, surgubbe!


Jag får lön utan att fara dit.

Måh, alltså ibland kan man ju bli knäpp för mindre. Allting var precis som jag misstänkte men när man inte är hundra så är det väl klart att man blir orolig av att höra "du måste gå dit, för du vill väl ha lön? har du varit förbi där än?" och så vidare. Idag var jag på väg, men prövade ringa först efter att ha fått hennes nummer igår och hon var på lunch så jag sköt upp det och ringde nu när jag kom hem istället.. Jag behöver inte fara dit, jag kommer få lönen eftersom att jag redan är lönesatt, precis som jag trodde. Och här har jag bävat mig i flera veckor för det där. Suck, haha.

Ska alldeles strax ställa mig vid spisen, idag blir det lasagne. Yummie!
Kan inte bli bättre höll jag på att säga, haha. Har dock ett STORT sug
efter lite cola.

Och på tal om jobb har den här dagen varit toppen! Det är så jävla tur att man har barnasinnet kvar ibland säger jag bara. Att kunna skämta med dom på ett sätt som de också förstår och börjar asgarva åt är himla kul, att kunna leka med i vissa lekar, att kunna förstå dem i vissa grejer och kunna fråga dom ifall dom tycker om någon speciell(och dom är ju bara huuuur söööta som helst när dom rodnar lite och anförtror sig åt en och berättar). Men när dom blir glada av att se en och verkligen visar det är hur glädjande som helst, dom kan komma springandes över halva skolgården i full fart och skrika mitt namn hela vägen för att tillslut ge en bamsekram. Snacka om att känna sig uppskattad!


Foto: Jag.

Gullunga.

Det gick bra idag, men nu är jag trött och less. Ska krypa ner i sängen
och slå igen mina blågröna fortast möjligt. Försöka. Imorgon blir det bara
några fjuttiga timmar men med världens sovmorgon.

(Ps. 6åringarna är underbara, dom säger alltid hur snäll dom tycker att man är,
hjälper en att städa utan att de ens rört grejerna och kommer alltid springandes
med glädjespridande kramar.)

Så det kan va.

Varit vaken sedan innan 7 och hoppades på att få en heldag med jobb, men näe,
blir tolv till stängning istället. Men det är ju ganska bra ändå, det är ju något över
huvud taget.


Innan ska jag hinna se Svenska Hollywoodfruar på webben eftersom jag inte kunde
se det igår, frukosten ska jag skjuta upp så länge som möjligt, sen är man väl ganska
redo iom att man redan är vaken och sminkad.

två komma fem.

Föresten, vilken kylig dag! +2.5 grader.
Har fått se sol, stormblåst, hagel, regn och snöflingor(bara blöta som
försvann på en gång, men ändå!!! Snö i september? Holy shit.) Näe,
nu ska vi glutta på idol. :)

Ja, jag är lycklig. Ja, jag är lycklig!

Ursäkta, men helvete vilken bra dag jag har haft idag!

Har hunnit med extremt mycket. Stan i lite mer än två timmar med Ninni och en del plagg funna åt henne så for jag iväg på nästa grej och kikade på en sak med hjärtat. Efter det så satte jag mig i bilen och brassade iväg till hippologum. Bara att svänga in dit kändes väldigt annorlunda, var över 2 år sedan jag ens var inne i stallet just där.

Väl innanför dörrarna tog jag ett djupt andetag, det luktade precis som jag mindes det, häst, och jag drog på smilbandet som attans. Kollade anslagstavlan innan jag begav mig nedåt..

..började med att kolla vilka hästar som fanns kvar och insåg att det inte var så jättemånga, men några av mina absoluta guldklimpar fanns allt kvar, samt 3 av mina gamla sköthästar/ponnys. På ridskolesidan. Insåg att jag inte vågade gå in till så många andra förutom gamla godingar som jag "kände" tidigare, skulle ju inte ha en susning om hur dom skulle bete sig eller om de var snälla eller lite surmulna. Inne i "min" bruna springares(hoppare)(Zack) spilta mådde jag så jävla bra av att få se, klappa och lukta på. Jag var i himmelriket. Min dressyrprins fanns också kvar(Blue Eye), fick skina upp många gånger inombords av glädje.

Sen när jag stod inne hos en gammal goding(Baloo) och såg några småflickor i 7-8års åldern göra sina ponnys redo för ridlektion tänkte jag på hur underbart härligt det var just innan då man fick prata en massa med dom i ridgruppen, jag saknar helt enkelt att få prata så med Emma, Erika, Hanna och Linn. Eller ja, är nog mest för att det var så kul som jag saknar det. Att sedan få leda hästen ut i ridhuset och sitta upp i sadeln för att sedan rida ett underbart pass för en bra ridlärare. Få göra lite skänkelvikningar, fram&bakdelsvändningar, öppna & sluta, skritta, trava och galoppera. Få hoppa oxrar, kombinationer och allt sådant.

När jag satt där på läktaren och tittade på dessa flickor och alla ponnyer, såg de lite smått för långa tyglarna och allt som hör till innan man lär sig allt. Att jag själv var där en gång, att hästar har varit det jag haft störst intresse till genom tiderna, jag red fast jag var sjuk och gjorde det med glädje. Jag var där minst 4 gånger i veckan när jag var mindre, trots att jag skulle hinna med fotboll och innebandy. Helt innerligt så önskar jag att jag var 12 år igen och var där så ofta jag kunde. Vill kunna återuppta hästar i min vardag och ha det som min hobby, mitt intresse.

Varje lukt, ja hästskitlukten, och att lukta på träns, hö, spån och se allt gjorde
mig så nostalgisk och verkligen få mig att inse vad jag saknar mest just nu.
Måste ordna på något sätt så att jag får rida snart. Dessa mäktiga djur, de är
helt underbara!

(Var inte meningen att allt skulle bli kursivt men det går inte att ändra för det här inlägget, måste säkerligen starta om datorn för det och det känns ofantligt drygt så att så här får det bli.)
Zack, Baloo och Blue Eye(Bubblan)(Blue Eye´s ögon är ju extremt fina med det blåa!).

Helt utan grejer.

Fan vad lost man känner sig när man glömt väskan med börs, nycklar och kamera i någonstans(i mitt fall hemma) och pengarna på mobilen är helt slut. Kunde inte fara härifrån för att då kunde jag inte låsa, for jag för sent skulle jag kanske inte ta mig in hemma och inte kunde jag ringa eller smsa någonstans heller. Haha..

Kom på att jag kanske kunde skicka sms från smslandet, där jag hade 2 till förfogande som tur var. Kunde få hjärtat att fara hit och låsa när jag for så att jag kunde fara hem och hämta det. Det var låst, så jag var på väg att fara till morsan och låna hennes nyckel innan jag kom på att min brors cykel var hemma och att han kanske låg och sov så jag provade plinga på. Satan vad tur jag hade!

Direkt jag kom tillbaka hit så fyllde jag på telefonen, tänk om jag skulle hamna i en likadan situation någon dag framöver då är telefonen en smidig tillgång. Måste även kunna ringa vikbanken på morgonen då jag inte har nå jobb. Så ja, ska bara byta om nu för att bege mig ner på stan där jag ska möta upp Ninni och gå några timmar. Blir nog riktigt trevligt när vi inte setts på ett bra tag hon och jag.

Sen ska det ske en spännande grej, men det är hemligthemligt. :)
Ska även fara till stallet och få tänka tillbaka i gamla tider. Blir nog
en riktig kanondag!

"Min" bruna springare.

Jag förstår inte, varför ska det måsta vara becksvart på kvällen nu? Man blir ju totalt väck och trött. Vi gick hem som zombies igårkväll, halvelva(!) och orkade knappt ens hålla ögonen öppna för att se på tv ens en liten stund. Jag säger då det, höst. (Men, jag gillar att sova!)

Imorgon om det inte blir nå jobb så tänker jag försöka hinna med en massa grejer. Måste förbi ngn tant för den där dagen jag jobbade i början av månaden, utan att veta exakt vars jag ska. Sen tänker jag höra mig för med Ninni om det blir en rajd på stan imorgon, annars far jag nog dit ändå innan jag far ut till stallet för att få snusa och mysa med hästar och speciellt min gamla favorithoppare, min springare. :) Juste, ska hinna följa J och kolla en grej också där på eftermiddagen, blir spännande. :)


Du mååååste, nuuu..

Faan, har lyckats sova bort 2 timmar nu mitt på dagen. Självklart drömde jag en bisarr
dröm. Massor av snö, krypkörde och helt plötsligt hade jag voltat och låg upp och ner
samtidigt som jag mådde bra, haha.

Duschen ropar på mig att jag behöver fräscha till mig...

Bring me my dream back!

Jag drömde en heludda dröm inatt, har inte en susning om vars den kom ifrån.
Det var helt sjukt och jag begriper det inte, skulle inte ens kunna hända i verkligheten.
Men samtidigt så gillade jag den så mycket att jag var så ledsen över att behöva vakna.


Idag ska jag äta upp satsumasskålen, eller ja det lär ju bli så eftersom jag är helt besatt när dom är så goda. Skulle dom råka ta slut så skulle det betyda att vi ätit(mestadels jag) 1,5 kilo satsumas på 2½ dagar. Men det stillar iallafall suget på något annat och det kittlar dödsskönt i kistan och mina smaklökar just loves it! Ska skala några för att lägga mig och läsa och bara ha de gött. Yesyes. No other plans at all.


En lång jävla dag.

Jag är SÅ TRÖTT! Vaknade tidigt och hann till och med diska innan jag for på jobbet,
hur sjukt det än låter. Men det var ett måste att försöka hinna det inför en grej under
dagen.


Jobbade och fick stålsätta mig mot en massa testande kids. Jag hotade faktiskt en att han skulle bli utan glassen efter lunch om han inte skärpte sig och började lyssna istället. Han blev snäll som en ängel resten av lunchen. Sen var dom experter på att hamna i konflikter som man fick försöka lösa med en unge som skriker rakt ut i luften för allt vad lungorna klarar av.. hej huvudvärk(får det extremt lätt när jag är förkyld). Var en pärs att köra bil hem när jag väl slutade när solen låg rakt i ögonen. Men jag fick ju jobba och det gillade jag. :)

Har hunnit vara på hockeyn också, suck. Första 12-14 minutrarna spelade dom så sjuhelvetes bra, de som går regelbundet har inte sett det på två år. Men ja, sen vände allt totalt och ledningen kvitterades och sen var det underläge som gällde. Fan också! Hade ju varit så otroligt roligt om de hade fått spela sådär jäkla bra som i början genom hela matchen. Men det var en tragisk start, innan matchen hölls en tyst minut för en greendevils medlem som avled i lördags av att ha blivit överkörd. Men ifall att han skulle ha sett det från himlen eller så, om man nu kan det, så skulle han nog ha varit glad.

Näe, nu ska jag krypa ner breve min prins i soffan och bara njuta av
att få känna mig avslappnad och trygg.





Putsa lite här och lite där..

Fy bubblan vad vi har städat och putsat här. Dammsugning, diskning före och efter middag, torka kakel, städa hela badrummet, alla skåp och lådor utvändigt i hela lägenheten, ja tammetusan överallt. Är sjukt loj i mina armar nu men fan så duktiga vi har varit!


Blir väl att hinna med en snabbdusch innan det är dags att bänka sig för att glutta på idol.


Hickeri hickera.

Sitter och ojar mig över hickan jag lyckats få. Att hicka är i princip lika
jobbigt som att nysa. Men ska väl vara glad att jag hann handla och köra
bil innan den startade.. Hick!

Inhandlade höstens första satsumas för min del också, hoppas på att få i mig lite vitaminer som ska göra mig friskare snabbare. Det kan ju faktiskt inte skada, bara dom är goda så kommer jag att stoppa i mig dom som godis. Verkar som att jag blir bjudd på hockeyn imorgon också, fan vad kul. :)



Skithärlig klädsel att strosa runt på affär´n i. Ribbstickade strumpisar, knästrumpor, uggs,
långt linne, lite längre stickad kofta och halsduk med rosettdiadem i håret till en slarvig knut.


Flisfötter.

Jag är nästan pigg idag trots att jag snörvlar och har mig. Segheten i huvudet har
åtminstone lagt sig vilket gör mig gladgladglad! Min fina har förgyllt min dag också
med att ha en långlunch.

Vi har iofs fipplat med trösklarna som inte blivit av på ett år. Det är ett sjutusan till bökeri och flisorna hamnar överallt. Visst, jag hade tänkt städa men det får jag skjuta upp tills vi är klara, det lönar sig inte att göra det nu och måsta göra om det sen igen efter några timmar. Extra roligt är det att toalettdörren är bortlyft, haha!

Näe om man kanske ska fara och handla nu så att man kan slå sig till ro sen tills det är dags att fortsätta. Det är underbart fint höstväder också, så att kameran kanske ska få sig en sväng också? Maybe..

Dot, dot, dot.

Folk är typ rädda för att bli sjuka nu. Tror att det är många som jobbar trots att dom egentligen inte är friska. Det är svininfluensan som spökar i hjärnan i guess. Inte ens vikbanken hade fått in en endaste anmälning om att någon förskolepersonal var sjuk. Förra året var det tvärt om, då kunde dom inte få vikarierna att räcka till. Det måste vara svininfluensans fel, ingen tillåter sig själv att vara sjuk när dom egentligen är det.

Ska därför roa mig med att städa idag(om man kan kalla det för att roa sig?).
En lugn promenad(lugn pga förkylningen) och sen blir det väl en del läsning
eller något annat lugnt. Kanske fara förbi stallet och sniffa på hästar, det vore
mysigt. Det är endå sjukt hur en ordentlig förkylning kan knäcka en egentligen.
Iofs kan jag nog ha haft feber i början, men när man ingen temp kan ta så kan
man ingenting veta heller. Det var ändå skönast att ta sig ut igår utanför dörren
och omges av glada personer och glada barn.

What if..
How it´s gonna be then?
Big questionmarket.


FAN vilken bra dag!

Gudarns så glad och positiv jag känner mig just nu!
Att när man kommer gåendes och barnen på en gång känner igen en och kommer springande skrikandes med en baotakram kan verkligen få en att dra på smilbanden. Det känns verkligen som att dom tycker om mig eftersom det är så varenda gång. Men nu när dom går i trean börjar jag dock bli lite rädd att det ska göra ont när dom kastar sig runt en. Haha.


Men de nuvarande 6åringarna är ändå mina bästa. Det finns en hop av dom som jag bara skulle vilja knyckla ner i fickan och ta med hem. Jag saknar tiden från då jag hade dom på dagis så mycket att det inte är klokt. Att dom kommer springandes med armarna utsträckta gör dom ju inte mindre underbara direkt. Var himla kul att få ha två av dom som sista barn på hela skolan idag också, när jag hade stängning.

Men det bästa av allt? Det är nog att det gick hur bra som helst trots förkylningen,
det känns inte alls som att det har blivit värre. Då kanske jag vågar jobba imorgon
också. Åh vilken underbar dag!

Ska avsluta den minst lika bra, med början av tredje Stieg Larsson boken(?), en härlig dusch,
myskläder, tända ljus och idol. Fan alltså, sånna här dagar vill jag ha jämt. Så guld det hade
varit. I just love this day. (Och så har jag äntligen tagit hit mina ugg´s också, hösthösthöst)!

Ps. Kom precis på att jag var förbi på dagis en sväng idag också innan jag började jobba.
I really miss that place! Men förhoppningsvis blir någon sjuk snart så att jag kan få vara där.
Gick ut därifrån med ett stort leende på läpparna!

Det där med vänskap.

Vissa gånger när jag tänker på vänskap så vet jag inte hur jag ska definiera ordet. Eller jag vet hur jag tycker det ska vara, men det finns ju andra som definierar det på ett annat sätt och frågan är egentligen vad som är rätt eller fel.

Ifall att det är två parter säger vi, då ska ju båda stå för att höra av sig till varandra. Eller hur? Visst är det normalt att lessna ifall att det bara är ena partern som gör det? Men om den ena alltid klankar ner på och anklagar den andra för olika bagateller, hur ska man hantera det? Ska man stå för den andres fel och alltid acceptera skiten som kommer haglandes emot en eller ska man sätta stop för det? Ja, jag är en sådan person som sätter stop för det. Jag tolererar inte att bli behandlad som skit när jag inte gjort något. Skulle det mot förmodan vara mitt fel så skulle jag faktiskt be om ursäkt istället för att försöka beskylla någon annan. Är det bådas fel, ja då säger jag det också, att det inte bara är jag som gjort fel. Ska man inte kunna erkänna sina egna fel och brister? Är det inte en tillstymmelse till fegt att anklaga någon annan för det fel man själv gjort?

Jag skulle väldigt gärna vilja ta upp ett exempel som jag ganska nyligen var med om, men eftersom det här inte handlar om att någon speciell ska bli uthängd så tänker jag inte nämna vad det handlar om. Kan inte folk bara fråga sig själva hurvida dom tycker om alla olika frågor kring vänskap? Men ibland tycker jag att jag får tolerera mer skit än vad som är rimligt av en person. Har ingen aning om det har med andra aggressioner att göra och att det allt som oftast går ut över mig eller om denne verkligen tycker att jag står för all dennes fel, att jag är värd att kasta all skit över eller att det bara helt enkelt är kul? Jag vet inte, men en sak är klar, jag ber inte om ursäkt eller förlåtelse för andras felsteg.

Jag gör inte allting perfekt, men jag försöker oftast höra av mig när det finns tid till att prata ett längre tag eller då det finns tid till att hitta på något. Vilket egentligen är ganska sällan, tyvärr. Men det finns de som hör av sig än mer sällan. Jag gör egna fel och har egna problem att ta itu med, men inte låter jag någon annan få ta skit för det.

Önskar nästan att jag var en sådan person som kunde sätta folk på plats och vara
så elak som det bara går, precis som många andra gör mot vissa av sina vänner.


Just today.

Jag kan nästan lura mig själv att jag mår bra nu. När man sminkat sig, rollat på lite deo och satt ett diadem i håret så ser jag genast mycket piggare ut än innan. Ska bara bestämma vad som ska tas på också.

Vilket jag nu, tio minuter senare bestämt. Korallrosa tunika,
svarta ribbade strumpbyxor och svarta knästrumpor.




Tycker själv att jag ser ganska pigg och kry ut om man bortser från de lite lätt blanka ögonen. Men å andra sidan har jag ju inte gjort något ansträngande idag heller, än. Kan hända att jag ser ut som en trasdocka senare idag. Men med lite smink och härlig klädsel kan man nästan till och med lura sig själv som sagt..


Vi får se.

Det fanns inte mycket annat att se på tvn igår, så som det ibland är.
Så jag såg kändisdjungeln och insåg att det känns så b att det ändå
går att se. Någon fler än jag som såg Pippi äta en kokt råtta? Uuuh..


Så som jag känner nu så kommer jag att klara av att jobba dom där timmarna senare idag, men samtidigt så har jag inte varit vaken så länge och det brukar kunna kännas värre på kvällarna. Får väl se, antingen går det bra eller så blir det ännu värre ikväll. En ren chansning. MEN jag vill inte att det blir värre. Laddar jag upp med nässpray och ipren kanske det går vägen utan problem?

Nothing.

Snorar och har mig, har iallafall klarat av en dusch och känner mig
piggare. Mer än så finns inte att berätta. Eller jo, imorgon ska jag
iallafall jobba några timmar och hoppas att det går bra.

Så är det idag.


Mår inge vidare. Sjutusan så segt huvudet är. Vet inte om jag ska försöka
ta en kort promenad eller om det får räcka med en diskning och förhoppningar
om att må bättre imorgon. Ska väl vara glad så länge jag inte har feber eller
får svininfluensan.

Största moroten jag sett!


Kolla vad jag såg igår när jag var och handlade på coop(obs)! Största
moroten jag någonsin sett. Ni ser ju jämförelsen med min hand. Seriöst
runt 40cm lång, och ganska grov. Kunde inte låta bli att ta en bild..
Haha!


Så var det väl min tur då..

Skitjävlakul.
Nu är det min tur. Har snuva och halsont som tar livet av mig under natten.
Okej, stannar det här så överlever jag. Blir det värre kommer jag inte klara
av något alls. Jag önskar så innerligt att jag inte hade några halsmandlar,
det blir så här varenda gång jag blir förkyld eller sjuk sen jag hade körtelfeber.
Det är inte nog det där med att ena halsmandeln alltid är stor, att svullnaden
inte gått ner helt på 6-7 år. Får väl se det positivt, att jag varit frisk i hela 4-5
månader i sträck! Det är inte vanligt när man är sjuk/förkyld fram och tillbaka
under resterande månader under året(barnen smittar ner mig hela tiden).

Skulle behöva fara hem en sväng idag, men jag orkar inte just nu. Får se om jag
ids senare eller ikväll. Vore bra att få det bortgjort. Har även lyckats slarva bort
lappen med mina jobbtider i oktober så jag hoppas att mamma ser mitt sms och
kanske kan fixa en ny sådan till mig.


Bild från i fredags när jag jobbade och vi var ute en sväng på förmiddagen.
Rätt kyligt då man hade överdragsbyxor, mössa, halsduk och vantar på sig.
Kom inte och säg att det är varmt och skönt ute..


Kidnappad.

Lever jag idag, jag gör nog det. Trots en hangover som fått mig att dricka en liter isvatten och mer än en halvliter mjölk. Bortsett från att jag måste få i mig en himla massa vätska mår jag bra men är lite trött.

Gårdagen. Ojoj. Var börjar man?
Vi i familjen+allas respektive hade planerat in middag och lite fest för mamma och pappa som fyllt år båda två, och speciellt pappa som fyllde 60 i år. Dom hade inte en susning och blev kidnappade med ögonbindlar och en vilseledande biltur och hamnade endast 150 meter från hemmet, hos min bror(Dit även syrran med familj och min ena bror hade kommit ner hemifrån dom för att vara med, utan att mamma och pappa visste. Så allt som allt var vi 19 personer och bara familjen då det var 3 barn som fick vara på annat ställe för kvällen). Där stod vi alla på baksidan med fördrinkar som det skålades med. Därefter fick vi mat i magarna, paj och tacogratäng, sallad och vin med kaffe och avec efter maten innan alla grabbar(inte barnen då) skulle iväg på Lövens första hemmamatch för säsongen(om man bortser från de som inte räknas in poängmässigt i tabellen) så vi damer var hemma med barnen och hade det trevligt tills dom kom tillbaka glada i hågen eftersom att Löven vann med 4-1 mot sundsvall.

De fick slå sig ner och prata av sig lite medans jag och ena syrran fixade iordning lite inför våra lekar som sedan drog igång med 4 olika papper där man skulle kunna kasta om bokstäver, veta vad barn beskrev för grej, para ihop slangord med den rätta betydelsen och veta vad tex kort byxa är för stad/ort i Sverige. Därefter var det dags för sätta knorr på grisen som blev tätt följd av pennan i flaskan med ögonbindel. Rättandet av papper gav dom en liten paus inför sista tävlingsgrenen "vilket av dessa två öl är NorrlandsGuld", självklart med ögonbindel då också. Blev en hel del skratt under tävlingarna. Extra roligt när nästan alla är tävlingsmänniskor också. Allt slutade med en jämn statistik men med ett vinnande lag.

Mer prat, skratt och dricka innan jag följde med min ena syster och min brors tjej ut på Pipes där det var smockat och ett rockband som spelade. Fick en känsla av att jag pratade med en transa i väntan på att få min cider men vågade självklart inte fråga. Träffade en och annan gammal fena, vissa som man inte sett på 4-5 år om inte mer. Men for hem tidigt, som tur var. Slocknade redan innan jag la huvudet på kudden nästan.








Nu är det dags att ta på sig vettigare kläder och bege sig till affären och handla.
Lovade karln att göra det när han är och fiskar. Måste ha något gott ikväll tror jag.


Hjälp mig någon!!

Varför kan inte jag blogga direkt från mobilen till blogg.se utan bara till blogspot?
Vad är felet? Blir tokig. Eller visst, jag kan blogga om jag går in på internet först,
men jag kan inte lägga upp någon bild då. Det jag vill kunna göra är att ta en bild
och sedan skriva en kort text för att sedan snabbt kunna få upp det på min blogg.
Någon som kan hjälpa mig med detta problem?

Fick nog min "skönhetssömn" inatt med tanke på att jag inte är trött eller har ont i huvudet nu, var snarare riktigt pigg när jag fick fara hem. Har faktiskt varit en bra dag. Ännu bättre än igår. Ska hoppas på att det inkommer nå jobb under hela nästa vecka också så att jag kan känna mig hyfsat säker nästa månad. :)

Idag blir det kalas, igen. Mamma fyller år. Hon ska få sig en flaska hon också. Så Grattis på henne! Måste bara fixa nå inslagspapper och sådär. Sitter därför hemma, i min egen säng och har precis vikt kläder och funnit några som ska med sedan. Samt att tvättmaskinen går. Passade utmärkt att göra idag.


Och eftersom jag inte har kamerasladden, det inte fungerar att mobilblogga
så kan jag inte lägga upp bilden här helt enkelt. Men kirrar det väl senare ikväll.


En påse sopor, jag?

Det känns som att jag har blivit släpad bakom en bil i en mil. Tänk vad lite/dålig sömn kan orsaka, sliten kropp(som dessutom har haft 5 ungar på 4-5år hängandes i sig i 20 minuter nonstop) och en huvudvärk som har ett värre namn än det som heter duga.

Till att börja med så hittade jag inte dit eftersom jag ingen vägbeskrivning, namn på gata eller så hade. Telefonnummer dit hade jag, vilket jag också prövade ringa 3-4 gånger utan svar. Hur lätt är det när tomtebo faktiskt är så jävla stort numera. Stannade på 2 olika förskolor och trodde att jag hade hittat rätt, men näe, inte det. Till slut så. Mer utanför tomtebo skulle jag vilja kalla det. Annars har det varit bra förutom kylan och blåsten ute. Fränt att vara inne i ett nybyggt dagis med lite nymodernigheter jämfört med gamla också. Och tillbaka ska jag imorgon också. Toppen att äntligen ha fått in 3 heldagar efter varandra.

Trots att jag känner mig som något slags avfall så måste jag orka ta tag i
diskberget innan jag ska orka ställa mig i duschen och bli av med all sand.

Seg i huvudet.

HURVENS! När jag var till tandläkar´n höll jag på att frysa sönder.
Det var 3-4 grader varmt utomhus trots att solen var framme. Kallt.
Höst. Snart vinter, ännu mer kyla, skoter. Halsdukar, mössor, vantar.


Inte nog med kylan. Fick en vag panikkänsla när jag satt i väntrummet och ser min gamla tandläkare komma in genom dörrarna. För tänk om jag skulle få denne? Övervägde att gå till receptionen och fråga vilken tandläkare jag skulle ha för dagen, men jag skärpte till mig och hoppades på det bästa. Och sen, vilken tur jag hade. Fick en annan som var otroligt trevlig som jag kunde berätta för precis hur det kändes. Men eftersom dom slipade så hade jag fortfarande rysningar när jag körde hemåt.

Ska jobba idag också,  riktigt tur. Dock längre bort och ingen aning om vars riktigt.
Men det löser sig nog. Ska ta på mig nå mascara och käka frukost innan jag beger
mig. Hur trött jag än är och kommer vara eftersom jag inte kunde somna igår och
har sovit urkasst inatt. Vaknat flera gånger och varit klarvaken så man knappt kunnat
somna om igen. Men jag överlever nog dagen trots allt.

Besviken.

Är det inte otroligt. Här har man väntat tills dom visat idol från Umeå, och vad
får man se här ifrån? Knappt något alls. Mest prat om förra säsongen och så det
där då Bagge var ute i Skeppsvik med 5 stycken. Tycker dock att den ena tjejen
var helt fel val, hon som inte fick någon golden ticket skulle definitivt ha bytt plats
med den mörkhåriga. Jaja.


Får se när det blir till att krypa till kojs, vore ju nice om partnern kom hem innan
så att man inte blir väckt då. Men när sjuttsingen slutar fotbollen?

Syster ska ju iofs ringa också och prata mer om hur det blir på lördag.

Tåbira i ögat.


My god. Mina ögonlock hänger ungefär nere vid mina fötter just nu.
Vågar inte låta mig själv blunda en stund, men skulle verkligen behöva
det för att orka hela kvällen.


Gick fint att jobba. Är dock rörigt att komma när dom är ute så att man inte har så stor koll på vilka som hör till avdelningen och sådär, men det gick ju. Verkligen en blandad skara söta rackare. Den ena hade en storasyster som kom för att hämta, hon hade världens underbaraste hår! Precis som jag vill ha. Långt, relativt rakt upptill som sedan övergår i lite vågor för att sedan sluta i små korkskruvar. Hur vackert som helst. Hon hade riktigt utmärkande fina ögon också, hon kommer att bli så jagad av killar när hon blir äldre.

Känns mindre peppande att veta att man måste upp tidigt imorgon för att infinna sig hos tandläkaren 07.10 imorgonbitti, men det är verkligen på tiden att dom får fixa till det dom gjorde fel så att jag kan tugga ordentligt. Har ju bara levt med det i lite mer än en månad..

Nu far jag.

Nu ska jag bege mig alldeles strax, om någon minut bara.
Ser dock kyligt ut ute och min jobbjacka är hemma så jag
måste försöka lösa det där ändå. Går nog fint.


Bjuder på tre bilder först från i augusti då det var finvädre på kvällen och vi hade vinkväll. :)



Foto: Ninni.


Arbeta.

Oh, oh, oh, i´m happy, i´m happy.. :)

Så underbart. Jag ska jobba idag.  Inte långt här ifrån heller.
Bra tid och sådär. Måste bara ställa in mig på att kunna memorera
namnen och sådant eftersom jag aldrig varit där förr. Men jag är
glad just nu.

Duschen har jag redan hunnit vara in i, mest för att piggna till. Börjar iofs
inte förns om 105 minuter. Ska fixa någon bra frukost bara så är det perfekt.

Inomhus-sm

Fan. Fan,fan,fan. Insåg precis att inomhus-SM i hästhoppning går av stapeln här i Umeå i år.
25-27 september. Hade vekligen velat se det. Inte dyra biljetter heller direkt. Faaan, tänk om
man kunde upptäckt detta tidigare.


Meen, jag ska nog dit någon dag framöver ändå för att få känna lukten, titta på dessa underbara
varelser och se hur många av de "gamla" pållarna som fortfarande finns kvar på stallet. Jag antar
att jag hoppas för mycket när jag vill att min favorit gällande hoppning inte kommer finnas kvar.
Han som tog mig över 1.05 meter på lektionstid. Jag ville inte hoppa någon annan än min guldklimp.
Sen hade man iofs favoriter när det gällde dressyr också, men inte alls på samma sätt. Där kunde
det variera lite. Men det finns 3 speciella dressyrpållar jag ska titta efter. Har funderat på det i så
många månader nu att snart måste jag ta mig i kragen.

Är ju dundersugen på att börja rida igen också.

Edit: Kunde inte låta bli att tjuvkika på hemsidan när jag lix kollade sm-grejset.
Min favvohoppare finns kvar! Dock så är det två stycken jag hade velat snusa lite
på som inte längre finns kvar.


Den blir inte av.

Vad deprimerande. Filmen. Den fungerar och så, men inte ljudet. På mobilen finns dock ljudet, men inte när man fört över den till datorn. Inte en susning om vad felet är. Känns surt, eftersom att ljudet gör hela filmen. Så jag skiter i att lägga upp den.

Håller på att läsa. Det är Stieg Larssons bok Flickan som lekte med elden som läses för andra gången. Vill få en uppdatering på boken eftersom det var ca 2 år sedan sist jag läste den. Och jag ska självklart se filmen!

Sen så ska vi fira pappsen som fyller år idag. Ett jämnt tal. Sextio dvs.
Blir ett litet firande för bara familjen, precis så som han vill ha det. Har
dock inte köpt något än, funderar på att köpa en vinare. Ingenting dyrt
alltså. Ska fara och ordna något på en liten stund. :)

Igår gjorde jag en riktigt smarrig middag, med en utav mina få favoriträtter. Lasagne!
Yummie. Skitsimpelt att köpa plattorna där man får med såsmix man ska blanda ut också,
och gott blev det. La bara till ytterst lite krydda i köttfärsen. Relativt snabbt går det.


Inredningstankar.

Jag fastnade vid datorn och med inredningssug. Skulle så gärna vilja bo i en fin, ljus tvåa.
Just ljus så att man kan ha mörka möbler. Tycker det är så fint så. För sen kan man piffa
med färgglada detaljer. Sen skulle det förmodligen finnas plats att ha ett litet skrivbord
också för datorn och sånt där som hör dit.


Byrå kan man behöva i både hall och sovrum, det är extremt bra förvaring. Skoskåp skulle
vara ett måste, sängbord skulle också vara ett måste. Likaså sänglampor, badrumskrafs
och lite sådär. Jag längtar tills den dagen. När det nu kan tänkas bli..


Bara lite saker jag skulle kunna tänka mig. :) SPECIELLT skoskåpet!

Höst.


Lördagkväll. Redo för höst-kylan. Filmen från då kommer sen. Orkar
inte än. Ska läsa lite istället.

Småpjöller och foto.

Igår hade jag ganska kul. For till familjen där jag lånade paps systemkamera och fotade ungarna när dom roade sig utomhus. Kul och lärorikt att få prova på den kameran.(Önskar bara att jag hade en egen!)

Fick ju mat och så innan jag själv provade på trampcyklarna och "gungan" i lekparken.
Någon gång i slutet på den här veckan ska jag se om jag kan ordna några av bilderna
så att jag kan visa. :)

Idag däremot hade jag tänkt köpa jeansen om jag fortfarande tyckte att dom satt lika bra, så jag for in till stan. Men tro inte på fan att jeansen i min storlek var helt slut, totally! Så jävla surt när man grubblat på det hela helgen. Försökte hitta några andra jeans, t-shirtar, tröjor och så men ingenting var något som jag riktigt fastnade för. Kom istället ut därifrån med ett par ribbstickade strumpbyxor och ett diadem med en stor rosett på. Och eftersom jag hade 50:- på h&m så inhandlade jag ett billigt 2-pack knästrumpor och ett hårband. Den lila ljus-skålen på indiska var nära på att få följa med mig hem också men jag tänkte inte spendera dom pengarna så jag hoppas att dom finns kvar längre fram i höst.


Umeå Open.

I en sådär 6 timmar åkte vi runt, runt, runt igår. Vad såg vi? 2 race. Varav det ena var finalen.
Eftersom vi höll till på samma ställe som några av de som startade loppen så fick vi chansen att
vara där på plats på finalen. Det gick undan, fort forsla oss dit, bilarna gjorde sig startklara och
sen gick starten. Innan hela folkmassan som stått längs med e4an kom. Bilen som vann var fin.
(ska lägga upp en video från finalen sedan, dock med relativt kass kvalla då det är via mobilen).

Är äckligt slö idag. Finvädre ute och så sitter man inne.
Ska nog lägga mig och läsa lite.

Sedär.

Maten satt fint och nu är det bara till att vänta tills det
att vi ska ut och titta på bilrace. Den här gången tänker
jag följa med.

Trevlig kväll!

Nu så. Astrid Lindgren filmer.

PUH!
När jag kom hem och skulle leta reda på filmerna så tog jag även tag i att städa bland alla filmer och sortera litegrann. Tog ju sitt lilla tag, men då slapp iaf mamma göra det någon gång snart.


Hur som har jag nu dvd/vhs-spelaren min här nu. Så jag kan se när som helst. Är skitsugen. Kommer bli Lotta på bråkmakargatan & flyttar hemifrån någon gång också. Samt Madicken på junibacken och du är inte klok Madicken. Allt blir ju självklart inte idag, men jag har åtminstone något att se när jag är sugen på det.


Jag göre´t

Eftersom jag inget gör just nu så ska jag hem och hämta
video/dvd-spelaren och ta hit lite barnfilmer. Hahah.
Dvs Pippi, Madicken och kanske lite Lotta.

Pippi Långstrump i Kändisdjungeln!

Igår sågs både Idol och kändisdjungeln. Någon fler än jag som tycker att Laila ser
helt galen ut då hon skrattar? Sen det sistnämnda programmet, Pippi Långstrump
är ju med, och hon ser exakt likadan ut 40 år senare nästan. Samma ansikte, kinder,
leende och ögon. Det var bara det att hon saknade det röda håret och inte var lika
ung längre. Och eftersom Pippi är min Astrid Lindgren favorit så måste jag ju hålla
tummarna för henne(Ingrid Nilsson).

Blev självklart sjukt sugen på att se igenom alla Pippi-filmer också. Tycker det är lika
bra nu som då. Förutom att man inte inbillar sig att allt är sant nu få förstås. Som jag
sa till J, när jag en vacker dag får barn, då ska jag tvinga dom att se Pippi så jag har
en anledning till att sitta och se det. Hade jag haft min dvd/vhs här hade jag kunnat ta
med mig filmerna också för att se. Heheh. :)

Tänkte ha en bild på Pippi Långstrump här och en på Inger Nilsson. Men SJÄLVKLART är det något fel på Blogg.se, IGEN! På senaste tiden har det krånglat mer än det någonsin har gjort. Blir så irriterad. Men då kan ni ju söka själva på bilder på google och se likheten från ung till gammal.

 


Utstyrsel.


Linne och jeans - Gina. Tygskor - stadium. zip-tröja - fått av mamma.


When are you coming home - Heather Martin.

Ahw, sitter och lipar nu. Lyssna och läs texten som Heather Martin(6år) sjunger för sin storebror, Shaun, som då befinner sig i Irak. Det är mamman som skrivit texten, men ur Heather´s synvinkel. Hade jag varit storebrodern så skulle jag vara så överlycklig över familjen, tycka att jag hade världens bästaste lillasyster. Fränt att hon kan texten utantill också, i den åldern. Jag menar det, lyssna och läs...
_____________________________________________________


When are you coming home
copyright © 2006 Cindy D Martin

You were almost sixteen when I came into the world.
Mom and Dad had you first then 3 more boys I'm the baby girl.
I sure have a lot to look up to in you, you're really smart and funny with a big heart too.
After one year of college you knew what you had to do.
It's just like you wanting to help with the war.
So you joined the army when I was only 4.
This time of year we talk of big plans but you're over seas in some distant land.
You can't be here for Christmas, I don't understand.

Chorus:
When are you coming home, Shaun?
When are you coming home?!
We lit up the house like we always do but it doesn't seem bright 'cause we can't have you.
In my prayers I ask God to keep you safe.
And I'm trying to be really brave.
Tell me that the fighting's through.
Come home!
I really miss you.

It's hard to enjoy the holidays without you.
But we're so proud of you and all the red white and blue.
Remember that Jesus is your best friend,
And someday our families will be together again.
Wow! You know we'll have a great big party then.

Chorus

I want to show you how tall I've grown and introduce you to my new friends at school.
Maybe we could go and get some ice cream together but I really don't care what we do.

Chorus


Onda rumpans dag.

Kunde inte somna igår, fastän jag skippade kaffet till fikat. Det brände i musklerna så pass
att jag inte kunde slappna av hur trött jag än var. Och varje gång jag skulle vända mig, vilket
jag gör ofta, så vaknade jag pga värken.

Behöver jag då nämna att jag inte höll på att ta mig upp ur sängen imorse? Ja, så pass illa är det.
Att sitta på toaletten är en pärs. Likaså hårda stolar. Lite lindrigare i soffan. Varje steg jag tar värker.
Helt sjukt. Visst har jag haft träningsvärk förr, men aaaldrig på det här viset.

Trots allt det så gick jag på stan med Anna och lillBenne idag. Köpte ingenting annat förutom en cola. Trots presentkortet på GinaTricot och 50:- på h&m. Inte ens något litet. Men fann ett par GUDOMLIGA jeans på Gina(sunny knitted jeans). Dom sitter som en smäck! Väldigt stretchiga, vilket gör att dom sitter snyggt, tight. Samtidigt som de är tight från knä till fot också. Lite högre midja, men inte på ett störande sätt. Visste dock inte om jag ville göra av med presentkortet redan idag så jag köpte dom inte. Var lite för osäker på färgen. Finns även ett par mörkare också. Men ska fundera på det. Priset låg på 499:-. Sen så fick vi även syn på vår gamla lärare(F.L), hahah! Skönt att gå på stan en sväng och bara titta för en gångs skull. Fann även en skitfin ljusskål i lila på indiska när jag var in där som snabbast, men det fick förbli ögongodis.


Ikväll är vi bortbjudna på middag hos J´s föräldrar, så skönt att slippa fundera ut middag själv.
Och så blir det garanterat Idol och kanske en film eller så. Blir nog en nice kväll.


Presents.


My birthdaycake. Med chokladbotten. :)

Igår fick jag även ett presentkort på Gina Tricot, skitbra. Handlar ju en del kläder där. Samt en Goldwell rich repair hårinpackning som mitt hår verkligen behöver. Passar super eftersom det är det shampot och balsamet
jag har också. :) Kort och gott har jag fått riktigt bra grejer, alltihopa!



Ska bli så skönt den dagen då ansiktsbehandlingen på 60 minuter och heldagen på iksu-spa ska utnyttjas. Ska simma, sitta i solsimulatorn, basta och sitta i varma källor. Kanske något träningspass också. Den dagen kommer bli nice. Tack, tack, tack hjärtat!

Adidas wct-jackan köptes inte igår. Ska avvakta lite. Men det är vad jag ska köpa för presentkortet på
InterSport som jag fick. Har velat ha en sådan länge nu. :) Kunde inte ha blivit bättre.

Skakiga muckler.

Fasen så ont jag har i kroppen nu! I trappen så skakar benen och armarna kan jag knappt lyfta.
Kanske tog lite fööör stora vikter. Biceps och axlar var värst av allt under själva passet. Kommer
ha VÄRLDENS träningsvärk.


Ska dammsuga lite snabbt och städa, innan duschen, annars börjar man väl bara svettas igen och
det är ju sådär lagomt mysigt. Haha. Sen ska jag iväg på intersport och obs(coop) och göra bort allt
det. Sen, om jag har tur, då kan jag få lägga mig på soffan en stund och bara slöa. :)

Laddar.

Det suger att man inte kan ladda upp bilder just nu. I wanna do that.
Ska nog ta tag i disken trots allt innan jag drar på mig träningskläderna.
Mest för att jag ska kunna städa sen när jag gjort bort allt annat förutom
fikat.


Lär ju ha träningsverk som heter duga imorgon. Men då känn man ju iaf
att man lev. Hoppas att jag kan komma igång ordentligt nu och slippa va
förkyld precis i början så att det känns som att börja om på nytt hela tiden.

Ta åt dig!

Jag är så jävla pissigt irriterad på en person just nu.

Som person kan man inte styra och ställa med mig som man vill. Jag går inte med på det, har ju faktiskt saker att göra. Som igår, jag kunde inte bara sitta och vänta i över 2 timmar. Jag fyllde år, hade saker att göra. Jag ska inte behöva sköta inbetalningarna för någon annan. Men jag gav det en chans. Men sen för att jag inte gör det någon timme extra får jag direkt skit för det från en parter. "Du kan aldrig anpassa dig och vara flexibel", nähä vad var det jag gjorde då jag väntade då från första början då jag egentligen hade grejer att göra, jag satt och väntade närmre en och en halv timme, på min födelsedag!

Men för att jag fixar kontonummer dit det kan sättas in eller att denne kan fara och lämna pengarna själv så får jag ännu mer skit. Allt är mitt fel. Fast att det inte ens är det litegrann. Ingenting alls. Jag var flexibel till en början, men kan man då inte hålla tiden så är det inte mitt fel. Det är inte mina grejer. Förstår inte hur man kan klanka ner och ösa massa skit över någon som inte har med det att göra. Man kan inte tro att jag ska sitta och vänta ännu en dag. Då får man faktiskt ordna saker och ting själv.

Kommer vara irriterad för det här tills denne någon inser att det inte har
med mig att göra över huvud taget. Det ska  va denne som ber om ursäkt.

.

Idag har jag tänkt återuppta mitt träningskort som är fryst. Mitt på dagen.
Blir nog härligt. Sen så blir det att handla för att vi ska bju på fika här ikväll
för J´s familj. Och så ska jag nog göra slag i saken och använda presentkortet
till att köpa adidas wct-jackan. Blir nog bra bara jag kan lugna ner mig lite.

Den tionde.

Är både glad och irriterad så in i helve*e.

Igår hann jag med nöd och näppe fixa allt jag skulle hinna med. Satt och väntade på A & S i över en timme, så jag sköt upp det jag verkligen var tvungen att hinna, för att vara snäll. De kom inte då, så då var jag tvungen att gå och hämta bilnyckeln hos mamma vilket tog sin tid. Ungar till höger och vänster som omringade en. Men dom var söta trots att det tog en halvtimma att gå över skolgården. Fick mina tider för ons-tors hela oktober(YES!), hämtade bilnyckeln och skrev min underskrift på min tap som jag glömde förra veckan. Sen var det bara att hämta bilen och bege sig på ica där jag skulle handla både till middagen och till fikat.

Väl hemma var det dags att skära upp kötte och marinera det för att sedan börja med tårtbaket. Det tog sitt tag kan lovas. Sen var det bara att torka av bordet och börja duka, fixa grönsakerna till middagen. Fick äntligen vila i 20 minuter. Efter maten var det bara att plocka bort det ena och ställa fram det andra. Tårtan fick bra betyg.
(Här skulle den vara på bild, men det gick inte att ladda upp..)

Därefter fick jag fara och klippa mig, äntligen! Så skönt. Trots att det känns kort.
Ränna hem och sätta sig bänkad i soffan för idol. Så skönt att äntligen få sätta sig
ner och bara ta det lungt efter en fullspäckad dag.

Fick mig ett presentkort för att inhandla en adidas wct-jacka, en ljusskål,
60 minuter ansiktsbehandling och en hel dag på iksu-spa. Samt att jag ska
få en begagnad trampbar cykel. :) Jag gillare!

Man kanske vinner någon gång om man är med och deltar. ;p


090909, it´s my day today.

Började bra med lite sång av hjärtat innan han for på jobbet, sen fick jag somna om
och sova ett tag till. Rätt nice. Tänk om det va så varje gång man fyllde år. :) Härligt
datum att fylla år på i år också, 090909. Hehe. Så ja, Grattis till mig själv!

Det gick sjuuukt bra att rita igår, så det var hur roligt som helst. Skönt att vara nöjd också när
man bänkade sig för att se idol. Det var ju bra, men tyckte det var för få som gjorde bort sig.
Så jag hoppas på att få se mer av sånt.

Idag ska jag inte göra någonting alls förutom att slöa, baka tårtor och bli firad.



Something.

Förhoppningsvis får jag jobb hela oktober på 75%, jag hoppas ända ner i
tåspetsarna för att det ska bli så. Få jobba med mina gamla guldklimpar
istället för den andra Tina. Som sagt, hoppas.

Ska ut och gå, måste göra något för att sedan bänka mig framför idol som går av stapeln
ikväll. Fan vad jag önskar att det är många som gör bort sig så att man får garva sådär
hjärtligt från djupet av maggropen. Vore så kul!

Mitt första träningspass för hösten sker nog på torsdag 11.30 ifall att inget jobb inkommer.
Då blir det att pumpa och sen ta en sväng på löpbandet. Annars får jag se om det blir lördag
morgon eller söndag eftermiddag. Ifall jag nu får tillgång till cykel så blir allt perfekt, iallafall
innan snön kommer.

Do not forget when i´m home tomorrow:
Elvispen min, ett tårtfat, en tårtspade, träningsskorna,
träningsbyxorna. Med mera.
.

Edit: Ska rita istället. :)

To do.


foto: me.

To do:
Duscha och fräscha till mig, ringa angående jobb, titta förbi "vad hon nu hette" vid
stadshuset, diska och städa. Kanske dags att börja snart. Ska se klart sjunde himlen
först bara. Ska bestämma vilka sorters tårtor jag ska göra också..

Inköpslista:
Tårtbottnar, bananer & ngt mer, vispgrädde, tårtdekoration.
Ska göra 3 tårtor allt som allt. 2 imorgon och en på torsdag.
Har skitsvårt för att bestämma vilka sorter jag vill ha.

.

I do not care.

Det är så att vara tjej. Det finns liten spontanitet. Det ska vara ordning och välplanerat.
Bara faktum. Alla är vi sånna. Fast det finns tillfällen då vi önskar att vi hade en del av
grabbarnas spontanitet. Att ringa varandra för att därefter hitta på något 20 minuter
senare. Haha. Hohojaja. :p


Idag var fel dag bara. Inget mer med det. Inget annat än förståeligt.

Ska fika och sen ta på mig promenadkläder. It´s lovely outside! Och som jag har hört
så ska det vara fint imorgon också. Perfekt. Gillar när solen lyser i september. :) It´s
a happy day today, and i think it will be so tomorrow.

.

Change.

Mycke nöjdare nu över header och färger. Höstigt. Kul att kunna
använda 2 nya bilder också. Tagna på en och samma dag men
ändå så pass olika.

Ska jag orka ha fika för andra än familjen då jag fyller år?
Står i valet och kvalet. Orka baka en hel tårta ifall alla är
upptagan förutom typ en? Tänker inte glufsa i mig en hel
själv direkt. Sen lär det väl ta sin tid att bara fira med familjen
också. MEN utifall att det blir något för andra så blir det på
torsdag! Vill inte i förväg och alla på en och samma kväll
blir för tufft.

.

HAA HAA!

Så jävla kul. Skulle absolut vilja testa detta själv. Fan vad jag skulle vika
mig av skratt. Det är härligt att han säger "ojojoj" rätt ofta och skrattar åt
sig själv. :P



.


Bildbomb.

Det var så himla mysigt på min lilla promenix. Det är så underbart härligt och fint väder idag.
Man kan inte bli annat än glad. Ingen höstdepp här inte. Fast sommarvärme hade inte suttit fel.


Tog en del bilder. Inga avancerade utan mest bara för att göra något medans jag gick.
Blir så mycke roligare då. Blir ännu roligare om några veckor då fet finns ännu fler av 
de gula och röda löven. Nu är det iofs mest barrträd me på dessa bilder, men ändå. :) 





foton: me

.


New season.

Solen strålar ute just nu. Fast utan sommarvärme då. Det ÄR verkligen början av hösten nu.
Vad passar då bättre än att ta på sig nå härliga kläder, ta med sig kameran och gå ut för att
fota lite här omkring, för det har jag aldrig gjort i detta område. Och så får jag en promenad
på köpet också. :)


Bilder från oktober förra året. Bland de första bilderna jag tog med min
nya, blå kamera.


Grattis också till storasyster(28) och lillebror(19) på födelsedagen.
Var ute hos systeryster igår och firade henne, full rulle med så pass många där
samtidigt som det trots allt bara var halva familjen. Bus och barnaskrik är sånt
som hör till. Håller i en av minstingarna(tvillingarna), som sitter i mitt knä med
ryggen mot min mage. Han somnade. Bädda ner. Ta nästa som sitter på samma
sätt, och vet ni vad? Hon somnade också. Kände mig som en sömnmaskin. Haha.
Fick reda på att pappsen köpt en ny, stor, fiiin, systemkamera(digital) också.
MÅSTE låna den för att fota någon gång snart.

Klippningen blir dock av någon gång i veckan och inte igår.
Men jag längtar. Vet inte huuur länge jag tjatat på J om att
jag är less på mina toppar(stackarn). Tror det är första gången
någonsin som jag längtar efter att få klippa mig. Otippat...

.


Kackel.

Det är alltid najs att vara nyduschad och fixad för dagen.
Behöver bara invänta han som tränar och så kan vi fara
sen. Skönt att göra något.



Har tänkt påbörja träningen i veckan också är det tänkt.
Får dock se vilken dag som blir bäst. Födelsedagar hit och
dit. 090909.

Äsch, ett avsnitt Grey´s hinner jag med.

.


Soffmys.



Ja, jag sitter och gluttar på Grey´s. För ovanlighetens skull. Har bara hunnit till avsnitt 14
på tredje säsongen. Bara. Ska snart hämta en burkcola till för att se ännu ett avsnitt. Min
utstyrsel i kombination med ljusen är mys. Filten är också mys.

Och ett HEJA! till Sverige som leder över Ungern i fotbollen.
Hoppas verkligen att dom kammar hem det där nu.

Imorgon ska jag äta tårta och fira min syster som fyller år på måndag, och så ska jag
äntligen få kapa håret en bit(hejdå slitna toppar!). Ska rå om min "plutt" lite extra också.

.


En riktig grisorgasm! haha.

Visste du att

En grisorgasm varar i 30 minuter?
(HELT SINNES! 30 minuteeer! Varför har inte vi människor det så? :O )

Högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta?
(Får väl hoppas att man lever länge då)

En struts öga är större än dennes hjärna?
(Haha, komiskt! Men det finns ju iofs sånna människor också.)

Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull?
(Men vi har inte orgasm i 30 minuter, har inte grisen då också
sex för lustens skull? Jag vill iaf tro det.)

Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?
(Men de har knappast en orgasm på 30 minuter, vad vill man helst? Vad
skulle du välja? 50 gånger eller en 30minuters orgasm?)


Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast 
vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud?
(Hade det varit så hos oss människor också så hade jag varit glad över
att vara den kvinnliga halvan. Ganska brutal parningsritual.)

.


Önskan.

Nu sitter jag här, helt själv, i min ensamhet. Både skönt och tråkigt.
Mest skönt eftersom att magen äntligen har gett med sig(trodde starkt
att det var blindtarmen där ett tag, gjorde så förbenat ont). Helt själv i
minst 8 timmar.

Har duschat och myst ner mig i myskläder bestående av strumpbyxor och min
stora oversizetjocktröja. Gottat upphällt(ska inte röras än, klockan är för lite. hah)
och snart ska ljusen tändas.


Hade grymt tur med billig gotta. Och en generös pojkvän.
.

(i wish i could be there. i really wish that.)

.


Kapad.

Bion var rätt okej igår. Vi såg 123 kapad , en sån där film som man tänker att
"det här skulle verkligen kunna hända på riktigt". Men jag har insett att det är
skönt att inte ha något annat än en dricka med sig in, så att man bara kan koncentrera
sig på filmen. Blir extra njutfullt när man blir bjuden på spektaklet.

Känns dystert att inte kunna medverka idag på fireriet. Dels pga pengafrågan eftersom att planerna skiftades och dels för att inte kunna umgås med de andra. Hade verkligen, verkligen velat göra det. De visste hur läget var och det är inget jag kan ändra på. Men eftersom det är något som fått sig en knäpp i min mage så vet jag inte om jag hade kunnat vara med trots allt. Det är inte så kul om man inte kan stå rakt vissa gånger, hade absolut inte vågat testa att dricka något alkoholhaltigt då. Iofs känns det en aningen bättre idag än igårkväll, så jag hoppas att det vill gå över helt. Det blir filt, soffan, lite gotta, tända ljus och något bra på tvn för mig.

Och Grattis på födelsedagen till allas vår Anna. :)

.


Ibland vill jag bara kräkas för att jag är så less.

Har redan hunnit vara inne i stan. Hade ett ärende på banken att göra och jag ides inte bara sitta inne idag också. Det har varit så många sånna dagar. En mössa för 60:- fick följa med mig hem också(det börjar verkligen vara höst nu och jag har typ en? mössa, som jag inte ens vet vars jag har den).

Har gjort någon slags konstig sallad till lunch, man måste ju äta något.
Ser mer fram emot middagen, då blir det tacos hemma hos min familj. :)
Och ikväll kanske jag blir bjuden på bio. Det här är en ganska bra dag.

Sitter och klurar på vad jag ska göra imorgon. Eftersom det inte blir grillning som det var tänkt från början så kan inte jag haka på. Precis som jag förstod, jag visste att det skulle hända. Aldrig ska man få bli förvånad. Och J ska iväg för att kolla på något bilgrejs(vilket jag får följa med på om jag vill) men som jag tycker att han ska fara själv på med sina kompisar. Resten har väl planerat något i guess? Kanske blir till att sitta här i mysiga kläder, ett nersläckt rum med tända ljus, lite gotta och något bra på tvn helt själv. Bara ha en kväll helt för mig själv. Jag vet inte. Tycker det känns så tråkigt att planerna blev ändrade trots att vädret ska vara bra, men jag är ganska van vid det här laget. Att jag inte har så mycket att säga till om. Istället är jag likgiltig och försöker att tänka "nästa gång kanske" vi kan göra något som anpassas efter alla. Slopad.

.

Himlen har öppnat sig.

Det regnar så mycket att jag inte ens hör ljudet på tvn.
Jag som hade tänkt gå en sväng sen, och inget paraply
har jag. Ja, får väl se hur det blir.

Redan fredag. Hallå, hur har ni tänkt er imorgon?

.


Allt och inget.

Ihopsäckad. Nothing to do. Och snart klar med hela säsong 2 av Grey´s.
Besatt. Insatt. Dammsugarn vill få sig en rajd innan jag fortsätter.


The blue unicorn, skeppshultar´n.


För övrigt är Lindsay Lohan läskigt smal. Hon sitter med Ellen nu i hennes
show. Hon låter inte alls som i filmerna hon medverkar i heller. Mer som
en skrovlig gammal rökares röst. Så då vet ni det.

.


Saturday is the day of celebration.

Är en aningen nere. Lördag. Behöver jag säga mer?
Verkar inte alls bli som det är tänkt, och eftersom att
jag inte har råd med allt det så känner jag mig lite slopad.
Kul med obetald "semester" sånna här gånger. SUCK!
Och ingenting kan jag göra åt saken heller. Kul va?

.


Fulaste.

Jag tror aldrig jag har varit så ful som jag var idag. Tänk vit, konstigt sittande t-shirt. smårandiga mat-tantsbyxor, blå, LITEN, norrmejerier mössa, ett mörkblått förklä, ljusblå diskhandskar och crocs utan hål. Till råga på allt fick jag lov att ta ut min definition(min piercing). Det var jag idag, svettandes av alla ångor.

Mina gamla guldklimpar var för söööta. Det lät som att dom hade saknat mig,
och jag måste erkänna att jag har nog saknat dom också. De var så rara. Och
minns till och med att jag snart fyller år. Aw. Sexorna däremot kan ju slänga
sig lite i väggen, snacka om ohyffsade. Det märks att de nyligen ha fått bli störst
på skolan.

Har varit en intensiv dag, men det var kul att få jobba igen. :)

Mindre kul var det när jag kom hem och skulle sätta i piercingen efter flera timmar.
Hålet hade dragit ihop sig lite så att det var inte lätt. Fick dra igenom en grov nål för
att sedan kunna hitta rätt med staven. Not fun at all. Men jag är inte redo att slopa
den helt ännu, den är jag. Så jag fick nöja mig med en svullen läpp.

.

Morning.

Uppe med tuppen, ordagrant, bokstavligen. Snart dags för frulle,
ägget är klart. Tvn är min vän just nu. Vakna med The Voice.


Får se hur död jag lär vara sen. Över två månader sedan och så blir
det nu av, precis idag. Rullar det på sen? I really hope so. Annars må
man väl tänka över det hela. För hundrade gången.

.

Tomorrow it is.

Direkt efter förra inlägget ringde telefonen. Jag ska jobba imorgon!
Weheeey. Även om det är en nödinryckning i skolkök, men what the
heck, jag ska iaf jobba. Sen hoppas jag att det fortsätter rulla på.

Näe, krypa ner i sängen kanske.


Jag är så jävla bra!

Nu känner jag mig GRYMT stolt över mig själv. I did it! Och på mer än två ställen. Tre!
Och alla är dom här i närheten. Gick fort och smidigt. Jag höll på att ge efter när jag hade
varit in på ett ställe, men bet ihop och körde på. Trots att det var svårt att hitta till tredje
stället iom att en grävmaskin blockerade hela vägen. Vilken boosting det här blev för mig.
Nu borde jag få in jobb snart. :)



Långt, lite lösare linne från Ellos. And i LOVE it, önskar att jag hade beställt fler då jag köpte det. Vågar knappt använda det nu för att det kanske blir för slitet då. Bälte(så gammalt att jag inte minns vart jag köpte det. Men Gina eller h&m?), pumaballerina som jag köpte i Turkiet last summer. Och mitt egengjorda ´tro hopp kärlek´ halsband. Enkelt, bekvämt men ändå fint.

.

Första dagen på vår månad.

September. Smakar på ordet i munnen. Fin med ihärdig.
Om åtta dagar är det min dag, nio om man måste räkna
med idag. Två dagar före mig är det lillebrors och storasysters
dag. Fyra dagar före mig är det Annas dag. Fyra dagar efter
mig är det Sandras dag. 6 dagar efter mig är det pappas dag
och 9 dagar efter mig är det mammas dag.


Kort och gott. 7 födelsedagar mellan 5e och 18e. 7 födelsedagar
på 13 dagar. Det är en aningen ihärdigt. Det är allas vår månad.
Men nionde i nionde is the shit. Hahah.

Det brukar alltid komma en lite finare vecka i september, och
jag tror banne mig att den är här just nu. Jag ser en dam som
sitter ute och solar, solen som strålar och vinden som smeker
löven i björken lite lätt, bara sådär fint. Promenadväder.


Här ska det stå något.

Det var mycket trevligt igår. Fanns ju minst 5 produkter man verkligen skulle vilja handla hem. Men då kostar det ju därefter också. Så att min beställningsorder förblev helt tom. Har inte råd med sådant nu, måste först se till att få in något jobb(är så pissless på att inte få jobba). Hoppas att det blir någon fler gång, när jag fått lön någon gång framöver. Jag vill ha body lotion, aloevera gel med mera. Scruben luktar oerhört gott!

Efter att jag har ätit lunch och sådär så ska jag nog söka upp några dagis här i närheten och meddela att jag finns tillgänglig som vikarie. Skulle vara bra att ha någon som låg i närheten. Vet ett ställe dit jag ska fara, men jag är egentligen ganska blyg för att bara trampa in på okänd mark och prata om mig själv, så jag behöver samla mod först. Hittar jag åtminstone två ställen att trampa in på ska jag väl vara nöjd ändå. Över mig själv alltså.

.