Äntligen känner man sig pigg igen.

Vet inte riktigt vars jag ska börja. Kanske med att lördagen var grymt trevlig? Att det blev mer av det goda än vad som faktiskt var tänkt då det var så mycket tjatter och snapsvisor. Hur som helst så var jag sådär äckligt sliten igår så att hela kroppen ömmade, tvådagars är egentligen ingenting för mig. Men det fick fungera den här helgen helt enkelt. Men det var därför inget skrevs igår, tog det bara extremt chill och försökte verkligen återhämta mig inför en ny arbetsvecka.

Om det gick bra vet jag inte. Har varit sliten idag, men jag hade turen att gå tidigt idag så att jag kunde hinna med en powernap innan förberedelse av middag, dusch och iväg på lite födelsedagsfika. Kom nästan precis hem, efter att ha inhandlat några små måsten på ica och hängt tvätten. Är rätt mysigt att slå sig ner framför tvn, släcka ner och tända ljus. Varva ner helt enkelt.

Inhandlade även ett par ridvantar idag efter jobbet, så nu borde
mina händer inte vara lika känsliga på onsdag då jag ska iväg
och rida igen. :)

Blev så mycket bättre än jag trodde från början..

Det var sjukt igår!

Om jag nu var opepp innan så kan jag meddela att det ändrades. Helsickes så trevligt det blev. 42 pers som käka och 4 som dök upp just efter. En hel del, blandat folk. Och mina klämmor utan strömming blev så hiskeligt goda. Och att vi betade av 6(?) snapsvisor under bara middagen gjorde ju sitt också. Blev en hel del av det goda, men jag höll mig precis på den nivån jag ville vara på. Inte för mycket alltså, som det blev för vissa andra. En av dom var min sambo och helpyttes så jag fick garva! Vi kom bland de 6 första och for bland de 8 sista. Folk började trilla av redan vid tolv, vissa pga för mycket dricka, vissa pga jobb dagen efter och sådär. Men det var som allra roligast i slutet och jag grät av garv åt killarna när dom stod upp och sjöng för fulla halsar. Vi lyckades nästan trycka en och en halv burk bullens med bröd. Cykelturen hem kändes lite riskabel men hem kom vi och fort slockna vi båda två.

Idag har det alltså varit lugnt och inte särskilt många knop. Inte särskilt bakis, men vi laddar upp inför ett nyt strömmingskalas ikväll som vi ska infinna oss på om mindre än två timmar. Vet inte om jag ska hålla mig nykter eller om jag bara dricker litegrann. Men lugnt för min del blir det iallafall.


Har mängder med bilder, men som vanligt vet man inte hur många som är sugen på att bli upplagda hur som helst på internet. Så det här får räcka.. Bl.a långbordet, jag själv, bajamajan, sången för fulla halsar och bullens.





Firrekalas.

 Har precis kastat i mig lite mer käk(allt för att vara extremt städad ikväll). Skulle helst av allt bara vilja lägga mig ner och sova någon timme för att orka med kvällens bravader, vet dock inte om jag hinner med det.

Blir surströmmingskalas och jag är inte alls peppad. Inte ens lite. Känns ännu värre när det ska vara så mycket som runt 40 pers. Hur ska jag orka hålla skenet uppe och se pigg och alert ut? Don´t get it. Har klädproblem som heter duga, ska man behöva ta vinterjackan? Det har liksom regnat och varit svinkallt hela veckan och nu så ska vi halvt som halvt vara utomhus. Vill ju ha något snyggt men måste ta något praktiskt. Får det bara inte att gå ihop. Återkommer kanske senare..


På väg till jobb imorse och Hemkommen från jobb, något mer sliten och trött.

Finnrackare.

Har plockat upp det värsta här hemma och precis landat i soffan efter en uppfriskande dusch. På en liten stund kommer Krickelin(Kristina) hit, min barndomsvän. Var ungefär hundra år sedan sist vi sågs så det lär bli hur mycket tjatter som helst. Varnade gubben och han skulle försöka hålla sig undan, det är nog roligast för han så.

Förstår inte att den här veckan har gått så fort, vad hände? Trodde den skulle vara supertung efter 8 veckors semester. Annars tänker jag inte meddela så mycket mer än att jag faktiskt cyklade till och från jobbet idag med min hejdundrandes träningsvärk, gjorde galet ont. Men jag gjorde det!

Ingen bild pga megasuperfetfinne...

Helt sinnes vad ont det gör.

Jag dör, för satan vilken träningsvärk jag har i rumpan, insida låren ända upp i ljumskarna. Helt skadat, men förståeligt. Imorse var den inte alls särskilt farlig men det har blivit värre och värre under dagen och nu kan jag knappt sitta på något sätt som inte gör ont.

Så efter jobbet for jag hem till mamma och pappa i över en timme för att
skriva ut lite viktiga papper och sådant. Fick även reda på att min syster
var nere i stan, helt otippat.

Ska försöka njuta av att sitta i soffan nu trots värken..

Onsdagsmorgon.

På grund av vädret så blir det inte att cykla till jobbet idag, har inte regnkläderna hemma(måste komma ihåg att ta med de fram och tillbaka om det ska kunna fungera), så jag ska snart promenera ut till parkeringen och sätta mig i bilen. Var betydligt enklare att kliva upp imorse jämfört med igår, vilket kan bero på mycket. Trött som bara den igårkväll med träningsvärk i rumpa och ben, fick dra mig kvar i 40 minuter efter att hjärtat hade klivit upp. Det är så skönt när man känner sig någorlunda pigg på en gång.

Jaja, borsta tänderna och dra.
Dags för jobb..


Jag och Birk.

Vilken dag! Jag är lyrisk. Överförtjust. Lycklig. Ivrig. Imponerad och Nöjd över mig själv.
Det handlar om hästar. Var och provred idag, det var hur kul som helst!


For dit efter middagen och var rent ut sagt skitnervös. Så nervös att jag hade huvudvärk(man brukar väl få magont?). Men hon var jättetrevlig. Och så var det hästväljardags. Svårt när man inte har ridit på tre år att veta hur mycket man klarar av på en gång. Det blev Birk. Genomsnäll och supermysig. Nordsvensk är vad han är. Fick ett stort förtroende att göra iordning honom och bege mig ut på en runda själv för att känna hur det kändes och om han var lämplig för mig.

Förstå känslan av att sätta sig på hästryggen, känna att man kan kontrollera detta mäktiga djur med mycket kraft och krut i. Känslan av att höra hovarna mot marken, rytmen i traven och farten i galoppen. UNDERBART! Fan så jag har saknat detta. Det kommer att vara jag och Birk på onsdagar efter jobbet.

Vad som synd är, är att det är så få vänner som är intresserade av hästar. Än mindre de som är det och inte har tid med det. Men är det någon som skulle ändra sig så skulle det säkert ordna sig iallafall. Tvåhundra kronor i månaden för en gång i veckan är inte alls farligt.

Åh, jag är så glad!! :)


Hade dock bara mobilkameran. Men detta är Birk.


Imorgon istället.

Det blev förflyttat till imorgon efter jobbet, så den där nervositeten sitter
kvar. Nu ska jag njuta av att det är söndagskväll och ägna mig åt att gruva mig
inför jobb och annat imorgon.

Måtte det gå vägen.

Just nu är jag så nervös att jag har ont i magen, hur sjutton ska detta gå?
Ska bege mig på 20-30 minuter. Det måste gå bra. Jag vill.


Eftersom jag va på benen igår så hade vi en riktigt trevlig kväll då L och R inte var rädda för att bli smittade. For till dom och såg film(jobbigt bara att känna sig som det störande momentet med hostningar, harklingar och snoreri) varpå det blev plump och med andra ord efteråt. Dödstrött och utslut när vi kom hem. Men bara att få träffa folk var för mig riktigt härligt.

Känner mig ganska okej idag, är mest orolig för hur det ska gå imorgon. Min första arbetsdag efter 8 veckors semester. Helt stört. Lär vara totalt däckad när jag kommer hem. Första dagen och förkyld är inte den ultimata starten. Men vad gör man..

Äh, ska byta om nu och ringa samtalet.

Sick.

Mår inte alls bra idag. Mycket sämre än igår. Fanfanfan.
Snuvan är här ordentligt och mitt huvud känns som bara
igenkleggat, det är såå tungt att sängen och vila över
huvud taget är min bästa vän just nu. Blööö..
Sen ska man försöka få i sig mat snart på det också. Suck.


Nerver.

Har i princip spenderat hela dagen i soffan. Måttligt less men samtidigt, vad gör man inte för att bli bättre?
Ska kanske vara barnvakt lördag-söndag ifall att jag känner mig ännu bättre imorgon. Och så är jag nervös
inför söndag.

Blev galen på att invänta svar på mejlen så nu när halsen och rösten kändes bättre så tog jag tag i saken och ringde. Och såklart så kommer ju blygTina fram när man som minst vill det. Hur som haver ska jag iallafall ut dit på söndag och hälsa på och så får vi se vars det här bär av. Så himla roligt!


Fenomenet Hockey.

Björklöven - Luleå.
resultat: 2 - 0
skott: 16 - 41

Är det inte helt otroligt att Löven på de 16 skotten lyckades få två mål? Iallafall med tanke på hur lite mål och mycket skott det blev förra säsongen och säsongen innan det. Och sen ännu mer fantastiskt att målvakten lyckades hålla nollan, på 41 skott. Han ska ha en stor eloge för att han var verkligen räddaren i den här matchen. Jag var facinerad av hans insats redan halvvägs in i matchen. Sen måste det vara en grym känsla att det var mot just Luleå. Vore ju kul om det gick riktigt bra mot Modo också.

Och fenomenet hockey, det är ganska intressant. Pojkar/flickor, män och kvinnor som sitter där och analyserar för sig själva, större delen är av det manliga könet. Vissa gör det högt och bryr sig inte alls om personen till höger/vänster eller varför inte på raden snett bakom. Sen när det händer något så får de skrika, högt. Gärna "domarjävel!", "sopa" eller "far åt helvete". Många tar nog ut dagens, eller veckans aggressioner under en hockeymatch. Tror ni inte  det?

Sambolivet.

Trodde jag skulle avlida inatt när jag vaknade vid halvtre, klarvaken pga en hostande pojkvän(i sömnen) och med en hals som gjorde fruktansvärt ont. Efter tre gav jag upp, tog kudden under armen och traskade ut till soffan. Då vaknar han till och undrar "vars ska du?" "lägga mig på soffan, du hostar ju heela tiden". Väl på soffan så hade jag ju fortfarande den där onda halsen som irriterade mig, stoppade in en halstablett någon minut för att lindra smärtan och det gick. Hörde även att han i princip hade slutat hosta inne i sovrummet, men då var jag så trött att jag slocknade. Vid tjugo över sex imorse väckte han mig och sa att jag kunde gå och lägga mig i sängen(han skulle iväg på jobbet) och jag sov som klubbad till kvart i tio. I vanliga fall störs jag inte av hans hostningar, antar att det var värre då jag inte var kry själv och när jag väl vaknade till så kände jag bara det onda och hostningarna blev ett irriterande ljud.

Sitter och kikar mejlen med jämna mellanrum idag också, inget svar än. Åh, håller tummarna. Blir det av vet jag en grej till jag ska önska mig när jag fyller år. Annars så har jag glott tv, varit iväg med bilen en stund för att kika på umeå hästsportbutiken och onoff. På onoff provade jag att hålla i både nikon d5000 och canon eos 500d. Där insåg jag att canon låg bättre i min hand. Hade varit perfekt om den hade haft nikons vinklingsbara lcd-skärm.

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och krypa ner under filten i hopp om att känna mig piggare igen när jag ska ställa mig med middagen. Ugnspannkaka(har aldrig gjort det själv förut), mums! Sen skulle hjärtat bjuda mig på hockey ikväll. Det ska bli så himla kul! :)

Done, and done.

Vad skönt det är nu. All tvätt är vikt och instoppad i dess rätta garderober, sängen är renbäddad och magen har fått i sig de sista resterna av kreolska grytan som fortfarande var lika god. Har bara två saker jag verkligen måste göra innan jag kan däcka helt. Duscha och handla. Är så less på att halsen gör ont nu också, men någonstans i det eländet så hoppas jag på ett glädjande besked snart. Kollar mejlen var tionde minut känns det som, haha.


Här var allting vikt och lagt i fina högar, min, J´s, handdukar/badlakan och sängkläder, överkast.

Sliten själ.

Något för mig själv.

Nu har jag sista maskinen tvätt igång nere i tvättstugan. Sen har jag kört hela 9 maskiner tvätt. Helt sinnes. Har tack och lov hunnit vika ungefär hälften redan. Annars så känns halsen bara värre och jag får lite panik, vill verkligen inte bli sjuk nu. Det är inte rätt tillfälle för det.

Har även tagit tag i en grej för att göra något för mig själv, så att det någonsin blir av. Annars skulle jag nog ångra mig längre fram i tiden. Nu hoppas jag bara på ett positivt svar. Hade ju varit kul att få med någon fler, men går inte det så måste man våga chansa själv. Håller tummarna nu!

Dansande brasiliansk bebis!

Hahah! Sen om det nu är fake eller inte, det är ändå roligt.


John Teas

Innan jag springer ner i tvättstugan tänkte jag visa det här som jag precis såg på Ellen DeGeneres show.
Han är 8 år och grymt söt när han sjunger! Det är ju helt underbart när han sätter igång med armen.
Sen är ju Ellen så pass rolig så att allt blir bara ännu bättre. :)


Den gigantiska tvätthögen.

På några minuter ska jag bege mig ner till tvättstugan med två kassar tvätt, en för varje maskin. Förstår inte hur det kunnat bli så mycket tvätt den här gången. På en vecka. Och då syns inte ens sängkläderna och överkastet på bilden. Kommer troligtvis vara helt död sen när jag är klar. Suck.


Senil?

Känner mig pigg och fräsch efter rundan, duschen och frunchen. Men nu har jag sinnessjuk
träningsvärk i vaderna att det gör ont när jag går. Har begärt massage av dom ikväll. Det om
något ska bli skönt.


Igår. Senilkedja från item.blogg.se , gillar den skarpt! Fick hem den i början
av förra veckan, har bara inte hunnit visa förns nu. :)

Onda måsten.

Måste ner i tvättstugan och kolla om det finns tid. Vilken höjdare, älskar att tvätta. Host, harkel. Dock ett ont måste då sängkläderna måste tvättas och vi inte har torkmöjlighet i lägenheten för det. Sen får vi se vad jag mer gör idag, kanske ska till mamma och pappa för att låna skrivaren. Ska skriva ut biljetten för resan.

På tal om den, 3½ vecka kvar. Jag hoppas att det går någorlunda fort och att vi får ha hyfsat väder tills dess. Nog för att det är gudomligt just nu, men det kan ju alltid svänga om. Jag längtar efter den där veckan! Vi ska ha det så underbart.

Edit: Fanns ingen tid idag i tvättstugan, så imorgon ska jag tvätta. Beger mig ut på min promenad/joggingrunda nu på en gång istället så har jag gjort bort det för idag. Fan vad skönt det ska bli att käka frunch sen när jag är hemma och nyduschad. :)

Running.

Jag tog mig ut i värmen med musiken ipluggad i öronen. Redo och peppad. Efter tredje joggingsträckan började det bli jobbigt. Den femte så pressade jag mig själv så att jag höll på trilla ihop i värmen, skyndade då till skuggan av ett hus för att pusta några andetag och sträcka ut lårmusklerna(5sek på varje). Sen var jag igång igen. Den åttonde löpsträckan vad jobbig som fan, det var även den sista, den sista är alltid jobbig. Svettades som en gris och fick knappt luft när jag kom in här hemma. Skyndade illa kvickt att hälla i mig en halvliter vatten.

Men så jädra stolt jag är över mig själv! I början gick jag bara, och det är superskönt. Sen utökar man och löper 4 sträckor(1/4 av rundan kanske?), sen 5 sträckor och idag utökade jag till 8. ÅTTA. Det är alltså ungefär halva sträckan, vilket är ungefär 20 minuter. Och så promererar jag den andra halvan raskt. Det känns så bra. Nu hoppas jag bara att jag kan hålla fast vid det här ett tag innan det där bakslaget dyker upp, det som alltid dyker upp någon gång.

Sitter med en handduksturban i håret och bör kanske gå och kamma håret, smeta på lite smink och förbereda mig för middag hos J´s föräldrar. Sen ska jag in till stan och ta en kaffe med Johanna. :) Vad bra dag den här söndagen visar sig bli.


Hobby.

Efter att ha vilat två dagar nu från promenaderna/joggingen så känner jag mig sjukt sugen på att fara ut. Är lite rädd för värmen bara och att det kittlas lite i halsen. Men jag ska ut. Blev ju inte av igår som det var tänkt, vi var runt och körde bil i två timmar och bara tittade på en massa ställen, på husen i omgivningarna och så. Då blev klockan mer än vi hade tänkt oss.

Och så det där med hästar igen. Jag saknar det så att det gör ont i mig när jag ser dessa underbara varelser. Ännu mer ont gör det när jag ser någon rida. Och dotfen gör mig varm i hela kroppen. Dyngan, hästen, tränsen, sadlarna, spånet, ALLT! Om jag bara tog tag i det så skulle det kunna bli min största "hobby" igen.

Huslig.

Vad huslig jag känner mig nu. Har bakat scones till frukost! Dessvärre stämde inte receptet exakt med gräddning och sånt men efter ett mått av tålamod så fungerade det. Och medans de var inne i ugnen städade jag upp kladdet och röran som hade brutit ut i köket. Fick väl i mig lite mer än halva innan jag blev proppmätt(de var rejält stora!). Finvädret idag också, ska försöka ta mig ut i solen något. :)

Inte mer än så.

Förstår inte hur jag fortfarande kan hålla mig vaken, utan powernap under dagen dessutom. Men nu är det nära, känner hur ögonlocken börjar väga mer och mer så det är väl dags att krypa under täcket på en stund. Annars så ska jag tala om att det viktigaste jag har gjort idag, det har varit att städa och laga himmelskt god middag(kreolska grytan blev SÅ lyckad!). Godnatt!

Skitnatt.

Känner mig helt borta efter en urusel natt. Första gången jag faktiskt tagit med mig kudden och täcket för att krypa ner i soffan. Höll på bli galen på hjärtat som bara snorade och harklade sig vilket gjorde att jag sov fruktansvärt dåligt. När jag gick och la mig på soffan? Vid halvfem. Sov inte bäst där heller men fick iallafall sova till tjugo över åtta. Sen hade jag ont i hela kroppen en stund. Lär bli en powernap senare idag eller något.

Men juste, va in en snabbis till stan igår. Mestadels för att kika på indiska. Jag fann vad jag var ute efter, samt lite mer. Sen gick jag en snabbis på H&M och Gina Tricot, hittade så snygga jeans på gina. Men har inte råd att köpa de nu så jag hoppas de kommer finnas kvar senare i höst. De satt som en smäck!



De här lila ville jag köpa redan förra hösten, men då jag väl hade bestämt mig var de slut.
Tänka sig att dom fanns i år igen, lycka där!

Antingen ska dessa(39:-/st), eller de under(25kr för båda de vita) få stå på tavellisten då den väl är
uppsatt. Nu är det bara spegeln som fattas och någon kroklösning.

Fan vad duktig jag var!

Där strax innan nio ikväll så fick jag ett ryck, skulle ut på min runda fast jag hade tänkt ta en vilodag helt och hållet. (Har inte tagit en hel vilodag sen förra veckan någon gång runt helgen). Kan bero på att jag tjuvsmakade av smeten till kakan. Gjorde precis som igår att jag varvade rask promenad med jogging. Blev dock mer jogging idag då jag ville pressa mig själv ännu lite mer. Var ruggigt skönt! Nu har jag precis duschat och fått i mig lite kvällsfika, så nu ska jag bara varva ner innan jag kryper till kojs. Godnatt!

Varför ska alltid det goda vara onyttigt?

Har precis bakat färdigt. När jag va på affärn tidigare idag så handlade jag de grejer som fattades eftersom jag hade de i huvudet, så nu efter middagen så har jag bakat. Det är till födelsedagsfika när jag fyller år(jag vet att det är ett tag kvar!), har tänkt frysa in så att man kan plocka fram när det behövs. Kommer ju bli lite virrigt det där då alla inte kan komma den dagen jag fyller år, det finns inte tid för det på en torsdag. Så kommer troligtvis att använda mig av helgen före eftersom vi far utomlands dagen efter jag fyllt år. Sen är det flera gånger roligare att bjuda på sånt man gjort själv istället för att köpa färdigt. Det blev falsk toscakaka då jag älskar den!





Fina bryn igen.

Sitter och funtar över vad jag ska hitta på nu. Antingen så blir det en snabb sväng in till stan och sen kanske eventuellt hem till mamma och pappa(även om dom jobbar?) eller så städar jag idag vilket jag hade tänkt skjuta på tills imorgon. Känns bara som att tiden inte riktigt är med mig, den blev så mycket efter att ha noppat ögonbrynen och sminkat sig.

Funderar även på vad jag ska göra med mitt hår. Just nu känns det bara livlöst, som alltid när utväxten kommer och irriterar mig. Antingen fixa utväxten, göra håret snäppet mörkare, klippa mig, klippa lugg eller något annat. De här vanliga bryderierna som ska invardera hjärnan..

Pain.

Har sån fruktansvärd värk i mina fötter just nu så att jag vet inte. Varför? På grund av promenad/joggingturen jag kom hem från för 1½ timme sedan. Varvade promenad med 4 sträckor jogging. Svettigt och skönt. Eller fan, det var inte skönt när jag höll på att sätta mig vid vägkanten av smärta i benhinnorna efter första joggingsträckan. Men jag härdade och det blev bättre, då var det skönt.

Håller på att hungra ihjäl nu istället, men jag vet inte om jag kommer få det där kokta ägget som jag var lovad. Kan bli så att jag inte får det pga att jag inte orkade gå och spola dom i kallvatten. Annars så har jag ju min leverpastej som inte är särskilt pjåkig. Speciellt inte med smörgåsgurka till...


Bilder från i fredags då vi precis kommit hem från Olle´s.

Shoes.

Det här var skorna jag impulsshoppade igår. Det var ju exakt sånna här fast bruna jag hade tänkt köpa tidigare, de som inte fanns i min storlek på rean. Nu fanns dessa på rea, i min storlek. Var inte säker på att jag skulle gilla att det var olika färger och så, men har provat använda de en sväng ner på ica nu och fan, jag gillar att dom är annorlunda. De kommer säkert att göra sig ännu bättre i utlandet! :) 149kr gick dom på! Snacka om kap.


Inredning.

Har suttit och letat krokar i en halv evighet på nätet nu känns det som. För ungefär en vecka sedan så såg jag några där det var ett hjärta ovanför i trä, helfärgat. Men kan för allt i världen inte hitta åt dom nu och jag känner mig så kluven över hur jag ska göra då.

Planerna på inredningen i hallen har satt fart nu kan jag säga. Kommer dock inte kunna sätta upp något på väggarna förns jag har spegeln, men den ska jag ha i sinom tid. Var iväg på jysk och rusta för att kika lite igår då man inte har möjlighet att gå en sväng på ikea. Fann en tavellist på rusta, 80cm lång och svart. (Köpte två korgar till garderoben där halsdukar, scarfs, mössor och vantar ligger. Samt att jag råkade gå in och köpa ett par gladiatorsandaler på skohuset för halva priset). Sen for jag hem och beställde bokstäver att ställa på tavellisten. Det som nu fattas är krokar att hänga nycklar på och några fina ljushållare att ställa på tavellisten. Sen har jag en bra början.



Tavellisten är köpt.      Kanske några ljushållare i det här stuket? Indiska.


Nej nu ska jag springa ner och glutta in i
brevlådeinkastet och se om vi fått någon
post.

Mirror.

Håller på att bli totalt snurrig, det vimlar av olika tankar uppe i skallen just nu. Inredning i hallen som fortfarande inte fått något(den dagen jag har en helkroppsspegel kommer jag att bli överlycklig!), recept -bland annat till fika som ska bjudas på som födelsedagsfika, utlandet, kameratillbehör.

Allt ifrån tavellister, ljus och kakor till stativ, batterigrepp, olika filter och diffuser.
Inte konstigt att man blir virrig med en miljon tankar i huvudet. Det som gör mig
mest "irriterad" är att jag inte kan finna något fint avlastningsbord som är ganska
litet men runt 70cm högt. Vars hittar man sådant?


Den här spegeln vill jag ha, till saken hör att den enda spegeln jag har att
spegla mig i är den inne på toaletten som sitter ovanför handfatet så jag ser
i princip huvudet och axlarna. Har fått använda mig utav fönstret på balkongen
där man kan se något sånär på hur man ser ut eller så ugnen. Fönstret fungerar
ju bara när det är ljust ute och det går ju snart inte längre heller.

Om en månad.

En lång och regnig dag(med undantag för uppehåll 2-3 timmar). Efter att ha hämtat bilen från service så begav jag mig på regniga och vattniga vägar till min ena syster med familj där det blev både klippning, barnbus och fika. Samt en massa snack såklart.

Sen var det bara att bege sig på affärn och inhandla grejer till middagen, lagomt kul när det är som mest folk. Men ibland så har man inget val direkt. Har även vart ute på en powerwalk(ett under att det gick med skavsåren som började blöda tidigare idag bara av att jag tog på ett par skor på fötterna) också vilket var ruggigt härligt. Blir extra härligt när regnet kommer precis efteråt.

Idag är det en månad tills jag fyller år också, då är det officiellt höst. (9september).
Har inga direkta önskemål, blir antingen att önska sig jättespegeln från expo
eller ett strykjärn med strykbräda. Ungefär. Kan inte komma på något annat..

Bestämt.

Är uppsvälld som en ballong efter en kopp svart kaffe, kom på att det var därför jag slutade dricka kaffe där ett tag från att ha druckit 3-4 koppar om dagen. Det är ju bara så gott så det är värt att ta chansen på att få så ibland ändå.

Har för övrigt bestämt hur jag ska göra på kamerafrågan, det blir inte nu.
Men snart. Jobbigt bara när man har bestämt sig och man måste vänta.
Det är alltid något jag har svårt för..

Skav.

Jag blir galen på mina fötter, det finns inte. Det var inte så länge sen jag fick världens fetaste, svidande skavsår på vardera häl under en promenad(2veckor sedan?). Vad fasen sker idag då? Får två små nya precis ovanför de andra två som inte ens är helt läkta ännu. Turligt nog var de ju inte jättestora så att jag kanske slipper ha ont i flera dagar. Vad som bättre var va att promenaden låg på 11056 steg idag. Har lovat mig själv att promenera nästan varje dag fram tills utlandsresan, en timme minst.

Nu måste jag in i duschen och fräscha till mig innan vi ska iväg på middag om
30-45 minuter. Så helsickes skönt att slippa fundera på middag själv idag.

Kamera.

Jag tror att jag kommit fram till ungefär vilken systemkamera jag vill ha.
Antingen Canon EOS 500D eller Nikon D5000. Lutar mest åt Canon, varför
vet jag inte. Men det är ju hur som helst en bit bort. Att punga ut sex-
sjutusen bara sådär går inte just nu då vi ska utomlands snart. Eller kan
det vara värt att ta det på avbetalning? Lär måsta fundera en hel del till,
men det känns roligt att jag ska försöka ta tag i det iallafall efter många
års drömmande.



Montazamis.

I love it! Maria Montazami är ju för underbar, vilket
hennes döttrar verkar ta efter rätt mycket.
Hur kan man annat än tycka om denna familj?


Nersäckad i soffan.

Ligger på soffan med persiennerna nere, läser febrilt igenom olika bloggar samtidigt som det går tv-shop på tv. Om vi var ut igår? Jo, det blev så. Dock relativt lugnt men jag är ändå trött idag och är sugen på allt gott som man kan stoppa i sig. Farligt. Men jag härdar.

Hade tänk visa bilder från igår också, men kom på att jag skickade me kameran med
gubben som är ute på sjön och fiskar. Har inte en susning om vad jag ska orka ta mig
för nu.

"Det är så många som svikit mig så jag hjälper dig gärna att lösa allt."
-Jag i ett nötskal.

Out for a walk.

Det blev en lååång promenad idag. Ner mot tvärån(runt hela grubbe-grisbacka), längs med strandpromenaden upp på backen och runt nästan hela umedalen. 10668 steg. Fan vad bra det känns! 1½ timme tog den och det känns fortfarande i mina ben. Blir spännande att se om man klarar av klackar ikväll.

Men först ska vi se lite mer från DN-galan, känns helt absurt att det var ett helt år sedan vi satt där på läktarplats. Den största skillnaden i år är att Bolt är med, och Klüft. Men Bolt hade ju varit grymt att få se live må jag säga. Mår fortfarande gott på hur god mat vi åt innan vi gick dit. Fast vi åt ju god mat idag också iofs. Men ändå inte samma sak.






Donut bun.


Såhär blev det när jag provade göra en donut bun för första gången här om dagen.
Ganska simpelt faktiskt och ett snyggt sätt att få upp allt håret. Finns beskrivning på
youtube hur man gör, sök på "donut bun".

.

Har vikt tvätt och plockat undan lite småpjöller här hemma, vattnat blommor och lite sådant, ska bara dricka upp kaffet innan jag drar fram dammsugaren. Blir skönt att ha det på topp snart igen(helsickes så snabbt dammet samlas i den här lägenheten, kan bero på att dammet syns när det är mörkt golv iofs). Sen ska jag ut på min promenadrunda så att jag har gjort bort den, förhoppningsvis svettas en del också.

Så vackert!

Nyss hemkommen från lite fiske nere i älven, vi var iväg med Robert och Lisa. Ruskigt trevligt! R fick en ganska fin gädda och jag fick en liten miniöring då jag stod ute på stenarna i forsen(höll inte räkningen på hur många gånger jag höll på att tappa balansen och falla i, haha). Var ett riktigt fint ställe, man skulle gärna vilja ha med sig picknick till fisketuren, förstå så mysigt det hade varit.








Annars har jag inte gjort mycket vettigt idag, varit ute i solen en stund och när jag lessnade så försökte jag bli lite vettigare i kameradjungeln. Vet inte hur jag ska veta vilken kamera som skulle passa mig, suck. Vill ju inte ha den sämsta/lättaste att lära sig/billigaste. Vill ha en som är något snäpp värre så att man kan ha den ett tag, men får gärna vara hyffsat lätt att förstå sig på. Vilket märke passar mig? Nikon? Canon? Blir minst sagt tokig av hur grötigt det blir i huvudet av allt det där.


dotdotdot...

Sunkväder och jag gör ingenting förutom att glo tv och tvätta ungefär.
Svårt att begripa vars solen från igår tog vägen, den hade ju varit skön
idag också.


Yesterday in the sunshine.

Walk.

Har nästan precis kommit hem från promenaden, huuuur skönt som helst!
Klarade stegen 8737 istället för 7400, så det är bra. Vad som värre var va att bakvägen
så var det en hel del uppför så det kändes en hel del i rumpa och ljumskar, men då vet
man ju att man gjort något bra. Blir soffläge snart då vi ska se film ikväll. :)


Nyss.

Ska klå stegen från igår.

Ska springa över på ica och inhandla batterier så jag kan ha med mp3n på promenaden jag snart ska ut på. Har försökt invänta att det ska bli svalare ute, men det går långsamt och jag har inte så mycket mer tid till att vänta. Ska utöka gårdagens runda litelitegrann och sen gå den bakvägen. Blir nog toppen, ska bara hälla i mig lite mer vatten.

.

38


Sun.

Att jag aldrig lär mig att jag inte ska dricka kaffe sent nu för tiden, jag kan fan inte somna då. Låg och vände och vred på mig i tre timmar inatt, aspigg. Kände mig helt förstenad då gubben for iväg på jobbet. Men å andra sidan händer det inte så ofta.

Var så trevligt att sitta och snacka med Johanna om en massa igår och det är så
välbehövt, det finns så mycket skit som jag inte orkar med längre. Men att låta
det vara så och inte bry sig om de personer som får en att må dåligt gör att man
kan må ännu sämre i omgångar. Men det kommer väl ge sig någon gång?

Nu har jag iallafall fått i mig frukost och ska ut
och lägga mig på kullen, det var längesen. :)


Bra.

7400 steg lång promenad i värmen med två joggingsträckor fick mig att svettas som en gris. Var riktigt härligt, hade dock varit ännu bättre om jag hade haft batterier så att jag kunde ha med mp3n(även om det är mer än 2år gammal musik på den). Nu är det duschen som gäller.

Kameradrömmar.

Jag drömde att jag fick ett uppdrag som fotograf på en kompis födelsedag då det skulle vara det ena än det andra, men då min lilla kompakta kamera var slut på batteri så fick jag låna pappas systemkamera. Sen vaknade jag. Det är så jävla typiskt, jag älskar att fota och nu har jag ett väldigt stort begär över att köpa en egen systemkamera. Har dock inte råd just nu och måste vänta till i vinter kanske? Åh, så jobbigt!


Tagen med mobilkameran då vi var ute i norrmjöle och nattgolfade för en sådär ca 2 veckor sedan.

Heldag med bildbomb.

Vilken jävla rolig dag och kväll det blev igår! Att jag ens är människa idag
förstår jag inte, igårkväll när jag la mig tänkte jag "fan, nu kommer jag vara
sängliggande fram till middagsdags imorgon".

Först rallycross i klutmark precis utanför skellefteå i 5 timmar i pissregnet, men var kul att titta på när vi hade någon att heja på, Chrille. Var bara så surt att han fick punktering i c-finalen när han hade legat i ledning hela första varvet. Även om vi satt under paraply i brassestolar så lyckades det ju ändå bli blött någonstans så det var ganska skönt att sätta sig i en varm bil sen. Satte igång rumpvärmen och efter några mil så somna jag och satt som en krok tills jag blev väckt av att det skulle beställas pizza till middag. Hej huvudvärk.


Silvriga bilen är C´s.

Tar starten.

Och ligger i ledningen.


Hade varit fränt om jag tagit en likadan bild då allas paraflax var uppfällda också.

Bilmek inför nästa race. "Under my umbrella"(börjar tänka på Rihannas låt när jag ser bilden).

Påbyltad med mycke kläder för att inte frysa.

Man ser bara skymten av C´s bil här, typ ena lyset.

.

In i duschen och lägga på sig ett ansikte, fixa håret och välja klänning för kvällen. Vi tjejer är inte så sega, det tog 1 timme och 13 sekunder för mig, då hann jag till och med raka benen! Tog tid, någon gång måste man ju bevisa att det inte tar två timmar som dom påstår. Ta sig en drink och så iväg.

Förfesten var städad och trevlig och runt halvtolvsnåret bar det iväg med cyklarna mot stan då vi först skulle på scharinska men hade turen att precis bli hejdade i dörren av de andra som tagit sig dit tidigare som berättade att det var skit och de skulle därifrån. Så det fick bli Olle´s för att vi alla skulle ta oss in. Och herrejisses så galna killarna var, kom in bricka på bricka med olika grejer(det är därför jag inte förstår hur i hela friden jag kan må så jävla bra idag? Att vakna innan tio, pigg utan baksmälla hör liksom inte till vanligheterna.) och inte fasen var man sugen på att fara hem då. Men efter att ha stått i maxkön så hann det ändras och hade jag kunnat teleportera mig hem. Efter att ha kastat i sig maten fortast möjligt så slockna jag i samma veva jag la huvudet på kudden.

Och så idag, tänk om det alltid vore så här. Så bra det hade varit!


Hos Jo och L.

Crazy.

Rätt gott bubbel.

På Olle´s.