Så fina.

Nej nu är jag så förbenat less på detta eviga snorande att jag bara vill lägga mig ner och skrika i kudden. Kan delvis bero på att jag är lämnad själv för andra natten i rad, för att J får inte bli sjuk nu då han har viktiga möten i slutet av veckan. Men det är så trist.

Berättade jag att jag gick och handlade en snabbis tidigare? Tror inte det. På vägen dit var det underbart härligt med lite luft, första gången jag varit utanför lägenheten sedan i fredagskväll. Var mindre kul att bära hem påsen när jag handlat. Men luften var underbar.

Tidigare idag hade jag inte mycket för mig så då kikade jag runt på lite kläder och dylikt,
varpå jag fann att stylebystars fått in väldigt mycket fina grejer. Speciellt vita klänningar
som de som tar studenten borde checka in! Fann även sådant jag själv skulle vilja ha...

Jag bara älskar den första, helt fantastiskt underbar! Den andra också, har ju en liknande fast blommig
med svart sidenband i midjan. Och så ska ju rosetten knytas bak förstås. Den finns även i vitt.

Matsumoto3.

När J hade vägarna förbi för bara en liten stund sedan och hämtade upp träningskläder så trodde han att han inte skulle sova här hemma inatt heller. Men eventuellt äta middag med mig innan han far. Känns ju inte så kul. Så jag gick ut på Nelly´s hemsida och tittade efter skorna jag velat ha länge nu men storleken har aldrig funnits då de rök ganska fort första gången, men nu så fanns de. Så nu är dom äntligen på väg hem till mig! Har saknat ett sådant par med kilklack i min samling, passar storleken nu så har jag äntligen ett par. Älskar dragkedjedetaljen.


Det har inte gett sig..

Har legat i sängläge idag också. Alltså hemma och sjuk. Blö. Skittråkigt, jag vill jobba!
Vad som värre är är att jag kommer vara hemma imorgon också. Förhoppningsvis hinner
jag få någon rätsida på förkylningen, huvudvärken och segheten. Den här natten var iaf
bättre än den föregående, fast tom. Får hoppas att J inte flyr fältet idag också bara, det
är så ensamt att ligga sjuk själv här hemma.

Måste smörja mig under näsan regelbundet, för nu har jag fått sån där hemsk
snornäsa som man får när man snyter sig mycket. Fruktansvärt fult och ont.
Ska göra ett försök till uppfräschning genom att hoppa in i duschen och bädda
rent, för ska jag få hem karln min så kan det inte vara såhär sjuksunkigt.

Blö.

Jaha, då blir det en ensam söndagskväll med mitt snorande och hängiga jag då J flydde fältet för att slippa bli sjuk(passa på när hans föräldrar liks är bortresta). Han bad mig att bli så bra som möjligt tills imorgon, och som jag ska försöka. Känns ju inge vidare att spendera kvällen själv med solsidan och wallander, men vad gör man för att bli frisk genom en knäppning med fingrarna?

Största kusen jag sett.

Vilken fruktansvärd natt. Brottades med feber och överflöd med snor.
Till att börja kunde jag knappt somna fast jag var jättetrött, men sen kunde jag inte riktigt sova då jag frös något så fruktansvärt att jag sov 5-10 min åt gången. Tillslut var näsan helt igenpluggad så jag bestämde mig för att gå och snyta mig och ta på mig en t-shirt. Då kunde jag somna om. Nästa gång jag vaknade var jag sjöblöt i svett och näsan återigen igenpluggad. Upp och snyta och försöka somna om. Och så vakna en tredje gång för att snyta näsan. Sen en gång till vid nio. Aldrig när jag varit förkyld har jag varit tvungen att gå och snyta mig på natten, helt galet. Och skitjobbigt eftersom jag har ont i kroppen också, och att jag var rädd att väcka J varje gång som inte skulle kunna somna om. Sen är det inte så lätt att slappna av då näsan blir igenpluggad och halsen är uppsvälld(som vanligt).

Har fått hem alvedon, blåbärssoppa, massa frukt och skvallerblaskor(vilken underbar pojkvän man har!). Har sovit ännu mer och tvingat i mig lite lunch trots att hungern lyser med sin frånvaro. Nu mår jag sådär, med alvedon i kroppen. Men ska alldeles strax krypa under täcket igen.

Vars är raspen? ..oj, i min hals.

Igår hade jag skrapig hals, inte så mycket mer. Men det gjorde ont att prata. Och igårkväll samlades vi fjorton pers för att fira en femtonde med fortet och häng i deras "relaxdel". Jag och mitt lag kom tvåa(av 5 lag) med 500p, ett under att man inte har mer ont i kroppen efter allt krypande och den gången jag åkte linbana rätt in i väggen. Haha. Sen blev det kackel, korv och ostfat, bastu och dusch samt tillfixning. Bastun klev jag inte ens in i. Efteråt for de andra ut och jag körde hem.

Idag har jag varit lagomt seg i kroppen(det är nu förkylningen börjar komma i näsan). Men jag trotsade det och städade här hemma. Dammtorka, vika tvätt, torka ur mikron, dammsuga, skura golvet och skura toaletten. Kändes oerhört skönt att hoppa in i duschen efteråt och fixa sig lite finare för att slå sig ner i soffan och tända lite ljus i väntan på att J skulle komma hem efter skoterturen med lite pizza. Har tagit en powernap också, hur skönt som helst men dessvärre kanske inte det bästa då jag på nytt känner mig lite mosig och rösten har gett vika igen och det låter som att jag har ett rivjärn i halsen.

Ska invänta J på nytt för att höra hur pigg han är, är han pigg skulle vi umgås med några
andra ikväll och kanske spela lite kort och sådär. Inget märkvärdigt alls, vilket brukar vara
hur härligt som helst.



Inredningsdetaljer.

Känner mig inte helt kry, men jag försöker bättra på det med hjälp av friscus och echinagard. Huvudvärken kom då till råga på allt när det var ungefär 2 timmar kvar av jobb, det är fruktansvärt jobbigt att ha huvudvärk så ofta. Kom på vägen därifrån på att jag fick lönen idag så jag tänkte svänga förbi expo och köpa 2 pallar som jag funderat på.

Kom dit och hittade en massa annat jag ville ha! Och så fanns det bara en svart pall kvar(är så less när vi är mycket folk hemma och det måste släpas in stolar i vardagsrummet). Så det sket jag i. Köpte istället 2 kuddar, som redan hade kuddöverdrag på för 49:- st(rea). Samma storlek som våra andra därifrån. Två kuddfodral för 49:- st(rea), 6 små förrättsskålar(framför allt för soppa) som var jättesöta för 5:- st, ett nytt ljusfat(kan då använda det gamla till tårtfat kanske) 49:-(rea), ett glöggset för 50:-(på rea), en del värmeljus då min låda börjar sina, en pensel till att pensla mat etc med och en potatisborste. Allt under 500 alltså. Ibland är expo bra, men det blir ju ännu bättre när det är rea! Och nu känner jag inspiration för att inreda vardagsrummet på ett nytt sätt till våren.

Köpte föresten ett knivställ förrförra veckan där också, för 119(!):- att stoppa alla de nya knivarna vi fick i jul. Vi märkte att de andra ganska fort förstördes då de låg i lådan. Och att det inte fanns kvar i träfärgat när vi var inne(och desperata att fixa ett) var ju bara tur då de fick in de här svarta, med annan slags knivhållning veckan efter.


Det var den främre kudden som det köptes två av och fick med fodralen till. Vårt älskade vardagsrum.

Nya ljusfatet. De orangea ljusen doftar choklad och de svarta kaffe.(Köpte ett nytt stort av varje på ica också när jag handlade sen, på rea). Knivstället.

Glöggset, har alltid velat ha ett sådant. Extra mysigt när man ska dricka glögg.
De två andra fodralen(ska inte på förns i vår) med rödmönstrad framsida då mönstret
är i något slags plyshaktigt material och helvit baksida.

Hann tyvärr inte fota förrättsskålarna innan jag stoppade in dem i diskmaskinen.

Back on track.

Vilken härlig eftermiddag den här dagen fick. Ordentligt tvärs emot gårdagen. Skrev ner tankar för mig själv och sen kunde jag släppa det lite eftersom även om det fortfarande kretsar lite av det runt i huvudet. Och helt plötsligt var det onsdag och ännu en vecka är snart över, hänger inte alls med. Har inte ens hunnit berätta om i lördags.

Vi var till Jonas och Linn med inhandlad mat och så lagade vi jättegod mat hos dom, drack gott och hade det trevligt bara vi fyra innan vi begav oss på Petra´s 22årsfest i lokalen längst bort på gatan med tårta, god dricka, en hel del folk(runt 35pers), glada miner och en del dans. Där blev vi till halvtvå innan vi norpade en taxi och åkte hem. Otroligt lyckad kväll! Har dock inte så mycket bilder(tänkte norpa av de andra, om de fick upp några, vilket ännu inte kommit upp). Söndagen var bra och slapp, precis som det ska vara.

Annars har det varit jobb med lite tidsändringar och så vilket resulterat i att jag inte orkat bry mig om att skriva här då jag kommit hem, har bara gjort nytta här hemma och haft det gott istället. Har varit otroligt skönt.


Irritation.

Idag är ingen bra dag, eller rättare sagt nu. Är så trött och allmänt irriterad på att det är tisdag(vet inte varför det är så hemskt idag!?), irriterad för att jag är trött, frusen, på personer som bara skiter i allt ont de orsakar andra och bara skyller ifrån sig(för de kan väl aldrig göra fel?), att jag har en huvudvärk kommandes och att lönen inte kommer förns i övermorgon. Så jag återkommer med något roligare när det lagt sig lite och jag har fått irritera mig färdigt..

Ska det behöva vara så svårt?

Förstår inte alls vad problemet var imorse då man vaknar av sig själv runt halvsju. Vi gjorde det båda två. Försökte verkligen somna om men det gick bara inte. Till slut gav J upp och for ut till sina föräldrar(skulle ändå iväg med skotern lite senare). Men jag låg kvar och kämpade. När jag tittade på telefonen sista gången hade jag kämpat i två timmar innan jag kände att jag snart var på väg att lyckas. Visst lyckades jag och sov en timme till. Vilket var lagomt.

Annars brukar jag aldrig ha problem med att somna om, jag är en sån människa som faktiskt älskar att sova och tycker att det är så skönt. Ville inte kliva upp sådär tidigt när jag visste att det blir lite bravader ikväll, vill ju inte vara skittrött klockan tio direkt.

Nu ska jag iallafall värma upp risgrynsgröten jag köpte tidigare i
veckan(har inte ätit det på över ett år) som jag sett fram emot
några dagar nu. :) Sen ska jag beta av lite ärenden.

Vilket biobesök.

Och vi som skulle på bio ikväll och se svinalängorna. Det sket sig rent ut sagt då vi låg i sofforna och tiden visade att vi var tvugna att fara och jag kläcker ur mig "usch vad jobbigt det kändes, det här var så skönt" varpå J svarar att han låg och tänkte exakt samma sak. Haha. Så vi blev kvar hemma med lite gotta till 101 dalmatinerna.

Det är fredagskväll och jag tänker krypa under täcket nu och sticka näsan i boken så länge jag orkar hålla ögonen öppna. Och så är vi fit for fight för morgondagen! :)

Trevlig helg!

Virrpanna.

Så obehagligt kallt. Tempen hade gladeligen fått ligga på -4 grader fram tills i slutet av mars. Varken kallare eller varmare(blir det varmare så kommer slasket och så brukar ju alltid kylan dyka upp igen).

Såg någon dåre idag då jag körde hem då jag låg i andra filen och körde om den bilen att gubben som satt där hade rutan halvvägs nerhissad. Inte mänskligt då tempen låg på -17 grader. Hur sjutton kan man göra det valet? Personen som körde rökte inte heller vilket jag trodde först då jag såg att rutan var nere.

Annars var jag helt förvirrad imorse då jag hade råkat ställa klockan på samma tid som då jag skulle upp i tisdags och igår men när jag väl gick och satte mig på toaletten gick det upp för mig att det kanske var torsdag(var tvungen att fråga gubben hela 2gånger för att vara säker. haha) och jag skulle då ha fått sova 20 minuter till. Inte många minuter men ändå 20 sköna minuter(tanken att ställa om väckarn igårkväll fanns inte ens i tankarna då jag la mig). La mig iallafall och drog mig dessa minuter istället. Imorgon däremot vet jag nu att det är fredag och då ska jag inte glömma att jag får sova tills efter åtta innan den ringer. ;p


Fnatt.

Hade så ont i huvudet igår när jag kom hem, och det gjorde så ont att jag inte ens kunde sitta. Så jag la mig ner och tillslut tänkte jag sova bort det en timme eller så, så det försökte jag. Och det försvann inte och jag mådde rent ut sagt inte bra. Men imorse när jag vaknade var jag som vanligt igen.

Fick ont i huvudet en snabb sväng under jobb idag men inte något liknande gårdagen, men sen jag kom hem känner jag mig mosig i kroppen och huvudvärken kommer och går, jag begriper inte alls vad sjutton det är för fnatt kroppen fått just nu. Så nu när jag dragit dammsugaren(som jag skjutit på i 1½ vecka) över golvet och vattnat blommorna så tänker jag ta och vila resten av kvällen och hoppas på att kroppen ger med sig och blir som vanligt igen.

Gjorde en kul chansning idag och köpte med mig tre jättefina stora röda rosor
åt min fina. Har alltid trott att han aldrig velat ha blommor men jag tog steget
och chansade på det idag. :) Han öppnade pappret precis och det verkar faktiskt
ha gått hem. :)


Soup.

Soppan är klar och enligt provsmakningen otroligt god, om än kanske en aningen salt.
Men gudarns vad jag längtar tills karln kommer hem så att jag får äta utav den!

Spenat.

Vad småless man blir när man slutar halvtre och inte klivit innanför dörren hemma förns kvart i fyra. Pga att jag började med att sopa av bilen allt som gick(hann inte ordentligt imorse) för att sedan handla inför middagen och hoppas att jag mindes ingredienserna i huvudet. Sen så inser jag ju att jag måste skotta parkeringsrutan med världens i särklass sämsta snöskyffel som är så sliten så att är det ens det minsta lilla packat så måste man i princip hoppa på den för att få ner den en bit. Och att man måste gå i slutet av parkeringsplatserna och tippa snön  i snöhögen(har inte hjärta att göra som andra att de skottar sina platser och lägger stora högar bakom de andras).

Nu sitter jag åtminstone hemma och väntar på att spenaten ska tina så jag
kan börja med spenatsoppan. Hoppas att den blir sådär vanvettigt god som
jag vill att det ska bli. :)


Härliga kalla lördag.

Imorse hade jag blyhjälmen på kan man säga. Lyckades somna om och sova till tolv för att sedan vara reko, sen om morgonrocken fick vara på i fyra timmar så kan jag bara meddela att det är så som söndagar ska vara.

Vi var ute och åt på Norrlandsoperan igår, deras buffé, med Robin, Sandra, Elias och Emma. Jättegott och supertrevligt. Jisses så många goda härliga skratt vi fick oss, och för mig som älskar att skratta så var ju det helt underbart. Efter buffén och efterrätten så promenerade vi vidare till Pipes för någon öl och snack fram tills klockan var runt halvelva. Jag tycker det är så kul att göra sånna saker tillsammans med goda vänner istället för att det bara ska vara utgång hela tiden. Men efter pipes så högg vi en taxi och gick till Chrille där ett helt gäng glada filurer va och vi blev kvar till strax innan tre.

Idag har det då alltså varit slött. Sett lövenmatchen via webben och så
har vi längtat efter solsidan som vi nu är laddade för att se om bara
några minuter. :)


Photoshot.

Vad kul jag hade när jag slog på musiken och skyndade in i badrummet för att sminka och fixa, satt till och med på golvet ett tag och trixade för att jag då blir stadigare på handen(?). Sen att ta lite olika kort trots att håret var som ett otäckt fågelbo är en annan sak, jag hade kul och log för mig själv när jag kom på hur fånigt det måste se ut om grannarna ser mig i fönstret(när tempen steg till -22 så ville jag inte ut och använde då fönstrets ljus istället).


Brr...

-21.8 ute. Not nice. Men solen finns.
Ser ju så fint ut. Ska jag?

Fredagslyx.

Alltså hur underbart får det bli när man slutar tidigt en fredag. Gjorde mig en sån där supergod macka till lunch medans jag körde igång en tjejfilm, och när jag efter en timme var trött så pausade jag filmen och powernapade i en timme innan jag röjde undan i köket och sedan slog igång sista timmen av filmen. Guld värt att ha en sådan möjlighet. Vad som surare var va ju att gå och handla när det visade på -17 ute och jag varit frusen hela veckan trots att det bara varit 5-11 minusgrader, men jag fick med mig allt nödvändigt hem samt grejer för en hamburgermiddag.

Gubben har åkt iväg på jobb och här sitter jag alldeles ensam och har precis letat fram ett spenatsopperecept som jag tänker ta mig i kragen och tillaga i veckan(insåg för två år sen hur mycket jag faktiskt tycker om spenatsoppa) då jag efter mycket vel aldrig tagit tag i mitt prat om denna underbara soppa. Funderar faktiskt på att ta en kokhet dusch så att jag verkligen känner hur värmen bara slår emot och sköljer över min frusna kropp.

Har dessvärre ingen bild här som jag hade tänkt ordna idag, ute i solskenet. Men jag var så kissnödig när jag skulle in från bilen att jag hade gjort på mig om jag inte hade rusat. Får se om man har tur med vädret imorgon(och helst inte runt tjugo minus hade uppskattats).

Oj, vad jag nös.

Igår var jag inte alls sugen på att äta rester till middag, men gjorde det ändå då tiden bara rann iväg och jag inte ville pallra mig över på ica. Det jag var sugen på var egentligen en snuskigt god baguett med egenvalda grejer i. Och idag gjorde jag mig denna macka och herrejisses så god den var! Brieost i en baguette kan bara inte slå fel tillsammans med skinka, grönsaker och vitlöksdressing.

Annars är jag lite vanligt torsdagstrött bara vilket inte är så farligt egentligen.
Har redan duschat och dressat mig i nya kläder(de som köptes i förrgår).


De här leggingsen fast helsvarta var det jag köpte, fanns inte på hemsidan. De heter tydligen "Anna". Och så denna rosa, underbara t-shirt vid namn "Juliette". Slappt men ändå fint. Och så de nya vingörhängena som jag köpte på ur och penn för 24.50:-.

(Köpte en kofta också, men ids inte visa den nu. Det kommer väl.)

Skoterfärd och svarta korvar.

Är alldeles genomfrusen idag också och är allmänt slut, och vad det beror på har jag inte en susning om. Träningsvärken? Infektion i kroppen? Tillbaka på jobb efter en veckas ledighet? Att jag inte sover så bra som jag brukar? Ingen aning.

Men igårkväll återfick jag värmen då jag tog på mig långkalsonger, fleecebyxor, två mjukisar samt skaltäckbyxkorna, fleecetröja, vanlig tjockare tröja, halsduk, tjockjackan, mössa och dubbla vantar. Så då var jag redo för skoterturen. Efter att vi mött upp de andra 8 tog vi oss äntligen ut. Var så mysigt att grilla när det var ordentligt mörkt ute, lite god grillad falukorv, varm choklad och härligt sällskap kan inte slå fel. Sånt härligt vardagsgöra!

Fast det är från skoteråkningen som träningsvärken i ben, axlar och lite rygg kommer ifrån. Att hålla sig fast och vara beredd på varje kurva, hopp och skidres. Man sitter alltså på helspänn och är väldigt koncentrerad samtidigt som man tycker det är skitkul, för det är det verkligen. Vi var inte hemma här förns närmre halvelva skoter och grillröksluktande. En dusch och krypa till sängs satt fint.






Frusen.

Är helt sinnes frusen nu så det är inte sant. Kan väl delvis bero på de 2½ timmarna jag var ute tidigare idag och sen när jag for på stan en snabbis efter jobbet. Försöker få upp värmen och planera hur jag ska klä mig för ikväll då jag gärna vill hålla värmen. Vi ska nämnligen ut med skotern och en drös andra och grilla, blir säkert skitmysigt om man kan lyckas klä sig rätt(har mina täckbyxor på jobbet så har varit och lånat ett par skalbyxor hos mamma och pappa som jag får klä mig i lager på lager under).

Om jag hinner senare ikväll så ska jag visa vad jag köpte inne i stan, annars blir det imorgon eller något. :)


Läget.

Tänkte bara meddela att jag hade det underbart i lördags. Kurragömma med ungarna, legobygge och lite allmänt bus bara tills de minsta två la sig för att sova, då jag och syster satt och bara pratade i soffan med lite go dricka samtidigt som H låg och spelade spel. Tiden rann iväg och hux flux blev jag hämtad av två mindre glada killar efter förlust. Somnade illa kvickt när jag kom hem och gårdagen var bara lat och lugn. Var ruggigt skönt att slippa tänka på middag själv då vi var hembjudna till J´s föräldrar.

Idag är man tillbaka till vardagen och julen är slut på riktigt. Tillbaka till jobb efter lite ledighet, starta igång med tvätt och allt vad det innebär med att vardagen är uppstrukturerad igen. Men det är skönt! Lite svårt att kliva upp tidigt bara då man fått sova ut länge, men det ändras nog ganska snart som det brukar. :)


Changed plans.

Blir inget av nå tjejkväll ikväll vilket känns trist. Men å andra sidan inte så kul heller när man inte är så många och någon lämnar återbud. Nytt försök en annan gång och med god tid i förväg så att kanske fler kan.

Blir istället hämtat om en stund då jag far ut till syrran och umgås med henne och ungarna, käkar med dom och sen när ungarna väl krupit till sängs unnar vi oss lite vin. Blir mys. Funderar på att ta med mig täckbyxor och vinterskorna också och kila iväg till en backe en liten sväng bara. Det smarta med det hela är att J och A kan hämta upp mig då de är på väg hem från hockeyn då det ändå är efter vägen.

Oplanerad.

Vet inte alls om jag är särskilt pepp på den här dagen eller inte!? Funtar på vad jag ska göra för nå hitte på då jag är all by my self och inte har någon bil för att den är på väg långt norrut för att se lite hockey. J lämnade två kokta korvar som jag skulle kunna äta, men han svor över att ketchupen var slut och jag är inte alls sugen på att kila över till ica såhär på morgonkvisten. Men när jag väl kommit på något måste jag väl ta tag i det där.

Och ikväll vet jag inte hur det blir, eftersom jag var ute lite sent ang. tjejkväll så är det inte säkert det blir av heller då många redan var uppbokade med jobb eller annat. Synd måste jag säga. Blir det inget av far jag kanske ut till syrran och kidnappar någon utav barnen för lite pulkåkning eller något.

Måndag eller fredag?

Imorse kändes det som måndag då jag klev upp för jobb 05.35, vilket självklart inte var fallet. Men det var som måndag för mig då jag varit ledig i en vecka och skulle jobba idag, en dag innan det kom två dagar till med ledighet. Lite småkonstig känsla sådär.

Och vilket väder vi har sen! Inte det minsta trevligt. -2,5 grader på termometern gör en ju skitglad för att man inbillar sig att det ska vara härligt. Men då ska ju självklart snön och blåsten förstöra det härliga. För det är inte härligt när det blåser blötsnö rakt i ansiktet från första stund man sticker ut näsan utanför dörren.

Sitter hemma i tryggt och varmt förvar samtidigt som jag funderar på vad jag ska göra utav morgondagen. Lär ju sitta utan bil också vilket gör det lite kämpigt. Not easy. Vet dock vad dagen hade varit perfekt till, men jag måste sluta hoppas på en lösning. Någon som har förslag?


Dags för julen att dansas ut.

En rätt så underbar start på dagen trots fejande här hemma efter en dusch, god frukost och vk. Nu har jag städat bort julen vilket får vardagsrummet att kännas som ännu större(Julgranen gjorde det verkligen mysigt och hemtrevligt så stor och upplyst som den var). Rubbet åkte ut, så nu är de "rätta" lamporna på plats i fönstrena istället för ljusstakar, de få små tomtarna och grisarna har åkt ut i sin låda och så dansade jag bort julen med dammsugaren.

Lampan som stått breve tvn nu under jul fick en plats på stora byrån istället då det hörnet absolut behöver lysas upp mer, men det är å andra sidan en grej som inte absolut behöver vara en julgrej. Fast att det är rött. Men det passar in med ena filten och gardinerna, så den får vara kvar. Och åker väl inte förns kring påsk? Haha.



Ledsna läppen framme då julen försvann. Skämt å sido. :)

Kanske att det håller sig på banan nu?

Så less man kan bli på krånglande internet när man inte gjort något speciellt för att det ska sluta fungera som det ska. Men på sätt och vis kanske jag ska se det som en bra grej då jag dammtorkade och dolade på i sovrummet, satte in papper i pärmen och fixade en halvdöd blomma efter att jag hade fixat min hylla i badrumsskåpet. Sen fick jag nog och ringde supporten för bredbandsbolaget. Efter att ha provat deras råd så som inte fungerade mer än 2 minuter så ringde jag igen och så provar de byta "kanal" som vårt internet går på och så fungerar det som vanligt igen.

Varför det blev så? Tja, det kunde vara någon granne som körde på samma inställningar som då störde ut vårt. Men varför det ska ske vid 22snåret på kvällen är en gåta,  kan inte förstå varför någon granne skulle ha ändrat inställningar just då.

Nu är det iallafall som det ska och jag fick lite bra grejer gjort.


Internet.

Äntligen har jag fått styr på internet igen, snacka om att det är något som kan göra en galen. Det började igår när jag tänkte tvärkolla en grej och så var det bara kaputt, det gick inte ens att hitta åt för att göra en felsökning på det. Så då stängdes datorn av för natten och hoppades på att det skulle funka imorse när den startades upp igen.

Men icket. Kan man bli galen eller galen? Det är ju liksom en viktig del när man har en helt ledig dag framför sig och jag kan läsa igenom de bloggar jag vill i lugn och ro, kika på snygga kläder/skor och titta på kameran jag suktar något så extremt efter.

Hade tur efter att jag fått i mig lite föda att det gick att åtminstone hitta åt internet för att kunna felsöka och prova olika grejer och det visade sig att det som till sist behövdes var att skriva in password igen. Så nu fungerar det igen. Men förstå så enkelt det hade varit om vårt internet hade funnits i listan redan igår, då hade det inte behövt vara något krångel.

Ska väl inte hoppa och slå klackarna i taket ännu för det skulle inte förvåna
mig om det gav upp och försvann igen, bara för att jävlas lite till..

Edit: Precis när det här inlägget lades upp så gav internet upp, igen.
En halvtimme höll jag på hitta åt det och försöka fixa med alla olika
fel det stod att det var. Snacka om att man blir less!

Första måndagen 2011.

Årets första måndag, jag är ledig och försöker njuta av det. Nu fick jag inte sova så länge som det önskades(telefonen störde såklart). Har precis druckit en chocochino och läst igenom lite bloggar i väntan på lite hunger så att lunchen kan ätas och sen smältas så att jag faktiskt kan ge mig ut på en joggingrunda. Sen måste jag ta itu med middagshandling och så, sen får vi se vad klockan är helt enkelt. :)


Så här såg frisyren ut som jag testade inför nyår(dagen innan alltså).
Stort och fluffigt, men som jag inte alls hade då det väl var dags.

Gott nytt år!

Det gångna året har det hänt en hel del, både på det bra och på det dåliga planet. Till att börja med så ställdes jag och hjärtat inför en rejäl prövning då vi bodde hemma hos hans föräldrar vilket efter 2 månader var rätt tufft. Och så renoverades lägenheten för fullt så ofta vi hade möjlighet och tid. Två månader senare, i slutet av februari var det äntligen klar, vi tog en trip till sundsvall och ikea för inköp av möblemanget som vi hade spanat in men unnade oss först en helhärlig kväll och övernattning på hotell där nere innan vi togoss an den egentliga uppgiften. Bara att få vara för oss själva på en annan plats var underbart och så uppskattat.

Vi flyttade in och har trivts något så enormt bra i den här lägenheten. Och så påsk uppe i Arvidsjaur med familjen då vi två unnade oss hotell under den vistelsen vilket var ett genialiskt drag! Sommaren närmade sig sakta men säkert och man räknade ner dagarna till lite ledighet. Och för första gången så kände jag mig väldigt uppskattad med mitt jobb då jag som vikarie fick följa med på middag med hela stället. Sommaren där efter var underbar, med bröllop för min älskade storasyster, härliga dagar/kvällar med underbart folk och vänner, få bli faster ännu en gång och så bokade vi vår första gemensamma utlandsresa som skulle bli av två månader efter bokning.

Förlorade dessvärre vänskapen med två personer jag trodde skulle finnas i mitt liv väldigt länge(det är klart man  hade hoppats på hela livet), men det fick ett abrupt slut. Och det är nog en av de delar som påverkat mig ganska mycket under hösten men som jag försökt att trycka bort i skymundan.

Första dagen på jobb fick jag veta att jag hade jobb hela hösten om jag ville och det var otroligt skönt och vad som ännu bättre var va att vi redan hade bokat resan och jag kunde meddela det på en gång och att den skulle komma efter ca 2 veckors jobb. Och sen, vilken resa! Det är något visst att resa med sin käreste istället för med familjen, och så var ju Grekland helt fantastiskt!

Sen har det varit mycket jobb och jag har hållit mig väldigt frisk(väldigt skönt!) och haft det otroligt bra på jobbet. Har umgåtts med personer i vår närhet och haft det kul. Och en av de stora grejerna var att jag äntligen efter en sådär 2 års funderationer äntligen tog upp ridningen igen som har fått mig att komma till ro och vara glad. Vad som synd var va ju att vintern kom så förbaskat tidigt att kylan satte stopp några gånger tills jag äntligen tog mig ut dit igen, och blev avkastad med en inte så härlig hjärnskakning och ond kropp som följd men som la sig efter några dagar.

Kort och gott(även om man nu inte kan kalla det kort) så har det varit ett väldigt bra år om man bortser från väldigt få grejer. Är otroligt glad att jag är där jag är. Jag är så kär i min fina, omtänksamma och underbara pojkvän. Det gångna året avslutades med ett leende, en fin kväll, skumpa, (puss på min fina) och raketer samtidigt som vi välkomnar det nya med ett leende och en puss(fortfarande på min fina) med förhoppningar om ännu ett bra år! :) GOTT NYTT ÅR OCH VÄLKOMMET 2011!





Gårdagen, kvällen och inatt!

Vi hade en så bra dag igår! Först lite skoter, grillning och bob-åkning innan en del for vidare dit de skulle vara och vi for dit vi skulle vara och klämde ihop oss alla sju i bastun tills vi svettades floder. Dusch, fix och matlagning. Trerätters. Trattkantarellsoppa med vitlöksbröd, oxfile med potatisklyftor och morötter i ugn sparris sallad och rödvinssås, vit chokladmousse med blåbär och digestivebitar. Så gott! Musik, godricka och glada miner. Grym hockeymatch(Sverige-Canada jVM) som Sverige tillslut vann på straffar. Fina fyrverkerier och en helt otroligt fin kväll. Tack alla.

Låter bilderna tala för det mesta..