Fiske och bildregn.

Det känns som att den här dagen har varit superlång. Men det kan bero på att jag hunnit jobba, ridit Birk då vi slogs mot flugor, getingar och bromsen vilket var sjukt äckligt. Det kändes som att vi var instängda i en bubbla med dessa insekter, och då och då sved det till på benen. Så vi travade och galopperade en hel del idag.

Sen kom jag hem och satte igång med middagen varpå vi efteråt varit ut till smörsjön och kastat lite. En liten sketen abborre fick jag på kroken. Men det var så otroligt mysigt i solen och sedan när vi var på väg upp till bilen igen så sjönk solen ner bland träden. Och så hade jag med mig kameran så jag fick mig några härliga bilder(var dock sjukt varmt med långärmad, men vad gör man inte för att skydda sig mot insekterna). Nu ska jag alldeles strax krypa isäng med min bok och försöka sussa i tid inför sista arbetsdagen imorgon. :)






Helt färdig.

Tjugotre grader ute. Alltså fortfarande riktigt varmt. Så jag avvaktar med löpningen en liten stund till, men då får jag ju vila maten ännu lite. La mig ute i solen en stund på balkongen och ryckte sedan till av att det var sjukt varmt, jag hade halvsomnat. Så jag hoppade bara in till soffan och sov i två timmar. Sa ju det, är helt utslut. Men nu känns semestern lite nära ändå, speciellt eftersom det är kortdag imorgon. :)

Segare än segast.

Jag är helt utslut. Nu går man verkligen på lågfart och är
i behov av semestern som bara är tre dagar bort.

Sitter och suktar efter utlandet via resebolagens hemsidor men inser att vi kanske inte alls har lika tur i höst som förra året då vi bokade vår kanonresa redan i juli och reste i september. Fan att det ska vara kaos i Grekland nu, vi som sagt att det är dit vi vill. Men å andra sidan, hittar vi ingen så försöker vi ta oss till Thailand i vinter. Men man vill ju fara nununu egentligen. Vi får la se.

Örträsk.

Och igår när vi hade piggnat på oss så var det bara till att hämta bilen, duscha, käka och fixa sig för kvällens kommande bravader. Det var Örträsk som stod på schemat(tradition) så vid sju så började vi mötas upp allihopa för att lite mer än en timme senare börja bege oss de 8-9milen. 4 bilar var vi som for. Och sen kom ju vistan med 10 pers till lite senare. Örträsk är aldrig fel, sjukt vad kul man har där. Det värsta är ju problemen med att kissa någonstans. Sen att man träffar känt folk man inte träffat på jättelänge är ju superkul. Att något har kunnat bli så pass stort på ett så litet ställe. Men strax innan två var vi på väg hemåt igen och man har ju varit lite seg idag med all rätt. Men å andra sidan har det varit regn och åska tidigare idag, så varför inte sova då. :) Vilken kanonhelg det här har varit, tack alla!







Midsommar 2011

Helpyttes vad kul vi hade på midsommar! :)
Vi var väl någonstans mellan 35-40 pers under kvällen. Först var det sill till lunch(jag hade ätit hemma redan) och så kämpades det med att fylla badtunnan och få någon sprutt på värmen i den. Det ska tilläggas att jag var först i medans alla andra mesade på att det var för kallt. Men jag ville ju bada för att få byta om till klänningen innan middagen. Till slut hoppade Johan i också. En midsommarstång gjordes och "kläddes". Och så grillades det till middag och surrades en himla massa, kanonhärligt. Dans runt midsommarstången hann vi också med, sjukt kul att springa runt där en hel drös och sjunga små grodorna och prästens lilla kråka lite smålulliga. Och så blev det ännu mer bad. Det slutade med att vi även doppade oss i stora tanken med kallvatten. Haha. Men en otroligt lyckad midsommarafton.





Midsommar.

Nu är den hemmagjorda potatissalladen klar skrev jag först. Men jag hann inte göra färdigt inlägget innan det var dags att stressa vidare med nästa sak. Så som att få i sig lunch(då jag inte äter sill), packa grejer, duscha och göra sig klar samt fixa tsatsiki.

Och när man är klar så ringer man och frågar ifall han hunnit hämta upp de som skulle åka med oss ut och får reda på att det inte blir riktigt än. Så nu sitter jag här och väntar på att de ska komma så vi kan packa in oss och fara.

Jag har tänkt bada badtunna, men sen om det blir av eller inte det vet jag inte än. Har då inte tagit på mig klänningen än utan åker i jeans. I värsta fall är det ju bara att byta om eftersom jag redan fixat håret och sminket. Trevlig midsommar gott folk!


Ibland kan man ju bli smått tokig.

Här tänkte jag lägga upp en bild.(Men det fungerar verkligen inte :/ ) Helst redan igår...
...och skriva att nu far jag ut och springer ett tag.
Men så tänkte jag att äsch, jag far ut och springer och så gör jag det efteråt istället. Men så skulle vi visst iväg på lite födelsedagsfika fick jag veta då jag precis sprungit färdigt så då fanns inte tiden då heller. Men jag skulle ju hinna när jag kom hem kanske även om det var långt efter. Men så blev klockan 22 innan vi begav oss hemåt, och då väntade en hel drös med tvätt på att få bli vikt samt en maskin på att få bli hängd. Så då var det bara att hoppa isäng efter det.

Sen så har man ju jobbat idag och halvt börjat ge upp hoppet om att vi ska ha tur att få fint väder i år igen på midsommarafton. Hur kul är det med skitväder då man ska hålla till utomhus, i ett garage och badtunnan kommer finnas. Sommarklänning ska i vart fall på oavsett vilket väder det är och håret hade jag tänkt börja fippla med ikväll så att det bara är till att duscha, fixa sig och förbereda det sista med käket imorgon.

.

sgwjhjak, det går inte att lägga in bilder. BLÖ!

Nästan.

Jag blev människa igen igårkväll efter att ha känt mig helt lost. Otroligt jobbigt när man blir tvärdålig och allt rubbas. Nu är allt nästan som vanligt igen iallafall och ska på en stund bege mig mot jobbet. Måste nog packa shorts eller något så att jag är beredd utifall att det skulle bli bättre väder, tänker inte stå där med svarta jeans och svettas ihjäl om det blir så.

Vrak.

Vilken vedervärdig natt jag hade inatt. Från det att jag la mig tills att jag egentligen skulle upp lyckades jag få sova tre timmar pga att jag hade så ont. Och timmarna satt inte ens ihop. Fast att jag försökt ta ikapp det så är jag seg som kola just nu.

Vi vet ju åtminstone vad som sker på fredag på ett ungefär, hoppas på att det
blir lika kul som de två föregående åren. Hoppas bara på att jag kan nöja mig
med någon utav klänningarna jag har redan så att jag inte ska försöka leta rätt
på någon i sista minuten(beställde ju aldrig den jag egentligen hade velat ha).


två månader gammal bild.

Så var det måndag igen.

Så var det måndag igen och helgen rann iväg på tok för fort känns det som.
Helt absurt att det är midsommar redan på fredag, har som inte riktigt hängt
med. Vi har inte heller spikat några planer för det än, men det hoppas vi på
att ha gjort senast imorgon.

Nu ska gaddarna borstas innan jag kör iväg till jobbet. :)

Fullt upp.

Det har varit mycket de senaste dagarna, så jag har knappt hunnit vidröra datorn. I torsdags åt vi middag med jobbet(buffé i skeppsvik, supergott!) och så var jag förbi syster en tväris efteråt. Sen i fredags gick jag och kollade på rean två timmar efter jobbet eftersom jag ändå skulle vara ensam hemma. Direkt jag kom hem så var det bara att fräscha till sig och bege sig på syskonfest+respektive(J kom efter tolv någon gång). Kom hem sent och hade blykepsen på en stund igår när vi hade lyckats sova bort halva dagen. Och så förbi morsfars och hälsa på Elias och Nova som jag inte hade träffat sedan i julas. Sen var det ju bara till att duscha och göra sig iordning för trippelkalas ute i Gubböle som var superkul. Grillat, kubbspelande och trevligt folk.

Så idag har jag njutit av att i princip inte ha gjort något alls.
Ska dock ut och springa när jag vilat maten litegrann.




Bebbe.

Undermedvetet har jag börjat räkna ner till semestern vilket känns konstigt.
Den kommer ju när den kommer.

Åh, igår var så härligt. Var och hälsade på R & L och deras lilleman. Så söt och go liten kille.
Och bebisdoft får man ju inte känna var dag. Man kan ju inte låta bli att längta lite själv tills
den dagen då man väl är där. Om några år.

Sitter här just nu och hoppas på att blåsten ska ge med sig lite, för då ska jag
ut och springa. Och det verkar vara på god väg, så det ska bli skönt.

Balkongfix.

I fredags var det en vecka sedan jag påbörjade bänkbygget. Är så nöjd över att balkongen blivit som ett litet extrarum som jag gärna håller till på numera jämfört med innan då jag avskydde den för att den var så kall och oinbjudande. Egentligen så började jag ju med att byta från den gamla trallen(som de gamla ägarna till lägenheten la för måånga år sedan som inte ens täckte hela golvet och slamrade så pass att man kände sig som en elefant som gick där ute) till sånt där låtsasgräs när J var i Tyskland. Bara det gjorde egentligen mycket, och jag blev ju jättetaggat att fortsätta.

Och så kom ju långhelgen förra helgen så då var det bara att sätta igång med byggandet på fredagen i stekande sol. Slet i 5 timmar med schabraket, själv. Direkt det kom på plats på balkongen någon timme senare så såg man ju en bild av hur det skulle bli, så på lördagen så var det bara till att fara och köpa barnmadrasser att ha som dynor efter att man sytt överdrag till dom. Passade på att sy två kuddöverdrag av ett gammalt tyg också. Sen fram med slagborren och borra för gardiner och "ljusskålarna". Köpa mer kuddar, om än det skulle kunna vara ännu fler egentligen.  Kanonnöjd!


Synd att jag inte har en bild med trallen innan. Men se hur kallt och otrevligt det ser ut och då är ändå
bara det där mycket bättre än med trallen. Jag är redo att börja.

Stå på knä och såga tills man fick blämmor i handen.

Ena delen klar och den andra på god väg. De slipades sedan till också.

Mitt i allt syande så var jag tvungen att ta en fikapaus. Hm, lite tomt med bara två kuddar.

Såja, mycket bättre och mysigare. Det är de två rosablommiga överdragen jag sytt.







Hurtig lördagskväll.

Gårdagen var ännu varmare än torsdagen så man var rätt slö men glad när man gick på helg. Sade hejdå till J som åkt iväg över helgen samtidigt som jag själv plockade undan det värsta. Sen kom Linn och det dracks lite vin och surrades ute på balkongen i den härliga kvällsvärmen. Helt underbart med andra ord.

Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa större delen av dagen
i denna fortsatta värme. Härligt!

Sen nu ikväll var jag galet ambitiös. Att klockan 21.55 bege sig ut i löpspåret en lördagskväll hör ju inte direkt till vanligheten. Men jag är glad att jag gjorde det, för det var så skönt. Förutom att jag är expert på att skrämma upp mig själv. Så pass att jag sprang andra varvet 1 minut och 9 sekunder snabbare än det första, haha. Och så lite mage på det när jag väl kommit innanför dörren. En skön lördagskväll med bara mig själv helt enkelt. :)


Just efter att löpningen är avklarad. Supernöjd!

Skönt att kunna springa i linne så pass sent på kvällen och det är inte ens nära på att vara kyligt.

Det hettar på näsan.

Och igår tyckte man att det var varmt, vad är det då idag? 32,4 har vi haft i skuggan.
Har varit ute i fyra timmar och så in i bastun(läs bilen) så nu när jag landat hemma och
det känns hyfsat svalt så blev jag helt slut i kropp och knopp. Och så ska jag iväg och
rida på en stund. Känns som att jag kommer rinna bort.

Hade velat fara och bada någon timme eller två istället, skulle ha varit underbart.
Funderar på att packa med badkläder och kanske fara förbi en sväng när jag åker
hem, för att svalka av mig.

Men då var det bara till att äta och fara då..

Älskade sommarvärme!

Vilken sommardag! LOVELY! Vattenkrig var det som gällde tidigare idag.
Till att börja med kan man ju säga 30 grader i skuggan. 45 grader i solen klockan 16.00.
Just nu är det 22.4 och vi har precis kommit hem efter årets första dopp. Ett kvällsdopp
dessutom. När J hade kommit hem så satt vi ute på balkongen en stund och så gav jag
som förslag att vi skulle fara och ta ett dopp, för att det borde funka när det varit så pass
varmt samt några varma dagar innan. Skeptisk som fan var han, han sa att "okej, vi far
så kan jag stå och titta på när du badar". Sagt och gjort, packa ner badkläderna och fara.

Vi var inte de enda där. Men det var inte så jättemånga av dom som badade. Gick och kände
på vattnet och tyckte det var skitkallt då, men jag skulle inte ge mig så jag gick och bytte om.
Vad som sjukast var va att jag gick obehindrat ner i vattnet, frös inte ens litegrann och kunde
doppa mig inom loppet av 15-20 sekunder. Sen fick jag J till att byta om han också, och så badade
vi ändå ett litet tag. Det var inte ett dopp och så upp igen. Var ju skithärligt! Var säkert kring 19grader
i vattnet. Blev sugen på att bada i helgen om värmen håller i sig. Vilken värd kväll det här blev,
istället för att bara sitta hemma.

Nu ska jag sätta mig på ballen och ta en glass innan jag hoppar in i duschen.

Vilka är oddsen?

Förra onsdagen när vi hade gäster så spelade vi kubb en stund efter huvudrätten, vilket alltid är skitkul. Måste bara förhöja statistiken över vinster snart. Men hur som haver, när jag kastade en pinne så träffade den en kubb så att den föll. Men inte helt. Den föll mot en sidopinne(som utgör hur stor planen är och så) och stannar så. Vilka är oddsen? Blev fan irriterad just för stunden.



Annars har jag tagit första powernapen ute på balkongen idag, skithärligt! Älskar att vara på balkongen. Hoppas på att antingen få med mig någon och köra balkonghäng till helgen eller att ligga själv där ute och läsa en bra bok med ett glas rosé i handen. Sen for jag ut och sprang i värmen och fuktigheten så att jag svettades som en gris, det var härligt som bara den.


SÅ GLAD.

Jag är äntligen klar ute på ballen!! Det saknas bara en massa kuddar för att det ska vara helt finito. Golvet fixade jag ju för ca 3 veckor sedan men resten började jag med i fredags, och kunde med lite tur ha varit klar igår. Men då räckte ju inte sladden på slagborren och då vi hade hämtat den efter middagen ville vi inte störa grannarna med det ljudet på kvällskvisten. Så idag har vi borrat och så har jag satt upp krokarna, de strukna gardinerna samt kättingarna och ljusskålarna(vad sjutton heter de egentligen?). Och ändå har jag hunnit handla och äta en rejäl brakfrukost, suttit i solen ute på balkongen och läst och bara njutit av att det bara är kuddar som återstår av projektet(har bara två st där än så länge som jag sytt egna överdrag till, och vill väl ha 4-6st till). Vilken tur att vi varit långlediga i helgen så att jag kunnat ta tag i projektet och blivit klar. Bilder kommer när resterande kuddar är på plats. Samtidigt som man ändå hunnit göra annat och fått känna som att det är en tjuvstart på semestern som börjar om 4 veckor. Men nu är det bara att ladda upp sig och försöka ta sig isäng i tid, för imorgon ska jag upp halvsex.

Skulle bara behöva ställa undan strykbrädan och strykjärnet nu så att jag kan ta en avslutande svängom med dammsugaren innan jag lämnar tillbaka filmen vi hyrde igår, sjukt störigt att jag inte kom ihåg den innan jag gick och handlade.

Fix.

Förstår inte riktigt hur det har kunnat bli så att jag inte suttit vid datorn en endaste gång på två dygn. Har grejat och donat så sjukt mycket samtidigt som man ska hinna med annat. Men hur som haver börjar det äntligen ta form ute på balkongen efter en hel del slit. Har varit sjukt händig. Bara andra dynan och en del av det överdraget samt gardinerna som skall upp nu. Tänker inte göra något mer nu, för in i duschen ska jag och sen ska vi på bio och se pirates i 3D. Orkar inte bjussa på någon bild förns jag är färdig heller, blir roligare så i slutändan.

Ingen blykeps iallafall.

Den här femdagarsledigheten kom alldeles i rätt tid. Tusan så skönt.
Att man sen är seg idag får vi ju skylla oss själva för när vi bjöd e & t på
middag och höll igång till strax innan fyra inatt kanske inte var jätteoptimalt.

Ska rycka upp mig lite till så jag kan fara ut och rida Birk på en stund.