Old times.

Har suttit och glott igenom lite gamla bilder som jag har. Och herrejisses! Först och främst, vad jag saknar sommaren, då man känner sig fräsch och glad(för att man känner sig fräsch då såklart). Bara lyckan av att kunna sitta på en uteservering, grilla eller ta en kubbmatch när andan faller sig på. Nog för att jag kan tycka att vintern är bra ibland också(speciellt med skoter och fjällturer) men det är inte alls som med sommaren, jag älskar sommaren. Så är det bara.

Förra sommaren var lite utav en partysommar, men den var så jäkla bra. Och så att vi unnade oss en utlandsresa i början av hösten var ju bara pricken över i:et som vi verkligen behövde båda två. När jag sitter och tittar på bilderna kan jag verkligen känna igen känslan som vi hade där och då(underbara härliga Kreta!).

Men annars över lag så måste jag medge att jag saknar det lite ljusare håret som ändå ser väldigt fräscht ut(okej, jag medger, det kan bero på att man är solbränd och att det lättar upp allt under sommarhalvåret!), men jag tänker inte förhasta mig med något. Men jag har det lätt att gå till det ljusa igen om jag vill, men jag måste ha tålamod. Ett tålamod jag faktiskt finner ganska starkt just nu. Och sen bara hur man utvecklats genom åren sedan studenten, helt insane egentligen.

Först att jag slutar be om ursäkt för andras fel. Att jag vågar lita på mig själv, att det inte är jag som står för andras misstag. Att om det verkligen spelar någon roll så är det de som ska komma och be om ursäkt. Ibland är måttet rågat och det kan vara förbannat bra att det rinner över ibland för ens eget bästa. Varför ge energi till personer som inte ger energi tillbaka? Jag är glad att jag har min kära J och få, men härliga vänner som har stöttat mig, att få mig att förstå att de kanske inte är något att ha ifall de ändå inte bryr sig(fast att jag någonstans ändå har hoppats). Men jag har nog bara den senaste månaden insett att det hoppet är förbi och jag är stolt över mig själv som inte har varit den som bett om ursäkt, speciellt inte pratat något ifall vi stött på varandra onyktra(för sånt gills fan inte, ska man reda ut saker så ska det vara i nyktert tillstånd).

Oj, vad hoppigt det här inlägget blev. Men så viktigt för mig.
Om du orkade läsa eller inte är en annan femma, och spelar
kanske inte jättestor roll. Och ibland saknar man gamla tider,
men de finns ju alltid kvar i minnet. ;)

Pictures with the new camera.




Jag är fortfarande total nybörjare på kameran, har inte alls haft mycket tid till att försöka ge mig på instruktionsbok eller sådant över huvud taget. Har endast hunnit fota i lägenheten hittills. Men jag längtar efter helgen, efter att få ge det lite mer tid. Men trots lite tidsbrist måste jag säga att jag är väldigt nöjd med vad den kan producera. Alla ovanstående bilder är totalt oredigerade(så jäkla sällan som jag ens orkar ge mig in på sådant, kan iofs bero på att jag inte har något avancerat program, så som photoshop. måste nog införskaffa det).

Tidsomställningen.

Imorse var första morgonen som det var kämpigt att ta sig ur den varma, goa sängen sen klockan ställdes om. Jag har börja sova så sjukt skönt(även om jag drömmer). Menmen, nu är det iallafall dags att brumma iväg med skruttibangbang på jobbet.

Uppskattning.

Den här dagen har känts lång samtidigt som den bara har sprungit iväg. Det där med att den känts lång kan bero på att jag drömde så mycket som kändes verkligt inatt att det känts som jag varit vaken längre, eller så bara för att det är just onsdag och i mitten av veckan.

Det kändes bra att jag bakade igår, för det blev kanon och det kändes väldigt uppskattat.
Är ju alltid roligare då. Ska komma ihåg att skriva av receptet och komma ihåg att ta med
det imorgon.

Gäsp, nu ska jag in i  duschen för att sedan hinna ringa ett samtal
innan jag ska bädda ner mig för att se Grey´s och Off the map.
(Onsdagar är helt klart min nya tv-kväll istället för måndagar som
det var innan).


Just today.

Har hunnit med en hel del olika grejer sedan jag kom hem, samtidigt som jag ändå haft tid till att lata mig lite. Skön tisdag med andra ord. Har även hunnit baka till lunchrasten imorgon(såg att ingen annan hade tänkt baka just den här onsdagen, så vaför inte passa på när man har tid?). Min specialkladdkaka med chokladfudge uppepå. Blir nog kanoners.

Nej nu ska jag borsta tänderna och lägga mig i sovrummet och fortsätta glo
på desperate housewifes. Sen kanske man slocknar så småningom och får
sova många timmar om man har tur. :)

Efter långt suktande.

Så har jag äntligen blivit med canon! Och inte en 500d, utan en 550d istället då det bara var 360kronors mellanskillnad då den var sänkt. Så det blev alltså några fler megapixlar och sådant. Nästa månad ska jag köpa ett större och bättre minneskort samt ett kamerafodral. Är bara så glad att den äntligen är min nu, efter långt suktande!

Förutom att laga middag i ca 1½ timme så har jag provfotat lite efter att batteriet laddats klart. På saker i lägenheten. På auto. Har inte lärt mig något annat ännu, men det kommer nog så småningom. Måste bara läsa på lite. Och så småningom ta en fotokurs.

Och herrejisses vad kul det är att köra skruttis!




Fick äntligen upp tavellisten igår, och det tog visst inte ens 10 minuter. Typiskt oss att tro att det
skulle bli värre så att vi sköt upp det i ett halvår.

Slapparsöndag.

Idag är jag glad att jag går på penicillin. Jag var alltså nykter och körde igår. Så slöheten idag kommer bara just av att jag är slö, inga bakistendenser inte. Var ju skönt att det inte var värsta dunderpartyt också, utan ganska få men väldigt trevligt, blir alltid lättare att orka sig igenom kvällen då.

Har inte ens orkat ta mig tid att fara för att köpa kameran än, och jag vet inte om jag kommer göra det heller pga latheten. Nu ska jag iallafall dra igång dammsugarn för att lite senare äntligen få upp tavellisten som stått undangömd i ett halvår ungefär. Måste bara slita mig ur soffan först..

Skruttis!

Såå, nu är datorn tillbaka hemma. Inte frisk, men hjälpligt bättre. Med ett litet hål uppe i hörnet. Så vi får se hur länge den orkar. Och jag hoppas att det är ett bra tag till. Kan ju hjälpa om man försöker att inte stänga ner skärmen vilket många gånger kan vara svårt att undvika då det är en vanesak på en bärbar.

Hur som haver. Vi har blivit med skruttibangbang idag!
Och jag har planer på att bli med Canon imorgon. Ska
återkomma till det där med bangbang alldeles strax.

Vi började dagen tidigt med en aningens huvudvärk efter gårdagskvällen då vi var på middag hos J´s föräldrar(Grillat! yumyum). Lite snabb frukost och sen iväg för att tvätta, städa och fota bilen vilket tog sitt lilla tag. Sen blev det en lite större handling innan vi landade hemma för lunch. Sen vid ett så kikade vi på blocket efter en billig och körduglig pendlingsbil och helt plötsligt var den där, och kom in 20 minuter tidigare. Vi ringde genast och for dit på en gång(vi var ju lyckligtvis först att ringa). Och medans vi var där så ringde fler spekulanter också. Men vi for ut på en liten provtur och det var skitläskigt när man inte kört något annat än Ådi(audin) under ett års tid i princip. Men skitkul! Och vi bestämde oss för att göra slag i saken, så nu är skruttibangbang min(toyota corolla, ett år äldre än mig). Bilen som jag ska ta mig till och från arbetet i framöver.

Det är så charmigt med gamla bilar. Och jag rådiggar att det är en tvådörrars, som påminner mig om när jag var liten och mappa hade en sådan som andra bil. Sen att den är hel och fräsch i klädseln är ju kanon. Sen att den är lite blekröd är ju en annan femma, haha. Men det bästa av allt är ju att den blir varm superfort, det finns sätesvärme för chauffören(jag!) och en stereo så att man inte bara behöver lyssna på radio. Jag är så glad. Och bara på vägen hem lärde jag mig att tycka om den skitmycket.


Det får bara inte vara så.

Alltså det är inte sant. Fick veta idag att dator troligtvis inte går att laga, men att de verkligen skulle försöka. Men jag dör fan om det är så. Jag har inte råd att köpa en ny då det är en kamera jag sparar till. Blir sjukt deppig. Annars är jag rätt trött och mör. Jobbat 7-16 vilket innebär att jag klev upp halvsex och precis kommit hem. Och ikväll ska vi på kalas där vi inte allt kan vara långvariga då jag ska kliva upp halvfem imorgonbitti. Känns som att man kan vara rätt trött och mör imorgonkväll. Men det är ju så ibland. Och ibland är man tröttare än andra gånger. Så kommer det alltid att vara. Nu ska jag börja med middagen och stoppa i en tvättmaskin.

Lån.

Är hemma hos mamma och pappa och lånar pappas dator. Sitter i deras nya härliga soffa efter att ha trimmat Meja(hon har nog inte skött sig så bra sedan hon var valp), rengjort hennes öron lite(dessa problemöron) och städat undan lite. Är rätt trött just nu. Får se hur länge jag stannar här, de andra är och badar. Men måste iallafall promenera hem i tid för att hinna göra mig iordning inför ikväll då vi är bjudna på middag. :)

Fortfarande mobilblogg.

Alltså är datorn fortfarande på reparation. Och blir utan hela helgen. Känns ju sådär. Det innebär att om jag vill lyssna på musik så måste jag ta in någon gammal skiva från förrådet, typ aqua. Så vi har tvn kort och gott. Har precis kommit innanför dörren här hemma efter att ha käkat och sedan varit till mamma och pappa en stund. J fixar med bilen och jag vettesjutton vad jag ska ta mig för just nu mer än en dusch snart. Vi vet inte ens om datorn är klar i början av nästa vecka eller om två veckor, det är lite enerverande. Men gott folk, trevlig helg! :-)

Mobilblogg.

Är utan dator nu. Den är äntligen på reparation. Hoppas bara att de verkligen kan fixa den så skärmen blir normal igen. Så detta sker alltså via segt internet på telefonen. På en stund, efter lite soffhäng så ska jag städa(j ska tvätta bilen). Blir kanon att ha det fräscht till helgen. :-) hoppas att datorn är tillbaka till helgen, hade varit skönt. Men vi får se. :-)

Go back.

Har hunnit käka och försöka ta en powernap(men vågade inte riktigt somna).
Nu ska jag in i duschen och fräscha till mig och sen ska jag iväg på jobbet
igen. En dusch ska bli otroligt skönt just nu, känner verkligen att jag behöver
en. :)

Early.

Jag är så tacksam att den ljusa perioden nu har börjat. Det hade inte varit lätt att kliva upp halvsex annars då man egentligen är ganska trött och hade gillat åtminstone en halvtimme till. Att det är ljust gör väldigt mycket. Nu är det snart dags för jobb, var bara färdig ett tag i förväg idag, av någon anledning.

Så idag då? Då hoppas vi på sol, sol, sol och helst av allt ingen blåst.
Det hade varit skönt måste jag säga. Näe, kanske dags att borsta
tänderna nu så man är helt färdig.

14 mars.

Ibland blir man bara inte klok på vissa grejer...

Jag längtar tills...

...jag har en canon eos 500d i min ägo.
...våren är här på riktigt och ger mig bar asfalt och lite döda gräsfläckar.
...sommaren och allt underbart som kommer med den.
...jag kan använda mina gladiatorsandaler.
...jag kommit in i löpningen igen, elljusspåret måste tina upp.
...så många andra grejer också men som jag inte tänker dela med mig av här.


(Hade tänkt lägga in några härliga vår och sommarbilder här, men med tanke på att
datorn är rensad för allt i väntan på lagning kan man inte göra så mycket åt saken.)


Det är smärta.

Träningsvärken jag har i ryggen är olidlig. Minsta lilla rörelse så strålar värken genom ryggen. Så idag är jag oförskämt lat och har världens lataste dag trots att det är strålande fint väder utomhus. Men jag får väl tänka att jag var ute igår och att man knappt hann vara hemma. Hade jag å andra sidan haft kameran nu så hade jag förmodligen varit ute och fotat(men snart ska det vara möjligt!).


Föresten, hur sjukt var det inte i fredags morse? Jag började halvsju så jag for hemifrån klockan sex. När jag kom utanför porten möttes jag av 2dm nysnö(vi som hade hurrat i förväg över att våren kanske var kommen) och en helt oplogad gård, oplogad parkering och översnöad bil. Så det var bara till att försöka sopa bort det värsta innan jag var tvungen att bege mig i halvmörkret och snöyran över oplogade vägar. Det var bara vitt överallt. Är oerhört glad att jag hade fyrhjulsdrift den där dagen(hade säkerligen kört fast annars, eller kört av vägen). Några få minuter bakom mig när jag nästan var framme körde tydligen bussen i diket. Det var helt galet. Var en lättnad att köra hem när man hade slutat och det var både ljust och plogat.

Lovely day.

Vilken härlig dag!
Först skoterturen på sju mil i det underbara vädret vilket dock kommer ge mig sinnessjuk träningsvärk. Frågan är ju om man tar sig ur sängen imorgonbitti. Men bara att det var så fint väder idag med tanke på igår är ju helt fantastiskt. Sen var det bara att duscha och fixa sig med sin möra kropp var lite utav en pärs. Men när stressen kom, att jag bara hade en kvart på mig att sminka mig och samla ihop lite grejer satte fart.

Då bar det av iväg på kalas för systerson och systers sambo. Pizzamiddag, presenter, lek, bus, efterrätt, lite gott att dricka och så sällskapet av min underbara familj. Vi stannade kvar några timmar efter de andra hade farit, snackade och glodde på melodifestivalen(Varför vann Saade? Kan någon berätta det? Vi höll på the moniker!). Och att komma hem halvtolv måste ju vara en helt perfekt tid att komma hem.

Ska krypa under täcket med min möra kropp och så får vi se om
jag tar mig upp imorgonbitti eller inte. Jag har iallafall ingen tid att
passa som tur är. :)

Tjuvlyssnat i periodpausen på hockeyn.

Jag är bara så trött och slut just nu. Somnade till på soffan i en konstig ställning innan duschen. Men jag ska försöka hålla mig uppe tills nio iallafall(tant-tina!) innan jag kryper under täcket. Kan ju vara smart att krypa till kojs tidigt då jag ska upp tio över fem imorgonbitti igen. Jag är en person som behöver sömn och försöker verkligen ta vara på chanserna som ges.

Igår däremot var det fullt upp. Direkt efter jag kom hem från jobbet så var det bara till att byta kläder och försöka fräscha till sig innan det bar iväg för middag på great eastern och direkt efter iväg på hockeyn. Och så kul det var att se på hockey live igen, var ju evigheter sedan sist. Var dessvärre inte så kul då det blev en förlust i förlängningen. Kom fram till att hockey får fram lite samma känsla i mig som innebandyn fick de sista åren(vinna ville vi alltid, det är en helt annan känsla jag menar nu). Och jag skulle vilja lira lite igen, det ska jag absolut inte sticka under stolen med.

I andra periodpausen då jag stod och väntade på J så tjuvlyssnade jag på två killar(ca 25-27 år)
som stod och snackade engelska då den ena var engelsman(antar jag). Varpå svensken tar några
kliv framåt och sätter fingret i engelsmannens halsringning(en helt vanlig, som på en luvtröja) och
kikar ner i tröjan..
Svensken: Do you shave you´re chest dude?
Engelsmannen: Yes.
Svensken: You´re fag!
Engelsmannen: Like a baby! :)

Haha, det var så kul. Betoningarna, att engelsmannen inte alls skämdes för det.
Hörde att han senare berättade att han annars får en hel del som blir som en vägg
av hår. Haha. Han lät snarare nöjd över att vara len som en bebis på bröstet. Men
det hela var såklart i en ganska skämtsam ton.

Är det bara jag?

Efter min powernap tidigare idag så hörde jag hur det var någon som gick i lägenheten ovanför, ett livstecken från en som håller på att flytta in med andra ord. Så jag går ut i köket och kikar ut för att se om det står någon bil med släp där, ifall det är samma som stod där i söndagskväll. Det gjorde det, och det var det. Och sen så kommer nyfikenheten och slår till. Vi hoppas väl att det är någon som ska vara lik han som bodde där innan då vi fick spela musik och så utan klagomål och att han då också kunde det utan klagomål. Tänk om det blir någon som klagar på det? Vi får väl se.


Styrka!

Just idag är jag stark!
Men ofantligt trött trots en liten powernap(jag skyller på att jag klev upp 05.10 imorse). Men till styrkan, jag lyckats låta bli ALLT fika idag! Men på ica så kom jag på mig själv med att jag stoppade en stor kaka i en påse, som jag sedan la ifrån mig på ett helfel ställe, bara för att bli av med den. Då var det inte lätt att gå förbi godisavdelningen på slutet, men det gick. Och jag är så nöjd över mig själv. Jag stillade istället begäret med en pytteliten tunnbrödsmacka med kaviar på när jag kom hem. Sötsuget var borta på en gång.

Nu när jag snart har en efterlängtad systemkamera i min ägo så tänker jag slå till med att gå en liten fotokurs några kvällar efter arbetstid. För att lära mig grunderna på ett ordentligt sätt. Det handlar inte om någon jättesumma, så kanske att man tillåter sig själv att gå två kurser sammanlagt. Och det är ju precis därför jag väljer den kameran jag gör, för att jag ska kunna utvecklas utan att lessna på att den är "för enkel" på en gång. Vill lära känna kameran och trivas med den. Som höres är jag så pepp på kameran!


Pirr i fingrarna.

Alltså idag var jag så rysligt nära! Helt ofattbart att det inte är långt bort nu.
En positiv grej är att den sänkts med 500 kronor. Men om man då plussar på
1039 för två års plusförsäkring samt en väska så springer det iväg lite. Och
just på grund utav det så blev den inte min idag. Vill inte försätta mig själv i
att måsta leva knapert på nöje i 2½ vecka utifall att det skulle hända något
jag absolut skulle vilja med på. Men om det inte händer något så blir den min,
väldigt snart! Och far vi till fjälls igen snart, som vi pratat om. Då ska jag ha
den med, så är det bara.



Annars har jag köpt två presenter(hör ihop) till min mitt söta busfrö till systerson i födelsedagspresent som han ska få till helgen. Tänka sig att han blir hela 4 år idag. Tiden går bra nog fort. Kommer ihåg när han var så liten att när jag var barnvakt över en natt en gång så fick han lov att ligga på min mage och titta på bilder på datorn för att kunna somna. När han grät när man for därifrån(nu är han bra snål med kramar, man måste försöka norpa dom fast att han är så stor att han börjat skämmas för att krama moster). Hoppas nu bara att ingen köpt samma sak till honom. Och så fyller ju såklart hans pappa 30 idag också, så ett grattis till honom hör också till.

Nu är det snart dags för top model, innan man måste krypa ner under täcket.
Imorgon är det till att kliva upp klockan fem. Och förhoppningsvis hjälper
förkylningen mig att vara så pass trött att jag somnar på en gång.

Datorn vill på rehab.

Så jäkla skönt det känns här hemma nu när alla sopor är väck, allt är städat,
ljusen är tända och så en härlig söndagskväll då jag känner mig rätt pigg efter
en halvsjuk helg.

Och så hoppas jag att datorn får komma in på någon slags reparation de kommande
dagarna. Jag har förberett den för det åtminstone. Alla bilder är överförda på den
externa hårddisken och borttagna från datorn så att till och med en omformatering
skulle kunna göras i samma veva. Vi får se. Bara vi slipper att skärmen flimrar.

Matt i kropp och knopp.

Är piggare idag, men lär ju vara förkyld ett tag känns det som. Hur som haver så har jag vikt ett helt berg med rentvätt, tvättat upp allt skitigt och hängt upp på torkställningen, sett vasaloppet, burit ut sopor, skickat iväg pappret till skatteverket om adressändringen. Och mitt i allt så har vi fixat gemensamt ica-kort också, middagen står på spisen(det blir så när hockeyn ska vara mitt i middagstid) och jag tog en modifast till lunch. När J är iväg på hockeyn så ska jag dammsuga och torka golven här hemma medans jag spelar skyhög tjejig musik.

Det enda jobbiga är ju att jag är förkyld och har så fruktansvärt ont i ryggen(tack vare förkylningen då såklart) och jag bara hoppas att jag kan använda Ramon imorgon på lunchrasten för att bli lite knådad.

Näe nu ska jag försöka hänga med lite i fem-milen som herrarna åker just nu.

Inte så kul.

Jag vettesjutton, ska jag måsta vara sjuk igen. På riktigt? Blir ju galen.
Hade sett fram emot helg och så vänder det och jag blir dålig runt halvfem
igår. Huvudvärk nanting och så känner jag mig febrig om vartannat(måste
införskaffa en ny febertermometer!). Det värsta är att jag somnade halvnio
igårkväll och sov till halvtio imorse, och skulle lätt kunna somna nu. Men jag
vill ha ork(har ju känt mig hyfsat pigg under dagen) för att kunna göra något
ikväll efter lövenmatchen. Drygt.

Masstankar.

Ifall man kunde få rekord i blandade tankar så tror jag banne mig jag hade slagit det nu. En del är det som jag och Johanna pratade om igår, träning, jobb, kamera, fjällsturer och en massa mer.

Jag är så träningssugen att jag håller på gå i taket, vill bli någorlunda fit till sommaren iallafall, att jag känner mig piggare och kanske 2-3 kilo lättare åtminstone till att börja med. Visst, jag kommer löpa i vår men klarar jag inte mer ändå? Så jag håller på att kolla upp en grej just nu.

Sen så det där med den där kameran som jag suktat efter bra nog länge nu, den är nog snart min. På riktigt. Har inte en stor summa kvar innan jag sparat ihop till själva kameran(sparar inte mer än så att jag ändå ska kunna leva som vanligt och inte behöva dra in på en massa), sen ska jag bara kirra den där försäkringskostnaden också innan jag verkligen ger mig på att köpa den. Ser fram emot det så sjukligt mycket!

Och hur ska vi göra i vår, ska vi till fjälls nå mer. Vars isåfall? Och när? Ska vi upp till syrran med familj? Till påsk? Vi vill upp åtminstone en gång till när det förhoppningsvis är rena rama go´vädret, men mer än så har vi inte kommit på än. Det krävs ju lite planering för att få det att gå ihop när man jobbar. Vi får la se.


Underbara vän.

Vars var vårkänslevädret idag? Var ju så härligt igår att det blev en ren besvikelse med kallblåsten och halvmulna himlen idag. Vårkänslor är ju bara så underbara så att man vill hoppa och skutta av glädje, så det får gärna fortsätta.(Kom ihåg till mig själv: Glöm ej att ta ut solbrillor till bilen för att slippa bländas!)

Har en sjukling hemma, påminner väldigt mycket om hur jag var sjuk för en månad sedan. Så det var min tur att fixa honom middag och springa över på ica en extra gång bara för att jag hade glömt fetaosten första gången. Ge och ta heter det. Gör det så gärna, rår om min man. Såvida han rår om mig också. :)

Sen pös jag min kos till bästaste Johanna. Med mig hade jag lite fika och så satt vi och snackade tjejsnack efter att killen hennes och sötvalpen gått sin väg. Hon är så fantastisk den tjejen! Oerhört förstående, rolig och så genuin. Det är så skönt att ha någon att dela med sig av problemting och tjejfunderingar med, som man litar på i alla väder. Det är bara så synd att tiden inte räcker till alla gånger så att vi ses på tok för sällan. Stort tack för ikväll raring!

Näe, sussa.