Hur sjutton gick det till?

Vad konstigt det kändes när jag for och hämtade ut träningskortet tidigare idag, har ju aldrig tränat på något annat ställe än träna innan(okej, jag har varit på iksu-spa en gång innan då jag fick min ansiktsbehandling). Men jag känner mig väldigt pepp, funderar på att fara och träna första gången nu på lördag.

Annars var jag ute på en supermysig ridtur med Birk, väldigt pigg och alert samtidigt som han var väldigt följsam idag. Med tanke på piggheten var det nog bra att jag inte red förbi kossorna idag(som han är skitskraj för).

Vad hände föresten ute? Tidigare idag var det 8-9 grader ute, nu är det 17. Snacka om totalvändning.
Sitter och inväntar idol, men ska nog ta en svängom med dammsugaren först för att bli kvitt dammråttorna.


Boat

4
Härliga, fina höstdag som vi hade i lördags, vi vill ha många fler utav dig.
Just nu verkar det som att det blir grinigt väder idag. Näe, borsta tänderna,
dressa om och bege sig till jobbet.

Lagår´n.

En lång dag som snart är slut. Det vill säga att man kurar ner sig i sängen snart.
Men jag hade ju tur med trafiken hem iallafall då det bara tog 14 minuter istället
för 35 som det kan ta om det vill sig illa och man beger sig hemåt vid fyratiden.
En otrolig skillnad, vilket faktiskt gör att det är betydligt roligare att köra bil på
kvällen än på dagen.

Imorgon är det min tidiga dag, men det finns så otroligt mycket som jag vill hinna med.
Jag ska ju ut och rida Birk, men skulle även vilja hämta ut träningskortet och annat smått
och gott. Man är ju inte den som inte vill hinna ligga på soffan en stund på kvällen heller,
för det är något man tycker allt för bra om, haha.


Träningsklädestips?

Åh, vad jag ser fram emot att börja träna igen(har ju tappat allt jag lyckades uppnå i somras pga att jag varit förkyld två svängar redan), för att kunna bli piggare och starkare. Jag börjar nämnligen snart träna på Iksu-spa och det känns bara så jädrans bra! Väntar bara på ett mejl som jag måste få först innan jag kan gå dit och hämta ut mitt kort. Det resulterar ju även i att jag vill köpa nya träningskläder, ett par nya byxor samt en del nya toppar och en träningsväska.

Det är ju det. Sen vill jag ju köpa en ny telefon i helgen också, är rätt inne på iphone men funderar då på om man ska vänta tills femman kommer ut, när det nu blir. Vill ju köpa redan nu, vilket får mig att fundera på en samsung eller htc också. Eller vem försöker jag lura, det är mycket jag vill köpa nu, ett till objektiv till kameran, stativ, dator(men det blir när den här slocknar), radio till köket, en utlandsresa med mera. Men det gäller att välja ut någon grej och spara lite på det andra.


Rönnbär.

Det är helt galet vad skön soffan är just nu. Har hunnit ligga här i en kvart och den är extremt värdefull just ikväll. Jobbade ju som vanligt och sen direkt hem och påbörja middag och duscha(för att slippa göra det nu) och så kasta i mig rester(ja, jag lagade mat i en timme och hann inte ens äta den maten) innan det bara var till att packa kameran, instruktionsbok och anteckningsblock för att bege sig till kursen.

Otroligt kul, men man blir lätt slut i kropp och knopp efter en riktig heldag sådär.
Det vi lärde oss på kursen idag kändes lite som en djungel men det ska nog fungera
när man väl låtit det sjunka in och man börjar prova dessa inställningar. Men en
påminnelse till mig själv är att köpa ett usb-minne, MÅSTE göra det.




Söndagsbestyr.

Söndagsbestyr är vad som hålls på med här hemma. Städa, har fixat utväxten och klockan fem har vi tvättstugan. Samt att jag mellan varven ligger och läser "Varför gråter inte Emma" som jag började med i förrgårkväll, så fruktansvärt hemsk, men den fångade mig verkligen redan i första kapitlet då tårarna trillade.

Imorgon är det dags för en ny jobbvecka samt att jag har kursen på kvällen som jag
ser väldigt mycket fram emot(inte alltid man känner ett sådant sug efter att det ska bli
måndag måste jag säga).

Föresten, såhär underbar var fredagskvällen då jag bjöd hjärtat på tvårätters(rensteksrörebakelse till förrätt och fläskfile, pommes, bea, stekta champinjoner och sallad till varmrätt, och så gottade vi med chips, dipp och ostbågar till filmen på kvällen) och han hade köpt med sig vita, fina liljor till mig. Lycklig. Snacka om att tajma in det på samma dag. :)






Maskros.

Idag har jag varit ute på fotopromenad i höstsolen, riktigt härligt med en stor halsduk och mössan på samt höstkängorna. Och av läxan har man faktiskt lärt sig en riktigt bra grej. Samt av de grejer vi skulle prova, vad kul det är att man efter bara ett tillfälle av sju på fotokursen ändå har lärt sig det. Är hungrig efter att lära mig mer!



Just love it. Dock var inte detta läxan, utan en prova på grej. Läxan var en helt annan grej.
Är otroligt glad över att jag äntligen förstår hur jag ska få bakgrunden suddig och motivet så
här skarpt.

Homework.

Har haft väldigt lugna dagar efter jobbet de senaste dagarna. Riktigt skönt. Speciellt när det regnat och regnat i princip hela veckan, när man tror att det inte kan vräka ner mer regn så ökar det i takt och vräker ännu mer. Men jag gillar regn såvida man har bra kläder på sig, så jag är glad över att ha varit ute. Och så slår det sig så att det snart är helg igen. Då har jag tänkt gå en fotopromenad och göra läxan som jag fick i måndags, så det blir spännande att se resultatet.

Längtar efter nästa lön, är så sugen på en ny telefon nu. Är dock inte säker på vad det ska vara för slags märke än. Har funderat på iphone, htc och samsung. Det ska alltså vara en touch(okej, nu har jag gett vika. hade ju tänkt vägra köpa en sådan för att man egentligen inte behöver en. Men hur kul är det när nästan alla runt om en har en och sitter med dessa, då hade jag inte haft något emot att nörda med någon gång). Men vi får se.

Kursen.

Vad kul det var igår! Under de två och en halv timmarna vi satt där igår hann man begripa massor och har större förståelse för olika begrepp och när man ska prova använda olika sorters fotografering. Nu ska man bara nöta detta. Samt hinna med läxan tills nästa gång. Ser ännu mer fram emot att lära mig ännu mer nu!

Nu däremot är det dags att borsta tänderna och bege sig mot jobbet.
Börjar om en sådär 40 minuter. Och ikväll ser jag fram emot en riktig
slapparkväll i soffan.

Nu är dagen kommen.

Sitter här och känner mig lite pirrigt nervös. Fotokursen börjar idag och jag har ingen aning vad som väntar mer än att jag ska få lära mig kameran lite bättre. Och att jag inte har den blekaste om vilka fler det kommer vara. Spännande och nervöst. Måste bara äta middag och så först.

Almost at the parking lot.




Idag bar jag mina nya stövlar, och de är bara helt underbara. På bilderna ser man dessvärre inte detaljerna runt anklarna eller hur klacken ser ut. Alldeles lagom höga för att kunna ha vardagligt. Och vilket väder vi haft idag, helt fantastiskt väder ju! Fler sådana dagar, tack.

Vi har varit och firat mamma som fyller år idag, samt fixat hatthyllan här hemma som höll på att åka i golvet(vi har ignorerat det lite väl länge) och städat innan vi lyxade på med tacos till middag. Nu njuter jag av att det är skinande här hemma med ljus tända och snart är jag bänkad för att se idol.

Två nytagna bilder.



Jag ligger hemma i soffan och hostar medans jag kikar på en tjejfilm. Det är så när man ligger ensam hemma en lördagskväll. Oavsett om det hade skett något vet jag inte om jag hade orkat med något mer fartfyllt(vill ju bli kvitt hostan). Ville inte ens göra en gómiddag åt mig själv, så jag for och köpte en rullkebab efter att ha skjutsat iväg grabbarna.

"Råkade" ju shoppa idag. Blevett par stövlar på rea som jag kommer att använda flitigt i höst från din sko, samt två baslinnen och två härliga t-shirtar från H&M. Och så en fin topp att ha vid lite festligare tillfällen. Lyckades köpa sånt som jag verkligen behöver för att kunna rensa bort annat gammalt ur garderoben, och bara en endaste grej var i svart. Och så var jag och tog en kaffe med hjärtat då han var och jobbade innan jag for hem till mamma och pappa och hälsade på.

Har jag berättat?

Behövde verkligen sova ikapp igår, så efter jobbet sov jag tre timmar(och då hade jag kunnat sova ännu mer också). Men det var ju lika bra eftersom vi skulle iväg på bio på kvällen också med Jonas, Linn och Johan. Vi såg Jägarna 2, den var bra!

Idag funderar jag fortfarande på vad jag ska hitta på, hade helst av allt velat kunna träna men det blir inte så då jag ju är förkyld igen. Far nog till mamma och pappa och busar med syskonbarnen som kom ner igår och är här i helgen.

Föresten, har jag berättat att jag börjar gå en fotokurs på måndag?
Är lite nervös såhär innan första gången, men åh så sugen jag är på
att lära mig kameran och bli bättre på att fota!

Lite snabbt sådär.

I lördags var vi ute och åt på Bistro le garage med Anthon, Chrille och Jonas. Otroligt gott var det, och trevligt. Sen cyklade vi hemåt för att kika in hos Johan innan vi for in till stan och gick in på cover en kort stund innan vi åkte hem igen. Och på söndagen var jag ut till sävar och firade syrran och på kvällen kom J´s föräldrar hit på lite födelsedagsfika(det blir alltid mycket fika i september).

Måndag och tisdag jobbade jag sent och nu är det helt plötsligt onsdag. Vars tog tiden riktigt vägen? Imorgon ska jag upp tidigt, pappa fyller år(så vi ska dit och födelsedagsfika lite) och sen är det ju nästan helg igen.

Igår, när jag fyllde 23.

Ja, så var då födelsedagen över för i år. Hade en bra dag igår, fast var riktigt trött och sliten när alla hade farit hem där vid kvart i åtta. Haha. Men hade man kunnat räkna med annat när man hade jobbat hela dagen samt skyndat hem för att hinna äta och så innan besöket kom. Fick bland annat ett cykelställ som jag hade önskat mig(underlättar väldigt mycket när man vill kunna frakta cykeln/cyklarna) samt att jag av hjärtat fick en nagelförlängning med ett återbesök 4 veckor senare(helt fascinerad över att han kom på det helt själv!).

Sov hur gott som helst inatt, vilket jag var i väldigt stort behov av. Det är ju helt underbar känsla att vara totalt utvilad när man vaknar strax innan nio och man har hela dagen framför sig. Så jag var ute och sprang vid halvelva, har duschat och käkat. Väldigt tillfreds just nu.

Förberedelser.

Hujeda mig säger jag bara. Slutade tidigt idag så jag for direkt på ica och handlade mer av det som kunde komma att behövas för att baka. Planen var bullar, tårtbotten och falsk toscakaka. Till imorgon alltså. Så kommer jag hem och finner ett recept på kanelbullar och inser ganska snabbt att det blir grymt svårt utan en kavel. Rätt typiskt mig att inte tänka på det. Så jag fixade iordning degen så att den fick stå på jäsning då jag sprang över på ica ännu en gång, för att köpa kavel.

Hur som haver. Jag bakade bullar i två timmar. Det blev 90 stycken, och det skulle ha blivit 50. Lite lagomt konstigt sådär att det kan diffa 40 stycken. Och så städa undan det extrema kladdet innan jag rörde ihop en tårtbotten och skjutsade in i ugnen. Och så städa undan igen. 2½ timmar har jag hållt på. Toscakakan är nog bara att glömma.

Ganska tufft att veta då att jag behöver städa också(eftersom jag lovade hjärtat att jag skulle ta på mig det) men just nu känns det bara så otroligt jobbigt. Mest jobbigt för att jag fått så ont i fötterna av att stå och dola på dessa timmar och för att jag just precis nu känner hur skönt det är att sitta i soffan. Skulle bara vilja bädda ner mig med boken och ha det gött.

Birthdays.

Tiden bara springer iväg och jag hänger inte direkt med själv. För nyss var det ju fredag, och imorgon är det helt plötsligt torsdag. Det känns som att det är lite mycke ibland nu för tiden. Men hur som haver var det otroligt lyckat på surströmmingsfesten i lördags då vi var kring 50 pers som åt varpå det kom fler folk efteråt. Vi var där i väldigt många timmar. Riktigt kul att det verkligen blev av i år igen!

Annars har det inte varit så mycket mer än att jag köpt en jacka,
sprungit första vändan efter förkylningen och det.

Och så vill jag säga Stort grattis till min storasyster som fyller 30 idag!
Och såklart grattis till lillebror som fyller 21.

På fredag är det min tur, igen.
(Tänka sig att det är ett år sedan
på lördag som vi flög till Kreta på kvällen, hade verkligen velat
det i år också).