Vad hände igår?

Igår ville inte detta fungera, tänkte lägga upp en ganska äcklig bild på damm och smuts. Vi hade nämnligen en dammsugarförsäljare på besök som fick ta sig an våran ryamatta, och det var helt sjukt. Nu känns ju mattan nästan som ny så det är skönt.

Idag for jag och tränade efter jobbet, indoor walking(som jag inte kört sedan innan jul innan jag blev sjuk), vilket gick sådär. Men det var varit en sån där härlig känsla i kroppen under kvällen nu när jag suttit och sett på tv samtidigt som jag stickar en mössa som jag hoppas ska bli i bra storlek och förhoppningsvis är klar imorgon.

Top Model Sverige föresten, är det bara jag som reagerar över att det kändes så oerhört mycket oseriösare än den amerikanska varianten med Tyra Banks? Izabella Scorupco kändes väldigt stel medans jag inte riktigt gillade Jonas heller, men jag hoppas att det tar sig och att det bara var så för att det var första avsnittet. Har ju några jag hoppas ska komma långt redan nu så jag kommer ju självklart att följa det.

Beskriver rätt bra.

Dessa bilder nedan beskriver gårdagen väldigt bra..



Först skotervisning och provning i stärkesmark i småkyligt väder. Sen var det bara hem för att duscha och göra sig klar inför hockeymatchen(så kul det var, var skilänge sedan jag var på en match och det inte var j20) som de vann. Förtärde lite pizza innan vi gick över till oss och spelade tv-spel, drack gott och sedan avslutade med en match i plump(vi laddar inför fjällen där det ska spelas ännu mer på kvällarna). Gick dock skit för mig medans de tre andra kom på delad första plats på exakt samma poäng(hur sjukt är inte det?) så att de fick avsluta med en skiljeomgång som blev otroligt spännande. :)

Idag har här latats innan vi for och utnyttjade 20% vip-rean på stadium där jag hittade ett par träningsbyxor till samt en sportbh och hjärtat fann lite annat. Kikade lite på skidor och köpte mina första ullsockar någonsin och hoppas att de ska vara lika bra som de var sköna. Har tjockat i oss tacos till middag och ska precis börja se söndagsfilmen. Trevlig kväll!

morning.

En vanlig lördag skulle jag vara mer än halvvägs igenom ett träningspass, men när jag idag inte tränar så har jag inte förmått ta mig ur sängen än fast jag varit vaken i en timme. Men nu måste jag, vi ska till stärkesmark och kolla på nå skotertjosan.

Hoppas hoppas.

Då var det fredag då. Jag hoppas att jag om två veckor är uppe i fjälls och precis vaknat upp och börjat packa ihop för att fara upp på fjället. Måste bara få veta om jag får ledigt då eller inte, men vad jag hoppas. Vill kunna börja se fram emot det isåfall. Nu är planen dessutom att vi ska vara tre par som åker vilket också blir skitkul.


De anlände till slut..

Smyckena jag beställde från Chanti den åttonde. I förrgår så började jag fundera på hur lång tid det skulle ta så jag snabbkollade om jag hittade det(hade för mig att namnsmycken skulle ta ca. 2-3 veckor men var inte säker, chattade med en som sa att de snart borde vara på väg. Igårkväll när jag så stod i morgonrock och borstade tänderna och precis skulle till att lägga mig så kom jag på att jag inte hade kollat brevinkastet så jag smög ner med tandborsten i munnen och kikade. Och där låg paketet, äntligen. Titta vilka söta askar de kom i också! Jag är helnöjd och känner faktiskt att jag gillar halsband väldigt mycket mer än förut nu. Allt detta(förutom hängsmycket som jag fick) till en bra peng.



Det här var halskedjan och hängsmycket jag beställde. Gillar verkligen enkelheten och att smycket är så litet.

Framförallt beställde jag halskedjan för att kunna bära detta halssmycke som jag fick av svärföräldrarna efter deras kinaresa.

Och så ett namnhalsband(vilket fick frakten att dröja) som jag för några år sedan suktade mycket efter men inte riktigt tog mig råd att köpa via en annan försäljare som faktiskt sålde de till ett dyrare pris än vad jag fann nu.


Jobbigt.

Det är hemskt att inse att man är inne i en jobbig period. En period där man känner sig halft vilsen, småsjuk mest hela tiden(ja, jag vaknade igår och kände mig hängig och snuvig) och tiden inte räcker till. Inser att jag mer och mer behöver något att se fram emot, något som kan lyfta mig ur det här. Jag är glad att jag har min prins, för att han gör just nu så att jag faktiskt håller huvudet ovanför vattenytan. Han är så underbar så att det inte finns ord att beskriva min kärlek till honom, Jag älskar dig J!

härligt

Vilken härlig kväll vi haft med gott sällskap, god middag och plumpspelande som jag lyckligtvis vann för andra gången i rad efter att alltid ha varit bland dom sista.

träna

Ska alldeles strax bege mig mot spa, blir body pump som vanligt på lördagsmornar sen ska jag gå till spadelen och ligga i både ljusrummet, simma lite, sitta i den varma källan samt bara ligga vid sidan om och börja på någon ny bok. Det är alltid så perfekt att börja en lördag på det viset. Näe, packa bagen och fara. :)

adventure

Har varit ordentligt trött efter jobbet. Så efter middagen och att vi smält maten så för vi ut och åkte bil en sväng. Vi hjälper även en kille som kört in i rondellen och sitter fast med bilen i den rejäla snömassan, plus att det såklart är halkigt också. Fredagsäventyr. Nu ses det på film. :)

mums..

har precis kastat ihop en kladdkaka, Johanna är på väg och jag hoppas att hon äter den med mig.

Good.

Igår på avslutningsträffen kändes det bra. Bra för att jag nu har lärt mig otroligt mycket, bra för att jag nu kan lägga mer tid på annat om kvällarna(vill ju träna än mer än jag gör tex), bra för att jag träffat så härliga människor och framförallt för att några av oss pratade om att försöka ses någon gång för fika, prat och lite foto vilket kändes peppande och kul.

Nu har jag nästan precis kommit hem, har bara hunnit kasta i mig lite middag och bytt om till träningskläder, ska iväg och köra ett core pass. Hade velat köra indoor walking också men jag var ute för sent för att haffa en biljett imorse och inte har det blivit någon ledig sedan dess heller. Men något blir det ju iallafall så nu ska jag iväg.

Runt, runt.

Nu är torktumlarn igång vill jag lova(ett uttryck från boken jag läste ut igår om att tankeverksamheten är igång). Det är så mycket funderingar och tankar som snurrar runt att jag själv knappt vet vars jag ska börja tankebanan fast än jag har försökt förut. Skulle egentligen behöva sätta mig och köra flera mil själv i bilen med blaj på radion, haha. Jag skulle behöva bolla med J egentligen men då han inte är hemma för tillfället är det svårt, mycket svårt.

En ny vecka är ju igång, en vecka med lika många möjligheter som alla andra veckor. Frågan är bara hur man utnyttjar dom egentligen. Jag vet då åtminstone att jag har avslutningen på fotokursen(som blev ordentligt uppskjuten) imorgonkväll vilket faktiskt känns skönt nu. Visst kan jag längta efter att få träffa människorna igen, en sista gång, men sen ska det bli skönt att få koncentrera sig på annat och inte behöva anpassa tider efter det också.

plöjer.

. Ligger i sängen och läser och läser. Geim heter boken. Har bara varit upp för att göra frukostlunch innan jag kröp ner i sängen igen för att fortsätta. Nu ska jag återgå till boken minsann.

Saturday.

Det var härligt med ett bodypump pass imorse, fast idag var det sjukt mycket folk. Tog i som bara den idag. sen spaade jag i två och en halv timme vilket verkligen gör under för själen. Att ligga och halvsova i solrummet med svensk högsommarvärme och ljus, läsa intill bassängen och äta en god grillad macka till lunch samtidigt som man avnjuter en kaffe. Att sen krypa ner i den varma källan och känna kroppen slappna av till max är en extremt härlig känsla.

Men träningen måste ha tagit som rackarns idag. Har haft tid att powernapa och det var precis vad jag skulle göra och så kan jag bara halvslumra i ca 30minuter för att jag är så öm i musklerna, haha. Så typiskt men jag fick ju en liten vila iallafall.

Positiv träning.

Vad duktig jag känner mig som for och tränade idag efter jobbet. Med tanke på att det dessutom bara var andra gången efter att jag varit sjuk så gick det otroligt bra. Började med att powerwalka 2km varpå jag sedan löpte 2km innan jag gick ytterligare 1 km för att se hur fort man kan dämpa pulsen fast än man fortfarande rör på sig och så avslutade jag med att löpa 1 km till. Och det är helt sjuk, för jag hade ork nog att klara en km till också men fick ge mig då jag hade på känn att två blåsor på högerfoten skulle tillkomma, en är en liten på hälen och den andra är snudd på blåsa under lilltån. Men jag är nöjd! Imorgon blir det pump igen, och eventuellt kanske mer, det beror på om hjärtat skulle följa med eller inte.

Och så har jag hunnit tanka och handla samt skrivit detta. Det är alltså inte en sån där vanlig gång när jag slutar tidigt då jag oftast faktiskt lägger mig och sover då jag kommit hem. Framsteg.

En snabbis.

Har varit frånvarande i några dagar pga en massa tänkande och funderingar. Det är helt otroligt hur mycket som snurrat runt och hur otroligt glad och tacksam jag är för de personer som verkligen stöttar. Men som Salem sjöng på radion när jag satt i bilen i tisdags, keep on walking, keep on walking!
Nu tas nya tag.

finns verkligen typer för allt.

Är och ska tvätta bilen. Såklart är bakomstående en allvetare som tycker att jag ska göra en rekond på bilen och gnussar med fingret på det urblekta, haha.

Halssmycken.

Tidigare idag, när vi kom hem från skoterkörningen så fick jag en kanonfin berlock från Kina av hjärtats föräldrar som nyligen varit där(fick en jacka tidigare i veckan också som är kanonskön!). Så när jag kom hem var jag tvungen att beställa hem en silverkedja att hänga det på, och så passade jag på att köpa en till berlock för att kunna variera samt ett namnhalsband. Halsband är så fint men då jag inte har så många att variera med så blir det aldrig att jag använder det, men nu ska det väl bli ändring förhoppningsvis. 


Perfekt söndag!



Vi har varit ute med skotern idag, helt fantastiskt underbart har det varit. Vi var 9 pers som begav oss iväg mot en grillstuga vid trehörningen för fika/lunch/grillning, vad man nu hade med sig, och så kom det några fler så att hela grillstugan var proppfull med folk och prat. Och skogen, så otroligt vacker den var med all snö som satt fast på träden(om man bortser från alla grenar som var nedtyngda över skoterspåret och är relativt svåra att ducka för, fick mig en ordentlig snärt på näsan på väg hem). Men åh vad man önskar att det fanns fler sånna här underbara dagar.

Träningsvärken från träningen igår är ju en annan femma, och med skoteråkningen på det så kan jag ju inte säga annat än att jag är oerhört stel just nu. Men efter en fantastisk helg så är jag redo för jobb imorgon. :)

no shit Sherlock.

Vi for ut och käkade varpå vi gick på bio direkt efter som vi hade förköpt. Vi såg Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Faktiskt bättre än vad jag först trodde den skulle vara, helt klart sevärd. Men eftersom bion var slut så pass tidigt så gick vi in på megazone och tog en biljardmatch på bäst av tre. Lyckades inge vidare men vad kul det var! Var säkert tre år sedan sist jag spelade, om inte ännu mer. Samt att jag fick flashbacks från den tiden då jag och några andra spelade jämt.

äntligen!

Det gick över förväntan att träna, så himla glädjande. Är så glad över att kunna börja sätta igång igen på riktigt! Har spaat också, kanonskönt. Nu ska jag köra hem och städa bort julen.
Utsikten inifrån spa, inte fy skam.
 

Pepp.

Jag är så pepp på att fara och träna idag, det känns som att det ska fungera bra. Var bara tre veckor sedan sist för att jag varit sjuk och förkyld fram och tillbaka hela tiden. Under dessa tre veckor har jag saknat träningen ordentligt och längtat nästan varenda dag, så idag ska det bli härligt. Ska ta med grejer för att spaa efteråt också.

Foto.

Jag kände att det var dags att fixa en ny kategori så att inte alla bilder hamnar under just bilder, nu finns Foto och där kommer den också att hamna en del. Kände att det var på sin plats nu när jag faktiskt gått kursen samt införskaffat lite mer grejer till kameran. ´


Iskristaller.

När jag skrev tidigare att det var underbart väder ute idag så hade jag inte kastat ett öga på termometern ännu, det var visst elva minusgrader och dämed ganska friskt. Men solen lös och det var ju kanonfint, kanske inte optimala vädret att fota i. Träden var underbart vackra med miljontals iskristaller i. Jag gjorde några försök till att fota iallafall som inte alls blev jättelyckade förutom något enstaka(fjärrutlösaren ger ju upp hela tiden), jag fick hoppa fram och tillbaka i snön(valde en plats där det inte skulle komma förbi en själ, men just när jag gav upp åkte det förbi två på skidor, pjuh!) med ett ex antal misslyckade försök, haha. Inställningarna ville såklart också krångla och till slut så tog jag bara bilder och sket i det, var ju så kallt. Kängorna var snöfyllda och händer och ben en aningen genomfrusna. Hade åtminstone en kanonfin solnedgång i ryggen på vägen hem.



Gold!

Vilken nagelbitare matchen blev inatt, jisses säger jag bara. De var ju så värda att få in ett mål hela tiden. Men när det väl gick vägen i förlängningen så jublades det högt och hoppades lite smått i sängen. Så otroligt skönt, så roligt och helt enkelt fantastiskt. GRATTIS SVERIGE! Det tog ju bara 31år från förra guldet Sverige tog i jVM innan det var dags igen. Var dock otroligt svårt att somna efteråt eftersom man hade sovit några timmar innan.

Har iallafall hunnit med att ta en morgondusch och ätit frukost så nu ska jag byta om från onepiecen och sen bege mig ut och fota lite, det är ju helt underbart väder. Lite avis på hjärtat som är ute och kör skoter med ett gäng, hade ju varit så härligt.

hockey

Vi ställde klockan på strax efter två, för att se Sverige i finalen i jvm. Heja, heja!!

det är helt otroligt så mycket snö det kommit..


År 2011.

Ett år som har varit väldigt roligt.
Vi har umgåtts mycket med nära och kära. Jag tog mig äntligen råd att köpa en systemkamera och lovade mig själv att gå en kurs. Vilket jag också har gjort, och har varit väldigt givande och fått mig att vilja utvecklas ännu mer. Jag köpte även ett till objektiv och stativ för att ha möjligheten till fortsatt utveckling.

Jag har gått från fyra års vikarierande till fast anställd från första augusti, vilket alltid har varit mitt mål. Vilken enorm glädje att äntligen ha uppnått det. I och med det så tog jag även fingret ur och köpte mig ett träningskort på iksu spa efter att ha hållt igång med löpning hela sommaren, och på nytt känt glädje med att träna efter många års saknad av just det, suget och glädjen.

Vi har varit till fjälls hela tre gånger och då var den ena under sommarhalvåret då vi faktiskt var dit för en fiskesemester, vilket är en otroligt stor kontrast men såklart jättehärligt. Under den fiskesemestern fick jag min största fisk jag någonsin fått, en gädda på 6,6 kilo. Det var häftigt att få dra upp en sådan!

Det har även varit ett år då vi bjudit hem vänner på middagar och härliga kvällar och då vi blivit tillbakabjudna.
Blev även med corolla efter att J bestämt sig för att sälja Ådi och köpa en passat, en skruttibangbang som passar mig kanonbra med tanke på att jag mestadels bara kör inom stan då jag ska till och från jobbet mm. Samt att jag fick tummen ur denna sommar och fixade balkongen som jag hade funderat på i över ett år, och nöjd är väl bara förnamnet över vad jag blev över resultatet.

Ett jättebra år bakom mig går jag nu in med förhoppningar om att 2012 kommer att bli ett kanonår!




Dagsläget.

Imorgon är jag redo för jobb igen när jag nu tillfrisknat ordentligt, det känns som att förkylningen gav med sig en hel del på samma gång också och det är så skönt. Det sura är ju att det har kommit hur mycket snö som helst ute som jag inte ens varit ute och känt på. Undra om jag kommer tycka likadant ikväll då jag måste ut och skotta fram bilen så att den är redo imorgonbitti, känner på mig att det kan bli lite övermäktigt med tanke på hur mycket som faktiskt kom under gårdagen. Men jag är glad att den kom så att vi nu förhoppningsvis får behålla detta tills det är vår på riktigt. Har suttit och kikat igenom en massa gamla bilder och kan ju inte annat än längta efter vårvintern med en massa snö, sol och skoter innan det är dags för en härlig sommar.

Gott nytt år.








På nyårsafton så hade vi en toppendag och kväll.
Vi började med att samlas allihopa för grillning, skratt och lek i backen innan vi till slut packade ihop oss och några for på annat håll. Medans några for hem till sitt och duschade så bastade vi fem som var kvar, grymt härligt. Sen var det bara att börja med middagen som var så otroligt god men också väldigt mättande. Trerätters är aldrig fel. Resten av kvällen skrattade vi och hade kul samt spelade tv-spel då höjdarspelet på kvällen blev ett dansspel. Tolvslaget firade vi med raketer och skumpa och så en nyårskyss med min kära. Kvällen blev helt enkelt kanon.

Min första dag på det nya året blev inte lika rolig då jag låg med 38,5 graders feber. Då det är två grader över det jag vanligtvis ligger på så var jag väldigt utslagen och sov från och till hela dagen. Tack vare det och febernedsättande så har jag som tur varit feberfri idag. Men jag hoppas nu att resten av året blir betydligt bättre än den första. Hoppas att alla hade en kanonfin nyårsafton och att ni får ett underbart 2012.