BILDBOMB från Motorveckan i Lycksele.

Som sagt, vi hade det kanon uppe i Lycksele. Först och främst bara grejen att vi hade hyrt husvagn kändes underbart. Dessvärre hamnade vi på plats 56 i kö så vi fick stå i ett litet skogsparti för natten. Kort därefter insåg vi att vi fått med oss fel cykel(min, finns två likadana här i vårt "cykelställ") så vi vände hem och hämtade rätt cykel. Vilket var bra, med tanke på hur mycket vi använde cyklarna. Insåg dock när vi var tillbaka att även sminket var glömt, fick köpa nytt på onsdagen. Vi har sett på racing special, mått gott i härligt sällskap, firat vår 4års dag, suttit och njutit av att bo på campingen, spelat stafettkubb och kasta ring, varit på djurparken, sett noise makers och Björn Rosenström som var sinnessjukt bra där trycket var extremt högt. Vi var kanonnöjda efter den kvällen, eufori. Vi har även hunnit med att se red hot race, njutit med ännu mer härligt folk, sett bilutställningen samt varit inne på torget ännu en sväng. Det var ett par intenstiva med väldigt roliga dagar. En helt underbar semestertripp.
 
Bilderna här under kommer från den gångna veckan. Har bland annat lyckats fånga björnmamman på bakbenen, dock suddig då hon var i rörelse, samt en ren som bräsar gärnet samtidigt som den kissar och dricker, blandade bilar både från red hot race och utställningen. Med mera.
 
 

I´m home!

Jag är alltså hemma igen, vi kom hem i söndags. Efter en kanonvecka även om vi råkade ut för några små missöden också, haha. Men mer om detta liite senare. Tänker först se den avgörande banhoppningen i fälttävlan. HEJA SVERIGE!! HEJA SARA! Vore kanon om vi kunde ta hem både lagmedalj samt individuell medalj. :)

BILDBOMB 3 från fjälls!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här kommer de sista bilderna. Jag längtar tillbaka bara jag ser dom. Lite extra kanske när jag har en önskan om att få en tyngre gädda än förra året som jag var så jäkla nära på att få, så jävla surt att linan gick av att jag bara ville gråta. En konstig känsla det där, det är första gången jag blivit förbannad när jag har fiskat. Den där bilden då jag håller i en platt sten(för att kasta macka) är ju lite kul, man ser ju inte ens stenen.

BILDBOMB 2 från fjälls!

På tisdagen så fick jag min första harr. Jag var den enda som blev utan den fisken förra året. Otroligt vad glad man kan bli över en sådan sak. Det slutade med att jag fick fyra allt som allt denna semestervecka vi spenderade här uppe. Vi var inte fiskelösa en enda dag, och att veta att man kommer få fisk varje dag är en härlig känsla. Fiskehatten jag har på sista två bilderna är ordentligt ful men ack så bra att ha på sig, störde mig inte ett skvatt på varken myggen eller knotten.

BILDBOMB 1 från fjälls!

 
Eftersom att jag har mängder med bilder från våran fjälltrip så måste jag dela upp det. I tre delar tror jag. Så det här är från den första kvällen och så från måndagen. Regnigt och jäkligt på väg upp, men det gav sig och sen hade vi kanonväder som uppskattades till max.
 
 
 

Lite ur fas.

Vi är hemma igen, vi kom hem igår. Just då var det bara så skönt att få vara hemma och ligga i soffan. Men vi har haft det helt fantastiskt underbart och härligt. Fungerande väder, mycket fisk, god mat och mygg/knottfäktning. Jag slog dock inte fjolårets gäddrekord, men helvete vad nära jag var sista dagen. Men jag tror jag ska göra ett inlägg senare, imorgon då jag har mer tid för att lägga upp bilder och så. Om en liten stund ska vi nämnligen hämta husvagnen som vi hyr i en vecka så vi ska börja packa i lite i den. Ville bara meddela att vi är hemma just nu. Hoppas att ni har det fint allihop!
 

Bättre än inget.

Nu är det en sån där gång som jag inte haft tid med bloggandet igen. Rille har varit hos oss sedan igår mitt på dagen och snart ska vi skjutsa honom till tåget som ska ta honom och hans fotbollslag till Göteborg. De senaste dagarna har vi då bland annat hunnit med att provköra några bilar, sett 2 filmer varav den ena på bio(ice age 4), varit på loppis samt fixat mer grejer inför fjällstrippen mm. Helt sjukt vad fullpackat det kommer att vara i bilen alltså. Men så härligt vi kommer ha. Kommer väl med ett inlägg här imorgon innan vi beger oss, sen kommer det att bli paus pga att vi inte har något internet där uppe.
 
Hoppas att ni har en fin helg! :)
 

Kladdkakekross.

 
Har haft en härlig torsdag även om vädret inte varit på topp. Först var jag och fikade med Anna på café Göteborg. Vi satt ute med filtar och trotsade vädret lite och helt plötsligt ville solen kika fram mellan några sprickor i molnen en stund. Och så har jag varit ut till systeryster och hälsat på en stund. Fick med missen på några kort. Barnen också såklart. Nu däremot sitter jag hemma och börjar på att bli ordentligt hungrig, men jag måste ju vänta hem hjärtat först innan det blir någon mat ifall att det nu var så att vi skulle ut och käka.
 
 

Farmorsyndrom?

Bakade rabarberpaj(igen!) innan middagen som jag for och bjöd på hemma hos mamma och pappa. Jag undrar om det där är ett farmorsyndrom, farmor brukar ha bakat ibland och så kommer hon och bjuder på det hemma hos mamma och pappa. Och nu gör jag visst likadant. Haha, jisses.
 
Har suttit och mecklat lite med kameran så här på kvällskvisten för att repetera lite av det från fotokursen. Inser att det var behövligt ändå. Ska bli så kul att fota uppe i fjälls igen, ska vara lite mer aktiv med kameran och så hoppas jag på att vi kan få åtminstone en fin solnedgång. En sak är då säker, jag har aldrig fotat med Autoläget sedan jag gick kursen och det känns ju bra att tänka på det. Det som kan vara värre är ju att hjärtat inte riktigt kan med det där och inte tänker på att det inte är auto och knäpper av en hel drös och så kan det vara en inställning helt åt fanders som jag ställt in för något helt annat. Måste kanske få i honom det att han vrider till autoläge när jag inte kan fixa innan.
 
Lek med ljus.
Olika ISO värden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kom inte alls hem med det jag hade planerat att hitta.

I brist på annat idag så åkte jag in till stan i hopp om att hitta ett par snygga jeansshorts som var lite högre i midjan och ett snyggt virkat linne. Hittade ett sådant shortspar, och de satt skitdåligt. Hittade ett virkat linne, satt inte fy skam men det var dessutom redan trasigt så det fick va.et . Blöh.
 
Men inte kom jag hem tomhänt inte, för jag kollade ju såklart på annat också. För en gångs skull så la jag om shoppingen, titta och prova först i de butiker jag går in i och sedan gå och köpa det som attraherade mest och passade bäst. Gick dock miste om en snygg, skön t-shirt just pga detta.(Kom dock på nu att jag kan beställa hem den! Och en pippitröja fick det bli.) Inhandlade annars detta:
 
 
 

Spindelmannen.

Vilken regnig dag vi har haft. Vi har passat på att fixa lite fiske/båtgrejer även idag och så har jag varit och trimmat Meja så att jag inte behöver tänka mer på det under semestern. Nu ikväll har vi varit och sett på bio, Spiderman. Skitbra ju! Blev så snopen, för jag hade väl räknat med att den skulle vara okej, men inte så bra som den faktiskt var. Gillade verkligen skådespelarna och storyn om hur allt började etc. Och så hade dom ju lyckats kanonbra med 3D´n som annars vanligtvis inte brukar vara någon höjdare.
 

Kubb och Bockia.

Vilken härlig dag vi har haft. Kassjö, dock utan bad då vädret försämrades på tok för fort. Njuta i Baggböle, shoppa utespel och flytvästar, spela kort och bara haft det kanon. Vi börjar förbereda oss för att åka till fjälls till helgen för att fiska och bli kvar ett antal dagar så att vi just så pass kommer hem sen för att vända och åka till Lycksele på motorveckan med husvagn. Semester till fullo.

Skinksås med broccoli.

Önskar verkligen att jag hade en bild att bjuda på från dagens middag. Finns visserligen på instagram @Tajn. Jag provade att göra en egen skinksås för första gången, och det blev jättegott! Skitsimpelt ju. För att göra det hela lite roligare så delade jag lite broccoli i mindre bitar och la i skinksåsen, så testa det om du ska göra skinksås. Till bandspagetti såklart.
 
Extra härligt var det att laga mat efter att ha städat här hemma, skurat golv och dolat på. Har alla fönster + balkongdörren på vid gavel för att lyckas få ner tempen här hemma. På sommaren ligger tempen här inne på 25-27 grader(i torsdagsmorse var det 30, jag höll på att dö kändes det som), och nu har jag haft öppet hela dagen och det ligger väl på 22,5. Så det går framåt.
 
Föresten, hur gör man nu när man vill ladda upp bilder från mobilen på blogg.se nu sedan de gjorde om? Det vill ju bara inte fungera hur mycket man än försöker. Är det någon som har koll? Jag blir så irriterad över detta, för hade det fungerat hade jag ju haft en bild att bjuda på i detta inlägg.

Jag är inte bakis, men det är det nog många andra som är.

Vilken härlig fredagskväll vi hade i den underbara sommarvärmen. Efter middagen så for vi på byapuben, alltså en sådan grej. Slåss med myggen, smörja in sig i myggmedel, blandade åldrar(mest äldre), mycket surr och skratt. Vi åkte vidare och spelade lite kubb innan vi slutligen cyklade hem väldigt nöjda och glada över kvällen.
 
Igår var en varm, mulen dag. Hade solen varit framme så hade det varit ett givet badväder. Istället for vi på marknaden i Vännäs och strosade runt. Inhandlade en salami och ett spännband, haha. På kvällen var säkerligen en hel drös på vännäsdagarna. Bara här hemma på vårat område tror jag aldrig att vi har hört så mycket liv runt om förut, man såg folk på balkongerna överallt och hörde musik, prat och skratt från alla håll. Men vi låg hemma och njöt av en bra film, gotta och att alla de som drack skulle må dåligt idag medans vi skulle må bra.

Summer.

Vilka sommardagar vi har fått njuta av här uppe alltså. Kanonvärme flera dagar i rad. Och okej, jag vet att det i princip ska regna hela nästa vecka. Men då har man städning att beta av samt biobesök så man får väl hitta sina saker att njuta av då också. Jag har varit med familjen på vännäsbadet idag för sol och bad, hur härligt som helst. Dock lite röd nu.
 
Ska strax in i duschen, vi ska ut och käka på brännlands wärdshus ikväll, fira att hjärtart går på semester idag. Njuta av värmen. Hjärtats föräldrar ska också med. Blir nog en lämplig och väldigt härlig fredagskväll. Medans andra är på nordic rock eller vännäsdagarna. Men hey, vi har ju en dag imorgon också.

Första doppet.

Gissa vem som tagit årets första dopp idag? Vi var iväg efter middagen, då det var tjugofyra grader ute. Det var så skönt att få svalka av kroppen efter att ha varit mer eller mindre klibbig hela dagen. Har även shoppat två bikiniunderdelar och tre bikiniöverdelar på h&m´s rea idag. Redo för sommar på riktigt. Och för den resa vi hoppas ta oss iväg på i höst. Har unnat mig vin ute på balkongen i värmen och med en bra bok(som jag läst två gånger förut, men vad gör man inte då böckerna från cdon inte hunnit dyka upp än). En tillräckligt vacker dag för att dö, heter boken.

Du har känslorna kvar..

Idag är en sådan där vacker dag då jag skulle vara sugen på att ta årets första dopp som skjutit på sig lite väl länge. Får se om jag får med mig någon. Annars så verkar ju bilen fungera som den ska så att jag faktiskt kan göra annat också. Har känt mig väldigt låst utan den måste jag erkänna. Så vad dagen bjuder på återstår att se, men man kan ju alltid ha sina förhoppningar.
 
Ha en fin och härlig dag!

Knäckig rabarberpaj.

Har precis kommit hem. Har varit och ätit upp den knäckiga rabarberpajen som jag gjorde tidigare idag. För att vara första försöket på att göra någon annan paj än tacopaj så blev det riktigt lyckat. Hela pajen gick åt. Perfekt sommartid, att baka något och fara och hälsa på någon som man kan äta upp det med, eftersom att jag inte kan baka en hel sådan åt bara oss två. Extra gott var det att jag hade plockat rabarberna hemma hos mamma och pappa, från samma rabarberplanta(är rabarber en planta?) som man åt rabarber från när man var liten och doppade dem i socker. :)

Jag älskar varma sommarkvällar.

 
Igårkväll hade vi ännu en sån där fin, varm och härlig sommarkväll. Vi var ute med båten, fiskade och kollade på fina stugor. Det blåste inte ens litegrann och det var 20 grader varmt. Jag behövde det efter dagen, då jag provade på att löpa igen, men mitt knä pallar inte trycket längre. Jag var så bitter över det att jag faktiskt spillde någon tår. Helt vansinne vad ont det gör när det sätter igång. Men en fin kväll med mitt hjärta fick mig på andra tankar.

Ljuvligt! (bildbomb, igen.)

 
Igår var det en fantastisk sommarkväll. Våran första riktiga här uppe. Klockan halvnio på kvällen var det fortfarande 19,5º varmt ute. Heelt underbart, man vill ju bara att det ska fortsätta så i åtminstone en månad till. Den enda nackdelen var att myggorna var på hugget. Denna ljuva kväll tog vi tillfället i akt och åkte ut till forsen vid Baggböle herrgård, egentligen för att kika ifall vi såg några laxar hoppa. Men jag hade med mig kameran och fotade en del istället, så jag fick inte se någon fisk denna gång. Men det var så vackert!

Första riktiga.

Första riktiga dagen på semestern, egentligen. Som man känner av. Och vad lyckas jag med? Jo, att sova till tolv. Haha. Var bara till att få i sig något och dressa på sig innan jag cyklade mot Anna och var där i några timmar. Härligt. Ordentligt härlig värme har det varit också. Kom hem rätt svettig med tanke på alla uppförsbackar och att jag hade vanliga jeans på mig för att det var så molnigt när jag for. Kanske att man kan börja tänka om nu och faktiskt använda shorts även om det är lite molnigt, sommar på riktigt kanske?

Bildbomb från kanotpaddlingen.

Vilklen härlig dag vi haft! Kanotpaddling i Sävarån, och till största delen med sol. Dock så hade vi motvind så att det blev rätt tufft på vissa ställen. Men kul hade vi. Vi har fått skratta åt och med varandra. Och alla klarade sig utan att hamna i plurret. Att få stanna och ta en kopp kaffe, äta kakor och fylla på depåerna var väldigt mysigt. 3 timmar var vi ute, från start tills vi kom i "mål". Lär ha lite träningsvärk i armar, axlar och rygg imorgon. Tack för en otroligt trevlig dag!

Semester!

Jag är lite besviken sen blogg.se gjordes om. Det går ju inte att få in bilder från telefonen längre. Jag har försökt flera gånger sedan i fredags. :/ Men när inte det fungerat så har jag inte bloggat alls. Nu kommer jag inte att bjuda på någon bild ändå i just det här inlägget. Men i nästa kanske.
 
Jag har iallafall SEMESTER nu!! Gick på semester klockan 10 i fredags, med 37 lediga dagar framför mig. Så skönt jag ska ha det. Började inte så bra med att det regnade hela dagen igår, när det var wheels och allt. Men idag har vi sol och vi ska bege oss ut och paddla i Sävarån om en timme. Länge sedan sist men äntligen blir det av efter att ha sagt att vi borde göra det i över två år.