Borgafjällsresan.

Jag hann bli piggare till vår inplanerade fjällresa, vilket var förjäkla härligt. Kändes otroligt skönt i onsdagskväll när vi hade packat in oss alla 4 och alla grejer för att starta. Och älgar, dom är ju fin men fasen vilken trafikfara de är och vad läskigt det känns när de älgar ut rakt framför bilen. Vi bodde i en stor, fin stuga och hade en härlig och kall resa. På fredagen tex hade vi -27° när vi kom hem till stugan efter 5½ timme ute och 10mil på skotern. Mina fötter höll på att dö innan hemfärden och vi fick söka skydd i renvaktarstugan på fjället för att försöka få liv i dom. Dagen efter alla de där milen så var min kropp rätt mör och fogarna gjorde sig till känna. Men trots denna köldprövning så har det varit fantastiskt. Vi trivs något så oerhört bland fjällen och känner alltid den där ångesklumpen i magen när vi väl måste packa ihop oss och bege oss hemåt. Och lite annorlunda kändes det allt den här gången när det nästa gång(när det nu blir) inte alls kommer att vara sig likt våra tidigare turer, att vi då intagit ett nytt kapitel i vårt liv. 

Baciller.

Nog är det väl förbannat att man ska gå och bli förkyld precis innan man ska fara iväg på något som man bokat in. Jag som varit så otroligt frisk hela hösten jämfört med tidigare och så kommer det nu, vi som åker i övermorgon. Eller för min skull känns det rätt lugnt, jag vet att om jag bara är hemma och vilar så återhämtar jag mig fort(så är det alltid), men fan om J åker dit alltså. Han var ju sjuk sist vi var till fjälls vintertid och fasen vad jag hoppas att han får klara sig ifrån mina baciller. 
 
Jag har då sovit och suttit och kollat bebispryttlar via datorn, på sådant som inte är införskaffat ännu men som inte känns så panikartat att fixa. Även på sådant som bara är "ifall att vi känner för det och egentligen inte behöver köpa". Beställde en skötväska som jag tror kan passa oss och som inte ser allt för anskrämlig ut till ett okej pris. Det är ju helt sjukt vad vissa kostar mycket alltså! Så förhoppningsvis känns den bra när den kommer och vi kan bocka av ännu en grej.
 
Så ofantligt vackert! Borga, det är dit vi beger oss. Lånad bild!
 

Förberedelse.

Det känns så spännande allting. Vi har varit på föräldragrupp 2 gånger och vi som varit så lugna inför allt känner nu att vi är sjukt nära, att allt är så verkligt. Det mesta som behövs är nu införskaffat när det idag bokades vagn(vilket varit en velig resa från min sida). Spjälsängen står i förrådet och väntar på att bli ihopskruvad tillsammans med annat smått och gott. Det känns så galet, tiden går så fort! Så fort att vi nästa vecka åker till fjälls för sista gången utan barn på väldigt, väldigt länge och innan jag är alldeles för gigantisk och orörlig. Det ska bli grymt skönt att få komma iväg, njuta av lugn och fjälltoppar!

Gott nytt år!

Så var vi inne på det nya året, 2014. Ett år då det kommer hända grejer för våran del.
Vi firade in det nya året på samma plats som förra, i skogen. 3-kamp, fyrarätters och trevligt sällskap. Mycket härligt nyår. Blev dock sjukt sent när vi bestämde oss för att bege oss hemåt halvfyra imorse istället för att sova över. Kan säga att sängen var grymt skön när man fick lägga huvudet på kudden halvsex. Så idag har vi varit segare än kola.
Hoppas du hade ett fint nyår och får ett fantastiskt 2014!