Hejdå godsaker!

Lilleman ligger och sover och karln är på hockey. Jag är så trött att ögonen går i kors, tänker nog krypa under täcket tidigare än vanligt. Och imorgon är det första oktober, den månad jag bestämt att vi inte ska äta godis / chips / pizza / hamburgare eller dricka läsk. Känns både peppande och jobbigt. Skulle behöva hitta något nyttigt som kan förstärkas när suget kommer. Men det ska bara gå. Får väl försöka överföra sötsugstankarna på huset som anländer om 5 veckor.

5 veckor! Nu börjar det kännas galet nära alltså. Som vi jobbat med detta, till jul blir det 2 år. Helt sjukt egentligen. Men det har varit långa processer med 2 bygglov som skulle gå igenom samt avstyckning av tomter, bara dessa ting tog 1år. Sen när man väl kunde beställa huset så var det fler som ville beställa(såklart!) så den väntetiden blev ca ett halvår. Även fast att garaget nu är på plats så ska det "bara" sättas in fönster, port, dörr, målas och dras el innan det är helt klart så känns det smått overkligt att det snart står ett hus där också som är vårt. Så häftigt! Det är så ofta som jag drömmer mig iväg till att vi bor i huset redan. Att Sixten kommer ha massa yta att springa runt på, få ett eget rum, vara ute på vår gård, ha en egen liten plaskbassäng utomhus och meka/snickra i garaget med någon utav oss och mycket mera.


Mina fina killar på byggplatsen för 1,5 veckor sedan.


Halvårsdagen.

Idag är den dag då vår skatt blev 6 månader. Tycker det är så galet, det har gått så fort. Tycker det känns som att det var max 3 månader sedan vi var på stand-up och vattnet gick med en väldig fart.

Hela förlossningsskedet gick ju också så fort då det blev akutsnitt 9timmar(vi mådde båda två så bra så vi fick vänta då det var supertryck på förlossningen&bb) efter att vi kom in pga sätesbjudning. Trots att jag endast lyckades sova 45minuter den natten på grund av upprymdhet över att vi snart skulle få träffa vår lillgroda(och en droppnål som satt obehagligt i handen) så gick tiden fort, kanske delvis kan bero på att jag inte hade det minsta ont och inte heller fick känna en endaste liten värk. Det var förns typ en och en halv timme innan operation som jag fick känna två sammandragningar. Thats it liksom. Känner mig snuvad på att inte ha fått känna en värk faktiskt, jag har ingen aning om hur jag skulle reagera och agera om jag fick uppleva det någon gång i framtiden. Att han kom en månad tidigt gjorde ju även att vi fick en helt annan start än man hade förväntat sig, inte hade vi räknat med att spendera 18 dagar på sjukhus, än mindre att vi skulle hinna med två sjukhus på den tiden inklusive en neonataltransport. Bara den där när man rullade in på förlossningsrummet utan både barn och man och man skulle äta "firarbrickan" samtidigt som man sätt och tittade på en bild på den lille, det var så märkligt. Var vår lille ute? Ja, magen var ju i vart fall borta. Och alla rörelser i den var väck. Jag kommer ihåg den tiden så väl, även om det känns som att det var en evighet sedan.

När jag sitter och tittar tillbaka på bilder från första månaden så kan jag knappt begripa att han var så liten som han var. Han har vuxit och blivit så stor min älskade lilla kille, nu väger han som att det skulle vara hans födelsevikt gånger tre och har utvecklat en personlighet som man märker av mer och mer för var dag. Han är så glad, bestämd och viljestark, något han kommer ha stor nytta av när han blir äldre om han hanterar det på rätt sätt. Det har gått ett halvår som gått i rasande tempo samtidigt som det känns att han varit hos oss för alltid, han är det mest självklara i våra liv. I mitt liv. Jag älskar honom så att det gör ont, min lillgroda!Lång dag.

Lillen ligger och sover en lur, sambon är på hockey(som jag ser på tv) och jag ska snart börja med middagen, skogspanna blir det. Har precis utnyttjat 30% rabatten som jotex hade på bäddprodukter med sista dag idag. Lyxiga sängkläder på väg! Kan inte låta bli att tycka att den här dagen känts otroligt lång med en halvdan natt i bagaget med uppstigningstid halvsex.

Vi var och röstade direkt vallokalen öppnade, vi var de första att lägga sina röster på den lokalen(J fick granska att valurnan var tom). Hoppas att alla med rösträtt gått/går och röstar idag, även om det nu skulle vara blankt. Men de som inte ens går dit, deras röster fördelas jämnt över partierna. Medans blankt är blankt och ingen får del av den rösten. Din röst kan kännas som en i mängden, men den är viktig!

September och höst.

Har nu varit utan datorn i cirkus 3-4 veckor, jag kommer inte riktigt ihåg. Är bara glad att jag märkte att det var på väg utför så att jag hann spara bilderna på den externa hårddisken. Har liksom inte haft tid att sätta mig att helhjärtat försöka få liv i den igen. Inte J heller. Det har faktiskt fungerat relativt bra, men nu ska lillebror få försöka ta sig an det. Jag hoppas den går att återuppliva så vi slipper köpa en ny. :)

Tänk att vi redan är inne i september, födelsedagsmånad i min familj(5st som fyller år inom 11dagar). S blir ett halvår, har hunnit ta andra vaccinationen och fått sin första feber. Vi ska börja babysimma, känner mig så pepp på det. Husleveransen närmar sig för var dag som går. Med mera. Jag tycker det känns mysigt att hösten är här faktiskt. Jag har trots allt saknat den här friska luften i sommar, den som går att andas och vara normal i. Sen kan jag bara hoppas att det inte blir kallare än max -20 i vinter, gärna -10 hela tiden. Gärna mycket snö, så vi kan åka pulka, skrana och bara njuta av vintern.