Hushushus.

Hade tänkt uppdatera igårkväll, men det föll helt bort. Då vi har en kille som haft magsjuka här hemma så kunde inte jag fara ut och vara med på en liten avstämning ute i huset, J fick fara själv. Och han berättade hur mycket de hade hunnit så jag ville ju bara dit.

Men igår så var vi dit, efter att byggare och så slutat för dagen. Allt golv är numer lagt på övervåningen(och övertäckt) samt hälften av golvet på nedre plan. Kaklet i köket är helt klart. Tapetseraren har två väggar kvar innan han är klar. Det har så smått börjats fodras och listas. Ska bli spännande att se vad de hinner åstadkomma idag och imorgon innan det är långhelg inför sista veckan innan slutbesiktning. 

Sjukstuga.

Jag tror vi fått magsjuka in i hemmet. Och självklart är det den lilla killen som fått det. Tycker så synd om honom! Den lilla kroppen behöver ju få i sig, de blir ju så spak. Måtte det vara snabbt övergående och att inte vi(jag och J) åker dit vi också. 

Blommor och blad.

Igår fick jag höra av J vad de hade hunnit på huset då jag inte hann dit något själv. Och jag var rätt övervänt på att få se idag! 

Speciellt för att få se de två tapeterna som kommit upp. Fondtapeten i lillemans rum var uppe, och det såg precis ut som jag hade föreställt mig. Sedan var det vår sovrumstapet som hade kommit upp på de två väggarna som det är fönster på. Och jag är SÅ nöjd! Tycker den är sådär härligt lantligt romantisk som jag ville ha den. Dock sjukt svår att fånga på bild, den går i ljust grönt och ljust rosa på vit bakgrund. 

Annars så hade kaklet i köket kommit upp, foder och taklist kommit upp i tvättstuga och duschväggar i badrummet på övervåningen. Och idag har vi skruvat ihop ikea-inredningen till tvättstugan som vi ska sätta upp imorgon. 


Huset!

Vissa dagar tycker man att det hänt otroligt mycket på en dag i huset, och ibland inte. Som igår. Då hade kommoder+handfat+blandare kommit på plats och toalettstolar hade kommit på plats. I köket hade ön med bänkskiva kommit på plats, och det hade börjat kaklas där. Den rätta ytterdörren hade också kommit på plats, det rätta golvet hade anlänt och burits in och målaren/tapetseraren hade vävat och målat resten av det som skulle vara målat. 

Så idag kan jag tänka mig att resten av kaklet i kök kommer upp så att det bara är fogen kvar där, överskåpen i badrum tar säkert också plats och tapeter börjar säkert komma upp på väggarna. Sedan vet jag att golvet i hall och burspråk ska få sig ett lager flytspackel. Och imorgon ska jag och John skruva ihop tvättstugeinredningen och börja få det på plats. 

Det är ju åter igen fredag så nu är det endast 2 veckor till slutbesiktning. :)

Längtan om löpning!

Igår hade vi en så förträffligt fin dag här i Umeå, första riktigt varma vårdagen utan en massa blåst. Mössa och skaljacka var för varmt. Tvingade dock mig själv att behålla skaljackan på, vill inte bli sjuk. 
 
Igår var vi till huset som nästan alla dagar, jag måttade de exakta måtten i klädkammaren för att kunna rita upp och planera vilken lösning vi skall ha där inne efter att tidigare under dagen spånat lite. Satt sedan under kvällen och ritade, ritade och ritade. Och funderade på vad som skulle bli bäst måttmässigt. I slutändan tror jag att det verkligen blev bra, så jag hoppas att det blir som tänkt i praktiken också. Det är ju ingen supergigantisk klädkammare så man vill ju såklart komma på den bästa lösningen för oss såklart. Beställde då även hem konsoler som ska målas vita så att jag kan börja med det nästa vecka. För då kan vi sätta igång och skruva upp det så fort ytskikt på väggar och golv på övervåningen är klart. Man vill ju gärna slippa det när man väl får flytta in, det bästa är ju att bara kunna få lägga in/hänga upp allt på en gång.
 
Men när vi då hade varit i huset så skulle J springa hem. Och fy bubblan så avis jag var på honom! Jag vill också springa! Ännu mer avis är jag över att han ska delta i blodomloppet, jag vill också göra det. Sedan såg jag fleeera löpare på vägen hem och kände såklart om möjligt ÄNNU mer sug eftre löpningen. 
Varför kan jag inte springa då? 
Jo, min senaste sjukgymnast(på sports medicine) har sagt åt mig att inte göra det pga bröstryggen. Det är för stötigt och ryggen är alldeles för still när man springer. Jag ska aktivera min rygg, framförallt med rotationer. Så typ stavgång i backe, crosstrainer och enhandsfattade övningar för ryggen är vad jag ska göra.
Men det är klart att det svider. Jag gillar löpningen, även om jag inte är svinbra på det. När jag var gravid så tror jag att jag sprang sista gången i v15 eller något sådant. Efter det längtade jag som en tok till att få springa, det var det jag längtade mest efter att få göra när magen var försvunnen och kroppen var redo. Det blev inte många turer förra sommaren, utan bara ett par få(som gick över förväntan faktiskt efter graviditet och snitt). 
Så den dagen jag kommer kunna springa igen så kommer ingen att vara lyckligare än jag!
 

Snark.

Jag vet inte vad som hänt sedan vi ställt om klockan. Men helt plötsligt är den lilla killen här hemma inne i en annan sömnfas. Lite nappinstoppningar per natt, det var noll innan. Och från att sova till 06.30-07.15 varje morgon så är det vanligare att det är före 06. Som nu idag, 04.36. Från det till 06 försökte jag få honom att somna om och det gick bara inte. Kan nog komma att bli en lång lördag det här. 

Kök.

Bortsett från att det var fel golv som hade kommit och börjat läggas så har köket påbörjats i veckan. Ytskikt på väggar i tvättstuga är i princip klara. Och idag är det helt plötsligt 3 veckor till slutbesiktning. 

Dessvärre så lyckades jag slå lös en stor flisa i vår bänkskiva här hemma när jag tappade en liten tallrik i förmiddags. Sånt som inte får hända, nu måste vi byta bänkskivan innan vi flyttar. Suck! Men huvudsaken var att S satt i sin stol och var långt ifrån att kunna göra illa sig, och jag fick inte en trasig tallriksskärva spetsad i foten på sin nerfärd. Det gäller att se det positivt va? 
 

Fel.

Ibland är glädjen kortvarig. Vi kom in i huset ikväll och ser att köket kommit och börjat komma på plats, att all kakling och klinkring i badrummet nere är klar (bara all fog kvar). Sedan går vi upp på övervåningen och ser att de börjat lägga golvet. Till en början blir vi väldigt glada över att det hänt så mycket idag, tills vi ser att det är fel golv. Materialet, bredd och så är rätt. Men vi skulle ha oljat golv, och det som de börjat lägga var vitvaxat. Det känns som att tidsplanen spricker lite just nu. Men vi vill ju ha det som vi sagt från början. 

Badrum.

Nu är det mindre än en månad tills det är slutbesiktning. 28 dagar närmre bestämt. 35 dagar tills vi ska lämna över lägenhetsnycklarna. Det närmar sig verkligen inflyttning! 

Idag beställdes duschblandare, duschväggar och badkarsblandare. Först hade vi sett ut två som såg i princip likadana ut som den vi har i lägenheten. Men vi hann tänka till! Vi måste ju ha matchande till resterande blandare i huset. Speciellt när vi hade bestämt en till badkaret, då skulle det bli jättekostigt att köra på en helt annan stil i duschhörnan. Så det blir traditionellt överallt. Och jag tycker att duschblandarna(tratt, termostat & munstycke) är SÅ fina! 
Första små stegen.

Igår slog vår lille kille oss med häpnad. Han har tidigaretotalvägrat att stå på benen när vi suttit mitt emot varandra för att se om han skulle vilja prova ta något steg. Så vi har inte försökt så många gånger. 

Men igår så fick vi för oss att kolla igen. Och helt plötsligt tog han sina första steg, och han sken som en sol! Och så kom han alltid med en kram när han kom fram. Idag har han gått 7-8 steg åt gången flera gånger. Och skrattat när han märker att han går, det är så härligt att se honom. Så till sommaren springer han väl fram på småbarns vis. 

Min bröstrygg.

Imorse var jag lite nervös. För att fara och träffa ytterligare en sjukgymnast. Vad skulle den personen kunna göra annorlunda? Kommer det att ge något? 

Men jag blev glatt överraskad. Den här gången for jag till sports medicine, alltså inte landstinget. Till att börja med blev jag otroligt väl bemött i receptionen! Efter att ha väntat ett litet tag var det min tur. Jag skulle dra hela historien ännu en gång och jag var lite nervös för hur jag skulle bli bemött. Men det hade jag inte behövt vara. Han lyssnade, frågade och sedan förklarade han. Hux flux stod jag där i underkläder för att påbörja undersökningen. Och att göra knäböj i underkläder när man känner sig extremt otränad är kanske inte det roligaste som finns, haha. Sen böjdes och bändes det samt kändes på muskler. Bara där krasade det till första gången i bröstryggen. Hur som haver så satte vi oss och pratade ytterligare och tydligen är jag snäppet överrörlig, och då är det inte alls bra att bli för stilla. Sen hade jag väldigt "sura" muskler, mest i bröstryggen såklart, men även lite runt sätet. 

Efter att ha pratat en bra stund så fick ryggen en grundlig massage innan det manipulerades litegrann. Och så ännu mer prat. Samt en tid för uppföljning. Så nu ska jag gå in helhjärtat för att göra den träning jag blivit rådd att utöva samt några andra övningar. Och slappna av! 
Det kändes som att jag gick därifrån på lättare steg, med bättre humör och en ny vilja. Bara det att jag var där i 1timme och 40 minuter jämfört med de 45 man får hos landstingets sjukgymnaster talar ju för sig själv, de tar sig tid för en. Allt det ledde till att jag for på gymmet och körde ett lätt pass på crosstrainern! Kroppen var väl inte helt med mig, men ack så härligt att vara där igen! :) 

Påsk.

Så var påsken över för i år. Vi har spenderat den till fjälls, tisdag till måndag. Det har varit bra, vädret har visat sig från en otroligt bra sida och man har varit sådär mystrött om kvällarna efter flertalet timmar utomhus. Men det var tufft att vara så många på så liten yta i så många dagar som det ändå var, speciellt när man har en ettåring med. När man är van att vara tre på samma yta. Var faktiskt rätt skönt att komma hem. Ser dock ut som att jag gjort en extremt dålig sminkning då jag endast fått färg i ansiktet och inte något ner på hals eller så, haha!

Extra kul var det att komma hem och se huset. Att de nu börjat med innertaket på nedervåningen, gjort förberedelser för badrum nere samt hade lagt golvet i badrummet uppe. Idag gjordes väggarna i badrummet uppe, så alla ytskikt är klara där. Inom 1,5 vecka kan det nog vara så att ytskiktet även är klara i badrummet nere. Plus en massa annat också förstås då slutbesiktning är om 31 dagar.