En sommar full av projekt.

Hur går det med huset och trädgården då? Jo, vi jobbar på det som går nu när vardagen satt igång. Markförberedelserna för att så gräs är i princip klara, så vi kommer att så vilken dag som helst. 

När vi blickar tillbaka så inser vi att det hunnits med mycket på 3,5 månader. Till att börja med så flyttade vi in. Sedan har huset och garaget målats 3 varv(1 grund och 2 täck), en gammal betongplatta har kapats och flyttats, altanen har byggts, fem ganska stora björkar har tagits ner och stubbarna tagits upp. Vi har gjort en uppfart, grävt för och planterat en 37 meter lång häck, tomten har jämnats till och matjord har kommit ut, samt att otroligt mycket massa forslats bort. Både björkris och sand. Och gräs sår vi ju snart. Förutom det så har vi tänkt hinna bygga två farstubroar, en utanför huvudingången och en utanför tvättstugan. Det är årets måsten. Sedan kommer vi börja kapa upp veden från de fem björkarna.

Och tänker man på att vi tagit paus i två veckor under semestern när vi var på en tripp i Sverige. Och att vi gjort allt detta med ett barn som under den här tiden var mellan 1-1,5 år. Tänker man på det så är vi väldigt nöjda med vad vi lyckats med. Och allt detta jobb med rätt stora projekt kanske gör att vi får njuta mer nästa år. Visst kommer det finnas grejer att göra då också, men kanske inte riktigt lika stora projekt. Vi hoppas det iallafall! 


Förskolebaciller.

Vi fick en inte så rolig start på helgen. Lilleman har haft sån otur sedan han började på förskolan, första två veckorna hann han beta av två olika förkylningar. Och så den här veckan har han åkt på något virus som gav honom skyhög feber och feberkramper. Och fy så otäckt det är, det skär i mammahjärtat. Pappahjärtat också. Eländiga baciller alltså! Nu hoppas vi bara att febern håller sig undan när vi nu fått bort den, och att han aldrig mer kommer att åka på dessa kramper. 

Annars har ju inskolningen gått så himla bra! Och han tycker det är jätteroligt där, så vi hoppas att den här senaste svängen inte ska ha sabbat något. För på tisdag är jag tillbaka på jobb efter mer än 1,5 år hemma och då vill vi att allt ska funka. För både minis och vår skull. 

Utflykt.Morgonutflykt när den är som bäst. Med dessa två. Utflyktsmålet är inte superviktigt bara vi får göra det tillsammans, utan att den ena jobbar på för fullt hemma. Just imorse cyklade vi ner till älven ett stenkast bort och tittade på forsen samt spanade efter fiskar. Sedan passade vi på att leka i lekparken och cykla förbi kossorna på hemvägen. Det krävs egentligen ganska lite för att ha en mysig förmiddag. Lite frukt och familjen så klarar man sig mycket långt. Men då har ju vi en otrolig tur att få bo på ett sånt här ställe, med närhet till djur och natur.

Barngarderoben.

J är på hockey, bortamatch. Vilket betyder att han kommer hem sent. Jag ska alldeles strax hoppa isäng. Vi har en liten kille som blivit förkyld och man vet aldrig hur nattsömnen kan tänkas bli då. Även om den typ alltid är svinbra. Men jag tar hellre det säkra före det osäkra. 

Är inne på det där med att fixa klart garderoben för den lilla. Insåg när förskolan startade att han saknade lite långärmade tröjor(speciellt då man ska lämna extrakläder där) så jag beställde först en del och sedan köpte jag tre till idag. Det var ju som lätt ordnat när Lindex hade 100:- rabatt för varje 400:-. Utegarderoben är ju svårare och dyrare. Så jag har sökt mycket på nätet efter reor. Framförallt regnkläder för att ha en uppsättning till och då kunna lämna det ena på föris. Det är bara det att det är svårt att hitta i rätta storleken. Men idag snubblade jag över ett fodrat didrikson 350:- billigare än ordinarie, då kunde jag inte låta bli att slå till. Så nu har vi ett av varje, det blir toppen! Köpte även lite fleecekläder(såhär i värsta sommarvärmen) för att vara redo för kylan. Nu är det bara ett par stövlar(typ fodrade) som ska hittas åt. Innan det är dags för vinterkläder. 

Avis.

Fast vi har värsta högsommarvärmen såhär på sensommarn så sitter jag och längtar mig utomlands. Lite knäpp kanske, men det var 5 år sedan sist. Men jag har ju en karl som alltid säger "då far jag hellre till fjällen".

Men tro då inte på tusan att han ska fara iväg torsdag till måndag med sin pappa i höst. På fotbollsresa. Utomlands. Jag som nämnt utlandet varje år kan inte låta bli att bli avis. Helt seriöst har jag till och med drömt om att jag kollar på resa åt oss på riktigt, för jag vill minsann också iväg. Och i drömmen svarar då J: men jag ska se på fotboll!

Utomlands är alltid utomlands oavsett om det är fotboll eller en glassarresa. 

Imse vimse.

Vilket väder vi fått njuta av nu fyra dagar i rad. Dock är det sjukt kallt på morgonen, det har varit 7 grader både måndag och tisdag när vi cyklat till föris. Tack och lov höjs det rätt fort när solen väl är uppe, idag var det 24 grader och en av de varmaste dagarna hittills i sommar. Det är väl ändå lite sjukt, att man skulle behöva vänta till mitten av augusti på lite sommarvärme. Annars måste jag säga att inskolningen går oförskämt bra hittills för vår lilla kille, men det börjar sjunka in hos mig också att jag snart är tillbaka på jobbet och inte är med vår skatt hela dagarna. 


På väg till föris imorse med cykeln. Vi tar vägen över åkern med vetefältet till vänster och pären till höger innan vi passerar genom skogen och några av byns hästars sommarbete. Det tar ca 8 minuter från dörr till dörr. Har jag sagt att vi bor fantastiskt till? 


37 meter häck!

Vi håller på att skolas in i vår nya vardag här hemma. Mini håller alltså på att skolas in på förskola och vi ska lära oss att det är andra som vårdar vår skatt medan vi jobbar. Än så länge går det oförskämt bra, vilket ju underlättar för en själv också såklart. 14 kids kommer att gå på den avdelningen, alla födda inom ett halvår. 

I helgen var det dags för storkalas, 12 stycken 30-åringar som skulle firas. Mellan 50-55 pers(och tre bebisar) utklädda efter temat film och tv. Riktigt roligt! Och trodde det skulle vara tröttsamt här hemma igår, men icket. Vi åt frukost innan vi gick ut och började jobba med att sätta häcken. Och vi hann sätta alla 37 meter innan dagen var slut, sjukt skönt att det är bortgjort. 


 

Förberedelser.
Just nu ligger jag i sängen och inser att jag ju glömt fota den färdiga vallgraven. Djup och fin. Redo för matjord och häckplantering. I söndags blev den biten färdig. Nu inväntar vi bara samtalet om att plantorna ska ha kommit så vi kan åka och hämta dom. Längtar tills den är satt! 

Annars vill vi ju hinna fixa med själva gräsmattan också innan vi är på tok för långt in på hösten. Fördela ut jorden och jämna till marken innan vi till sist sår. Så kan man hoppas att den är åtminstone lite grön till nästa sommar. Sen har vi ju ved från fem björkar att klyva också. Vi har det vi gör kan man säga. 

Sjuk.

Jädra förkylning! Just nu är det hostan som stör mig mest. Hade ju sett fram emot att följa med lilleman första dagen på inskolningen. 

Vad jag roar mig med i sjuksängen? Slösurfa, slösurfa, tänka, slösurfa. Iallafall idag. Igår läste jag en halv bok som då också tog slut. Har inte haft ork eller lust att påbörja en ny idag. Jag hoppas verkligen är det är lite lugnare tills imorgon. Har ju iallafall lyckats med att få vår stora maskros-lampa såld. Så nu hänger den inte längre missanpassat i vårt hem. Kli i halsen.

Det känns så typiskt! Jag har en förkylning i kroppen som bara väntar på att bryta ut. Det är hockey ikväll, och jag vill ha ork nog att gå och se den i trängseln. Sen börjar lillemans inskolning på måndag, så jag har inte riktigt tid för det här. Har ju varit sjuk tre gånger på 1,5 år. Och så går man på en fotbollsmatch och gubben till vänster om mig är lite kraxig. Tro inte på tusan att jag åker dit. 

Till något roligare! Igår fälldes de fem björkarna. Så nu finns alla förutsättningar för att vi ska hinna med i tidsplanen då häcken kommer på måndag. Eventuellt att de får stå i sina krukor något dygn om det är något som kärvar mer än nödvändigt. Kommer kännas bra att få upp en spärr mot vägen. Och så känns det bra att vi valde plantor som är 80-100 höga, blir alltså inte jättefuttigt som många andra häckar kan vara. 

Maskerad och kapning

Sitter och letar inspiration till maskeradutstyrsel nästa helg. Tycker det känns så svårt! Temat är film och tv vilket egentligen borde vara rätt lätt? Har kommit på några, någon enstaka kan man köpa färdig kostym medan jag måste leta lite själv på de andra. Och när man inte partajar så ofta så hade det faktiskt varit rätt roligt att bara få ta på sig något av det man redan har och göra sig lite fin. Men nånting ska vi nog komma på! 

Igår började vi ta ner björkarna(5st) här hemma. Det blir lite tomt utan dom, men vi måste för att kunna sätta vår beställda häck. Och lite extra knepigt är det när det går en el-ledning precis där. Men grenarna som skulle kunna dra ner den vid fällning är avlägsnade och bortkörda. Som ett stort plus i kanten kommer vi få mer kvällssol på vår altan.