Hjärtskärande.

Jag vet knappt vars jag ska börja. Vilket jobbigt senaste avsnittet av Grey´s var. Hade helt missat att säsongen dragit igång tills i onsdags. Så igår och idag har jag sett ikapp, och precis sett klart det senaste. Hade tårar i ögonen hela avsnittet. Så hjärtskärande! När man vet personer som fått gå igenom liknande saker så gör det extra ont i hjärtat. Det är så brutalt att några ska behöva gå igenom sådana saker, av olika anledningar. Man kommer nog aldrig riktigt förstå hur fruktansvärt det måste vara, men hade det varit jag själv så hade jag brutit ihop. 
 
Näe, nu ska jag gå in och boka hotell för imorgon. Som jag sett fram emot detta! S har blivit frisk och vi har hållit oss friska hela veckan(kanske för att vi inte tordats göra något). J och jag på tu man hand, med massor av tid till att bara rå om varandra. Även om det känns tufft att ha barnvakt också. Men jag vet att han kommer att ha det tipp topp och jag tror verkligen att vi behöver det här. 

Att handla.

Det är ingen barnlek att handla på Ica längre. Själva handlingen går super och den lille tycker verkligen om att följa med på affären. So far so good. Men den där biten när man ska hem och man bara sprungit över gatan för att bara handla litegrann och sen ska bära det och lilleman hem sedan. För det blir ju lik förbajat alltid en full kasse åtminstone. Idag blev det två blöjpaket också. Har inte så uthålliga muskler i armarna och det är väl inte det optimalaste för min rygg heller. Men ibland måste man helt enkelt bara. När vi flyttar till huset och har mer plats(fullstor kyl & frys bla) så ser jag fram emot att kunna storhandla för åtminstone 2 veckor åt gången! Sömnrutiner.

Yes! Den lille somnade av sig själv. Han gjorde det förut, tills nyår ungefär. Sen blev han sjuk(vi också) och då somnade han när han åt kvällsmålet. Sen var det svårt att lägga ner honom för att somna skälv, och då har vi gjort det enkelt för oss. Sen har han varit sjuk ytterligare två gånger vilket gjort att vi backat från varje försök. Men nu är han frisk och vi måste börja vänja in honom på att kunna somna själv igen. Och idag funkade det felfritt! 

Annars är det sämre i ryggen, igen. Har en massage inbokad imorgon som jag hoppas ska hjälpa mig en bit på väg så att jag ska kunna njuta av helgen. Sen sjukgymnasten på måndag. Jag önskar att jag får bli hel nu och att vi får hålla oss friska! Utflykt och bilbesiktning.

Igår var jag och min avkomma på utflykt. Det var strålande solsken medan vi gjorde oss iordning och packade väskan, dock inte lika soligt när vi väl kom ut. Men han sov gott i vagnen och jag gjorde upp eld och åt medtagna mackor till lunch och sörplade kaffe. Så det var underbart trots att solen gömt sig för ett tag(några minuter fick jag iallafall solen i ansiktet).

Direkt efter så for vi och besiktade bilen. J har varit orolig för att den inte ska gå igenom och jag har varit förhållandevis lugn. Dock hann jag börja noja för att han sa det så många gånger. Hur det gick? Tydligen satt ena halvlyset fel!? Då har det alltså gjort det även på förra besiktningen. Men vi hade tur, han som besiktade bilen var snäll och satte om det och ställde in det rätt. Annars hade vi fått ombesiktning. För allt annat såg bra ut. Jag vet inte varför han gjorde oss den tjänsten egentligen, om det var för att jag var tjej och han trodde att jag hade försökt själv samt hade en unge hängandes på armen eller om det bara var generositet har jag ingen aning om. Men otroligt snällt! 


Håller mina tummar.

Vi har en inplanerad tripp om 1,5 vecka. Bara J och jag på tu man hand. Den lille ska då vara hos min syster med familj, och sova borta för första gången. Nu håller jag bara tummarna att vi är friska och att dom är friska så att allt går i lås.

Gör det de, så åker vi till Sundsvall och tar in på knaust. Och hoppas att det är lika bra som för 5 år sedan. Kommer så väl ihåg hur god frukostbuffén var och hur sköna sängarna var. När vi bodde på best western 1,5 år senare så var det inte riktigt samma sak än om det var godkänt det också. Så hoppas, hoppas, hoppas detta går vägen! 

Förskolestart.

För vår son blir förskolestarten i augusti, då nästan 1.5 år gammal. Det är då det passar bäst för oss. Ekonomiskt. Jag oroar mig inte, förskolan i Sverige är bra. Men jag skulle önska att politikerna tog tag i att faktiskt minska barngrupperna. För barnens skull framför allt, men även föräldrar och pedagoger. 

Det är så att jag är med i en grupp med barn födda i samma månad. Där har förskolestart kommit på tal, att det finns de som ska skola in sina barn tidigt för att det ska vara det bästa för deras barn. För att utvecklas och lära sig sociala regler. 

Ett, man utvecklas otroligt bra hemma också och sociala regler kan du få i princip överallt förutsatt att ni inte stänger in er i hemmet. 
Två, barn vill ha uppmärksamhet, bli sedda och få bekräftelse, och det är tufft i en barngrupp på 15-21 stycken. Personalen gör allt dom kan och hinner, men de stora barngrupperna försvårar det helt klart. En förälder kan ge full uppmärksamhet, fullt fokus och utvecklande utmaningar. 
Tre, tänk dig att börja på ett nytt jobb tillsammans med , säg 16 andra helt nya. Lokalen är kanske ca 50kvm, ni har ingen rast, och ni ska finna er plats i gruppen. Skulle det vara lätt? Jag tror inte det. 
Att då säga att det är bäst för deras barn att börja så tidigt som möjligt, tyder på att de har stora förväntningar på utvecklingen de skall komma att gå igenom. För visst är det så att dom kommer att utvecklas rasande fort, för de har egentligen inga val om de ska klara av och orka med dagen. Det brukar oftast vara dessa föräldrar som är oroliga över att missa en aktivitet, skickar barnen på loven i tron om att de kanske missar något annars. 
Till dessa skulle jag bara vilja säga, ta det lugnt. Familjen är viktigare än förskolan! Njut tillsammans istället om ni har möjlighet till det, ni kan behöva det allihopa. Det är inte förrän i skolan de har skolplikt, då ni inte kan vara hemma och lediga hur som helst. Så passa på!

Jag vill innerst inne tro att det är för att de har slut dagar, behöver studera eller arbeta som de skolar in tidigt men inte vågar säga det så. Men säg det så då för guds skull! Lägg inte över det på barnet/barnen. För de skulle utvecklas utmärkt hemma också och må superbra. Det är ingen tävling om vem som är hemma längst eller skolar in först. Man måste se till sina egna förutsättningar! 

Vackert!

Vintern är ibland så otroligt vacker! Igår var det en sådan dag, och vi for ut och grillade korv till lunch. Sol och kallt(var -18 när vi klev upp kl 7, sjönk dock till runt -11 när vi tog oss ut) så det var bara på med underställ, fleecekläder och ytterkläder. Grymt härligt var det! Tänk att snart har vi nära hit(se bilden) och till liknande platser varje dag! Inte för att det är jättelångt nu heller, men då behöver man ta bilen ett par minuter först. 

Uppdatering husbygge!

Igår körde jag förbi vårt blivande hem på väg till leklandet och såg att de jobbade på för fullt, hann dock inte gå in. Men J informerade mig om vilket moment de höll på med. Dadadadaaa.. Spackling av övervåningen! Känns helt sjukt att det redan är det momentet där. Vad kan man tänka sig, kan man se tapeter och så om typ 2veckor? Är så nyfiken på att se hur det blir. Och så har de jobbat med att sätta tillbaka osb-skivor på nedervåningen(som varit bortplockade för elektrikerns skull) samt börjat gipsa "ytterväggarna". 

Samtidigt som man tycker det är sjukt att det snart tapetseras uppe, så vet man ju att det är ganska många saker kvar också. Och börjar man se till när beräknad inflyttning är så är det nog inte så sjukt. Om 3 månader och 2 dagar ska nycklarna, och lägenheten, överlämnas till nya ägaren. Känns som att vi kan börja räkna ner nu! 
Pojkkläder.

Som mamma till en son så måste jag bara få säga en sak gällande kläder. Så trist det är ibland alltså! Det känns som att det aldrig kommer något nytt riktigt, speciellt inte på kläderna upp till 92(efter kan jag inte uttala mig om). Det är farfarströjor/bodys med ränder i olika utföranden oftast. Utbudet är så jäkla dåligt. Det är så tråkigt när man måste byta storlek och så måste man välja på samma saker som till föregående storlek. Ibland blir det saker som man redan har haft helt enkelt.
 
Som i helgen när jag gick på cubus till exempel, så fanns det jättemycket tjejkläder på den avdelningen, men väldigt lite för killar. Som en supersöt vårjacka till tjej, men ingen i pojkvariant? Egentligen skulle man väl kunna köpa mer på tjejavdelningen om det inte vore så att det mesta är i babyrosa och/eller med spets och puffärm. Varför inte göra några tuffa leo-byxor som är unisex? Röda bodys utan vare sig tryck(vilket det oftast är på pojkavdelningen), spets eller puffärm? Eller enfärgade bodys över huvud taget, utan att passform försämras. Snygga helfärgade mössor i alla olika knalliga färger? En knallrosa t-shirt?
 
Jag är mycket för gult, grönt och rött just nu. Det där anti-blåa fortsätter alltså. Visst har jag lite blåa saker också, det blir så när man vill ha olika grejer i garderoben, men får jag chansen att välja samma plagg fast i annan färg så gör jag gärna det. Har inte mycket för att pojkar ska kläs i just typiskt blått, vilket är standardfärg på pojkavdelningarna i de vanliga lite billigare kedjorna. Sen kanske det är extra svårt då jag inte är en supermönstrig person(det är något jag jobbar på), har svårt för jättebrokiga mönster i starka färger, och det gör ju såklart inte det hela enklare. Jag hoppas verkligen att det ska komma ut några härliga vår och sommarnyheter!
 
Det här är det senaste som fått flytta in i den lilla garderoben: (+ en vit piké t-shirt från h&m och en knallgul t-shirt från åhlens samt hans helgröna vinteroverall).
 
 
 
 
 
 

Tapetval.

Idag lämnade vi in ritningarna med tapetvalen inritade och inskrivna. Kommer bli spännande att se hur det kommer att bli i verkligheten sedan och inte bara på ett tapetprov. Känns skönt att kunna slappna av lite då de mest hektiska valen faktiskt är gjorda. Annars i veckan då? Elen har dragits för fullt på nedervåningen(alltså det är heeelt sjukt vad rör det går för alla kablar, att det går att hålla reda på är ju ett under!) och dragits för utebleysning. Och så har byggarna lagt ut de urfasade skivorna som golvvärmen ska ligga i på övervåningen samt glesat taket nere. Det är egentligen helt sjukt när man tänker på att när golvvärmeslingorna är utlagda så ska golvet läggas och sedan kan tapetseraren komma och de som ska göra badrummet. Vi hoppas iallafall att de håller tidsplanen för att om exakt 3 månader och 9 dagar får nya ägaren av lägenheten nycklarna.
 
Annars vill jag bara beklaga mig yttepyttelite över de tre senaste fredagarna, de två tidigare har det varit hemmamatcher i hockeyn(det är klart att han får fara på det!!) och så idag är det någon kollega som fyller jämnt så de är ute och firar honom. Jag gillar hemmamys på fredagar, allra helst tillsammans med min karl(och son såklart!! men han lägger sig ju vid 19-19.30). 
 
Näe, om man ska ta och slå in presenter och sedan kanske gå och knoppa?
Trevlig helg!

IB Laursen.

Åh, jag är så besviken att jag var tvungen att ställa in med de andra mammorna och bebisarna i föräldragruppen idag. Halsont, seg i kroppen och snart anländer väl storsnuvan, igen. Lilleman är ju också snuvig. Hade verkligen sett fram emot det! Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa tillfälle. Unnade mig lite nya koppar och muffinsformar i porslin från IB Laursen som plåster på såren då jag kommer vilja göra mig av med några av de vi har idag när vi väl flyttar.
 
 
 
Trots att välmåendet inte är som det ska så måste vi ju ta itu med valen till huset. Så i eftermiddag ska jag lämna bort den lille några timmar så att vi får titta på tapeter i lugn och ro, byggarna nämnde att det inte är långt bort innan de börjar med den biten på övervåningen. Och det är ju precis där jag tycker att det är svårast att bestämma sig. Men i måndags for vi och beställde kommod, blandare och spegel till nedervåningen då det var det enda vi fastnade för när vi var och kollade under lördagen så det är skönt att just den biten är gjord. Nu är det bara duschväggar *2, toalettstolar *2 och ett badkar som fattas till badrummen. Så vi betar ju absolut av saker på listan eftersom just nu. 
 
 

Badrum.

Jag tycker att det är skitsvårt med badrumsinredning. Har haft en vision, men jag har inte ens vetat om det skulle funka. Och att då göra två toaletter/badrum är inte superenkelt. Vi måste ju liksom se till pris också. I helgen har vi försökt finna vilka kommoder vi ska ha. Vi har bestämt för att ha det lite billigare uppe och lite dyrare nere. Så till slut kom vi fram till att vi beställer från skånska byggvaror till övervåningen, och så är vi väl rätt överens om vilken det blir till nedervåningen. Vi har pratat om att den ska vara 80cm bred, men jag hade gärna velat ha en 100. Måste helt enkelt fara och mäta igen och fara och kolla på kommoden igen. 

Det är skönt att fler och fler invändiga val börjar hamna på sin plats. Nu är det ju egentligen "bara" tapeter, tvättstugeinredning, 2 toalettstolar, duschväggar samt blandare, ett badkar, kommod & spegel nere, blandare till köket och utebelysning. Räknar med att nästa måndag så har vi hunnit beta av tapeter, kommod och spegel iallafall. :) 

Svårt att begripa att vi ska flytta om ca 3,5 månader!! Till ett hus, vårt hus. 3,5 månader är ju ingenting om man jämför med de 26 månader vi redan hållit på.