Hoppas det är snabbt övergående.

Den lille har åkt på feber och snuva, igen. Är det möjligt att få det 2 gånger inom loppet av en månad när han annars varit så frisk? Förra gången hade vi ju umgåtts med andra som inte var helt krya, så vi åkte på det allihop. Men nu? Vi har inte träffat någon som varit sjuk och det kom som från ingenstans. Och med tanke på hur magen var igår jämfört med i vanliga fall skulle jag nästan gissa att det kanske är tänder som utlöst det här. Jag hoppas på det iallafall, det borde kunna vara dags att utöka antalet som stått still i mer än 4 månader.
 
Snart ska vi plocka undan här hemma och i eftermiddag är det ytterligare 4 visningar av lägenheten. Och jag har shoppat lite på jotex, till huset. Fick en 20% rabattkod och hittade grejer jag tror ska vara i gästrummet/kontoret. En roll up-gardin, 4 kuddfodral samt en taklampa, det inklusive frakt gick på 415:-. Då är det bara skrivbord, hyllor och matta som saknas dit in som det ser ut i dagsläget.
 
 
 

Invändiga val

Har varit lite stressad på slutet, insett att vi måste börja bocka av saker på invändiga val. Det börjar gå undan känns det som. Och vissa grejer är ju beställningsvaror. Men det är inte alltid lättast att ta sig iväg under öppettiderna då man har en bebis med tider att passa samt en karl som jobbar. För vissa har inte öppet på helgen, och öppet till 17 som längst på vardagar.

Men igår var vi äntligen och ritade upp köket!!  Vi hade bara en snabbgjord variant innan sim gjordes för 2 år sedan, men nu skulle de rätta måtten in, den rätta bänkskivan bestämmas, rätta handtagen, rätta vitvarorna samt lite ändringar av luckor och så. Två timmar höll vi på, och det kändes SÅ skönt när vi såg resultatet i prototypbilder. En kul grej var att de spelade in en reklamfilm alldeles i bordet intill som kommer att visas på tv, ska bli kul att se vilka tagningar de kommer använda sig av. Sedan for vi och kollade på kakel och klinker samt bokade in en tid(imorgon) för att få hjälp med den biten. Efter att vi hade gjort allt detta så var det lite lättare axlar, snart är vi på banan(vi har inte varit så av den, men detta var tvunget att göras snart, samt en hel del mer)! 

Under tiden vi gjorde detta och sedan for på kalas så pågick det visning av lägenheten. Ska även vara visning på onsdag och fredag. Ska bli så spännande att se hur det går. 

Näe, nu ska den här trötta morsan som sov dåligt inatt, utan anledning, försöka gaska upp sig lagom till att den lille beräknas vakna. Sen ut i det fina vädret!! 

I förmiddags innan vi gick in på öppna förskolan, lät den lille få slumra ett par minuter extra. :)


Lägenheten.

Hjälp! Nu är vi redan inne i den perioden då lägenheten ska läggas ut till försäljning. Imorgon förmiddag kommer fotografen. Igår rengjorde jag ugnen(fy farao vilket jobb, skruvade isär ugnsluckan i tre delar och rengjorde alla "mellanlager", skruvade lös sidogaller och svinto på både det och vanliga galleret), skurade kyl & frys & ugn & micro utvändigt samt torkade alla skåpluckor utvändigt så nu är det så fint som man alltid vill ha det. Pust, det tog tid! Speciellt när man är förkyld och inte riktigt håller sitt vanliga tempo. Tur karln var med lilleman! Idag ska det plockas undan grejer, det kan inte vara så mycket krimskrams överallt samt dammtorkas. Sen drar nog visningarna igång någon nästa vecka, ska bli spännande att se hur det kommer arta sig med försäljningen. 😊

Invändiga val i huset.

Förra veckan fick vi hem provbitarna vi skickat efter, så vi kunde äntligen bestämma oss för vilka lister vi vill ha. Sockellister, foderlister, taklister, sockelklossar, foderklossar - kortboch gott en djungel. Som är apsvår att sålla bland och välja rakt av endast utifrån bild. Nu är det iallafall bestämt vad det blir och det känns skönt! Sen har det där med golv gäckat mig litegrann. Vi hade ju som bestämt vad vi ville ha men den fanns inte som provbit i butik så när det väl kändes nära till att vi verkligen ska spikas vad vi ska ha så blev jag så kluven. Och golvsnubben var ju aldrig där när vi var dit, så det var alltid andra som fick försöka förklara. De sa att golvet skulle vara likt det som fanns i butik fast att det var lackat och det tyckte jag var lite för mörkt. Men idag kom så provbiten på det oljade som vi bett dom skicka efter, och det var stor skillnad i färg. Sen är det ju så att det kommer mörkna med åren, men det är en annan femma. :) Nu kan jag känna mig lugn med det valet också! 
2015

Jag skulle vilja ge mig själv ett nyårslöfte såhär i efterhand. Men det är nog tyvärr inget jag skulle kunna hålla som det ser ut i dagsläget. Mest och framförallt på grund utav min kropp. Jag blir så frustrerad när jag tänker på det. Vad är det som det hela handlar om? Jag vill återuppta ridningen, igen. Sist när jag red så var förhållandena inte optimala tyvärr, mycket för att jag jobbade på en sida stan(1 mil hemifrån) och att sen stallet där jag red på låg utanför andra sidan stan(2,5 mil åt andra hållet hemifrån). Vi bytte till en liten skitbil som inte kändes super att köra den sträckan. Så i kombination av de grejerna och att det inte fanns speciellt mycket ridvägar, och inte upplysta sådana vintertid då man bara kunde rida efter byavägen när mörkret lagt sig så fick jag inse att jag var tvungen att sluta. Sen har det ju varit graviditet, barnafödande och spädbarnstid. Och nu är det kroppen som sätter stopp. Jag önskar och hoppas att jag kommer att återuppta det inom en inte allt för lång tid, först måste jag bli redo kroppsmässigt och där efter ta mig tid och råd. Skulle egentligen vilja börja på ridskola igen, för att få lite av allt(dressyr, hoppning, teori mm), men då kostar det ju där efter också. Vi får helt enkelt se i framtiden! Men hästar vill jag hålla på med på något sätt, för det är grymt underbart! 

Bakslag.

Min kropp har åkt på ett ordentligt bakslag och jag känner mig så nere och less att jag vet inte vad. Har haft nedräkning till imorgon de senaste dagarna, till att få träffa läkarn. Måtte det ge resultat.
 
Annars har jag precis beställt hem första regnkläderna(helt galet att han blivit så stor ju!) samt att vi suttit och försökt planera lite föräldraledighet utan att behöva klicka i allt på en gång. Det är ju ett pussel att hålla reda på dagar hit och dagar dit, vad man får betalt på dessa dagar, hur många man får överlåta, hur många man borde överlåta etc etc. Och jag tror vi har rätt bra pejl på hur vi vill göra och hur vi måste göra from maj i år tills S börjar förskolan(i augusti enligt planen). Förhoppningen och planen är att vi ska kunna ha härliga sommarlov tillsammans framöver. 

Hej 2015!

Vi hade en fin nyårsafton med goa vänner, barn och fantastiskt god mat. Dock gjorde jag en tabbe och drack kaffe vid 23, när jag vet hur jag fungerar. Så jag kunde inte somna förrän 04 trots att jag la mig halvtvå. Inte optimalt när man har en liten, men tack och lov sov han till tio i åtta på nyårsdagen. När vi på eftermiddagen kom hem var det skönt att landa hemma, som det ju alltid är när man sovit borta.  Och det nya året har börjat bra på sömnfronten alltså, vi har inte vaknat före tio i åtta på morgonen(att vi behövt vara vaken en stund på natten håller fortfarande i sig). Men vi hoppas att det ska ge med sig snart. 😊 Gott nytt på er och god fortsättning!