Blixtar och dunder!

Vilken jädra skitsommar det är. Vädermässigt! Vi har sett regnet massor bara sedan i måndags och då även hört åskan två gånger. 
Och jag har sagt det redan för 2-3 veckor sedan, att det blir nog inte bättre än såhär. Det verkar stämma. Två riktigt varma dagar på en hel sommar, det är väl för kasst. Måtte det bli bättre nästa år då! 

Vi är lite på resande fot och har det härligt, trots regnandet. Men just idag fick vi njuta av solen! Vi ser det som så, att man ska uppleva campinglivet även från den regniga sidan någon gång.(Som man även gjorde som liten). Vi har ju varandra och det är ju ändå det bästa! <3Insomningsfasen.

När mamman verkar tröttare än kiddot. Han som alltid somnat på typ en minut när man lagt honom är nu inne på andra dagen där det tar tid. Kanske för att rutinerna ruckats och det blivit cirkus en timme senare än vanligt? Vem vet. Men han måste ju också få krångla ibland. 

Jag vill ut och måla mer! Det har ju varit en del besök i helgen + en del regn samt påbörjat altanbygge så det återstår 5,5 fönster, 1 dörr och 2 husknutar. SEN är det klart. Och det kommer vara så skönt att kunna säga det. 

Wiho! Nu somnade kiddot. Efter 25 minuter. Nu ska jag ut! 

Bara det synliga som alla berömmer.

Jag har en sambo som jobbar och sliter, han gör det så grymt bra. Och det han gör, det syns. Man ser det han har gjort. Vilket oftast är lättast att prata om, vilket är det som andra märker och berömmer. Och han SKA ha beröm, mycket! 

Nu är han så fantastisk att han berömmer det jag gör, är med vår son. Någon måste ju faktiskt vara det. Men det är något som aldrig uppmärksammas, eller som pratas om på en middag. Det är lätt att man inte känner sig delaktig. Så har jag känt. Jag inser att jag är lyckligt lottad som har en sambo som uppmärksammar och berömmer mig. Måste ju finnas flera som aldrig får höra det! 

Men att det ska behöva vara så? Varför är det bara det synliga som alla uppmärksammar och inte även det självklara? Det har väl varit så i alla tider, och är svårt att ändra på. Men alla förtjänar beröm och uppmuntran. Shoppa endast till mig själv, vad är det?

I förmiddags var jag till sjukgymnasten(på sports medicine) och fick ryggen lite tillrättalagd. Det krasade och var supertriggat efter att ha varit sämre sedan midsommar. Efteråt tog jag mig lite egentid genom att fara och shoppa lite utan kiddot och barnvagnen.

Hittade två blusar , tre nagellack och sockar till mig själv. Tycker att det är svårt att hitta kläder till mig själv. Kanske för att det känns som att sommarens mode inte passar mig? 
Men jag shoppade även åt de andra familjemedlemmarna, kan ju inte låta bli. Tre mjukisar(inför förskolestart), ett par jeans och nya badbyxor åt lilleman och en t-shirt samt sockar åt mitt stora hjärta. Tror dock att jag måste byta mjukisbyxorna då jag misstänker att de är små i storlek. Måste prova dom på honom imorgon. Mobilnätskrångel.

Mitt mobilnät är verkligen sämst. Emellanåt lägger det av helt och startar inte upp förrän jag tar mig ur byn. Alltså, SÅ långt ifrån stan bor vi inte. 8km in till centrum och ca 1km till utkanten av vad man kallar att bo i "stan". Det gav upp i lördagsmorse och bara vägrade att starta upp trots att jag startade om mobilen flertalet gånger. Till slut gav jag upp. Vilket även ledde till att när jag for någonstans faktiskt också glömde telefonen varje gång då jag aldrig hade den på mig. Tills igår när jag skulle hämta ut mina nya skor. Då kickade det igång igen. Varför tänkte jag inte på det tidigare? Jag vet ju att det varit så tidigare. För tro mig, det har krånglat utav bara den! Vilket varit frustrerande då vi inte har något vanligt internet för tillfället. Ibland kunde jag få starta om telefonen femton gånger per dag. 

Jaja, nu är det iallafall tillbaka och jag fick en paus från sociala medier. Vad som hänt under tiden är att målningen är inne på sista rycket, det vita på nedervåningen av huset. Och så har vi blivit med uppfart! Snacka om att det kändes skönt. Nu kan vi gå ut utan att behöva kliva rakt ner i ett sandtag. Och så är materialet till altanbygget beställt. Sen är det "bara" lite trädfällning, gräsmatta och häck som ska fixas. Hot!

Jag tar mig inte in i duschen. Fastnade i sängen efter att jag nattat sonen i rummet intill. Borde ju inte vara så svårt när två nya inredningstidningar och gotta ligger där nere och väntar på mig. Måste ta mig i kragen.

Igår var det så galet varmt, trettio grader och kvavt. Typ så som det var i en månads tid förra året(då jag stängde in mig i lägenheten dagtid). Så det blev lite bad och sedan picknick med några vänner. Idag har det dock inte varit samma toppenväder så det har mestadels målats.  

En något nöjd kille fick åka med pappa upp i sky-liften innan läggdags.


Badväder!

Jag ligger på soffan för att samla kraft till att hoppa in i duschen. Har stått och dolat på i köket i två timmar, ända sedan lilleman somnade. Har gjort potatissallad och ett tillbehör till grillningen imorgon. Skönt att inte behöva göra det imorgon, utan man kan bara packa med sig allt och fara. 

Idag har jag och lilleman varit på årets första sommarbad. Det var minst sagt en överlycklig kille som insåg att han skulle få plaska i bassängen. Var inte det lättaste att få med sig honom upp för att äta lite mellis och värma sig en stund. Det hade dock varit ännu mysigare om John hade kunnat följa också, men han har kämpat på med målningen hemmavid. Och otroligt nog så är snart all den röda täckfärgen klar på huset. Och ett varv kvar på garaget. Vi är kanske i mål nästa helg? Hade varit skönt. För att kunna vara allihop tillsammans lite mer. Men han är så grymt duktig!