Ettårsfoto.

Igår morse var vi på fotografering! Det var helt klart lite spännande att se hur det skulle gå, om liten accepterar fotografen och så. Och det gick hur bra som helst, lilleman skötte sig exemplariskt. Han såg det mer som en upptäckar/busstund och var på toppenhumör, att det var en främmande person gjorde ingenting. Nu på morgonen såg jag att vi hade fått ett mejl för att kunna gå in och titta på bilderna, iiih! Hur ska vi kunna välja? Det finns på bara S med 2 olika bakgrunder och familjebilder med 2 olika bakgrunder samt när vi är en förälder och S på bild. Måste sitta och titta närmre senare. :) 

Förskoleplats.

Just det! Måste bara skriva ur mig detta också. I fredags när jag tömde brevinkastet låg där ett ensamt litet brev. Från kommunen. Jahapp, de vill väl ha in pengar för a-kassa eller något tänkte jag. MEN det var beskedet om förskoleplats! 

Jag skickade in ansökan i januari, så vi har väntat i 2 månader. Under dessa två månader har jag i princip bara hört att folk har sökt just den förskolan till sina barn. Och då den inte är mer än medelstor så tar de ju inte in jättemånga, och så räknar man några med syskonförtur på det. Happ, chansen att vi får plats är alltså minimal. Hade helt ställt in mig på att det blir andra eller tredjehandsvalet. 

Men när jag öppnar och läser kan jag inte låta bli att ge ifrån mig ett glädjetjut och skynda mig för att ringa J för att berätta, att vi FICK plats på vårt första val!! Yes! Samt vilket datum det sätter igång(4 mån och 13 dagar). Det känns lite skrämmande må jag erkänna, att det gått så fort och att han snart ska in i verksamheten. Men ekonomiskt sett blir det här det bästa. Och jag längtar faktiskt litegrann efter att börja jobba också. Men först ska vi njuta av flytt och en bra sommar då min rygg förhoppningsvis blivit bättre, innan det är dags. Så skönt att kunna lämna spekulationerna bakom sig och bara sikta på att göra ett besök i typ maj. :) 

Kaffeberoendet.

Åh, jag är så kaffesugen just nu! Så varför tar jag mig inte en kopp? Jo, för att det är något fel på filtren jag köpte sist. För ca 1,5 vecka sedan bråkade jag med dom också och gjorde 5 försök innan jag gav upp. Tur i detta läget att vi har dolce guston. Men sen började jag i en annan ände av kartongen och då har det funkat tills nu. Så jag har redan gjort två försök, och stoppar här också. Botten på filtret bara går sönder så att allt kaffepulver faller ur och gör stopp i bryggarn. Otroligt frustrerande faktiskt. Vill inte köra dolce guston just nu heller då den lever om en del och när liten har sovit lite mer än en timma redan är risken rätt stor att han vaknar utav det när det är så tyst i övrigt. 

Hemleverans.

Igårkväll när vi sitter och kikar på farmen och klockan är runt tio i åtta så plingar det plötsligt på dörren. Va, vem kommer nu? Kommer lilleman att vakna? Han fortsatte att sova vidare som en stock och det var tydligen paketleverans till mig. De har alltid annars kommit dagtid så det blev ju lite utav en överraskning. Det var lite kläder åt lilleman från next, de som alltid levererar hem till dörren. En skaljacka till i sommar, 3 t-shirtar och en grå hoodie. Den ena t-shirten är så frän! Den är lite orange-korallfärgad med rosa stort tryck med texten cool dude, ena ordet fram och det andra bak. Den kommer att vara så fräsch i sommar! 

Om tre dagar.

Har jag fått tid hos läkarn för ryggen. Som den är nu är fruktansvärt. "Min" läkare var tydligen bortrest i två veckor så först fick jag en tid imorgon. Som de sedan fick ringa upp mig och avboka då hon blivit sjuk. Då fick jag den nya tiden, tre dygn bort. För de ville helst slippa skicka in mig till en akutläkare som har tid i 15minuter på varje patient. Det är bara det att tre dagar känns som en evighet i dagsläget. Speciellt när nätterna är kassa och att jag inte klarar av att ta hand om sonen själv. Vill bara att min kropp ska fungera som förut, då den var stark och inte gjorde ont. 

Weekend.

Den här helgen har både varit bra, och mindre bra. Mindre bra för att jag haft mer ont i ryggen igen(börjar bli sjukligt less på att ha ont!). Och bra för att vi flydde lägenheten och bodde i svärisarnas hus när de var till fjälls. Vi har även haft besök både lördag och söndag. 

I fredags påbörjades borrningen för bergvärme till huset. De borrade lite mer än 12 timmar i sträck för att sedan fortsätta göra resten under lördagsförmiddagen. Annars i veckan har alla innerväggar på nedervåningen i huset kommit på plats och klädkammarväggen i vårt sovrum. Äntligen! Nu kan man ju som se framför sig hur det blir. Längtar så tills att få se MEER! Och nu lär det ju hända något mer eller mindre varje dag då det ju bara är ca 1,5 månad till slutbesiktning. 
Lekparkslek.

Solen har varit framme idag också!  Dock har det varit lite småkalla vindar. Men det stoppade inte mig och S från att göra premiär i lekparken för i år. Han sken ikapp med solen och sa "titta! Dä!" åt allt han såg. Det var så härligt! Och i förmiddags var vi och tog emot badrumsmöblerna(till övervåningen) från skånska byggvaror, kommod och spegelskåp. Nästa vecka lät det som att köket skulle anlända också. Spännande! Även om det inte är dags riktigt än för att sätta upp det. Men nu känner vi oss övervänta på att få se hur det blir och att få flytta! 

Kära underbara sol, stanna!

Hela helgen har nu bjudit på väder av världsklass. Vårvinter när det är som bäst! Lagom kallt, klarblå himmel, värmande sol och knappt någon vind. 

Igår utnyttjade vi det när det var några som inte kunde komma på kalasande. Han som kunde for vi på utflykt med istället medan hans flamma jobbade. Ut med skotern, grilla korv och känna solen värma våra ansikten. Helt fantastiskt! När flamman hans slutat jobba kom de på middag och vi grillade, såg mello och så. Så härlig lördag. 

Speciellt när man på självaste stora kalasdagen sitter inne när det är toppenväder. Eller vi var på ica imorse. Sen har första svängen fikagäster varit här och vi har nu en liten paus innan nästa sväng drar igång. 😊 

Det är ju helt otroligt att vår minimänniska fyller hela 1år idag, vad hände liksom? Föddes han inte nyss? Fast det känns ju som om han alltid funnits hos oss. Vilket år det har varit. Fantastiska underbara lilla mini-oss. Som vi älskar dig, lilla busfrö! 💕💕
Kalashelg.

Vi närmar oss kalashelgen för den där lilla killen i vår familj. Tyvärr verkar det vara många sjukdomar som cirkulerar fortfarande så det blir lite mindre än vi först trott. Men vi kommer ge honom en toppenhelg oavsett och så hoppas vi att alla vänner och släktingar kryar på sig så att vi ses snart endå! 

Idag började jag blåsa upp lite ballonger(mest för att prova pumpen). Och kommer väl fortsätta imorgon så att vi bara kan njuta och fira när helgen väl är kommen. :) 

De är ju tom i de rätta färgerna för att passa in till morgondagens superviktiga match! 


Problem.

Åh. I flera dagar har jag nu suttit och kollat på jackor till den där lille killen. En jacka som kommer att funka i vår/sommar. Vill att den ska vara funktionabel och snygg på samma gång utan att kosta galet mycket. Skitsvårt är vad det är. Kappahl har en fin som man kan beställa via nätet, men då blir jag osäker på storlek och är inte helt hundra på att det är den jag vill ha. Men samtidigt är jag fäst vid en av polarn´s vindjackor. Sen har jag ju såklart fallit för mini rodinis jacka med krokodilprintet, den är ju SÅ tuff. Men båda de två sistnämnda tycker jag är lite dyra egentligen. Ska ju köpa en skaloverall att ha i vår(polarn´s skaloverall begagnad) så den biten är ju som avtäckt. Men den där biten när man bara ska åka bil, eller man klarar sig med att ha byxor och jacka ute. Kanske kommer in mer framöver? 
 
 
 
 
 
 
 

Update på huset.

Dessa bilder är tagna i mitten av förra veckan. När alla utom 1 innervägg är uppe på nedervåningen i huset. Bild ett är inne i tvättstugan, två är toalett/dusch, tre är från provisoriska trappen mot kök och matplats(det ska upp en till innervägg mellan hall och kök), fjärde är vardagsrummet. Det är inte långt bort att själva inredningen ska börja komma på plats nu, tapeter, kakel, kök osv. Speciellt när inflyttning är i princip 2 månader bort bara. Och SÅ vi längtar! Nedräkning kan man säga. Det ska bli extremt härligt med mer yta. Vill påbörja alla projekt jag tänkt ta mig an(fixa växasängen, bygga bokhyllor, samt att platsbygga en bänk i burspråket). Och det känns som att det kommer att bli helt rätt årstid att börja fixa allt detta. Jag och lilleman kommer ju kunna dola på även på vardagarna då jag är mammaledig.
 
Men först kommer vi hinna med 1års firande och en fjällresa åtminstone. :)
 Lillemans blivande säng.

I ett par månader(cirkus ett halvår) har jag hållit utkik på blocket efter en växasäng(imperialsäng). En säng som lilleman ska ha när han inte längre ska sova i spjälsäng. Men de flesta som kommit ut har jag tyckt varit så smala, vilket de ju oftast är. De är oftast 70cm breda. Men jag vill kunna lägga mig utmed och läsa en bok och det ska vara bekvämt både för lilleman och för oss som läser. Och om man skulle råka somna vid läggningen. Tror inte alls att en säng med en bredd på 70cm är toppen då. Har emellanåt dykt upp någon på ca 90cm men då har den antingen funnits i en annan stad eller så har det varit en stor spricka i huvudgaveln, vilket inte alls känns särskilt säkert för ett barn att ha.
 
Men igår när jag satt hos svärföräldrarna och kikade i tidningen så fanns där en säng, utan någon utförlig info. Så jag var snabb med att knappa iväg ett sms för att fråga om skick och bredd. När jag efter skoterturen fick ett svar så var det ett positivt sådant. Det var inte förrän då som jag yttrade det för karln. Och han lät oväntat positiv, så jag ringde ett samtal och helt plötsligt var vi på väg med släpvagn och allt.
 
Måste säga att jag blev helt positivt överraskad. Jättefin säng! Om än med flagnande färg, men har man ändå tänkt måla om så gör det inte supermyket. Stabil och 102cm bred. Och fantastiskt att det var säljarens farfar som hade byggt den för hand, utan några egentliga verktyg. En säng som de på den tiden hade som dubbelsäng, han och hans fru. Senaste madrassen som låg i den var en säckväv stoppad med halm. Hade jag varit hon hade jag aldrig ha kunnat göra mig av med den. På det viset känns det lite synd att skrapa bort hans handmålade ådermålning, men det finns tyvärr ingen räddning för den. Fantastiskt att faktiskt få höra historien om den. För 500 kronor blev den vår! Så den följde med hem. Senare när jag låg på övervåningen med migrän så hörde jag J samtala med sin mor och säga att han tyckte den var mycket finare än han hade trott innan vi for. Så där låg jag och log för mig själv, att min spontanitet av detta köp gick hem! Är jättepeppad på att fixa till den nu. Måste bara hitta en passande madrass också.
 
 
 

Tacksamhet.

Det finns verkligen fantastiska människor! Jag är alldeles rörd över hur någon kan ställa upp så för någon som de inte känner. Det är för otroligt ibland. Och jag är så jääääkla glaaaad!!
 
I helgen hade jag och min kära en barnfri miniweekend, som var helt fantastisk! Vi tog det verkligen superlugnt, sov ut och hade det bra. Och igår innan vi körde hemåt så gjorde vi ikea. Ritade(hade gjort en grundritning hemma) och beställde hem tvättstugeinredning samt inhandlade bland annat nya sängbord, garderob/klädskåp till lilleman, förvaringshylla till hans rum med mera. Och som vi längtade efter vår lille kille när vi var på väg hem!
 
Det är det där med förvaringshyllan som blev lite utav en besvikelse. I mitt huvud har jag ju redan inrett S rum, i gröna, gråa och vita toner. Vi skulle ju såklart ha en Kallax förvaringshylla i vitt, så långt gick det bra. Skulle även köpa 4 st ljusgröna Dröna förvaringskorgar, men de hade utgått ur sortimentet och ersatts med rosa. Tusan! Så vi fick välja mellan svart och rosa, och tog då svart. Men jag känner bara att det inte kommer att passa och har letat efter butiker som fortfarande har kvar dom och hittat några enstaka få. Långt här ifrån. På platser där jag inte känner någon som skulle kunna göra mig den tjänsten att köpa och posta till mig. 
 
Hur som haver, jag följer ju andra mammor på instagram. Varav en bor i en utav de där städerna. Så jag skickade en förfrågan, om hon skulle kunna göra mig den tjänsten. Och vet ni vad, det kunde hon tänka sig! SÅ GLAD och tacksam jag känner mig! Det är ju helt fantastiskt snällt, och ingenting jag räknade med. Stort Tack Linda!!