Första målardagen!

Jag har så ont i handlederna och under fötterna efter idag. Vi har målat från ca halvnio imorse till just innan fem. Och trots att vi har fått bra hjälp så har vi kanske bara hunnit hälften(allt det röda på garaget och ca 1/4 av huset) av första varvet. Det är så sjuuukt mycket yta att måla. Känns som att det aldrig kommer att ta slut. Speciellt när man inte kan räkna med vädret heller. Men det SKA bli klart i sommar. 
Målad.


Så var detta projekt klart. Målningen blev kanske inte felfri, men när den lilla byrån endast kostade 100:- så kändes det som att det inte var hela världen. Oavsett så gjorde den sig bättre som vit. Nu är bara frågan vars den riktigt ska få sin plats, men tills vidare får den stå och fylla ut gästrummet/kontoret lite då vi inte har mycket annat där inne. Förutom att en säng ska sättas ihop helst senast imorgonkväll. Annars får väl madrassen ligga på golvet tills vidare. 

Magsjuka och huvudvärk.

Jag tror att jag ser ljuset i tunneln från denna magsjuka. Har haft jordens huvudvärk ovanpå allt, för att jag inte fått i mig några supermängder vätska och inget kaffe på 2 dygn nu. Så det är ju som bäddat för huvudvärk. Lägg då till att minigrävarn ute på gården gått hela dagen då de jobbar med dräneringen och en stund var det även en traktor adderad som skulle lyfta över alla betongplattebitar med mera som låg i en stor bråthög. Längtar tills det blir tyst kan jag säga.Varför var de på gymmet?

Jag har åkt på någon typ av magsjuka. Inte den värsta av sorter, men tillräckligt jobbig ändå. Vi som hade planerat in att fara på lillemans blivande förskola och hälsa på, men det fick vi ställa in. 

Till något helt annat. Jag har sett personer som skrivit om att de kan störa sig på folk på gymmet, att de snackar lite med någon annan eller trycker lite på telefonen. Jag har inte tyckt det varit någon big deal, man vet ju inte varför personen ifråga trycker på telefonen, kanske personen redan rivit av just den muskelgruppen de höll på med, eller väntar på sin tur. 
Men igår var första gången jag störde mig! Jag var och tränade och det gick hyfsat, jag vill så mycket mer. Men när jag skulle stretcha så sitter det två personer av samma kön där också. Men de gör noll! De sitter bara och pratar, halvt om halvt i varandras knä, smeker varandra i ansiktet, lägger sig på varandra. Med tanke på hur min kropp är nu för tiden så stretchar jag noga, och jag var väl där i 15-20 minuter. Då satt de där innan jag kom och satt även kvar när jag gick. Varför ids man ens byta om och fara på gymmet då? Jag själv skulle nämligen inte orka om jag inte for dit för att verkligen träna. 

En vecka.

Så ofattbart! Den här tiden för en vecka sedan hade vi flyttat in våra grejer i huset och ätit hamburgerlunch med vår bärhjälp. Tack vare dom gick det otroligt fort att få in grejerna. Men det är en bra bit kvar innan allt är uppackat. 

Under den här veckan har vi varken haft tv eller internet(bortsett från mobilnätet). Vi har unnat oss att se två filmer tillsammans, annars har det mestadels pysslats på med annat. Som att jobba med betongplattan ute, göra klart tvättstugeinredningen och börjat måla en möbel. Den billiga lilla skitradion vi har har varit mycket värd! Det har gått SÅ otroligt fort den här veckan. Men nu ser jag fram emot att det snart är helg, vi kommer hinna pyssla på mer invändigt och så ska vi fara på galej! 
Kosläpp.

Idag var vi på kosläpp(betessläpp) i regnet. Vi var nära på att ställa in det på grund utav vädret, tänk om korna liksom inte skulle vilja gå ut ens när det regnade? Och varför skulle de vilja springa och skutta av glädje i regnet? Men vi tog förnuftet till fånga och klädde oss ordentligt. Barnen skulle nog ha roligt oavsett om korna sprang och skuttade eller inte. 

Tackar mig själv att jag hade stövlarna på, vilken lera och dynga vi klafsade i. Vi tittade på hästarna, fåren & lammen, minigrisarna, hönorna, kaninerna, stora suggorna, kvigorna, nyfödda kalvar, och såklart korna som blev utsläppta på bete. Om de tyckte om det trots vädret? Jajjemen! De råmade, sprang, skuttade och sparkade backut i ren glädje. Så det blev en lyckad förmiddag! Är så glad att vi tog oss i kragen och for. 


Soffjakt!

Vi har påbörjat jakten på nya möbler. Det är framför allt soffa och matbord med stolar vi jagar. Vi vet på ett ungefär vad vi vill ha och hoppas vi ska hitta något passande rätt snart. Så drygt bara att det är 6-8 veckors leveranstid på allt! 

Trots att jag idag har världens skallebang så har jag och Sixten varit på öppna förskolan för sång och bus. Var skönt att slippa vara i hemmet då byggarna faktiskt fortfarande är här och fixar lite småpill. Nu har jag försökt ligga och vila bort det onda, men det är inte lätt när det låter hela tiden. Längtar bara tills de är helt klara nu så att vi får vara för oss själva om dagarna. 

Inflyttade.

Nu har vi sovit 4 nätter i huset redan! Lite svårt att ta in att vi faktiskt fått flytta in. Så hela torsdag förmiddag fick vi hjälp att kånka in våra grejer. Och under torsdag eftermiddag och halva fredagen packades köksgrejerna upp, det man vill kunna använda omgående. 

Trappen har fått sig en grind både uppe och nere(redan i fredagskväll). Och rullgardiner kom upp i sovrummet. Första två kvällarna fixade vi med dörrhandtag och tvättstugeluckor samt handtag. Fredagsmys i tvättstugan med min fina karl på hans trettioårsdag med chips, cola och borrmaskinen liksom. ;) 

I helgen har jag skruvat ihop de sistaoskruvade möblerna och sambon har kapat betongplatta ute på tomten medan hans far lyft upp hälften av det åt sidan med traktor. Det jobbas på med andra ord, men än är det många kartonger kvar. 

  
Utflytt.

I helgen flyttade vi i princip ut alla grejer ur lägenheten. Allt utom 4 lampor och allt som står i kyl och frys. Kyl och frysvarorna ska vi hämta ikväll och ställa in i huset, såvida slutsamrådet ger en "ok-stämpel". 

Vi hade barnvakt åt lilleman och packade och flyttade för fullt både fredag och lördag. Snacka om att vi var slut i söndags när sista grejerna var flyttade. Det värsta är nog att det inte är inflyttat i huset, utan måste förflyttas ytterligare en gång. Men det blir ju helt klart roligare att packa upp än vad det var att packa ner allt. För nu är det nära! Ikväll ska som sagt grejer in i kyl och frys. Och imorgonkväll börjar vi väl lyfta in första kartongerna! Det är ju helt sjukt att det är dags nu! Igår var vi och köpte tvättmaskin och torktumlare så vi kommer då inte vara utan det den första tiden tack och lov. Nu är det bara själva badkaret kvar, men det är ju ingen installationsbit på det så det känns lugnt. 

Nu har golvsocklarna kommit på plats och vi är supernöjda! 

Igår förmiddags var det ljuvligt ute! 


Slutbesiktning.

iiih! Jag känner mig uppspelt idag! Om ca 30 minuter är det slutbesiktning. Liten är hos morfar så att jag också kan vara med. 

Jag hade ingen möjlighet att fara ut och titta igår då jag hade en mindre bra dag. Fick ju dock bilder att se på. Men idag! Köket är snart klart så man ser ju verkligen hur det ser ut. Trappen är nu inbyggd undertill. Golvet har börjat blottas på vissa ställen och alla fönstersmygar är på plats. Nu är det bara resten av alla lister och foder, lite el, sista rycket på köket, några smågrejer som ska målas, innerdörrar på nedervåningen och resten av byggstädet. 

Som J sa, ikväll äter vi vår sista fredagstacos i lägenheten och förhoppningsvis vår första i huset nästa fredag. Känns heelt absurt att tänka den tanken faktiskt! Så ofattbart att det är så nära att det går att ta på nu. Lovely!! 
Upplopp!

Nu är vi verkligen på upploppet! 
3 nätter har vi kvar i lägenheten. Vi kommer att flytta ut tidigare än vad vi får flytta in i huset. Mycket pga att vi inte hinner flytta måndag eller tisdagkväll med ett barn som lägger sig 19-19.30. Vi ska försöka få ut rubbet i helgen! För på onsdagen så kommer flyttstädet hit. Det känns så himla skönt att vi lejt bort det. Och även om vi sett fram emot det här i 2,5 år nu så kommer det absolut att kännas sorgligt att lämna lägenheten. Vi har trivts så ofantligt bra här! Hoppas att nästa ägare kommer göra det också. 

De jobbar på ordentligt ute i huset måste jag säga. De har jobbat övertid iallafall 2 av 3 dagar. Igår var de rätt många som gjorde det, varav 2 stycken var kvar till sent igårkväll. Idag hade pappa kört förbi på morgonen och han hade sett att det stod 9(!) bilar utanför. Ska bli spännande att åka ut ikväll för att se vad som hunnit ske idag. 

Och just det! Igår provtrycktes huset för att se om det är tätt och uppfyller kommunens krav. Det gick bra! Vi låg just preciiis över gränsen för ett passivhus(0,30 är den gränsen och vi låg på 0,30,05). Känns jättekul att det gick så bra! 

Återbesök.

Har varit på återbesök hos sjukgymnasten idag. Prat, massage och tillrätning av ryggen följt av mer prat. Fick även en "gymövning"(den går att göra hemma också) som ska vara bra. Min rygg låter typ som ett pärlband varje gång(en sjukgymnasts våta dröm att knyckla till, haha). Men jag har provat övningen på gymmet ikväll och för stunden kändes det väldigt bra. Det återstår dock att se hur det känns imorgon och i övermorgon. 

Men innan gymmet så var vi till huset! Och där jobbade de övertid och satt och käkade pizzamiddag när vi kom. Träväggen i vardagsrum/matplats var nästan färdig och pärlsponten i hall var nästan färdig. Duschblandare uppe och nere var på sin plats och även duschväggarna nere. Klinkret i hall/burspråk var lagt och väntar på fog. Samt att nästan alla fönstersmygar på övre plan var gjorda och att tapetseraren hade spacklat klart allrummet uppe. Yey! De håller tempo nu alltså. 😀 
Packa pappas kappsäck.

Har packat ytterligare en flyttlåda. Med köksgrejer. Men att packa med en ettåring är ju lite speciellt. Jag packar i, han packar ur. Och den här gången lät jag honom faktiskt få hålla på ett tag och satt bara och tittade på medans han var hur nöjd som helst. Man får välja sina duster helt enkelt. Allt är iallafall nerpackat ännu en gång och lådan tejpad för att inte kunna öppnas så lätt. Men vad svårt det är att packa pö om pö, att man måste spara vissa grejer för att klara sig ett par dagar till.

Igårkväll var vi förbi ut till huset en sväng igen. Och trappen hade kommit på plats! Dock inte med räcke och allt, men ändå på plats. Och burspråket hade fått sin pärlspont. Kaminen stod på sin plats också, med skorsten och allt. Blir så fint! En bra start på veckan!

Den här måndagen började bra! Har sovit sjukt gott inatt, vår egna säng är alltid bäst. Morgon gjorde vi klockan 6, men efter en sådan natt gjorde det inte mycket. Klockan 8 hoppa vi in i bilen för att fara på Biltema och köpa ännu fler flyttkartonger, 10st (och glassformar så vi kan göra egen isglass i sommar). Sedan for vi på öppna förskolan för lek och sång i lite mer än en timme.

Slutligen for vi ut till huset, mestadels för att luncha tillsammans hela lilla familjen. Men vi kollade ju såklart även in bygget. Och idag händer det grejer! 4 snickare, 2 elektriker, rörmokare. Hålet i väggen på övervåningen där den provisoriska byggtrappen gått upp slogs igen, pärlsponten i hall och burspråk var på väg upp. Även kaminen var ställd på sin plats. Kändes så himla kul att det var full fart! 

Som tur var sov liten från Biltema till öppna förskolan, då sovningen idag blev senare än vanligt. Hade aldrig funkat om han inte gjort det. 

Flyttpacka.

Jag är så jäkla trött just nu. Blir ju inte mindre då man ligger i ett mörkt rum och söver sonen(som somnade för en tjuga sedan). 

Hade svårt att somna igårkväll och sedan stökade drängen lite av och till mellan 2-4. Gick till slut upp och gjorde välling(har inte hänt på läänge). Och sedan var det upp och hoppa 8. For sedan iväg och rörde lite på mig, hälsade på min mor och far och sedan hem till lägenheten för att packa flyttkartonger. Jag har packat en hel del faktiskt sedan innan och så en del idag. Lik förbajat känns det som att det är hur mycket som helst kvar. Men nästa helg ska vi få ut det mesta! Nu är det bara SÅ skönt att ligga still här i mörkret en stund!