Inför första advent.

Att lägga sig 22 en lördag. Kan kanske bero på att det bara är jag och lilleman hemma. Tänkte slå på en film vid åtta, men beställde istället en julklapp och hux flux var klockan nio. Kände då inget sug längre efter att se någon film så jag fördrev tiden lite bara så att jag kände att jag kunde gå till sängs. Man vet ju aldrig vilken tid man ska kliva upp imorgon. 

Och imorgon ska jag förhoppningsvis hinna ta fram alla tomtar, bädda rent till juldängkläderna, göra julglass, baka lussebullar samt att jag ska göra middagen(för att jag bestämde redan i torsdags vad vi ska äta och vi aldrig provat det förr). Jag hoppas innerligt att J inte måste sova bort halva dagen imorgon så att han kan vara lite med lilleman. 

Men vi har ju iallafall gjort bort pepparkaksbaket, jag och den lille. ☺️ 


Vinterskruden.

I fredags började snön falla och fortsatte att så göra under lördagen också, så vi har fått avnjuta den vackra vinterskruden. Som man gärna vill ha kvar. Minus åtta igår och minus sexton imorse, har kanske varit lite väl kallt idag. Men om jag får välja så behåller jag hellre det än att det blir plusgrader och regn på onsdag. Det kommer med andra ord att bli snorhalt ute och den mesta snön kommer att försvinna. Snön är ju extra härlig när S visar så tydligt att han gillar det också, han som pratar om snön och pulka. Men man kan väl hoppas iallafall, och en vit jul vill vi minsann ha! 
VAB.

Är hemma och vabbar ytterligare en dag. Men imorgon hoppas vi på att det är back to reality som gäller. Fast vi har det grymt mysigt! Vi tittar på Pippi på SVT-play, mini har fastnat och det är inte mig emot som gillar Pippi väldigt mycket. Och igår tog vi en promenad i mörkret, han i vagnen för att få frisk luft och jag fick röra på mig lite efter typ en hel dag i soffan vilket min rygg behövde. 
Annars är det riktigt sunkväder idag, regn och blåst. Önskar så att det vore snö istället! Till den tråkigaste delen av det? Det blir ännu tydligare att vi kommer behöva göra om hela vår gräsmatta. Så sjukt ledsamt! Allt såg så lovande ut inför nästa sommar där i början, att vi hade betat av alla stora projekt samt skulle få njuta av en grön gräsmatta. Nu kommer det vara enjordåker ännu en gång och det känns så frustrerande att allt jobb med den gick åt pipsvängen. Tack och lov att vi har altanen åtminstone! Men hellre att gräsmattan gick åt fanders än målningen av huset. Den kommer bara behöva bättras på i springor vilket bör gå fort. Familjemys.

En slapp helg med familjen går mot sitt slut. De båda andra har blivit snoriga och vädret har ju inte varit speciellt muntert så vi har myst. Det mest aktiva var väl att vi hade fyra middagsgäster igår inför fotbollsmatchen. 

Fick sova en natt tillsammans med minimänniskan, efter ett uppvaknande på kvällskvisten. Han brukar alltid sova i sin egen säng så det var otroligt mysigt, speciellt det lugna uppvaknandet på morgonen. Han har fått sig lite kortare hår också då jag inte kunde hålla mig längre. 

Grymt mysigt att få en sådan här helg tillsammans efter att pappan i huset ju var bortrest förra. Nästa helg hoppad vi att dom är friska så att vi kan aktivera oss lite mer. Fars dag.


Fars dag.
En dag att uppmärksamma alla farsor. Eftersom att J är bortrest, med sin pappa, så har vi inte kunnat fira honom just idag. Men vi fick åtminstone säga grattis i ett telefonsamtal just efter frukost. Vi får fira honom lite på tisdag istället då han är hemma hos oss igen. Men hans fars dag har nog inte varit fy skam. Sovmorgon, hotellfrukost och att få se sitt Liverpool spela på hemmaplan. Även om det nu inte blev vinst(jag och mini såg på datorn hemma i soffan) så tror jag att själva upplevelsen ändå väger upp. Jag hoppas det iallafall! 

Men, vi har hunnit fira pappa/morfar en stund i förmiddags. Med lite blommor och en liten present. Är så tacksam för att han är just min pappa och minis morfar! 

Långhelg!

Jag och mini kör långhelg här hemma. Så lyxigt det känns! Okej, den där stora killen är också långledig. Men han är ju på fotbollsresa med sin far. Vilket är anledningen till att vi också är lediga, annars skulle mini ha fått så långa dagar på förskolan. Framför allt på måndagen. 

Vi har inte bokat in speciellt mycket, vi ska göra det vi känner för. Så idag var vi och hälsade på pappa(morfar) och sedan tig vi en kortis in till stan. Annars har vi bara myst på hemma.