Ryggen.

Idag är en sådan dag när kroppen protesterar. Det var såklart tufft att försöka ignorera det under arbetstid, då det ju faktiskt innefattar en hel del lyft. Så för kroppens skull var det skönt att sätta sig i bilen och köra hem när dagen var slut. Säkerligen en kombination av min dåliga rygg, träningsvärk i just ryggen och dessa lyft. Hoppas på en bättre dag för ryggen imorgon, då jag slutar tidigt och tänkt att jag och lilleman ska på leklandet en stund efter jobb och förskola. 

Tröttmössa.

Detta eviga regnande. Det känns som att det regnar konstant just nu, det gör mig såå seg och trött. Plus att lilleman gör morgon allt tidigare just nu och att jag försöker komma in i att jag faktiskt jobbar nu och då har andra rutiner än under föräldraledigheten. De där tre sakerna är ingen bra kombo för att försöka känna sig pigg i höstmörkret. 

Känns som att var och varannan har varit utomlands / är utomlands / ska utomlands. Är så avis på det! Känns som att jag också skulle behöva det. 

Rain.

Regnet bara öser ner. Blir något slö när vädret inte är på topp. Men huvudvärken släppte iallafall när det började droppa, så det var skönt.

Idag fick jag hämta ut paketet med lillemans vinteroverall och ullunderställ. Understället satt helt perfekt! Men jag är så kluven angående overallen, den är snäppet för stor. Frågan är om storleken mindre hade varit bättre och då hade kunnat funka hela vintern så att man slipper byta mitt i säsongen. Måste nog fundera lite på den. Så typiskt att den inte satt klockrent alltså. 

Vinterlängtan.

Jag vet inte vad som hände. Imorse såg jag en vinterbild som någon annan hade fotat förra vintern och jag fick en sådan mysig känsla i kroppen att jag började längta efter snön. Längta efter vintern. Jag vill hoppas att vi får mer snö den här vintern än förra vintern. Men än är det nog ett tag kvar innan det är dags. Sommarn hann just så pass övergå i höst så längtar jag efter nästa årstid. 

Förra veckan beställde jag hem en vinteroverall åt mini(hoppas bara storleken blir bra!) samt ett ullunderställ, igår köpte jag en begagnad extraoverall. För några veckor sedan köptes fleecekläder. Förra årets vintermössa passar nog fortfarande skulle jag tro,vinterhandskar i årets storlek fick han i julklapp förra året och idag beställde jag vinterkängor. Jag börjar på tro att vi har hela vintermunderingen klar. Förutom halskrage. Ska bara inhandla fler tjocksockar och ett par handskar till ifall att det blir en blöt vinter. Skönt att ha bockat av det mesta! 

Jobb.

Nu har jag snart jobbat i två veckor. Och kan väl säga att man fort kommer in i det igen. Förra veckan jobbade jag tisdag-fredag och jag var rätt trött på kvällarna. På fredagen somnade jag tjugo i nio på soffan, haha. I veckan har jag känt mig liite piggare på kvällarna. Men har inte direkt haft något val med födelsedagsfiranden och så. 

Två veckor, och jag har redan börjat vela angående valet att jobba det antalet procent som jag gör. Inte för min skull, mer än för samvetet. För minis skull. Men jag måste ge det en chans. Så är det bara. 

Artonmånaderskontroll.

Alltså jag är så sjukt imponerad över ungen min! Idag hade vi tid för 1,5 års kontroll samt vaccination. Var inte särskilt orolig, han har aldrig haft problem med att fara dit och dom är jättegulliga på det stället. Och S är inte blyg eller så heller. Att väga och mäta gick bra, han var lugn och nyfiken och tyckte mest att det var roligt. Så han var väldigt medgörlig. BVC-sköterskan sa att det inte alls brukar flyta på så här lätt på artonmånaderskontrollen.

Sedan var det dags för läkarn att göra sitt. Kolla utvecklingen till att börja med(med en del tillhörande test). Kan han stapla klossar? Kan han rita med kritor? Säger han några ord? Förstår han mer än vad han pratar? Kan han hämta något man ber honom om? Ja, ja, ja, ja och ja. Det lyssnades på hjärta och lungor och det fick han för S också. Sedan sa han att det var dags för sprutan, att jag skulle hålla fast och han sticker. 

Och tro inte på tusan att ungen min mest är intresserad och fascinerad av vad som händer!? Han sitter bara och iaktar, helt avslappnad och säger inte ett pip. Helt tyst! Direkt efter kastar han bort snutten och börjar leka igen. Jag är så galet imponerad!! Det jobbigaste med hela besöket var tydligen att han inte fick stanna kvar hos doktorn och leka, för när vi skulle gå kom protesterna. Haha! Underbara lilla unge!