Insikt.

Insåg tidigare ikväll att, om fem veckor så skulle mitt vatten gå om jag skulle ha ett exakt likadant förlopp den här graviditeten som förra. Det kändes helt sjukt att tänka så! Det är då man börjar inse att vi snart är inne på slutspurten.

Ärenden.

Sjukstugan fortsätter. Efter två lite halvkassa nätter så börjar jag känna mig rätt så trött. Det är inte bara det att den lille behöver febernedsättande och tar tid på sig att somna om, utan även den där som blir aktiv i magen samt att jag kan ha svårt att hitta en bekväm sovställning. Och imorse var det morgon 5. Det måste bara vända snart! Nästa helg åker J iväg och jag bara hoppas att jsg och lilleman är friska då, framför allt så att vi kan göra något roligt tillsammans efter alla dessa sjukdagar. 

Idag fick jag iallafall fara iväg en sväng på lite ärenden, och jag tror att jag behövde det. För, förutom de två dagarna jag hann jobba så har jag suttit inne här hemma i 7 dagar. Köpte den sista färgen som behövdes till sängen, madrass som vi ska skära till, lite kuddar, lite bebiskläder och hämta ut paketet med lite gardiner, fönsterlampor, påslakan och så som vi beställde i veckan. Jag fick lite ny energi helt enkelt. 


Vabruari fortsätter.

Jag hade sett fram emot den här helgen, som friska(bortsett från J's hosta). Men så hade mini hög feber igen ikväll. Stackarn! Så vi vabbar in helgen. 

Och min foglossning har kommit tillbaka. Den som varit lugn i ca 2 månader, och idag har jag haltat mig fram. Hoppas den ger vika och försvinner ytterligare en gång. Skridskor till en snart tvååring?

Tillbaka till vardagen. Tror den lille var mest nöjd, han hade då ingen kram imorse för att han skulle på föris. Och ruggigt nöjd vid hämtningen efter mellis! Jag har sagt det förr, men säger det igen, det är SÅ skönt att han trivs.

Han har visat ett grymt intresse för skridskoåkning/hockey sedan en månad tillbaka när vi var och åkte med storkusinen. Han har lekt att han åker skridskor VARJE dag, flera gånger per dag sedan dess. Det är nog den bästa leken som finns just nu. Pratar om is, och söker upp varje isfläck som finns ute. Med tanke på detta så har vi seriöst börjat fundera på om vi ska köpa ett par skridskor i år, just på grund utav hans intresse. Passa på liksom. Även om det kanske är i tidigaste laget då han inte fyllt två än. För vem vet om det finns kvar nästa år?Problematiken är väl att det inte verkar finnas skridskor i mindre storlek än 24, och han hade kanske behövt 23. Men det borde la gå ändå, med tjocksockar och allt? Står ju noll om innermått när man sökt, så vi får väl åka till butik och kolla upp saken. Jag tror till 99,9% att han hade blivit helt överlycklig över att få prova. Om inte annat bli runtskjutsad på isen. 

Ny graviditetsvecka.

Idag gick vi in i ny vecka. Svårt att begripa att S kom 5,5 vecka senare. Jag hoppas den här lille ärtan stannar inne minst två veckor längre än sin storebror. Allt för att växa till sig än mer och bli ännu lite starkare. 

Idag har min kropp bara skrikit av trötthet. Sista vab-dagen för den här gången och fick visst sovmorgon till 07.30, och trots kaffeintag 45 min innan S dagsvila så somnade jag som en stock jag också i 1,5h. Lik förbenat är jag galet trött nu också. Måste vara att ärtan i magen har en tillväxtperiod nu samtidigt som en viss ung pojke testar mina gränser. Men höjdpunkten idag var helt klart när vi skulle fota magen och han ville vara med, som han skrattade under tiden. Och några härliga bilder fick vi allt till! 

Näe, dags att fortsätta med bakandet som ska med till jobbet imorgon. ☺️ 
Fortsatt vab.

Vabruari. Började ju tidigt för oss i år, redan förra veckan och det hänger i än. Efter att febern försvann rätt snabbt och lindrigt så var det ca 1 dygn som kändes bra(förhoppningsfulla som vi var), men så brakade dunderförkylningen lös med både rinnsnuva, nästäppa, rinniga ögon, minskad aptit och slemhosta. Så himla typiskt. Det känns verkligen som att vi varit sjuka sedan nyår. Förutom en helg som vi alla var någorlunda pigga. Vi längtar efter att få vara pigga allihop tillsammans, så att vi kan besöka badhuset eller något annat roligt. 

Så vad gör man då med en femte hemmadag? Inte många knop än. Har hittat åt påslakan till vagn för halva priset, ett första gosedjur till ärtan som jag kollat ut i butik tidigare plus tunna vantar och en första "innemössa" för att hålla värmen, allt på rea + 10% på det. Och så har vi lekt och sett en massa stadens hjältar. Så får vi se skick på den lille när han vaknar efter vilan.  

Akrobatik.

Ärtan har haft en sån galet aktiv dag i magen, inte många minuter det varit still där inne. Det är till och med så att jag känner mig illamående nu av alla rörelser. Men gärna aktivitet på dagtid och en lugnare krabat nattetid. 

Annars har jag hunnit med att måla första varvet med täckfärg på växasängen. Hade den bara täckt liite bättre hade jag kunnat nöja mig så här. Men det får bli ett varv till helt enkelt, när vi köpt hem mer färg. Känns bara så himla skönt att vi är nära slutmålet nu! Jag hoppas verkligen han ska gilla att sova i sängen, han som är så peppad på att det är hans. 
Växasäng.

Hemskt när man är så trött att man vill lägga sig 20.30 en lördag. Den här tröttheten som kommit nu alltså, snark! Och det är inte pga lågt järnvärde(kollades upp i torsdags). Det är nog mer att om S vaknar till nattetid/jag måste på toa och kommer i rörelse så vaknar den lille inne i magen och sätter igång med både sparkar, buffar och hicka. Inte det lättaste att somna om då, det kan ta en bra stund. Imorse fick jag sovmorgon, och jag kände mig helt borta när jag blev väckt klockan nio, tror att jag behövde den där extrasömnen. 

Idag har även projekt växasäng fortsatt. Åkte och bytte färgen, torkade rent hela sängen från slipdamm och har nu målat ett varv med grundfärg. Nu behövs det bara två varv med täckfärg också. Så det går framåt! Jag längtar tills den är klar, den lille är peppad då han vet att det är hans blivande "storsäng". Dock känns det i kroppen att man suttit och målat i typ 2,5h när man om tre dagar går in i vecka 30. Om tre veckor vill vi ha sängen i bruk(härdningstid, tid för lukt att avlägsna och tid för madrassen att luftas). 
Vabruari startade tidigt.

Vi hade en halvdan natt här hemma inatt. Mellan 01 och 04 så vaknade den lille herrn i huset till och ropade en gång i timmen. Kunde inte märka av något "fel", för han somnade då om varje gång utan något större bekymmer. Det var ändå så att han skulle ha klarat av förskolan. Men så imorse, när jag skulle till att ta på ytterkläderna och den lille precis ätit välling så tycker jag ändå att han är lite glansig i ögonen och säger till J att vi snabbtempar innan jag far. Och där fanns febern, såklart. Så det var bara till att ringa både jobb och förskola och stanna hemma. Och stanna hemma gör vi veckan ut. Förmodligen hade han lite feber redan inatt, men ändå inte så att han var skållhet. Och förutom glansen i ögonen imorse så fanns inga andra symptom. Nu håller vi tummarna bara att det inte är scharlakansfeber, som ju går på hans förskola. 

Nu när vi lix är hemma, tycker jag att Mio kan lyckas leverera möblerna på utsatt leveransdatum(1 vecka efter lagd beställning, vilket var igårkväll) så slipper J fara hem enkom för det. Hade ju passat ypperligt. Ska nog faktiskt ta och ringa dit och höra mig för efter 10. 
Färg.

Nu har jag bestämt mig för färg på växasängen. Den blir vit. Var och köpte färg efter middagen, men det råkade bli halvblank som jag kom på att jag inte vill ha. Jag vill ha den matt. Så det blir till att fara och byta. Så typiskt! Men det borde gå snabbt. 

Sen tror jag att jag hamnat i en tröttfas i den här graviditeten. Känner mig ständigt trött trots rätt bra nattsömn(22-05.45 tex, med något uppvak för byte av position med alla kuddar). Som imorse när jag måste ha stängt av väckarn, det har aldrig hänt förut utan att jag kommit ihåg det. Nu minns jag det inte öht ens om jag försöker. Plus att jag börjat känna av fogarna igen efter att ha haft en ca 7 veckors paus med det. Hur som haver är vi iallafall inne i sista och tredje trimestern. Det känns som att tiden bara springer iväg just nu och jag känner ett stort behov efter att fixa ALLT. 
Bebiskläder.

Nu när vi faktiskt beställt lite möbler så längtar jag ännu mer tills att de är på plats. Vi behöver förvaringen kan man säga. Är otroligt less röran med alla ytterkläder. Tvättstugan ser ut som ett ständigt kaos även när man försökt fixa. Snart så är det över! 

Annars har vi en fin helg. Vi är pigga allihop, minusgraderna är rimliga(-9) och det har kommit lite mer snö. Och igår gjorde jag något så mysigt som att sortera bebiskläder när S sov. Alla kläder från storlek 44 upp till en del av storlek 62 låg i en salig röra. Nu är de uppsorterade i storlek och genomgångna för att se skick(en hel del kläder förstördes ju av järntillskottet som gav hemska fläckar). Om någon vecka till eller två ska de minsta tvättas upp. Men när jag satt där och sorterade och kläderna i storlek 44 dök upp så blir man ju lite gråtmild, tänk att S varit så liten att tom den storleken var för stor. Vår lillgroda! 

Kläderna längst ner till vänster - storlek 44.
Kläderna högst upp till vänster - storlek 50.
Kläderna högst upp till höger - storlek 56.
Kläderna längst ner till höger - storlek 62.


Möblemanget.

Nu jäsiken ska det börja hända lite grejer invändigt i hemmet! Vi har haft det lite halvtomt ända sedan vi flyttade in, men idag har vi varit och beställt byrå till hallen, ny tv-bänk, liten byrå till tvättstugan och en skänk till allrummet. Blir spännande att se hur det blir när det väl är på plats. Sen är det ju så att vi saknar lite grejer ändå, typ nytt köksbord och stolar, soffbord och matta till allrum, taklampor till hall, till matplats, till gästrum och till allrum. Samt hatthylla, platsbyggd sittbänk, bokhyllor, stol till kontorsplats, garderob till tredje sovrummet och säkerligen något mer också innan vi är i hamn. Men det kommer när det kommer, det är bara SÅ skönt att vi kan börja iallafall. Kackel.

Här är hon som är så trött att ögonen går i kors. Hade lätt kunnat somna 19, precis som lilleman. Det beror nog på en kombination av en lång första dag tillbaka på jobbet igår(10h) och kroppen under graviditeten. Har foglossning ikväll och känner mig allmänt sliten i kroppen. Så, ikväll blir det en tidig kväll! 

Igår efter jobbet var jag och köpte en begagnad men väldigt fräsch amningskudde, för femtio riksdaler. Den här gången ska jag ge det en chans. Förra gången gav jag det aldrig en ärlig chans. Provade sjukhusets, som jag inte alls gillade(plastöverdrag och typ halvfull stoppning av "kulor"). Och ammade istället utan, vilket jag tyckte var väldigt bekvämt. Men kanske en bidragande faktor till att min rygg brakade samman. Nu ska jag göra allt för att hjälpa ryggen att hålla ihop. Jag hoppas att jag ska trivas med den, om inte annat så kommer det vara värt att prova. 

Till Ärtan!

Vi har kvar babynestet från när Sixten var liten, och vi tyckte väldigt mycket om det. Det var bra med ett nest! Men nu när ett lillesyskon är på väg så kom suget att göra ett nytt, som var både lite längre och lite bulligare. Så förra helgen var jag och S och köpte diverse tillbehör för att kunna sy ett. Beställde även hem spetsband från nätet som en extra detalj. I tre dagar har jag fått mig några korta stunder att sätta mig med det, och igår blev det i princip klart. Hade dock för lite kantband, så det saknas kantband i botten. Men så fort jag köpt det så kommer det att gå fort att få det på plats. Blev även en liten tillhörande kudde till med spetsdetaljer på sidorna. Blev faktiskt riktigt nöjd! Och grabbarna här hemma gav det också godkänt. Den lilla tyckte att det var hans och kurade ihop sig som en boll i det, det var bara så sjukt sött! Han ville inte direkt att jag skulle plocka bort det. Det känns skönt att vi börjar bocka av listan mer och mer, är gärna redo lite i förtid. Speciellt om den lille skulle ha lite bråttom, precis som sin bror. ♥
 
 

Att boa även för den blivande storebrodern.

Imorgon återgår vi till vardagen här hemma. Kommer nog att kännas i kroppen imorgonkväll. Speciellt med tanke på att jag startar med att ha stängningstur. Men den här vardagen är i en månad framöver, sedan går jag på graviditetspenning och då kommer även S att få kortare dagar på förskolan. Ibland kommer han även att få stanna hemma och vara ledig.
 
Hur som haver, nu när vi skall byta säng till den lille mannen så återkommer suget att fixa iordning mer på hans rum. Det är fullt funktionsdugligt just nu, men kanske inte supermysigt. Och nu när den nya sängen ska in om inte allt för lång framtid, så ska han även få byta till "stortäcke och storkudde". Och då behövs några fina sängkläder, och det blir färg. Mintgrönt! Tror att det kommer att bli jättefint mot sängen, som jag tror ska få bli ljusgrå. Även en liten hushylla och en vimpel ska få flytta in. Det är inte bara bebisen som ska få boat hos sig. Skulle ju egentligen vilja ha en sänghimmel också, för mysighetsfaktorn, men de som är riktigt fina är ju svindyra! Kanske att det blir en framöver om det dimper ner någon 40% rabattkod. Vi får se. Men annars ska vi göra så gott vi kan för att få till det ännu mer.
 

 
 

Syskonvagn.

Igår tog vi på oss alla ytterkläder för att åtminstone gå ut och lufta oss ett slag. Trots att vi fortfarande snorar en del så är vi ändå mycket piggare. Och fast att det var -19 grader var det SÅ skönt! Den korta utevistelsen slutade med att S gick och hälsade på sina farföräldrar och J kläckte ur sig att vi kunde passa på att fara och titta på barnvagn.

Sagt och gjort. En aningen lättare den här gången, då valet stod mellan Bugaboo och Emmaljunga, de andra hade vi redan slutat bort. Och när vi väl var i butik var det 10% på alla vagnar, vilket inte är fy skam då det är en dyr och kostsam affär. Hur som haver lyckades vi besluta ganska snabbt för vad det fick bli, och det känns otroligt bra. Den förstnämnda. Lättare att lyfta in ensam, tar mindre plats i bil om man så vill och lättstyrd. Max 8 veckor tills att den är hemma, och det hela känns plötsligt ännu verkligare. Tänk att vår lilla kille här hemma snart blir storebror! Dags att börja leta upp alla bebispryttlar snart kanske. Och den här gången ska jag packa BB-väskan långt i förväg! 

Tankar.

Det här med att vara sjuk. När den andre faktiskt är hemma och tar ut föräldradagar med sonen, gör att man får en del tid till att tänka. När man mellan varven känner sig lite piggare. 

Som idag, när jag beställde hem snutte till ärtan. Jag har även hunnit skriva ihop en lista för saker som ska i BB-väskan(mer än vad jag hann med S). Jag har även hunnit fundera på vem det är som bor där inne i den trånga enrumslägenheten. För vi har verkligen ingen aning. Vi försökte ta reda på kön, mest för S skull. Det skulle bli lättare att benämna som lillasyster/lillebror. Men den lille ville verkligen inte visa.

Om man ska utgå från graviditeterna så skiljer dom sig en hel del. De ytterst få sakerna jag hade med S har inte alls inträffat(än iaf) och det som känts med ärtan kände jag aldrig med S. Så frågan är ju om det beror på olika kön, eller bara på två väldigt olika individer. 
Jag har ingen känsla själv ens om vem det är där inne. Sen tror de flesta andra på en pojk till. Och alla andra man läst om som väntar barn ungefär samtidigt, de väntar pojkar hela högen. Vi får helt enkelt se. Jag längtar efter det där första mötet, men det får gärna vänta tre månader till. Ungefär det som ska vara kvar av den här graviditeten. 

Det nya året.

Vi inledde ju julledigheten med sjukdom. Likaså avslutades den på det sättet. Innan jul var det mest mini som åkte dit, och jag var rätt kraxig jag också. Sen fick vi ju visserligen vara friska över jul och nyår. Men på nyårsdagen åkte J dit, och så bytte jag av honom den 5e. Riktigt dyngförkylning som sitter på bihålorna, för sån huvudvärk jag hade igår och inatt pga trycket! Så första jobbdagarna efter lång julledighet inleds som sjukdagar. 😔 Men jag hoppas vi gör bort detta nu så att 2016 bara kan bli ett friskare år sen!

Kanske inte helt optimalt heller när vi hade tänkt börja beta av listan "att fixa innan ärtans ankomst" som innefattar sängfix till mini, beställning av syskonvagn, en del andra inköp, boa med mera. Men vi får köra på sen helt enkelt! Lyckades bestämma mig för snutte iallafall såhär mitt i snorandet.
Projekt.

I somras påbörjade jag mitt projekt "växasäng åt lilleman". Tänkte liksom få själva omvandlingen gjord i tid, långt före han skulle byta. Det var bara det att det var SÅ jäkla svårt att slipa den med den maskinen jag använde, trots grövsta pappret. Använde till och med värmepistol för att få färgen att släppa underifrån. Gick en aningen bättre, men ändå kasst. Så inte ens en tredjedel av slipandet blev klart. 

Sedan dess har jag mest grämt mig. Försökt hitta åt någon som slipar möbler som man inte kan ta isär till skivor, funderat på om vi ska sälja iväg den och köpa en annan. Fast jag vet ju att den kommer bli jättefin om den väl blir klar. Det har bara tagit emot ännu mer att göra det som gravid, samtidigt som vi behöver den ännu mer för att bebis ska överta spjälsängen. 

Nu har J lovat att hjälpa mig med slipningen, se till att vi får den klar. Speciellt nu när vi bara har ca 3 månader på oss. Och när hans föräldrar lånat en bättre slipmaskin, som bu även vi ska få låna. Så jag hoppas att det inte ska krångla på tok för mycket för honom. 

Så nu ska jag alltså bestämma vilken färg sängen ska bli. Vit eller ljusgrå. Vilken färg som är bäst och helst mest miljövänlig. Samt måttbeställa madrass då vi inte har någon som passar i sängen. 

Jag håller mina tummar för att det ska gå hela vägen in i mål nu! 

Babynest.

Har hela den här graviditeten vetat att vi ska ha ett babynest till den här bebisen också. Och vi har ju kvar det förra jag sydde, men jag är SÅ sugen på att sy ett nytt. Var skitnöjd förra gången, det är inte det. Men jag skulle vilja modifiera det lite, och göra kanterna aningen fylligare bla. Sen vill jag ha ett projekt som ska vara för bebis, som en del i boandet. 
Så jag sitter och googlar runt för att få lite nya tips och idéer till hur jag vill göra. 
 

HEJ 2016!

Gott nytt år!
Vi hade en fin nyårsafton med fullt hus. För ett par år sedan hade man nog inte kunnat gissa att det skulle se ut just så här på nyårsafton. 3 par, 5 kids i åldern 1-4,5år och ännu ett på väg. I vårt hus. Det var såklart ett högt tempo och en lite osynkad måltid, som det ju lätt blir tillsammans med barn och deras olika rutiner. Men vi hade så grymt trevligt! Och det tror jag att barnen också hade, de höll igång till 22.30 hela högen med glada miner och utan protester vid läggning. 
 
De som var kvar vid tolvslaget, sov som stockar genom alla fyrverkerier och när J sköt pommac-korken i taket(tur vi inte hade gipstak där, för då hade det blivit hål. haha!). Det var nog första året som vi inte hade några egna fyrverkerier, utan gick ut och gluttade på alla andras i blåsten och halkan. Att sedan få krypa till sängs vid tvåsnåret vad grymt skönt för den här gravidkroppen! Och så hoppades vi på mycket sömnn då den lille somnade sent. Men första uppstigningen var 5, och sedan 6. Då lyfte jag in honom till oss i hopp om att få mer sömn, men det är inte det lättaste att få en envis liten kille att somna om på ett ställe där han aldrig annars sover. 1,5 timme tog det. Men då fick vi ju sova vidare från 07.30-09.45. Så det var det värt alla gånger, för oss allihop. För vilken härlig förmiddag vi haft!
 
Nu, 2016 är vi redo för dig! 
Vi är snart redo att välkomna vår nya familjemedlem, som gärna får stanna minst 14 veckor till inne i magen för att växa till sig och så att vi hinner fixa med lite grejer innan. (Bland annat beställa syskonvagn). Annars hoppas och tror jag att det är året som vi kommer ta tag i att fixa inredningen hemma, göra iordning i nästan alla rum iallafall. För det har vi skjutit på. Sedan hoppas jag mest på att min kropp håller ihop lite bättre än slutet på 2014 och större delen av 2015, och att jag då även kan bygga upp mer muskler för att hålla ihop bättre och få känna mig stark och pigg(trots eventuell sömnbrist). Och familjetid, kvalitetstid tillsammans, det är ju givet att det vill jag ha mycket av!