Skönt och lite mindre skönt.

Igår fyllde mitt körkort 4år, men det känns som att man haft det i en hel evighet. Hero blev hela 11år, goa fina kisse. Och så var det vårvärme så att jag faktiskt kunde ligga ute på balkongen efter jobbet och njuta ett tag, utan att behöva ytterkläder.

Idag så var jag och tränade efter ännu ett jobbigt uppehåll. Drog ut på det längre den här gången för att vara ordentligt frisk, och så dök ju en lång vecka upp förra veckan så att jag sköt upp det ett tag till på grund av det. Men å andra sidan så matade jag då på med dubbelpass på en gång. Är helt ur gängorna gällande det där nu. Första passet var kul och härligt medans det andra var en pärs. Tog i och tänkte för mig själv att "imorgon ska jag ha träningsvärk" samtidigt som jag ville kliva av redan efter 20 minuter för att det brände i benen så pass mycket. Haha. Men jag gjorde det och i efterhand är jag sjukt nöjd över min prestation, men skakiga och ömma ben. De ömmar om jag så bara ligger avslappnad och helt still. Men jag är igång och det är huvudsaken! :)


I did it!

Jag har varit lite smånervös hela dagen inför teoriprovet, det avslutande och avgörande delen för om man skulle lyckas ta skoterförarbeviset på en gång. Innan var jag bara glad att jag hann dit i tid så att jag inte kände mig stressad för något sådant utan kunde vara nervös precis som man alltid kan vara inför ett prov(sist jag gjorde ett var ju för körkortet). Det gick fort, fast att jag försökte ta det lugnt. Sen var det absolut värsta att sedan behöva sitta ute och vänta tills alla var klara och att alla prov var rättade för att få se sitt resultat, då var man nästan mer nervös än innan. För tänk om... Men 25 av 27 var inte så pjåkigt(då man var tvungen att ha minst 22 av 27 för att vara godkänd), hade iofs varit sjukt kul att spika det men jag är grymt nöjd, nu får jag äntligen köra skoter, lagligt!

Är nöjd att jag faktiskt tog tag i detta som jag egentligen hade tänkt göra för tre år sedan, sen är jag ju såklart ännu nöjdare att det bara tog en vecka med mycket energi och faktiskt ganska trevligt(bortsett från att man var helt slut efteråt) och att jag faktiskt klarade av det.


Lovely day!

Vad underbart det var att ta en paus från påläsningen inför imorgon. Kände mig tvungen att ta vara på finvädret, så jag laddade först i mig en semla(som jag bakade igår) och en kopp kaffe innan jag gick en promenad och till slut landade hemma hos mamma och pappa där jag tog en kopp kaffe (i min 22 år gamla kopp som farmor gjort när jag var pytte)till ute i den värmande solen på altanen. Helt fantastiskt så skönt det var, så nu har jag fått ny energi att sätta mig med skotergrejerna och läsa in och hoppas att det fastnar så att jag klarar mig imorgon..


Skitkul!

Var ju skitkul med skoterkörningen igår. I efterhand förstår jag inte riktigt varför man var lite nervös, kanske för att man inte visste vad man hade att vänta sig och vad man skulle utsättas för. Men det gick kanon och tiden gick alldeles för fort. Lyckades ju köra djupsnökörning utan att köra fast, lite imponerad av mig själv sådär. En otroligt rolig start på lördagen, var hemma klockan elva och var väldigt nöjd. Bakade semlor och åt en innan jag powernapade 2 timmar(haha). Kvällen bjöd på god mat, vin och melodifestivalen med mitt hjärta.

Idag så är det strålande sol och jag sitter och försöker plugga inför teoriprovet imorgon. Det gick toppen i början men kände att det var dags för en paus nu. Ska nog ut en sväng i solen för att andas och ladda lite d-vitamin. Sen ska jag återuppta läsandet i papper och dylikt.


Jeansskjortan var ett av plaggen jag köpte på utförsäljningen, från only. 100kr istället för 380kr, kap!

Vuxet.

Idag har jag samlat lite vuxenpoäng. Sånt som man funderat lite över och äntligen fått överstökat för att man hade möjlighet när man slutade tidigt. Bankärenden. Öppna ett sparkonto samt privat pensionssparande. Jag stod väl där i 50minuter och ockuperade. Sen shoppade jag lite på utförsäljning.

Har annars varit väldigt trött ikväll men sov någon timme efter maten och känner mig lite mer på banan, nu väntar film och ladda upp inför imorgon då det är dags för skoterkörning, ska upp innan åtta.


Två av ljusen i ljusfatet har intagit en härlig form, ibland blir de bara sådär härliga..

Lång vecka och poliskontroll.

Det är långa dagar i veckan, är helt slut när jag kommer hem efter jobb samt skoterförarbevisgrejset. Idag kom jag hem sju, och hann just förflytta mig från punkt a till punkt b innan det drog igång. En annan sak också, på väg till jobbet idag blev jag stoppad av polisen som hade körkorts och blåskontroll, känner mig snuvad på fyraårssträcket som hade inträffat om exakt 6 dagar. Tänk att ha klarat sig fyra år, hade varit häftigt om det hade inträffat precis på årsdagen. Nog för att jag klarat mig länge ändå, och så var det ju inte helg eller hastighetskontroll. Och eftersom jag hade sån oflyt med rödljus på väg till jobbet och hade lite tidsbrist så var jag inte så nervös som jag annars skulle ha varit. Dock lite sjukt att jag precis innan tänkte att det var lugnt och att jag skulle hinna, och direkt efter dök de upp inom mitt synfält. Men någon gång skulle ju bli den första också, nu säger jag godnatt.

Så var det igång.

Har varit på första tillfället för skoterförarbeviset. Skönt att äntligen göra bort det. Nästa måndag har jag förhoppningsvis det i handen(förutsättningsvis att man klarar teoriprovet). Man blir ju ändå nervös när man ser alla olika böter och summorna, fast ändå kul att kunna få köra mer. Måste bara lösa det med jobbschemat så att allt går ihop.


maskeraden igår var otroligt kul..

...hemfärden var lite svårare efter rejält busväder. En gång puttades taxibilen faktiskt lös. Men hem tog vi oss och det är huvudsaken.

Maskerad, tema S...


...Stenåldersmänniska. Fattas bara ett svart band runt ena armen, lite svårt att fixa dit själv bara. Om en halvtimme åker vi.

Sen kommer förhoppningsvis kvällens outfit.

Åh jisses vilken värk jag har haft. Sitter fortfarande med vetekudden över magen, allt för att hinna lindra innan vi ska iväg. Är ju så otroligt peppad på maskerad, så det kommer bli kul. Har lyckats ta en powernap också vilket var mycket värt.

Har annars hunnit vara och toppa håret då topparna bara har känts värre och värre för var dag, man hoppas ju kunna skjuta på det så länge som möjligt. Men när det sen är väck är det ju så skönt(synd bara då man hade lyckats få ut det ganska mycket längdmässigt bara). Var även en sväng in till stan och köpte en fin, somrig blus inne på gina som jag hade spanat in inne på hemsidan och trott att jag var tvungen att ha den storleken som var slut, men den var ju gigantisk så det var ju tur att jag hann snabbprova ändå mitt i all smärta jag hade i magen.

Hyllar.

Igår fick jag punga ut 3000kr för att skruttibangbang blivit lagad. Generatorn, och så passade vi på att byta fläktrem när vi liks var igång med tanke på hur gammal bilen faktiskt är. Surt bara att man inte kan planera för att helt plötsligt måsta lägga ut den summan, men man måste ju. En vecka med att ta sig till och från jobbet utan egen bil fungerade ju för stunden, men i längden hade det varit värre. På sommaren hade det ju varit betydligt enklare.

Annars måste jag bara hylla dagens väder till skyarna, det är precis sånna här dagar som kan göra att man älskar vintern(precis som i söndags), några minusgrader och strålande sol som faktiskt värmer. Inser mer och mer att vårvintern verkligen är på väg med stormsteg och sjuttsingen så jag längtar efter att sitta och ladda  d-vitamin mot en solvägg med en kaffekopp i handen samtidigt som man hör dropp från taket och fåglar som kvittrar. Älskar det!

Bilder från fjälls.

Det tog sitt lilla tag att först få så pass med ork att man ens orkade sätta sig vid datorn(igår) och det tog ett rackarns tag att föra över och sortera, parkera om bilen med mera att klockan hade sprungit iväg alldeles på tok för mycket för att börja lägga in det då. Men nu så..




Vi grillade korv och mös ute vid elden första kvällen. Skrattade och hade det trevligt.





Första dagen uppe på fjället. Fantastiskt att det gick att vara på isen inne i viken där vi brukar hålla till. Fick en firre på kroken direkt jag sänkte ner pimpelspöet, just den stunden trodde jag att jag skulle ha världens fiskelycka under helgen. Men tji fick jag.





Andra dagen så var det otroligt mycket disigare men helt okej när vi kom upp på fjället och under tiden vi åt lunchen och så, men sedan kom dimman som ett täcke och vi fick lov att börja fara mot stugan och hoppas att vi hittade hem, det gick bättre än väntat. En härlig promenad under en fantastisk stjärnhimmel på kvällen var magisk och härlig.



Söndagsmorgonen vaknar vi till strålande väder och måste bara bege oss ut på fjället för att få njuta av solens strålar. Två timmar hann vi med innan vädret började bli sämre och vi begav oss tillbaka och packade ihop oss för att åka hem. Helt utslut men glad.

En fantastisk helg. Hade varit helt fulländad om vi hade fått ha sol varje dag. Förkylningen var det som var värst, för det gjorde en ganska knäckt. Men man härdade bara för att det var så härligt. Tack hjärtat, Linn, Jonas, Anthon och Karro. Alla syns dock ej på bild då jag ej vet hur pass de vill synas.

Glad alla hjärtans dag.

Det här var många dagar sedan sist. Har jättemycket bilder att bjuda på, men inte idag för ikväll ska jag njuta av en alla hjärtans dag kväll med min prins. Tänkte bara meddela att jag lever och att vi inte gick igenom isen uppe till fjälls där vi hade en kanonhelg(förutom att man skulle vara förkyld samtidigt). Vädret var inte helt på vår sida förutom på söndagen då vi hann upp en sväng för att passa på. Jag hade ingen direkt fiskelycka, men jag fick några stackare iallafall. Vi har ätit, ätit och ätit. Man är aldrig hungrig där uppe då man äter gott hela tiden.

På söndagkväll var man helt slut så då ville man bara ligga i soffan och jäsa. Igår efter middagen somnade jag på en gång och sov 2½ timme för att sedan vara vaken 2 innan man gick och la sig i sängen för att sova på riktigt, så det är egentligen förns idag som jag är tillbaka.

Så nu önskar jag alla en glad alla hjärtans dag, hoppas ni har en mysig kväll med nära och kära.

snart så.

Shit vad tiden går. Och vad jag vill att min hals bara ska ge sig, jag orkar inte. Vi ska ju iväg imorgonkväll och det får bara inte vara värre då. Har precis kommit ur duschen och känner mig fräsch, tidigare så har jag hjälpt systeryster med att slinga håret som blev en uppfräschning. Länge sedan jag gjorde något sådant så det var kul att få fixa lite. :)


skönt att bli kvitt utväxten igår.


Vilken vändning.

Från svinkallt till behaglig temp och massor utav snö. Dock inte det lättaste att köra bil då med vetskapen om att vindrutetorkarna inte är helt hundra, men det gick och jag hoppas att det inte snöar imorgonbitti.

Är mätt och trött samt längtar efter att sofias änglar ska sätta igång på tvn.

Hoppsan!

Beställde visst vårens och sommarens två första plagg, dessutom i två färger jag vanligtvis inte brukar bära. Orange och grön. Råkade slänga med ett par svarta enkla pumps också som inte har mördande höga klackar(10cm) som jag hoppas kommer vara grymt sköna.


Kalas.

Jag var ju som sagt på barnkalas igår för två av syskonbarnen som fyllde hela 3 år. Jag hade med mig några filmer(2st pippi och en nils karlsson pyssling) och egentillverkade mössor och buffar som jag sytt. Chansade på storlek, men de verkade passa bra. Lyckades fånga några härliga kort på de små också vilket alltid känns kul.

Var ut och käkade med Anthon och Karro efter att grabbarna hade kommit hem från hockeyn varpå vi for hem och bytte om till myskläder innan vi sprang över till Anthon och se det vi hann av melodifestivalen och sherlock. Kanonhärligt.

Jag ska snart bege mig och få håret fixat, först tänker jag hänga med i skidskyttet..


vändbara mössor och buffar.

Kanonkväll!

Vilken underbar kväll det har varit trots att man var trött. Åt gott och så väldigt trevligt sällskap. Oxfilé med bakad potatis och så lite vin till det och sen en massa surr och gott tills vi for och faktiskt kom hem exakt 00.00 med minus 27 grader ute(sinnessjukt vad man kände de där extra minusgraderna när vi gick den korta biten). Näshåren(som vi ju alla har) slickades direkt efter näsväggarna och andningen blev snäppet tyngre än den redan var i de andra alla minusgraderna vi hade. Hoppas innerligt att denna kyla inte håller i sig till nästa helg, för då finns risken att det blir precis som förra året då vi var första gången till fjälls. Och jisses vad jag längtar tills torsdag efter jobbet nästa vecka!


-23,3 burr!

Det återstår att se om bilen går att öppna och startar idag. Igår gick det bra, men då krånglade låset lite när det var -19 så jag hoppas verkligen att det funkar.

Skickligt.

Jisses så trött jag är nu. Har stickat klart, sytt och läst och här sitter jag nu. Det som jag stickat tog jag faktiskt kort på med kameran men insåg efter att jag slagit in det till en present att jag inte hade minneskortet i. Brukar ju inte fungera att få ut bilderna ur kameran då och jag ids inte försöka. Så typiskt. Men jag får ta nya när paketet öppnas. Och imorgon eller så tänker jag ta kort på det jag sytt, bara en och en halv grej klar av två och vill helst vara klar innan. Om jag nu hinner imorgon..

För vi ska visst på after work med nå kompisar och om jag ska hinna så är det till att hoppa in i duschen direkt jag kommer hem. Blir härligt att käka gott och kanske ta en öl eller ett glas vin innan vi åker hemåt igen. :)