Underbara, härliga fredag!

Jag hade öppning imorse så därför fick jag sluta klockan ett idag.
Kan säga att det är grymt skönt en fredag.


Dessutom är det 4 plusgrader och strålande sol och igår fick vi lön.
Ganska nice må jag säga!

Ibland blir jag stört flummig på jobbet och ungarna säger "fröken, vad gör duu?"
med ett brett flin på läpparna, för dom tycker att det är ganska kul egentligen.

Sen tänkte jag tipsa alla som vill ha ett billigt och bra shampo.
lyko.se så har dom kampanjerbjudande på lorealshampon
(frisörshampon) En 500ml flaska med pump för 159:- istället
för 245:-. Finns 13 olika att välja bland, för skadat hår, för färgat,
för "frissigt", för mjälligt mm. Jag beställde en absolut repair
som alla säger är så bra, samt två balsamflaskor för 149:- st.
Gör ett kap du också!

Undrar om jag ska ta och sätta mig i solen en stund innan jag ska fara. Ikväll blir det tacos på Balders och kanske en film. Sen på lördag blir det till att fara på ett 25årsfirande(hej alkoholen, länge sen sist).

Och för att babbla på lite till tänker jag tala om att paketet jag beställde från Bluebox.se i förrgårkväll kom idag med lille H´s tvåårspresent. Inslaget och med ett sött kort där texten är inpräntad(ist för att jag ska skriva). Riktigt nöjd känner jag mig, inte bara för frakten och snygg inslagning utan även för att jag har paketet i min hand över en vecka innan födelsedagen. Finns många roliga grejer att välja bland på den sidan och den jag hade tänkt köpa var en akutgåva(därav den snabba frakten).

Lyckad tjej 20.

Jag har sovit hela förbannade kvällen. 19-22 ungefär. Lyckat.
Får hoppas jag kan somna sen bara.


Har beställt hem H´s tvåårspresent nu, han fyller ju två år nästa
lördag, stora killen. Kan inte begripa varför tiden ska gå så fort.

Äsch fanken, kanske ska se lite tv och sen försöka sova.

Smart tjej 20.

Hur peppad är man på att ställa sig i duschen nu då?
Jag borde ha lagt mig för längesen, förbannade skit.


Det värsta som finns är när man inte kan få tag på folk, och man provar allt man kan prova förutom att fara dit i princip. Dum som jag är så har jag försökt och väntat på ett samtal tillbaka i 2½ timme utan att i stort sett göra något annat. Hur puckad är jag? Jaja, kanske duschar imorgonbitti istället(fast att jag vet att jag kommer ångra det då).

Thor Wang, kidnappad ettåring!

Thor Wang är 15 månader och kidnappades på alla hjärtansdag efter beskedet om att mamman vunnit ensam vårdnad om sin son efter en 10 månader lång rättegångsförhandling i L.A(som inkluderade skilsmässa) och gav henne klartecken att kunna flytta hem till Sverige igen. Pappan har just denna dag lov att träffa sin son i fyra timmar, det räckte för att han skulle kidnappa Thor. Thor har aldrig sovit utan sin mamma och ammar fortfarande.

Skilsmässan kostade mamma Mia 75.000 dollar och har försatt sig själv i stora skulder för sin sons skull om att få en bra framtid och uppväxt här i Sverige. Hon kunde ha tagit Thor och stuckit när hon och Thor blivit fysiskt misshandlade, men hon gjorde allt rättsenligt. Eftersom att det försvinner flertalet barn varje dag och i L.A är kriminaliteten hård och därmed står inte en kidnappad pojke högt upp på listan. För att mamman skall kunna använda sig av privat detektiver och andra resurser för att kunna få tillbaka sin son så krävs hjälp från allmänheten. Man kan skänka en liten slant som hjälp, alla människors bidrag kan hjälpa Mia att få tillbaka sin son Thor.

www.thorwang.com (Här är den officiella sidan där man kan donera pengar och läsa lite om vad mamman skriver.)
www.caluas.blogspot.com (Mia´s kompis blogg. Hon uppdaterar väldigt mycket kring det här och det finns en hel del att läsa.)

.
Jag har suttit fast sen middagen och bara nött mig igenom all text som finns, tycker så oerhört synd om mamman så det är inte klokt. Har inte låtit bli att fundera på hur jag skulle reagera om det var någon närstående till mig som råkade ut för samma sak, klart som fasen att man hade gjort allt man kan för att hjälpa. Ingen tvekan om den saken. Hoppas att pojken tillslut får komma hem till sin mamma helskodd. Kommer följa det här.


Med och utan blixt.

Det blev visst ett ganska glatt och exalterat inlägg i lördags. Men det var så kul. När man är på sånna där tillställningar så spelar det ingen roll vem man är, alla är accepterade. Och när det då spelas en massa nostalgimusik så blir man exalterat glad. Aqua, den skivan hade jag och gick runt på mitt rum och mimade och sjöng för att jag hemskt gärna hade velat vara med i småstjärnorna. Macarena var vår "koppla bort plugget för en stund" dans på lågstadiet mitt i lektionerna, då vi helt enkelt stod och dansade bakom våra stolar. Vilket liv det blev sen när Riff Raff Ruff började med en massa covers.

FY! Så sjukt många fula oseriösa bilder jag fick med mig. Hur många
som helst som man kan skratta en skvätt åt. Då skrattar jag bland annat
åt mig själv också. Men det var en riktigt kul och trevlig kväll. På hemvägen
så fick man varva ner och känna att man var lite hes efter allt skrikande
och hade ont i fötterna efter allt dansande, men det var det värt.


Har flertalet bilder jag skulle vilja dela med mig av, men då krävs det medgivanden av personerna på bilderna att det är okej för dom. Och det har jag inte och då tänker jag inte hänga ut dom heller.

Måste bara nämna att det var SÅ KUL i fredags att få jobba igen, även fast det bara var fyra timmar på eftermiddagen, men jag hade kunnat jobba flera timmar till. Så nu i veckan känns det bra att vara tillbaka till fullo igen.

Tänkte lägga upp dessa bilder i fredags på hur håret blev,
men då krånglade publishme så det får bli nu istället.

Gamla tider!

Haha. Sitter på statoils firmafest i vännäsby. Dom spelade just aquas barbiegirl och vi sitter i princip och hoppas på aerobic-smurfen. Haha. Åh! Mackarena! Den dansade vi ju mitt i lektionen i lågstadiet på lektionerna. Så jävla kul det här är! :-D

Det är inte mänskligt att nysa så mycket på en dag..

...18 gånger sen jag skrev att jag skulle räkna. Då kan jag även tala om att det till och med blev mindre nysningar än jag hade nyst hela morgonen innan jag påbörjade min dryga räkning. Så om jag gissar rätt har jag nyst upp emot 50-60 gånger. Bara idag. Och det är inget skämt.

Äntligen har jag fått spendera lite tid med min underbara. Så som jag längtat!
Även om jag inte får sova med honom förns imorgon så är jag ändå nöjd och
glad! Vi pressade även in ett besök hos hans föräldrar efter pärmiddagen här
för uppfräschning av mitt hår(istället för på söndag och eftersom vi enligt planerna
ska på galej på lördag så kändes det bra). Går nu mot de ljusare tonerna, hade
visat bild om jag kunde ta en men Rille sover på en madrass i mitt rum eftersom
syrran m. familj ockuperad det rummet. Och så klipptes topparna igen. Det är ju
inte förns efteråt man tycker att man hade fått lite längd på håret som man måste
kapa en bit igen för att hålla det fräscht, det känns jämt så kort när det är nyfrissat.

Jaja. Ska kila ner och doppa husmans i varm o´boy! Yummie. Sen ska jag se
High school musical 3 på låg volym innan jag slocknar för kvällen.

Nicole, inte Vero Moda.

Man kan ju bli brydd över mindre. MEN, det har varit ett par av mina favoritjeans som jag under skoltiden knappt hade råd att köpa. På sistone har jag funderat väldigt mycket över vars dom kan vara.

Visst dom är 3 år gamla. Och dom har varken funnits i butik innan eller efter. Dvs att hon skulle ha köpt dom innan graviditeten då hon har hälften så smal som mig och dom inte ens skulle passa. Och hon har dom nu. Jag tror inte en sekund på att det inte är mina, och hon har "lånat" kläder ur min garderob förr utan att fråga.

Även om jag inte ska sova hemma i helgen så tänker jag INTE låna ut mitt rum, punkt.
Tänker inte riskera att ännu ett par byxor eller annat plagg försvinner ur min garderob.
Inte förns hon erkänner att det är mina hon tagit och faktiskt lämnar tillbaka dom för den
där lögnen tror jag inte en sekund på.

Och jag sa fel butik där nere, hon sa att det var från samma fast där.
Men självklart ska jag tala om för er gott folk att dom är från Nicole.

Jag råkade...

Varför nyser jag så in i helvetes mycket? Säkert närmare 50 ggr idag, redan. Från och med nu ska jag räkna hur många gånger det blir(bara för det kanske det slutar, i wish).

Råkade göra något grymt äckligt för ett tag sedan, haha.
Pappersrullen är min kompanjon just nu. Känner jag att
en nysning är på väg så hinner jag kirra så att jag nyser
i papper. Men en gång var nysningen lite väl kraftig...

Snorlobba.

Okej, jag känner mig en aningen piggare. Men jag tänker inte räkna med att det förblir så i 6 timmar till utan en enda skavank. Däremot så inbillar jag mig att jag skulle bli frisk snabbare om det vore vår.

15-20 minusgrader hjälper knappast. Trots att solen lyser vissa dagar. Kunde det vara 4 minus så hade det varit mycket bättre. Annars kan det lika gärna få bli vår på riktigt så man får klä sig i vad man vill(man kan ju inte ha på sig det man vill i 20 minus, det funkar inte). Ballerinaskor, kjolar, linnen och en tunn kofta över, solbrillorna och lite färg på den annars väldigt bleka kroppen.

Men förhoppningsvis får jag börja "våra till" mig själv i helgen och göra lite mer slingor. Jag hade sagt att jag skulle vänta tills i mitten av mars eller något, men jag kan inte hålla mig. Under dessa dagar då jag legat hemma har jag stört mig på mitt hår så fruktansvärt mycket att jag måste göra en förändring snarast.

Okej, jag ska inte jobba idag.
Ändrat tjofräs. Men dom ringde från dagis nyss och jag sa att det är väl sådär gränsfall men att jag hade tänkt prova jobba åtminstone. Men hon sa att om jag kände att jag behövde en dag extra så kunde jag ta det för att dom hade uppbackning och ibland kan det ju vara så att man går tillbaka lite för tidigt. Ja, så jag blir hemma. Shit. Vad ska jag sysselsätta mig med nu då? Samma saker som igår?

God(?) morgon.


Whats the deal med att jag ska nysa HELA tiden? Igår nös jag säkert minst 50gånger och jag har startat den här icke roliga morgonen på samma sätt. Väckarn står på tio(fortfarande) och så vaknar jag åtta och kan inte somna om. Och just nu klandrar jag mig själv och undrar vad fanken jag tänkt ge mig in på, att jobba såhär. Men jag måste ge det ett försök, kan ju faktiskt hinna piggna till på 4 timmar som jag inte lyckats med någon annan dag. Då jag alltid mått bäst just precis innan jag ska lägga mig för att sova. Och så får man ju alltid en dubbelt så stor näsa när man är förkyld också.

Det kan gärna få lätta några kilon.


Även om jag känner mig som innan inombords med ett huvud som väger 15 kilo(troligen bihålorna med allt snor som håller på kärvar), slemhostan och halsontet så känner jag mig ändå fräsch just nu. Det kan jag med all säkerhet tacka duschen för. Och jag ska prova jobba imorgon har jag bestämt mig för, det handlar ju ändå bara om 4 timmar. Så vi får väl se om jag är totalt knäckt imorgonkväll igen eller om det funkar och jag kan få jobba på fredag också.

Fancy outfit.

Sunkig, det är precis vad jag känner mig. Det är andra dagen idag som jag bara legat hemma och gjort ingenting i hopp om att få bli frisk. Går runt i keycandle t-shirten och mormors gamla pyjamasbyxor, osminkad och skitigt hår. Jag vet, jag ska hoppa in i duschen för även om man är sjuk måsta man fräscha till sig.

Men jag är så less på att göra ingenting och så längtar jag efter J så förgrymmat mycket så det är inte sant. Har sett ännu en film idag och tänker väl eventuellt se Australia eller Seven pounds efter att jag duschat. Men fan, jag vill vara frisk så att jag kan få umgås med annat än min säng, soffa, dator och tv. Hej roliga liv.

100 mil bort eller mer.

Känner mig helt förstörd. Att bli frisk känns väldigt långt bort.
Men jag ligger hemma idag också och hoppas på mirakel.
Helt vansinne.


Har kikat på the notebook, och den är alltid lika bra. Sen blir det väl lite
SATC, ps i love you och kanske någon annan film. Det finns inte mycket
annat man kan fördriva tiden med när man inte har ork att göra något
annat än att ligga ner. Bör väl inte göra något annat heller om jag vill bli¨
frisk, vilket är mitt största mål just nu.

ont så ooont.

Skulle nästan kunna börja grina över hur ont det gör i min stackars hals. Men fan, jag måste försöka bita ihop och skärpa mig. Att prata är åt helvete, att sitta tyst är urtrist. Blablabla..tur man kan skriva åtminstone. Men min hals gör SÅ ont.

Måste bli frisk tills på lördag. Vill inte följa med och måsta vara helt spikarns nykter bland alla fyllon. Men jag kommer inte att ha något val om inte det här ger med sig. Öl 30:- drikar 40:-(eller minns jag galet fel nu?) och Riff Raff Ruff skulle visst spela.

Jag kan joina kråkorna och passa in.

Jag kraxar nästan värre än en kråka. Min hosta har blivit
ännu lite värre än innan. Funny shit.


Har inte en susning om hur många gånger jag vaknat inatt för att sedan måsta somna om igen, och en hel drös olika drömmar har jag också drömt utan att komma ihåg vad någon handlade om just nu.

Ska vika en hel del ren tvätt och se ett x antal avsnitt av SATC.
Det är min plan.

Jag ska hålla mig inomhus och så still som möjligt. Men det känns ovärt och trist när man ser hur solen strålar ute(men det kanske ändå är svinkallt som alltid nu på sistone). Jag är ju så grymt sugen på att fota i sånt här fint väder. Men det kommer väl fler dagar i guess.

Ugglor i mossen.

Hejhej feber. Nedrans skit också!
Har legat och sovit sen middagen fram till 20 i 9, tro inte på sjutton att jag vaknar upp med feber? Även om det bara är lite feber så känner jag mig helt knäckt med tanke på att jag är förkyld, har ont i halsen och har hosta också vilket resulterar i att jag mest bara är tyst. Tror det är tur att jag bestämt mig för att stanna hemma helt och hållet imorgon. Men usch vad jag hatar att vara sjuk, men så länge det inte är magsjuka så ska jag väl vara glad.

50+ gubbar värre än tonåringar.


Jag hostar upp mina lungor snart. Det är helt vansinnigt hur jobbigt det är. Trodde jag skulle slippa få det som alla ungar i princip fått. Det var inte långt ifrån alla som satt och hostade under lunchen. Och så var det 8 av 18 barn idag. Sen är jag så less kylan nu att det finns inte. Det biter riktigt i kinderna och det är mest bara obehagligt och sju resor värre när man har hostan. Imorgon ska jag kurera mig(har inge jobb för morgondagen och tänker inte tacka ja till det heller, blir så jobbigt med den här äckliga hostan som även ska göra att jag får ont i halsen).

Vill inte ens kommentera hockeyn i fredags, jävla skitmatch! Och dom som skriker värst är ju typ ändå 50+ gubbarna på sittplats. Dom vräker ur sig svordomar värre än en tonåring och beter sig så att man skulle kunna tro att de kommer hoppa över kanten vilken sekund som helst och skulle kunna flå första bästa som försöker lugna ner dom. Visst sjutton tycker jag att man ska skrika på hockeymatcher, det är stämningsfyllt. Men dom går lite över gränsen.

I lördags blev det en lång dag, men vi hann med mycket. Jag hälsade på lille K och det var så kul att få se honom(var nästan ett år sedan sist, ush vad tiden går). Sen hem från skellefteå igen ut till skeppsvik i en liten stuga där vi satt ute på isen och njöt av solen och varm choklad. Det blev grillat till middag, mitt i vintern. Men sjukt gott. Vi fick kissa bakom en bod och diska i snövatten(man får inte vara alltför bakterieskraj för att klara stuglivet. Vi spelade plump, såg melodifestivalen och tryckte i oss onyttigheter som aldrig förr. En kul dag helt enkelt.


Jag kan ju inte säga vettiga saker.

Har i stort sett varit vaken sen 04.55 imorse(drog mig dock 40min)
och klev upp för att jobba. Direkt hem och ner en snabbis på stan
och inhandla en liten alla<3dag present och nu sitter jag här, med
hela kvällen framför mig utan att vara jobbigt trött.


Varför håller kylan i sig så jädra länge? -5 grader och sol hade räckt gott och väl. Att grenarna på träden är alldeles vita hela dagen är inte en vanlig företeelse. Visst det är jädrans snyggt, och det ser ut som att det skulle vara fejk när det är så tydligt men det innebär att det är kallt ute.

Fredag den trettonde imorgon, vad kommer man råka ut för tro?
Och alla hjärtans dag på lördag. Köpte inte biljetterna jag hade
tänkt köpa. Berättade det för hjärtat att "vi kan väl bestämma att
vi går och ser det eftersom det är något vi vill göra och så köper
vi bara något litet till varandra". Det var det bästa jag sagt enligt
honom. Haha.


Morgonpigghet är min starka sida, harkel.

Har sovit en stund på soffan, vaknade en stund senare och tänkte
"fan, snart måste jag lägga mig på riktigt. hur ska jag orka
duscha? kan ju inte göra det klockan 5 imorgonbitti då jag ska
upp. uuuh."

Helt skadat. Just idag längtar jag något så grymt mycket till helgen.
Få sova och slippa tänka "nu måste jag sova för den här tiden är
det som gäller imorgonbitti om jag vill hinna äta frulle."

Imorgon börjar jag 06.30 och jag vore lycklig om det inte är -20 ute.
Slutar 1½ timme senare än tänkt också.

Idag fick jag min personliga almanacka!  
Rosa och fin. Lagom storlek också.


Bra uthärdat.

Burr!
Fy så kallt.


Lite surt det var igår när jag hade satt mig där på busstationen, fått veta att J skulle bli klar ännu senare och jag kommer på att jag inte köpt något till tvillingarna som jag hade tänkt göra, bara en massa prylar till mig själv. Så jag fick släpa mig ut igen med min förbaskade bag och mina onda, trötta axlar. Fann iallafall två söta laban-bodysar på lilla mirakel. Sen så var det bara att ta sig tillbaka. Och så grymt skönt det var att få lämna av sig väskan, vilken lättnad. Tre timmar på stan gjorde sitt, fy sjutton så less jag var.

Inhandlade en ny mascara, rouge, sminkborttagning, en ljusgul(somrigt) kofta, en mössa med texten "Bad Hairday", ett par stentvättade jeansleggings, ett par gladiatorinspirerade skor, osis+, värmeskyddande och hårspray. Kan ju för övrigt tipsa om att det på styling crew var goldwell erbjudande där man bara behöver betala 199:- för två produkter om någon är intresserad.

Tvillingarna var så små och söta.
Värsta gosisarna. :)

Pisk

Jag borde piska mig själv på fingrarna. Efter mötet så har jag shoppat i väntan på j. På tok för mycke grejer. Men nu har jag många av dom grejerna jag velat ha ett bra tag. Får väl se det så. Sitter på busstationen och väntar på att j ska hämta upp mig. Skönt att vila axlarna från släpandet av min tunga väska med mina grejer. Hungrig är jag också.

rip.

Mamma och pappa löste det så jag fick ta lillbilen och fara för att träna. Gud vad skönt det var! Visst kändes det att det var ca 2 veckor sedan sist, men det var helt underbart att få ta i. Men jag lär ju få leva med träningsvärk imorgon.

For och kikade förbi J en sväng direkt efteråt, fasen att jag inte hade med mig alla grejer. Meen så kan det gå. I samma veva så kom jag på precis vad jag ska fixa till alla hjärtans dag. Det blir inte en sak(pryl) utan en grej vi gör tillsammans, som jag ska bjuda honom på längre fram. Är helt garanterad att han kommer bli glad över det. Fast ja, det blir inte förns i slutet av mars.

Alla hjärtans dag är inte en märkvärdig dag för mig, men, det är en självklarhet att jag vill visa min kärlek för min underbara. Jag vill spendera dagen med honom och kanske göra en mysig middag eller så. (Och så har jag ju egentligen namnsdag den dagen också, för dom som inte visste det. Men det togs bort för några år sedan sådär, Tina finns ju inte längre med i almanackan. Men det var Valentin och Tina.)

Imorgon. Då kommer det säkert vara miljoner tankar.
Först ska jag jobba. Sen ska jag på arbetsintervju inom vikbanken och stärka mina papper. Ska gå en rajd på stan och köpa nå prylar till de nyfödda. Troligtvis fara ut dit imorgon och hälsa på dom för första gången. Och så lär jag tänka på min kära mormor hela dagen. Jag saknar henner något så oerhört. Och imorgon är det ett år. Min underbara mormor. Hon var en stjärna! Saknar de gånger vi hade våra samtal, hon var så jäkla ball. Hon var så stark. Så har jag en känslig dag imorgon så beror det på det.

Mobil #1

Det var längesen jag kunde mobilblogga sist. Men nu så. :)

Skratch.

Jag är träningssugen, vet dock inte om jag kan ta mig dit.
Men det är ju som typiskt den dag man tänkt sätta igång
efter förkylningen och man inte kan få ha bilen.


Skulle vara kul med en fest framöver också, ifall det var något härligt tema så det blir lite annorlundare än vad det alltid annars är. Typ rocktema(hur många av oss har den stilen?). Svartmålade, nitar, härliga frisyrer och så. Hade jag haft egen lägenhet så kanske jag hade kunnat kirra biffen.

Det kliar i mina fingrar. Shoppingsugen nanting.

Det sa bara "poff"!

Grymt skönt att sluta vid tre idag, sånt kan få en att orka en hel del mer än man trodde. Ni märker ju bara, jag har inte lagt mig i sängen för att sova. Istället har jag tagit lite bilder i olika ljus och inställningar på kameran.

En inställning jag gillar är utan blixt, och så skymningsljus ute när det är mycket snö. Då blir det ljusa bilder samt att det skiftar en del i blått. Men det ljuset finns inte särskilt länge, hinner man haffa det kan man få läcker färg på bilden. Kan bli så grymt utan att behöva ändra hur många inställningar som helst och ingen redigering.


Se bara. Gillar att jag är uttryckslös, håret, ögonbrynen(!) och ögonen.

Annars så är det såhär jag har sett ut idag när jag jobbat och med jeansleggings. Och shit, snön. Visst vet man att det har kommit mycket snö och sådär, men det var så härligt att vara ute på förmiddagen idag. Helt orörd snö i massor, höga snökullar och strålande sol. Kan man annat än att bli på bra humör då? Och särskilt när ungarna är hur glada som helst också. Ren jädra pudersnö som "poffar" ifall man kastar någon unge i det orörda. Men när man såg all snö på dagisgården, då var det som att man fick en ny uppsikt över hur mycket snö som verkligen kommit. Önskade idag att det hade varit helg med detta vädret, fått spendera den med någon av mina syskonbarn och bara ta massor av härliga vinterbilder. Den här dagen har varit glad.


Hennes röst hade ingen power.

Jag har fått en världssöt bild på mina nyfödda syskonbarn. Gosh så söta dom ääär. På måndag eller tisdag ska jag fara och hälsa på dom, längtar. Och lillkillen ser ut att vara grymt lik lille H när han var liten.

Igår var jag helt knäckt. Vet inte om det beror på att förkylningen fortfarande sitter i eller för att jag var totalt slut efter arbetsveckan men något var det. Så fort J for iväg för att dom skulle testa lite nya skotrar så somnade jag på soffan och sov i tre timmar, ända tills han var tillbaka. Jag frös hela dagen och det kändes som att jag skulle åka på feber. Fast det blev en aningen bättre när jag hade duschat och sen ännu lite bättre när vi hade fått äta god mat hos hans föräldrar innan vi for och såg melodifestivalen med några av hans vänner och tryckte godis. Jag tyckte det var bra att Marie Serneholt inte gick vidare, hon har ingen power i sin röst. Annars kunde låten ha varit bra. Men att af Ugglas skulle få en chans till till globen begriper jag inte.

Självklart mår jag betydligt mycket bättre idag och är glad för det. Men det är som rackarns att det redan är söndag och att man måste upp imorgonbitti igen. Ska strax lägga mig och fortsätta läsa Stieg Larsson´s, Män som hatar kvinnor. Jag har läst hela triologin för ca ett år sedan och jag gillar böckerna skarpt. Nu läser jag dock om ettan eftersom den kommer på bio snart och jag SKA se den. Blir det inte med J så ska jag få med mig mamma(hon och jag har inte varit på bio tsms sen jag var liten så det skulle kunna vara på tiden).

Det är sinnessjukt hur mycket snö vi har fått i veckan.
Men jag tycker att det är helt okej fast att jag längtar efter
våren. Men skulle allt börja tina nu så skulle vi få leva med
ett evigt slask i 2 månader om inte mer. Jag drömde föresten
inatt att jag åkte slalom, vilket jag inte har gjort på flera år.
Grymt sugen på att fara och åka i backen är jag iaf.

Min egna dagisperiod för 15 år sedan.

Har legat och sett 27 dresses för andra gången nu, första gången jag såg den är för mig en bra dag som var för nästan ett år sedan. Mhm, i like.

Är trött som fanken och skulle behöva få i mig någon middag.
Kan fan inte leva på spenatsoppan vi fick till lunch idag på jobbet.
Flashbacks från min egen dagistid, sist jag åt det var då. Tyckte
om det då och tyckte inte det var så farligt alls idag.

Och jag skojar inte när jag en liten stund efter förra inlägget fick in jobb för hela nästa vecka, vips sa det bara. Och så ska jag ju på den där arbetsintervjun på vikbanken så kanske får jag in jobb även veckan därpå? I wish i wish. Pengar är välkommet att klirra in i kassan min. Då kanske jag kan börja spara till en egen bil. Woohoo. En liten räser.


Min personliga almanacka.

Enormt skönt att få ha en tidig dag idag. Slutade ett. Har ändå jobbat 43 timmar och 25 minuter den här veckan, varav 2½ består av rast. Not bad at all. Och så har jag ju jobb på måndag också(fick ett samtal om det alldeles nyss). Blir nog en bra månad med tanke på att jag ska till vikbanken för att stärka papper den 10e som jag nu faktiskt har alla papper hemma, känns som att jag kan pusta ut.

Det är några som pratat om personliga almanackor på jobbet nu i
veckan och jag kunde ju inte låta bli att ta reda på hur det skulle bli
om jag gjorde en egen, så det har jag pysslat med sen jag kom
hem. Jag beställde en, den blev rosa(jag är ändå ingen rosa tjej,
men det såg finast ut och en liten pryl sådär går finemang). 275:-
och man får välja hur den ska se ut inuti också med olika rutor(att
göra, veckans betyg, veckans lista, veckans kurva med mera). Så
inom 2 veckor borde jag ha den hemma. Även du kan gå in på sidan
och kika och eventuellt beställa en personlig almanacka.

Fick ett samtal av systeryster imorse direkt jag kom till jobbet(jag var ju bara tvungen att svara). Frågade hur allt var och sa  att hon gärna fick försöka skicka en bild via mms om hon får pengar på sin telefon eller om hon får låna A´s. Nyfiken. Men eventuellt på måndag ska jag fara och hälsa på och mysa med småliven och självklart underbara lille H.

Kaotisk stad i detta yrväder.

Galet så mycket snö det har kommit idag! Look at the pictures..
Trots att jag imorse var äckligt trött och med huvudvärk så pallrade
jag mig iväg och jobbade till vilket blev en toppendag.



Oplogad väg hem, ser ut som en snögubbe och mina fötter försvann i snön. På komposttunnorna kan man skåda hur mycket snö det verkligen har kommit idag.

Det är så mysigt med ungar som kan sitta ner i ens knä och luta sig tillbaka och bara vara. Den enda aktiviteten är att dom vill greja på med ens hand. Det finns en unge som jag gärna skulle låna hem, så oerhört söt liten krabat!

Bebbarna kom igår, gu så nyfiken jag är.
Längtar tills jag får se och snusa på de
två små liven.

Och jag fick ett väldigt otippat samtal idag när jag jobbade, var inte alls beredd och tyckte mest att det var skumt. Varför? Hundra år sen jag hörde något från människan och helt plötsligt vill man ha skjuts och kanske ta en kaffe? Nej tack.

Så skulle det nog bli om jag flyttade..

Vilken jävla dag det har varit. Men, jag överlevde den med nöd och näppe. Självklart skulle jag just precis få sån där fruktansvärd värk i magen så att jag helst av allt bara hade legat mjukt i ett mörkt varmt rum. Men istället skulle jag jobba, vara på benen och lyfta ungar. Jag trodde under en period att jag skulle kräkas av smärtan och var tvungen att blunda lite och pusha mig själv till att klara situationen. Dagen var lång, men jag överlevde den. Och vet ni vad föresten? Vi var utan vatten idag också pga vattenläcka.

När jag kom hem var jag dock mer knäckt. Helt jävla slut och orkeslös. Blev så less på mig själv för att jag inte ens kunde låta glad över att ha fått sluta och vara hemma. Självklart kom tårarna. Sen somnade jag på sängen, på täcket i en konstig "jag fryser"-ställning och sov i 2½ timme tills telefonen ringde. Och här är jag nu och är fortfarande trött och allt det där men inte alls lika mycket. Sitter bara och längtar tills på fredag, kortdag och sen helg!

.

I min värld, om jag skulle flytta hemifrån och bo helt själv så har jag en illusion om att allt skulle vara så snyggt och jag skulle vara sjuhelsickes duktig på alla hemmasysslor. Ordning och reda och snygga grejer. Tvätten vet jag att jag skulle klara galant, det gör jag ju nu också så att varför inte. Disken skulle jag klara(gör en hel del ggr hos J och diskar en hel del haklappar på jobbet), baka skulle jag också göra bara jag hade recepten och städningen skulle gå super bara jag hade en dammsugare.

I själva verket har jag en känsla att om jag flyttar och ska bo helt själv med den ekonomi nu så skulle jag inte ha råd att betala mycket annat än hyra och mat. Dvs noll nöje och noll shopping, ingen chans till att skaffa bil så därför skulle jag vara beroende av läget för jag skulle inte ha råd med bussen heller. Sen skulle jag inte ha råd att köpa nya möbler och inredning utöver det jag har hemma nu i mitt lilla rum. Städningen skulle nog förskjutas om jag knappt ändå var där och jag  skulle inte ha mycket till disk heller. Men så farligt skulle det kanske inte vara, eller?

Det verkar inte annat än  att jag måste flytta och bo helt själv ett tag för att J ska fråga om jag skulle vilja flytta in med honom(vilket jag helst av allt skulle vilja göra, fast kanske inte riktigt än, mer mot sommaren kanske). Jag har tänkt en del på det här eftersom nu två av hans kompisar flyttat ihop med sina flickvänner, och ena paret har varit tillsammans ungefär lika länge som oss och det andra paret inte riktigt lika länge. Men vad gör jag om jag inte tar mig hemifrån på ett år. Ja vi får väl se då helt enkelt.

Det är så vi svenskar fungerar.

Jag skojar verkligen inte om jag säger att jag är lite smånervös inför imorgon. Jag är en person som har en tendens att bli trött vid en viss tid på dagen om jag börjar hyfsat tidigt. Imorgon börjar jag 07.30 och slutar 18, eventuellt 18.30. Det kommer att bli den längsta dagen jag någonsin jobbat såvitt jag vet iaf. Kanske kan vara tur att det är på två olika avdelningar åtminstone.

Inte nog med det, inte tre långdagar på rad som jag skrev igår. Har fått in jobb för torsdag också, och även då är det en lite halvlång dag. Kan ju inte säga annat att jag faktiskt är väldigt glad att jag har jobb för HELA den här veckan, och eventuellt nästa också. Så på fredag blir det skönt med en kortare dag, helt klart. Men idag har det varit en sjukt bra och pigg dag för min del som tur är.

Vattenberoende nanting. Idag fick man en inblick i hur vattenberoende man verkligen är. Visst, är man hemma kan man kanske skippa att duscha just då och kan skjuta upp många saker. Det var så att det hade blivit en vattenläcka på hela grubbe idag precis efter lunch. På avdelningen där jag var så hoppades vi bara på att ingen unge skulle ha ett riktigt skitkalas i blöjan sin och att inte alltför många skulle behöva gå på toaletten just precis då. Tänk om det hade hänt under lunchen, att inte kunna torka borden efteråt, alla kladdungar inte skulle kunna tvätta sig och sådant. Det blir så märkbart, och vi var utan vatten i 30-45 minuter! Tänk då alla i andra länder som inte har rinnande vatten och så, shit vilket jobb dom gör med att hämta vatten. Och då är det tyvärr inte ens rent. Vi svenskar är helt klart vattenberoende.

Mitt patetiska besöksrekord.

Hahah, insåg just en ganska patetisk grej. Var in och kollade på statistik nämnligen och den 30/1 så var det nog den dagen jag haft flest besökare(åtmistone som jag sett) och jag skrev inget särskilt alls. Och jag blev glad åt denna minimala summa och kom att tänka på att det är LÅNGT ifrån vad de flesta andra bloggerskor har. Nu får jag kika dagligen och se om jag kan knäcka siffran och om möjligt få ännu högre.

Men till en annan glad grej. Om ca.2-3 dagar kommer dom.
Dom lär väl vara helt underbart sockersöta och jag tycker
det är spännande, det är det varje gång! Mina syskonbarn
betyder väldigt mycket för mig och det kan jag med säkerhet
meddela att dessa småttingar också kommer att göra.


Musiken och jag är inte vänner just nu.

Slocknar nog när som helst, känns det som iallafall.
Och min enda tanke är "shit, jag måste palla morgondagen
också". Det är inte klokt vad man kan känna sig slut en måndag.


Klarar inte ens av att lyssna på musik, vad är det med mig?
Någonstans står det inte rätt till just nu känns det som när
inte ens musiken låter bra i mina öron.

Ge mig superkrafter.

Inser att jag eventuellt får 2 långa dagar framför mig. Imorgon är det åtta-fem som gäller(inte helt fel, men kommer ändå ta på krafterna) och på onsdag är det först och främst två-sex som gäller men eventuellt halvåtta-sex om jag har tur(ja jag har skrivit in att jag gärna tar dom timmarna extra, det behöver jag, lite extra klirr i kassan sådär), men inser sakta men säkert att jag kanske tagit mig lite vatten över huvudet att ha tre långdagar efter varandra? Vi får se om jag lever på torsdag gott folk.

Jag antar att hon inte är en sån som kollar sin mejl, har nämnligen inte fått svar på det jag skrev innan helgen. Tråkigt nog. Menmen, inte mitt val.