redo.

Nu tror jag att vi är redo för morgondagen. Sladd till spotify via telefonen till förstärkarn är fixad(lånad) samt att jag förberett efterrätten. All mat ska vara inhandlad och här, jag hoppas att jag fick med mig allt i klädväg bara. Middagen idag var kanongod. Vi var "bara" 22pers. Sen for vi hem till farmor allihop och drack kaffe och kollade på bildspel. Mysigt men livfullt, precis som familjen är. :) Nu hejar vi fram Sverige i jvm!

Nytt till kameran.





Åh, jag slog verkligen slag i saken och for och köpte ett nytt objektiv. Ett  EF 50mm f/1,8 II. Ska väl främst användas vid porträttfoton, men jag var tvungen att prova på andra ting här hemma bara för att se. Love it. Än så länge iallafall. Frågan är ju om jag ska chansa på att ha med bara det här objektivet när vi ska ut och äta idag eller om jag ska ta det vanliga. Jag vill ju, men eftersom det är fast så kan man inte fota för nära heller och det är ju där kruxet kommer in när man sitter och käkar, då är man ju ganska nära. Vi får se. Men jag tror jag vet vilket nästa objektiv som ska införskaffas är för något, men det är ju en bit bort.

Deg.

Att min förkylning vägrar att ge med sig, så påfrestande. Sitter med en degklump till huvud samtidigt som jag försöker undersöka det där med ett nytt objektiv till kameran. Det är en djungel, men ska man se till priserna och inom vilket område jag fotar en hel del i så tror jag att jag hittat vilket jag ska köpa. Ska fundera lite, och sen ska jag fara och kika i butiken där jag har kvar på mitt presentkort. Skulle vara kul åtminstone.

Senare idag så ska vi alla ut och käka med farmor som fyller 83, det blir härligt. Och gott. Sen åker nog vi till Baggis och stannar där tills på söndag eftersom vi ska fira nyår där i år också, men då kan vi latja på med att spela lite tv-spel ikväll så det blir kul. :)

Julhelgen.

Julledigt. Skönt har det varit. Nu är det däremot tillbaks till vardagen i två dagar innan det görs helg igen. Jag har haft en kanonjul. På självaste julafton var vi hemifrån i 12 timmar innan vi återvände hem, så vi hann med båda familjerna, umgicks, åt god mat och öppnade paket. Fick många fina ting och jag känner mig så otroligt tacksam. Alltifrån nya nagellack, nytt shampo & balsam, klocka och presentkort(som jag använde en del av till att köpa ett kamerastativ) till soda streamer och onepiece.

På juldagen blev vi bjudna på älgfilé(hur gott som helst, år och dagar sen man åt älg sist) innan vi for vidare på hemmafest. Är så otroligt glad att vi slopade utgång och bara umgicks med goda vänner. Min röst svek mig dock och är inte helt okej, men har man varit sjuk innan så är det väl inte förvånande heller.

Har även hunnit med en hel slappardag med att bara ligga i soffan och se bra filmer, varit in till stan en sväng utan att gå på rean utan för att träffa Amanda som varit upp till stan över jul för en kaffe. Är så glad att vi tar oss tid att ses även om det kanske inte är längre än en timme(man tar chansen man får ju när jäntan bor i storstan och inte är hemma allt för ofta). Även fast jag inte varit tipptopp så har jag ändå kunnat ha medgörliga smaklökar till jul och någorlunda ork för att göra grejer, så nu är jag relativt redo för jobb imorgon.



God Jul!


Dåligt glödlampsljus och bra fönsterljus. Det här är jag idag, redo inför självaste dopparedan.
Svarta jeansleggings, en underbart härlig lila blus, halsband och så självklart kameran.
Vi ska alldeles strax packa alla klappar i bilen och så ska vi bege oss till mina föräldrar för lite
lunch, dopp i grytan(efter väldigt många år ser jag faktiskt fram emot att få äta just det, extra
spännande att få se J´s reaktion över maträtten han aldrig ätit heller). Och så ser vi Kalle Anka
där innan vi beger oss till nästa hållplats, hos John´s familj.

God Jul allesammans, hoppas att ni får en kanonhärlig dag
med nära och kära och en massa god julmat!

dan före dopparedan..

nu är vi redo för bingolottos uppesittarkväll. Blir kul det här :)

Mer klappar.

Har slagit in lite julklappar precis och borde försöka pallra mig över på ica och handla lite snart, behöver fylla på här hemma och köpa hem morgondagens middag(allt för att effektivisera morgondagen). Gruvar mig bara för att det lär ju vara sjukt med folk som handlar julmat, mamma nämnde något om det iallafall.

Imorgon måste jag ut och köpa färdigt tre julklappar som jag bara har delar av än så länge, känner lite panik över det men hoppas att det går smidigt med tanke på att jag vet på ett ungefär vad jag ska köpa. Bara jag hittar allt och allt finns så ska det lösa sig. Lär ju inte ha överflöd med ork efter två sjukdagar direkt, så att det går smidigt är ju det jag hoppas på.

Seg.

Det är ensamt att sitta hemma och inte vara hundra, även om jag mår bättre idag än igår så finns det sega huvudet och förkylningen fortfarande kvar. Jag sa till och med åt hjärtat igår att sova hos sina föräldrar, allt för att inte bli smittad till julafton, för hur kul är det att vara sjuk den dagen? Så idag måste jag försöka städa för att det ska kännas fräscht här hemma igen, och en lång dusch ska jag ta också.

Är bara så sugen på att gå ut när jag ser att det är minus 9,6 ute och solen lyser samtidigt som vi faktiskt har snö på marken. Det är precis så man vill att vädret är på själva julafton ju, eller stora snöflingor som faller.

Boktips! Igår läste jag föresten Vecka 36 - Sofie Sarenbrant och den var kanonbra. Jag var helt fast och eftersom jag bara låg hemma så hann jag läsa ut hela boken, på en och samma dag. Nu väntar jag bara på att Istället för dig ska släppas i pocket i mars.


Sjuk.

Igår var jag sliten, mer än jag nog själv anade. En timme innan fotokursen var slut var jag tvungen att bege mig hemåt(ja, den har dragit ut på tiden ordentligt och nu är inte avslutningsträffen förns i mitten på januari). Somnade så fort jag la ner huvudet på kudden men så har jag sovit skitdåligt inatt. Mellan tre och kvart i fem låg jag vaken, jag bara vände och vred på mig med igenpluggad näsa. Imorse när väckaren ringde var det bara att inse att jag var tvungen att vara hemma. Är helseg, febersvettas och snorar. Lagomt kul såhär innan jul, jag har ju grejer att fixa fortfarande. Fast å andra sidan, hellre nu än på själva julafton och förhoppningsvis är jag ganska pigg på fredag om jag verkligen ser till att vila idag och imorgon så att jag hinner fixa det sista. Eller jag vill åtminstone kunna njuta av att vara rätt pigg dagen innan julafton för att få det där som jag verkligen ville ha eftersom jag sökte om ledigt då.

Griljerat.

Åh, jag längtar tills på torsdag efter jobbet. Då ska jag vara ledig fem dagar i sträck, behöver verkligen det just nu för att tanka upp lite. Extra skönt att få vara ledig dagen innan julafton utifall att det är något som behöver fixas i sista sekund.

Annars idag så har jag stått vid spisen ett bra tag för att fixa middag och efter duschen så la jag mig på soffan och ögonlocken föll igen på en gång, behövde inte ens försöka. För att ta mig upp var jag tvungen att komma på något att göra så jag passade på att griljera julskinkan. Så nu har jag äntligen fått i mig årets första skivor på en tunnbrömacka, så gott!

Räven raskar över isen, så får vi lov...

Vilken kväll det blev igår! Så otroligt roligt. Först var vi 16pers ut och åt på Olle´s där maten var förvånandsvärt bra, och prisvärd. Sen åkte vi allihopa hem till oss där det blev prat, skratt, musik och dans runt granen precis innan vi åkte ner till stan igen för att gå ut. Det blev cover och det var så kul, det var länge sen jag hade så kul ute, fast å andra sidan var det ju säkert 3 månader sedan sist också. Träffade två gamla vänner också som jag aldrig lyckas se ute eller så(kan ju bero på att Erika bor i Santa Barbara), så det var ordentligt kul att få se deras välkända nunor igen. Och så for jag och hjärtat ut på dansgolvet och dansade järnet. Ändå hämtade vi ut jackorna kvart över ett och hade hunnit med en fantatisk kväll som blev ännu mer fantastisk när vi kom utanför dörren och det snöade. Blev helt överlycklig.


Tordes dock inte ha sladden till belysningen på, ville inte riskera någon olycka. Men så otroligt roligt det var!

julgran.

Jag älskar våran julgran! Fast den är i plast så ser den väldigt bra ut, stor, tät och jättemånga små lampor. Nu är det andra julen den pryder vårt vardagsrum och även om det var två veckor sedan jag tog fram och pyntade så ledsnar jag inte. Så mycket finare att ha klapparna under granen än i en naken hög på golvet ju. Nu har jag dessutom bara tre julklappar kvar att köpa. :)

Release.

Det var release på bp 80 idag på spa, riktigt kul med något nytt men självfallet så var det riktigt tungt. Jag som tyckte att jag steppat upp mig bra på exempelvis utfall, vilket nu var något så sjukt jobbigt då man även skulle dra fram benet och hoppa. Benet höll på att ge vika. Och biceps, utan en enda liten paus. Men det var kul, och vi hade tre instruktörer, haha.

Nu är det duschen och sen kanske försöka fara och fixa lite julklappar..

Lördagsmorgon.

Jag hade inte tänkt träna idag, men när jag då vaknar till lite grann och faktiskt kollar på klockan och den är nio så kunde jag inte förmå mig att somna om. Speciellt inte då jag vet hur skönt det faktiskt är på lördagar efter ett body pump pass, och sen kanske vi har tur och får ha det nya passet redan idag vilket inte hade varit fel.


Vilken godbit!

Idag efter jobbet for jag på strömpilen för att inhandla en julklapp som jag visste precis vad det skulle vara, gick då förbi Vero moda på vägen in och såg en härlig, lång stickad tröja men tänkte att jag ska banne mig inte handla till mig själv. Så jag köpte julklappen och så gick jag in till frisören som ligger alldeles intill och köpte silvermousse till håret då utväxten ska fixas i helgen. Men sen kunde jag inte låta bli att känna på tröjan, så mjuk, så perfekt. Jag slog helt enkelt till utan att ens prova, och i kassan frågade kassörskan om jag inte ville köpa ett par leggings till som är väldigt täckande så jag kunde ju inte låta bli efter att hon visat.

Och vilka godbitar det visade sig vara, SJUKT nöjd! Tröjan är helt gudomlig och jag vill bara bo i den, och leggingsen sitter sådär härligt över benen och fantastiskt skönt runt magen(första gången någonsin tror jag). Sen var det ju såklart extra härligt att duscha direkt man kom hem för att få ta på sig allt det nya. Bilden nedan ger dock inte tröjan rättvisa någonstans, den var värd de 260kronorna alla gånger.

Snart blir det ryggbiff med ugnsrostade rotfrukter, sallad och svampsås. Med lite vin till. Så underbar fredag!


Julklappar.

Idag har jag beställt hem lite julklappar så att nu är det inte så många kvar. Tre stycken vet jag redan vad jag ska köpa medans J, mamma och pappa är jättesvåra. Kan inte riktigt bestämma mig då jag självklart vill att det ska vara bra grejer. Skulle behöva fara runt lite på lördag för att beta av listan lite, men jag har ju inte börjat känna någon stress än så det är ju skönt det åtminstone.

Näe, fortsätta se filmen på trean och hoppa i duschen direkt det blir paus..

Snabbt bara.

Jag råkade däcka i soffan igår eter jobbet, sen var man rätt småseg hela kvällen. Har inte speciellt mycket att meddela om än att jag faktiskt både gruvar mig samtidigt som jag ser fram emot imorgon då det är avslutning på fotokursen. Kommer det att kännas tomt efteråt?

Short.

Vi hade det jättetrevligt i lördags. Och en intressant bilresa hem då vi frågade på massor om träning, kost och dylikt. Så igår passade jag på att bara ligga på soffan tills det var dags att tvätta. Det roligaste som finns (not).

Har inte hunnit med så mycket mer än jobb idag heller och funderar på att lägga mig snart, det skulle åtminstone vara skönt. Och tänka sig, imorgon är det redan dags för lucia. Helt otroligt vad fort de första två veckorna(snart) har gått.

Feeling.


Bild tagen med mobilkamera samtidigt som vi fortfarande promenerar framåt.

Vi for på julmarknaden på forslunda idag. Åt hamburgare ute i kylan samt köpte en pepparsalami och en rökt älgsalami. Vi tog oss aldrig ner och kikade på djuren idag utan gick bara vid marknadsstånden. Det enda jag saknade var julmusik, men gick ju och nynnade själv så att åtminstone hjärtat fick höra. Det jag hade velat hitta var ett par torgvantar med "huva" som jag skulle kunna ha när jag fotar, men jag får leta vidare. Vi inhandlade även en inflyttningspresent då vi ska på inflyttningsfest ikväll.

Åh vinterland..

..nu är du här! Jag är så glad över att snön faktiskt äntligen är här
och det är helt otroligt vad glad man kan vara över det. Vinter.

Vad som värre var att jag drog ut på tiden imorse, skulle jag träna eller inte. Kände mig inte helt fräsch men ville ju eftersom jag haft varken tid eller ork under veckan. Så tillslut trotsade jag kroppen och skulle fara. Kom då ut till en insnöad bil. Ska väl även tillägga att jag tog ett par icke lämpliga skor. Inte sjuttsingen hade jag räknat med att det skulle ha kommit 15 cm tung snö sedan jag parkerade den igår efter jobbet. Och ingen snöskyffel hängde det på soprummet heller, så det var bara till att gasa på för att ta bilen över plogkanten som hade blivit bakom bilen. Och så borsta av den efteråt. Vilken uppvärmning det blev. Men så härligt det är när det är vitt överallt, lugnt ute och snöflingorna fortfarande singlar ner från himlen.

Fick träna i dyngsura strumpor och som sagt en ickefräsch kropp, men det gick vägen och jag känner mig faktiskt nöjd. Nu hoppas jag bara att det nya passet hinner komma till nästa lördag, det hade varit kul med lite nytt då bodypump faktiskt kan kännas ganska enformigt. Nu ska jag in i duschen och så ska vi lämna in skotern på service och så kanske det blir lite julmarknad efter det, hade varit mysigt.



Skulle ha tagit mig tid att fota hur in/översnöad bilen faktiskt var
innan träningen men stressen att ta sig iväg satte stopp.

Fredagsmorgon.

Jaha då var det dags att ta på sig sockar och ytterkläder och gå ut
för att sopa bilen så att man kan köra till jobbet. Den här morgonen
gick otroligt fort.

Härliga snö.

Hur härligt är det inte med dessa stora snöflingor som faller, jag bara älskar det. När jag kom hem från fotokursen för bara en liten stund sedan så hade jag gärna gett mig ut på en promenad för att njuta. Men jag har inte tid, jag måste isäng för att orka ta mig upp klockan fem imorgonbitti.

Och angående fotokursen, hur absurt kommer det inte att kännas nästa torsdag när det är sista tillfället? Vi har varit olika i antal men vi är ett gäng på sex personer som alltid varit där och vi har haft otroligt trevligt tillsammans, och att det ska ta slut om en vecka kommer kännas jättekonstigt. Även om det kommer göra att jag får ännu en dag att träna om jag vill. Idag lärde vi oss riktigt roliga grejer på bildhanteringen också vilket gjorde det hela ännu roligare såklart. Jag är stolt över mig själv att jag tog mig i kragen och gick den här kursen som jag hade lovat mig själv när jag köpte kameran.

Fräscha händer igen.

Vad jobbigt det är att känna sig utpumpad bara för att dagen varit lång och att man inte har tränat sig utpumpad. Undrar om det är en förkylning som kanske ligger på lut, vill verkligen inte det. Dagen blev lång idag för att jag direkt efter jobbet for och fixade naglarna vilket tog lite längre tid än vanligt idag pga lite grejer, hehe. Skulle behöva förflytta mitt idag väldigt lata arsle in i duschen så att jag kan krypa till sängs sen men jag ska inte sticka under stolen med att det faktiskt känns sjukt jobbigt, ibland är det bara så jobbigt att måsta bli blöt för att det tar sån tid att torka(hatar blött hår).

snö.

Jag här längtat efter snön som ett barn på julafton. Ska det vara vinter så ska det finnas snö. Även om vi nu här fått litegrann så vill jag ha en meter till. Som förra vintern fast inte lika kallt ute, man kunde ju inte utnyttja det på rätt sätt. Jag här gjort årets 2 första snöänglar men jag vill kunna köra sköter, ha en vit jul och härligt knaster under skosulorna. Snö!♥

Skallebang.

Var helt säker på att jag skulle fixa naglarna idag, men det visade sig visst vara imorgon. Så typiskt, hade ju bokat in träning imorgon och allt skulle klaffa så bra hela veckan. Och jag är ju i stort behov av det då en är av och helt paj efter incidenten då jag klämde fingret för två veckor sedan, samt att en har lossnat men att min nagel är kvar, och den får helst inte gå av och så en som är på god väg att lossna helt och bara sitter  fast i några ynka millimeter så att jag alltid fastnar i mitt hår till exempel. Tur att plåster finns. Jag kände mig ändå ganska pigg, men när jag hade lämnat igen bilen och promenerat hem, lagat middag och käkat så åkte jag på en sjudundrandes huvudvärk och frossa att jag kröp under filten och sov en stund(annars hade jag ju kunnat träna idag). Två huvudvärkstabletter senare så sitter jag och känner mig ganska bra, hoppas bara att jag kan somna ikväll.

nyckeljävel.

Bilnyckeln till skruttibangbang gav vika idag och gick av i låset när jag skulle hem. Sådär lagomt kul när man hade planerat träning och lite så. Men istället står man ute i kylan och försöker få tag på sin käreste som en blådåre vars telefon bara tutar upptaget. Tack och lov att vi faktiskt hade snö ute vilket gjorde en lite gladare. Men efter säkert femton sms för att Han ska reagera trots att Han sitter i samtal så fungerar det. då måste ju Han hem och hämta extranyckeln och så ta sig längst bort på andra sidan stan där jag står. 45 minuter efter incidenten , en hel dels fotspår och kalla fötter så var jag äntligen på väg därifrån. Det värsta nu är ju bara att vi inte törs använda extranyckeln för att den har en fet spricka i sig och vi vill ha en hel för att imorgon kunna göra nya nycklar. Tack och lov att jag får låna mammas och pappas lillbil så att vi åtminstone klarar morgondagen. Låg frusen en bra stund efteråt tills jag tog en halvtimmes skållande het dusch.

Lovely sunday!

Vilken fantastisk söndag. Att först få sova ut till klockan tolv(kan inte minnas när det hände senast) och sen bara ha det skönt hemma i soffan efter att ha haft en kanonkväll igår då vi spelade tv-spel i säkert tre timmar. Sen kommer vi på att vi ska gå på bio och se Breaking dawn.


Så medans vi inväntade tiden för bion så for vi ut en sväng med nya bilen, och så skön den är att åka. Sen såg vi äntligen filmen jag längtat efter i över ett år och jag tyckte den var skitbra, mest troligt eftersom jag känner till alla detaljer från böckerna som gör att man förstår betydligt mycket mer än om man inte har det.


Sen, det oslagbara. Lite julinspirerad middag med köttbullar, prinskorv, ägghalvor, tunnbröd och julmust. Samtidigt som vi tänder andra ljuset i adventsljusstaken och ser på julkalendern som är otroligt mysig i år.


lördagkväll

här sitter vi och dricker glögg, har sett så mycket bättre samt äter en stor bulle. Nu kan det hända att det blir tv-spel.

Shopping.



Jag har snöat in mig på att hitta blusar och sådant eftersom jag har så lite av just det. Så dessa fyra har jag shoppat. Två stycken förra helgen, en beställde jag efter(dock en aningen stor och hoppas kunna fixa det) samt en idag. Den svarta är dock inte svart, utan lila då den svarta var slutsåld i butik. Den vita är inte vit utan med ljust gråbeige. De övre från Gina och de undre från H&M. Sitter i den högra röda just nu och tycker om den otroligt mycket, enkel, lite skimrig och jättefin!

Annars så har jag varit och pressat på mig själv ytterligare på bodypumpen eftersom det var lördag, gick skitbra att öka men då får man ju känna sig öm och matt i musklerna efteråt. Det var iofs mitt mål idag, haha. Och så hämtade vi hem nya bilen också, äntligen. Så snygg!

Red shoes.

Sitter hemma och har precis gluttat på idol samtidigt som jag klätt granen i pauserna så nu står den och lyser upp vardagsrummet så fint(jag vet att det är tidigt, men jag kunde inte låta bli då sambon är iväg på julpartaj och klapparna såg så tråkiga ut där de låg i en hög på golvet bara).

Annars har jag hämtat ut lite paket idag. Skorna från nelly bland annat, sjukt snygga! Älskar färgen, det svarta bandet samt att det är alldeles perfekt klackhöjd. Är grymt nöjd, hoppas bara att de håller så att man kan använda de många gånger också bara. En kofta från gina var både förfärligt stickig samt förstor så den åker tillbaka. Det var annat smått och gott också, men skorna var höjdpunkten.


Är mörkare i färgen egentligen, men när man fotade utan blixt i mörkret med bara julgranen som
sken så blev det en aningen missvisande, men betydligt mysigare än om man fotade med blixt.

Kursen.

Det har varit fotokurs idag, och jag är alltid lika glad när jag går därifrån och har lärt mig något nytt. Idag höll vi på att gå igenom lite grunder i bildredigering för bland annat beskärning, få naturligare hudtoner så att man inte ser "genomskinlig" ut bland annat och räta ut bilder som exempelvis blivit väldigt gula. Otroligt vad man fastnade sedan när man fick prova på sina egna bilder.

Och nästa vecka så skulle jag få fatt i photoshop och fasen vad glad man blir när det finns personer som är så hjälpsamma och generösa. Blir ju lite extra kul då vi även nästa vecka ska få lära oss lite andra grejer också eftersom att vi då kan grunderna redan.