Inför morgondagen.

Gårdagen var inte alls kul. Ont som rackarns i magen(delvis glad för att det var onsdag och inte fredag så att det skulle hinna lägga sig till nyår) samtidigt som man grejar jobb och städning av hemmet. Tjejveckan är kul, not.

Idag blev det tidig uppstigning för jobb och direkt efter hemkomst dusch och så iväg igen på lite kalasande hos farmor som fyller hela 82år. Kom hem för lite mindre än en timme sedan(efter att ha handlat för morgondagen och kört ut det till rätt plats) med en hemlånad "crepp-tång" för att prova en nyårsfrisyr. Så här sitter jag nu med världens största hår och röda fingertoppar som fått stå ut med en hel del värme. Vågar jag ha det så här imorgon(uppsättning såklart!) eller fegar jag ur? Jag har faktiskt ingen som helst aning.

Det jag vet är att jag inte kommer ha tid för nå blogg imorgon, att vi ska ut med skotrar, grilla, tolka och ha en mysig förmiddag innan vi åker "hem" och fixar iordning oss själva och middagen inför en rolig kväll med god trerättersmiddag, partyhattar, skumpa och raketer!


Gott nytt år!!

Julklappar.


Två av julklapparna. Timberland vinterskor och en Dolce Gusto Melody.

Påfyllnad.

Var inte särskilt peppande att kliva ur sängen 05.15 när jag tog runt en och en halv timme på mig att somna och sen inte ens sova särskilt bra. Hände en minst sagt märklig grej inatt och jag vet inte om det var en dröm eller verklighet men det skrämde livet ur mig och fick panik.

Var alltså tvungen att sova en timme efter jobbet innan jag for och gjorde ärenden, men det känns nästan lönlöst så mycket som den ligger på efterkälken.  11 timmar de två senaste dygnen och det längsta var 5 i rad, inte lätt när jag brukar sova minst 8 timmar per natt, i sträck. Ska försöka sova ordentligt inatt.

For och köpte skorna som jag lagt undan igår i hopp om att de i en halv storlek mindre skulle ha hamnat ute i butik igen, men icket. Men nu har jag iallafall likadana som jag fick från första början och det är jag så nöjd och glad över! Sen fick jag göra det tråkigaste inköpet man kan göra, sockar. 16 vanliga tunna och 4 låga tunna så nu har jag en helt ny socklåda(blev så less att jag knappt hade några höga när jag skulle plocka fram igår) så att jag har kastat en hel drös hemska sockar. Inhandlade även en mörkmörkblå sveamössa och en väska(som kostade 99:- på rean).

Var smart nog att bege mig till bolaget sedan för att ladda upp inför nyårsafton då vi ska fira in det nya året med en härlig dag och kväll. Då slipper vi de som är ute i sista sekund och står i stora köer sen och det man vill ha är slut.

Näe, en chocochino och slöa innan jag måste pallra mig över på ica.

Tomtefar.

Vår tomtefar. :)

En juldag och en annandag.

På juldagen hade vi inte planerat något alls egentligen mer än att bara ligga hemma. Så blev det inte. Jag rejde runt på elektronikbutikernas rea för att leta efter ett "kapselställ" för kaffemaskinen, köpa lite olika smaker och kolla om de möjligtvis hade någon rea på kameran på onoff medans hjärtat drog iväg och körde skoter.

Och så for vi iväg på middag hos hans föräldrar innan vi åkte vidare för att ha det lite trevligt med några av J´s vänner med lite godricka innan vi gick till nästa ställe där alla visade sig vara i olika form. Och på annandagen så var det utgång som alla planerat och vi hade förköp till. Jag som skulle upp på måndagmorgon för jobb agerade chaufför och försökte ha en trevlig kväll ändå(vilket gick bra tills en onykter rackare som skulle försöka viska inte kunde hålla saliven inne i munnen, som jag tyckte var oerhört äckligt). Var ordentligt övertrött när vi äntligen landade i sängen hemma.

Och tröttheten tog ut sin rätt när jag hade kommit hem efter jobb igår
så pass att jag totalslocknade två timmar som var helt underbara!


Jul 2010.

Jag har stängt av och kopplat bort det här för att bara njuta av julhelgen som varit helt underbar.

På julafton så åt jag den traditionella jullunchen som vi alltid brukar äta(men som jag inte fick förra året då de var på annan ort), blöta. Tillsammans hade vi alla 11 trängt ner oss runt köksbordet. Sen blev det lite soffmys med titt på Sune´s jul innan det sista med julmaten förbereddes innan de andra kom och Kalle skulle börja.(Fick en chock när jag såg julklappsberget som låg på mammas och pappas säng, för att de inte hade fått plats under granen). Hjärtat kom, storebror med familj kom samt lillebror  och farmor så vi blev hela 18 pers, 4 hundar och så lille kisse. (Och då kunde vi ha varit 25-26 pers om alla hade varit på plats.) God mat och härligt julmys med underbara familjen.

När tomten väl kom och knackade på var det blandade reaktioner bland barnen, men ändå så otroligt modiga. Jag hade aldrig drömt om att jag skulle få så många fantastiska julklappar, mamma och pappa hade verkligen hittat av grejer jag skrivit på önskelistan hemma men aldrig nämnt. Bland annat en kaffemaskin som jag suktat efter och var nära på att köpa till J i julklapp veckan innan jul. Ett par vinterskor med högt skaft som jag kan ha till jobb, skoterturer och allmän utevistelse. (Var dock lite problem med storleken så vi lämnade tillbaka de, köpte ett par andra igår och sen så lyckades jag finna en butik av en slump idag med de första skorna inne, så de är undanlagda och imorgon är de mina). Och så fick vi ett våffeljärn som stod på listan de fick.

Men där var inte kvällen slut...

För vi for vidare till J´s familj där vid halvåttasnåret på kvällen för att hinna med julklappsutdelning, lite kaffe, glögg och prat. De andra droppade av eftersom och kvar att vi med hans föräldrar och började spela ett spel som de tyvärr vann(på fusk, host!). Vi var hemma runt tolv, så det blev en lång och mysig dag. Med trötta själar morgonen efter.

Vad jag fick av gubben min? Ett presentkort på onoff som sponsring till systemkameran jag nu verkligen ska ta tag i att spara ihop till. Och ett jättefint litet fotoalbum där de första framkallade systemkamerabilderna så småningom kommer hamna. Finurlig hade han varit också, presentkortet låg nämnligen i en av dessa fotoalbumssidor. Imorgon ska jag ta ut en slant från kontot och lägga till sparandet(har insett att det blir lättast så).


Har inte alls många bilder på min egna kamera(vågar knappt använda den för att
den hålla på att gå sönder helt). Ska norpa från pappas systemkamera när tid finns. :)

En snabbis.

Har helt enkelt inte velat, orkat eller haft tid med detta i veckan. Njuter till fullo av att det är julafton imorgon och att alla julklappar faktiskt var avklarade igår då den sista köptes. Ska eventuellt köpa en extragrej om jag finner det idag då jag ska in en snabbis till stan efter att ha lämnat lite klappar på syrrans jobb.

Ikväll ska vi ha främmande och uppesittarkväll med bingolottospelande.
Vi har laddat med glögg, så nu hoppas jag bara att kolan vill stelna till sig
(blev inte alls som tänkt med andra ord) och köpa lite ost vi kan ha till
pepparkakorna så är vi nog redo. Blir tipp topp!


Tvätteri.

Vi var ute och försökte springa i det "härliga" vädret(snö, blåst och -9), vilket var så nedrans tungt idag. Men det gick. Har hunnit duscha och ätit lunch så nu är det bara till att sortera tvätt. Har tvättid om 10 minuter(måste ner i tvättstugan då vi inte har plats för torkställningen då vi har julgran). Blir nog en ganska slapp eftermiddag med andra ord.

Fredagsmys.

Otroligt så trevligt vi hade igårkväll, där vid åtta samtalade vi med Robert, Lisa och Anthon och bestämde oss för en liten glögg/spelkväll hemma hos oss. Så fort som attan begav jag mig och hämtade ps2(för att spela buzz) medans karln min gick och köpte gotta. Sen spelade vi, drack glögg, vräkta onyttigt och skrattade. De där kvällarna i den stilen är guld värda!

Idag har varit en lugn dag tills jag var ute för att hitta pappas julklapp som jag till slut fann på sista stället(en som jag tror kommer passa honom). Hade nästan tänkt köpa en Dolce Gusto Piccolo till gubben min också men så blev inte fallet och det vet han nu om och vi ska försöka investera i en efter jul. Så nu får jag se om jag finner det andra jag har i huvudet då som kan vara en grej utöver det jag redan köpt.

Robban vet jag vad jag ska köpa för något till och mamma har jag en ide om,
så då är det bara Rille och den där extragrejen till J som är kvar, känns skönt.

Don´t.

Brinner lite smått inombords, men samtidigt bekräftar det bara vad jag förvisso
alltid förstått. Hade nog inte räknat med annat. Tänker absolut inte ta åt mig av
någon annans problem.

Å andra sidan är det glädjande att det är helg nu igen, och jag förberett mig för att kanske kunna vistas utomhus om så behövs(täckbyxor och vinterkängor togs hem). Har absolut inga planer mer än att försöka göra bort någon/några av de sista julklapparna jag skjutit lite på.


Innan jag fixade håret och efter. Blev exremt nöjd och känner mig så tillfreds med att det äntligen
är fixat och att det hanns med innan jul och nyår.
:)

Löp.

Idag när jag kom hem så var jag helt förslappad i soffposition. Men efter att gubben begett sig iväg för lite träning och försökt få ut mig också(var inte alls sugen först) så fixade jag ris till middagen, drog på mig löparkläderna som jag inte haft på mig på en månad och for faktiskt ut och sprang. Gick oväntat bra för att ha haft ett break på en månad(pga väder och vind, hjärnskakning, mör kropp och halsont) och minus 7,5 ute. Nu hoppas att jag tar de varmare tillfällena och faktiskt beger mig ut(mer än minus 10 blir nog lite väl tufft).

Annars känns det som att jag haft all tid i världen sedan jag kom tillbaka och äntligen har jag tagit tummen ur arslet och griljerat julskinkan som vi skjutit upp i 2 veckor. Lagomt innan Grey´s Anatomy trodde jag, men tji fick jag för nu är det uppehåll.

Att älta är inte bra, jag vet.

Jag hatar när jag ältar saker om och om och om igen flera gånger. Skitjobbigt rent ut sagt. Förstår bara inte varför jag inte kan släppa det, borde ju som vara inpräntat i skallen nu såhär 5 månader senare, eller? För jag inser ju att det aldrig kommer att lösas, att de inte vill. Och att jag inte borde acceptera det som vad som helst om så skulle vara fallet. Men varför ältar jag det då? Är det för att jag någonstans hoppas i slutändan eller beror det på besvikelse för att de inte ens försökt? Kan inte sätta fingret på det. Tänker på det så ofta att jag blir irriterad på mig själv.

Juleträd.

Det här är vad som låg i den stora kartongen jag kom hem med igår..


...min efterlängtade julgran! Med temat rött och silver. 210cm hög, så den är rätt maffig.
Och den är så mycket finare i verkligeheten än på bild, min kamera gör den inte alls rättvisa.

Var på jula direkt efter jobbet igår och sedan rusta för inhandling av julgransmatta och några extra bollar då jag misstänkte att de jag hade skulle bli för få i denna stora gran. Samt lite glitter förstås. For hem och började sätta ihop den på en gång samt vika ut grenar, vilket tog ca 45min-1timme. Med huvudvärk. Men envisheten jag har är rätt bra ibland må jag säga. Är så nöjd! Dessvärre hade jag inhandlat för lite glitter så jag var och köpte mer idag efter jobbet. Och så är det så fint när klapparna ligger på sin plats där under granen, mysigt.

Fy sjutton.

Senare idag, efter jobb ska jag visa vad som var i kartongen och påsarna.

Vaknade för en kvart sen och sminkade mig och direkt efter(dvs nu!) gick jag
och kollade på termometern och möts av att det är -22.7 grader ute. Kul dag.
Lär ju frysa ihjäl mer eller mindre när man går utanför dörren.

Lucia.

Det finns så mycket man kan berätta om just den här dagen på året. Finns så mycket man tänker på, som då jag alltid for från skolan(till tandläkaren) för att fara och titta på min systerdotters luciatåg, haha. Önskar jag kunde åka ut till Sävar och titta på syskonbarnens luciatåg, men när man arbetar så har man inget val men då får man å andra sidan se luciatåget från en annan vinkel.

Imorse tände jag ljus och läste igenom "lucia delen" till frukosten vilket var en
härlig start på dagen. Efter jobbet for jag och shoppade lite andra grejer som
ni ska få se senare.


Vad kan det vara?

Måste det alltid stå något här? Ibland är det svårt att finna en rubrik.

Ska stoppa i mig lite käk innan jag beger mig ut på en promenad i solens härliga strålar trots -11 grader. Hoppas bara att det lyckas hålla i sig i 30-40 minuter till bara och att det inte försvinner. Det här är en sådan dag då jag bara suktar efter en systemkamera så otroligt mycket, men det är bara att bita ihop och samla kosing(svårt i december dock med alla julklappar).

Lite senare idag ska jag fara och fixa håret(utväxten är bara för mycket
nu för att jag ska känna mig tillfreds) hos J´s mamma. Ska bli oerhört
skönt att fräscha till kalufsen inför jul och nyår.

Igår var inte jättekul, många var väldigt onyktra och där satt jag nykter. Det som var kul var att se var glappet mellan nykter, lagomt onykter och onykter, haha. Var hur som helst skönt att pallra sig hem vid elva, lägga sig i sängen och se sex and the city som visades på tv.

Föresten såg vi Harry Potter och dödsrelikerna del 1 igår eftermiddags, den var bra
och jag skulle bara vilja se del 2 nu. Var oerhört mysigt om än kallt(fick sitta med
vinterjackan på i biosalongen).

Helg.

Så var helgen kommen, slutade dock halvett idag så jag har varit hemma ett tag. Började med en underbar powernap innan jag vek tvätt och tog en svängom med dammsugarn. Har precis vart över på ica och handlat en massa gotta till ikväll då idolfinalen ska ses, där jag självklart hoppas på att Jay vinner och är bitter över att det inte är Linnea som står i final istället för Minnah(typ första året jag varit riktigt insatt, för att det vart så många duktiga med). Sen får vi se var kvällen har att bjuda på efter det, och resten av helgen också för den delen. Trevlig helg gott folk!


För någon månad(?) sedan på jobb(rast). Förra helgen.

Julklapperi.

Igår hade jag inte tid för det här alls. Efter jobbet åkte jag in till stan för att ännu en gång titta på de där jeansen jag hade kärat ner mig i i lördags. Kollade, köpte och de sydde upp dom 2cm eftersom att jag egentligen skulle ha haft längd 30 på alla mina jeans för att de ska vara perfekta. JC köpte jag dom på(har inte köpt jeans där sedan jag gick i mellanstadiet, och då var dom typ röda? För att det var inne då). Fann även 3 julklappar.

Hade fått J´s första del av julklapp till ica som det bara var att hämta ut när det middagshandlades, och jag måste säga att jag är nöjd och tror verkligen att han kommer gilla den(han har pratat om något liknande ibland, och jag vet att han vill ha det). Frågan är bara vad den andra halvan ska bestå av!? Hur som helst är det bara till att färdigställa den och sen har jag bara 4 julklappar kvar av alla 15 jag skulle köpa i år, måste medge själv att jag varit otroligt flitig på det där med julklappshandling i år.

Idag har jag bara degat sedan hemkomst från jobb, har dessvärre huvudvärk vilket gör att jag vill lägga mig för att sova istället för att ta alvedon. Än mindre vill jag hänga blöt tvätt. Men imorgon är det fredag och jag slutar tidigt, och sen är helgen här igen!

Juste, fick hem röda klänningen igår också. Lite speciell men jag gillar den,
kommer absolut att komma till användning på antingen julafton eller nyår.

Lever.

Har inte alls särskilt mycket att berätta förutom att helgen för min del var lugn, några av J´s kompisar var hit på lördagkväll och medans de drack nå öl så drack jag cola och deltog i kvällen ändå. Var trevligt men blev ganska sent. Och så igår drog det ju igång med jobb igen, dessvärre fick jag stå ut med en olidlig huvudvärk från 14 tills någon gång inatt när jag sov och funderar självklart om det beror på fallet i onsdags förra veckan. Det är bättre idag.

Julklappsfronten då? Köpte två stycken i lördags och beställde en del av J´s i söndags, så nu kan jag kryssa bort lite till från listan. Det svåraste nu är väl mamma och pappa antar jag då de inte verkar ha några speciella önskemål. Jag däremot har ett önskemål om de snygga jeansen på JC som jag provade i lördags, dessvärre är det ju bara jag som vet vilka det är. :)

Velvet.

Har varit ute efter ett fint rött plagg. Att eventuellt kunna ha på julafton.
Nu kan det vara så att jag funnit det, det är iallafall på väg hem till mig
nu. Denna röda, fina klänning för 379. Och ett par billiga örhängen för
29 för att komma upp i 400 så att jag fick 100kr rabatt(veckorevyn).
Så med frakt och allt så gick det bara på 337. Rätt bra. :)


Nelly.com

Tant Agda 85.

Sitter hemma i soffan och ser på idol, men kan inte finna någon behaglig position varken sittandes eller liggandes då det egentligen är allra skönast på mage. Känner mig fortfarande smått omtöcknad(men betydligt bättre än igår) och är öm i kroppen. Den andra har tagit stryk av att jag legat på den sidan i två dygn, undersidan av högerarmen och högersidan är öm och jag känner mig som en gammal tant som har denna smärta. Skulle egentligen bara vilja sova bort det men det funkar nog inte, får vänta ut det helt enkelt.

Just då, i smällen, trodde jag aldrig att jag skulle bli såhär öm och omtöcknad.
Trodde att det var som alla andra gånger man trillat av hästryggen, då man till
och med flugit in i hinder. Men det här och svanskotan är nog det värsta fallen
som jag varit med om. Men jag ska bita ihop och vänta ut det här och hoppas
att det ger med sig snart..

Pain.

Fick nog någon typ av hjärnskakning efter gårdagen, sitter fortfarande med skallebang. Fick ge vika efter halva dagen på jobb då jag inte kände mig bra och vårdcentralen gav det som råd. Så jag har legat i soffläge sedan klockan ett idag och sovit av och till. Har vågat slappna av eftersom att karln min har haft koll på mig och petat på mig lite nu och då. Det är annars inte så lätt när man är nojig och hypokondrisk. Nu känns det som att det lättat lite, och om det beror på vila eller på alvedonen är svårt att avgöra just nu men jag räknar med att kunna jobba imorgon.

.

J, du är alldeles fantastiskt underbar!
Så mycket kärlek. ♥


En flygtur genom vinterkylan gav mig skallebang.

Ojojoj. Huh. Lite lätt huvudvärk och öm om höften. Så det kan gå en helt vanlig onsdag. Efter jobbet for jag ju ut till Birk som tänkt då det bara var -5,5 grader vilket det inte varit på länge. Kom dit(det var kallare där, bara en sådär -12 grader) men ändå väldigt glad och nöjd.

Var så mysigt att göra iordning honom och härligt när vi väl tog oss iväg, tänkte ta det korta varvet runt sjön fast andra hållet än vad jag brukar. Hann väl rida en sådär 5 minuter varpå jag var mitt i traven på en mörk sträcka(har ju pannlampa) och helt plötsligt flög jag och pang så dök huvudet och sen höften ner i den stenhårda backen(isig). Gud vad man glädjs åt soptunnor ibland(ja, han blev rädd för en soptunna och tvärvände i ett enda steg! Märks att han bara är 6år ibland). Det man verkligen glädjs åt när man flyger av på det här viset är ridhjälmen, annars hade jag legat medvetslös med sprucken skalle vill jag lova.

En iväggalopperande häst och jag som får promenera tillbaka till stallet i halkiga ridstövlar. Hade lite tur med att en bil först mötte Birk och sedan mig och som faktiskt stannade och frågade om det gått bra och om han skulle åka upp och säga till ägaren vilket jag sa att han gärna fick göra. Så när jag nästan var framme vid stallet(nästan svettig) så kom hon. Men hon är för himla härlig och sa att jag inte hade något annat val än att sätta mig i sadeln igen och fara ut på min runda(hade ändå tänkt göra det, men det gav som ändå mycket) och så pratade vi en stund innan jag for iväg igen, "rätta" vägen.

Han var skvättig som tusan men det gick bra förutom att jag höll på att frysa sönder då jag hade halvsvettats innan. Mina händer var som isbitar och när jag väl öppnade upp dom så att blodet rann till gjorde det så ont att jag trodde jag skulle tappa fingrarna, haha. Nu har jag däremot ett uppehåll från ridningen hela december pga jobb, jul och så.

Snabbt meddelande.

Har inte haft tid och ork för att skriva något här. Jag kollade om granen i förrgår, men den var tydligen slut ändå(?). Sen så la jag mig tidigt och slocknade tidigt. Igår fixade jag fredagsfikat när jag kom hem som jag ska bjuda på på fredag, fick lite massage och la mig tidigt igen. Har insett att det är så värt det att lägga sig tidigt och somna tidigt när man väl kan. Nu däremot ska jag borsta gaddarna och sen fara iväg på jobbet, och efter ska jag iväg till Birk(sååå kul!).