Så var julen passerad.

Så var julen överstökad och imorgon är det dags för nyårsfirande. Så fort det har gått den senaste veckan, trots att jag fått tillbaka mitt ryggont. Men det är så härligt att umgås med famil och vänner! På julafton så var vi hemma hos mina föräldrar med delar av min familj och åt mycket mat, barnen flängde runt och frågade efter tomten stup i kvarten -till slut kom han! Paketen delades ut och oj vad mycket fint vår lille kille fick, så bortskämd han blev. Vi är så tacksamma över alltihopa!! Och vad J skämde bort mig (!!), vi som hade sagt att vi inte skulle köpa något alls i år och sedan sa att om man köper så får det inte vara så dyrt och så går han och köper något jättedyrt och jättefint, en ny telefon! Då jag gått med min i 3år och 3månader så kan jag ju meddela att den verkligen sjöng på sista versen då den inte tog över hela skärmen. Jag blev alldeles förstummad och tårögd.
 
Vad har vi annars hunnit med? Varit på utflykt med korvgrillning, lekt julklappslek, träffat goa vänner, fått sova lite bättre ett par nätter, jag har dragit till ryggen igen, vi har bara varit samt varit på bio & middagsdejt utan barn. Jag tror verkligen att vi behövt det här, att J fått släppa jobb helt och att huset varit(och är) pausat under julledighet så att vi bara har kunnat tänka på oss och vår familj.
 
Idag blir det lite 86års-firande av min farmor innan vi ska packa ihop sakerna vi behöver ha med oss imorgon inför nyårsfirandet där vi blir 8 vuxna och 3 barn. Vi kommer behöva ha med oss en hel del då vi ska sova över för att slippa fara hem innan 8 eller dra upp en sovande bebis för att åka hem. Ser fram emot att få fira första nyåret tillsammans med liten!
 
 
 
 

Sköna jul.

Är den ens möjligt att få två så fina dagar efter varandra? Snö, strålande sol och lämpligt många minusgrader(-6 - 7grader). Jag hoppas vädergudarna kan bjuda på det här vädret på julafton också! Det är ju så fantastiskt härligt! Gårdagen så var jag ut på sista julklappssvängen, visste vad vi skulle köpa så det var bara att fara iväg och införskaffa det. Det var en skön känsla som lade sig när de sista klapparna också var inslagna. Nu kan vi bara N J U T A de sista dagarna inför jul. Utan att ens ha känt den minsta lilla stress. Det är så skönt när man börjar i tid. Och mitt i klappinslagningen fick S sig en tidig julklapp av sin mormor och morfar, en pulka i de rätta färgerna(grön & gul). Tack! Efter middagen så gick vi ut och åkte lite på den lilla kullen vi har runt husknuten, perfekt kvällsaktivitet.
 
Och vi har även varit ute en sväng innan lunch idag också, fast på en liten promenad. Det är så skön känsla att kunna vara ute på det sättet utan att behöva rulla honom i vagnen(där han ju alltid somnar). Tycker att det är så fantastiskt härligt att vara utomhus, med de rätta kläderna på. Det är en av alla de saker jag saknar mycket med jobbet, all utevistelse tillsammans med goa och glada ungar. Man mår så bra av frisk luft. Första julklappsleveransen är gjord och i eftermiddag ska jag griljera julskinkan. Mys!
 
 

Babblarna.

För mindre än en timma sedan begav sig mina grabbar. De ska sova borta, hos lillemans farmor och farfar. Det är J som vill unna mig lite egentid och förhoppningsvis en natt med god sömn. Bara för att jag har chansen så kanske jag kommer vakna precis som vanligt? Hur som haver så känns det redan så tomt, speciellt med vetskapen att det är först imorgon som jag träffar dom igen.
 
Hur jag ska spendera tiden? Vila, slappa, vila och sova. Ungefär så. Sömnen är väl det jag behöver mest. Behöver den extra mycket efter inatt då jag var vaken mellan 02.00 och 04.00 för att sedan vakna och frysa vid 05.30 trots duntäcke. För att somna om vid 06 och vakna 30 min senare för dagen.
 
Förutom trötthet idag så har det varit fantastiskt, äntligen kom det snö igen och det snöar fortfarande! Julkänsla delux. Vi plumsade iväg på oplogade cykelvägar till Beijer i förmiddags för att beställa hem lite prover, så härligt det var för själen med snö så här inför jul. Och på tal om julkänsla och med ett fåtal dagar kvar till julafton måste jag bara säga att vissa företag är ju helt fantastiska. Beställde ännu en babblarna-bok samt figurerna från hattenförlag, men för ca 1½ vecka sedan fick jag ett mejl om att de var slut i butik och väntades komma in igen den 18e. Trodde då aldrig att jag skulle hinna få dem innan julafton, för figurerna ska S få i julstrumpan på julaftonsmorgon hade jag tänkt. Men så igår, den 18e vid middagstid fick jag ett sms med en förfrågan om jag var hemma och kunde ta emot paketet mellan 12-15 idag. Expressleverans till dörren med andra ord.13.45 plingade det på dörren och jag fick hem grejerna i tid. Tror jag har en son som kommer att bli väldigt glad då han verkligen gillar babblarna både i musik och bok-form.

Skön känsla.

I helgen var vi på den årliga julmarknaden på forslunda. Kändes så spännande att få se vår lille när han skulle få se alla djur för första gången. Och så var vi till huset på en inspektionsrunda. Och då var elen och ventilationen på övervåningen klar, nästan hela innertaket där uppe samt en innervägg. Det kändes så kul att för första gången få se ett av alla rum i hur det verkligen kommer att se ut och vara storleksmässigt. Det roligaste av allt var nog att det var det minsta sovrummet på övervåningen, bebisrummet, det rummet som jag verkligen längtar efter att få inreda. Så till helgen så bör hela innertaket där uppe vara klart samt att fler innerväggar borde vara uppe.
 
Så på söndagen kändes det bara härligt att få skicka iväg grabbarna för att få städa förrådet här hemma i lugn och ro. Helt sjukt vad grejer det var! Begriper knappt hur allt har kunnat rymmas, plus att barnvagnen rymts där inne också. För så mycket som jag resade ut som skulle köras bort fyllde upp hela bilen. Och ändå är det massor med grejer kvar och sådant som skulle kastas. Men det är alltid så skön känsla när det är gjort, nu kommer det gå att visa förrådet när det blir visning på lägenheten(typ i februari?) vilket är grymt bra.
 
Idag ska vi ner på stan, jag och lilleman, för att beta av de sista julklapparna. :)

Barnrummet.

Det är så kul när man kommit fram till hur man vill ha det i barnrummet. Lite utav en befriande känsla. Vanligtvis brukar blått ju vara attraktiv till just pojkar, men det ville inte jag ha. Eftersom att det är ett rum som ska fungera även om det skulle komma ett syskon av det andra könet i framtiden som då så småningom kommer att få överta just det rummet. Så jag bestämde mig snabbt för grönt. Men helpyttes vad svårt det var då! För när jag var och tittade på tapeter första gången så fann jag inte riktigt någon tapet som var grön av något slag som föll mig i smaken, är inte så mycket för det supermönstrade. Skitsvårt alltså. Har fortsatt att hålla utkik efter grön matta och så vidare, vilket inte heller är lätt. Finns ju ullmattor som är jättefina, men svindyra enligt mig!
 
Men jag har inte riktigt gett mig på det här med grönt. Har dock insett att det får bli någon annan färg också. Så tillslut så hittade vi en tapet som vi båda gillar och som funkar till vilket kön som helst, inte är för mycket, lätt addera färger till och som inte kommer att behöva panikbytas när det någon gång i framtiden blir kontor. Skönt! Så temat blir alltså grått, grönt och vitt. Och stjärnor. Sedan kommer det ju självklart alltid att finnas färgglada barnleksaker! Men just inredningsmässigt så blir det de färgerna. Detta har gjort att jag kunnat kolla efter inredningspryttlar, så som lampa, matta, förvaringsmöbel, ljusslinga och sådant. Otroligt roligt!!
 
 
 
 
 
 
 
Detta är faktiskt sådant som redan är köpt. Inte tapeten dock, inte ännu. Pallen ska vara sängbord som nattlampan ska få stå på, jag hoppas bara att det blir lika bra som jag tänkt mig. Sparkbilen lär han älska och väskorna kommer han få fylla med pryttlar han gillar men när det är städat kommer de ligga som en fin detalj på förvaringsmöbeln. Samt en ljusslinga med gröna och grå bollar som ska finnas där inne också.
 
Sedan hade jag tänkt mig något sådant här:
 
 
 
 Har dock inte bestämt mig för om taklampan ska vara grön eller grå ännu, det får vi se sedan. Och så ska en grå matta med stjärnor på från Rusta köpas. Skulle bara vilja hitta en tallrikshylla också åt böcker att stå i. Ska bli kul den dagen huset är klart och man faktiskt får inreda just det här rummet! :)
 
 
 
 
 
 

Exakt 2 veckor tills tomten kommer.

Sitter med huvudvärk som jag inte riktigt begriper varför den hoppat på mig just idag. Har fått sova hela natten(yey, andra natten i rad!!), intagit kaffe och fått frisk luft. Har hunnit med att få besök av en vän samt varit och shoppat 3 julklappar innan klockan ens slog tolv. Och vi ligger bra till på julklappsfronten, vi har endast 6 st kvar att köpa varav vi redan bestämt vad hälften av dom ska vara. Så skönt det är att börja i tid så att man inte behöver känna stress och panik de sista dagarna. Vi vill hinna med att njuta av julen! Tänk att om precis 2 veckor är det julafton! :) 
 
Och jag beställde sparkbilen igår, kunde inte hålla mig när jag fick tag i en rabattkod(hos Linda) som gällde även på nedsatta priser. Så istället för 1239:- inkl. frakt så betalade jag 803:- inkl. frakt. Visst han kommer inte att få den i julklapp, men vi får se om jag klarar av att stuva undan den ända tills i mars eller om den kommer fram tidigare. Han provade en bobby car på öppna förskolan igår och tyckte väldigt mycket om det, så jag tror att han kommer uppskatta denna också. De är ju fantastiskt fina!

Tapetbryderier.

Insåg idag när jag var ut till huset och började fundera på vad nästkommande moment är och så att det kanske börjar vara dags att välja tapeter där det ska vara tapet så att det inte ska bli ett stressmoment där beslut fattas i sista minuten. För som det känns just nu kommer de arbeta på med övervåningen så mycket som möjligt då det är så lång torktid av plattan på nedre plan innan man kan lägga golvet. Och tapeter är ju så jäääkla svårt. Vill ha ljust, vitt, fräscht och lantligt i en bra kombination men jag tror att vi är så otroligt fega. Hur fel kan det bli? Gah!
 
Tror iallafall att vi kommit fram till tapeten i lillemans rum för en stund sedan, en som kommer vara i det "lilla rummet" som kommer vara bebisrum. En tapet som ska funka även senare om det skulle komma ett syskon av det andra könet då S kommer att få byta till större rum när detta hypotetiska syskonet får fytta ut i eget rum. Man vill ju ha den minsta som kanske sover mest oroligt närmast. Och senare, om kanske säg 5 år så får kontoret flytta in dit så att barnrum är i andra änden av husets övervåning, och då vill man ju inte att det ska vara panik att byta tapet för att kunna känna att det känns bra. Skitsvårt ju, men det verkar som att det blir en Borås-tapet. Lite dyrare än tänkt men helt klart värt det ifall det känns rätt.
 
Men sovrummet, allrum uppe och några väggar i kök & vardagsrum ska vi också hitta någon passande till. Är inne på att ha någon blommig i sovrummet, romantiskt vill jag ha det, ljust och behagligt. Men ska man ha det på en vägg eller ska man ha det på alla? Veligt värre.

Härligt.

Hej och hå! Vad den här dagen känts produktiv. Innan klockan blev ett så har vi hunnit med hemmamys, promenad(var ca 1½-2 månader sedan sist jag kunde promenera med vagnen) tillsammans med Cissi och hennes lille kille samt lite innelek för de små. Och så har lunch intagits och ett försök till knäckbräck med två olika smaker gjorts då knäckformarna tog slut igår(helt misslyckat försök) och jag hoppas på bättre resultat idag. Funderar på vad som ska göras här näst, påbörja middagen eller ta fram julgranen? Det är skönt att vara så pigg att man faktiskt orkar med att göra saker och inte bli knäckt och trött av minsta lilla. En stor bävan var om jag skulle behöva ha sådär galet ont över jul, S första jul liksom. Men det verkar lovande än så länge, för även om jag har ont så är det under kontroll tack och lov.