Ko-port.

Näst sista dagen på jobbet innan semestern gjordes idag. Imorgon är sista dagen, då öppnar jag och gör tre och en halv timme. I år har jag dessutom semester i 5 veckor. Så med den här helgen så blir det 37 dagar allt som allt. Gillas!

En hel del sidor igenomplöjda.

Herre min je alltså. Den tjugonde mars så beställde jag hem 10 pocketböcker(+ en chokladbok) och tänkte att "shit vad bra, nu har jag att läsa hela sommaren. Kanske tillochmed att jag har kvar någon tills vi ska försöka ta oss utomlands i september".
 
Så hur ser läget ut? Jo, J han kallar mig för bokmal för att jag alldeles strax har plöjt igenom den nionde boken. Som kommer att ta slut ikväll eller imorgonbitti. Ändå har jag medvetet dragit ut på tiden med att börja läsa, tagit medvetna uppehåll på 1-2 veckor mellan ganska många böcker. Så snart är hela högen helt slut.
 
Alldeles precis så klickade jag på "beställa" på cdon.com. Den här gången är det 12 pocketböcker som jag väntar hem. Känns nästan lite sjukt, men jag måste bara ha böcker att läsa i sommar. Så då får han väl fortsätta att kalla mig bokmal, jag gillar helt enkelt att läsa böcker och har alltid gjort.

Bildbomb från årets midsommar.

 
Trots förkylningen jag hade så hade jag en helt fantastiskt härlig midsommarafton med ett kanongäng. Anton och Sanna hade ordnat allt så otroligt bra, stort tack till dom för en rolig dag och kväll. Lekar ända fram tills middagen, goda tillbehör till köttet vi alla hade med oss, badtunna, surr och härlig stämning. Lite extra kul var det också att jag mötte J och två av grabbarna i skytte, bara vi fyra. Och gissa vem som spöa killarna? Nöjd över min prestation som attans då det var fjärde gången i mitt liv som jag provat skjuta. Vi for "hem" inte allt för sent, fast vi landade hos svärföräldrarna där J´s syster med karl hade fest i garaget. Så när vi väl la oss var klockan hux flux fyra och vi var otroligt nöja över våran midsommar. Mådde otroligt bra dagen efter till och med.
 
Värre var det i söndags, efter att vi hade varit i Örträsk på den årliga balunsen. Haha.
Bara det att jag och J var e enda, förutom chauffören som höll oss vakna hela vägen
hem. Alla de andra fyra somnade och sov hela vägen hem. Så det är allt det här, plus
en massa trötthet som hållit mig från datorn sedan i fredags, en hel massa kul.
 

Glad midsommar!



Detta är då årets midsommarklänning. Har suttit och fixat lite med den, först hade den små spetsärmar men de har jag klippt bort och sen sytt in fållen. Blev mer i min stil. Gillar modellen skarpt. Nu ska vi packa det sista och gå ut och vänta på hämtningen. Ha en fin midsommarafton allihop!

22 juni, midsommaraftonsmorgon.


Har precis suttit ute på balkongen och avnjutit en stor kopp kaffe i lugn och ro. I ny kopp dessutom. Ser att det är strålande sol(även om balkongen är i skuggan på morgonen) och inte den hemska blåsten vi har haft några dagar innana. Verkar kunna bli en lovande midsommarafton. Tänk bara om jag hade fått slippa vara förkyld, så skönt det hade varit. Men nu är det bara att göra det bästa av situationen. Ska försöka kolla upp om blomkiosken är öppen och man kan köpa en färdig midsommarkrans där, det hade jag gillat.

Inför midsommar.

Min förkylning har bara blivit värre under dagen och det känns så bittert om jag kommer ha den här segheten imorgon. Har sovit nästan två timmar på soffan och ska lägga mig i tid ikväll så att man förhoppningsvis kan komma upp ur segheten iallafall. Snoret ger jag blanka fan i bara jag får ha ork.

Känner inte alls samma go som alla verkar göra som gör
en massa inköp både matmässigt och klädesmässigt. Fast
jag hade ju gärna velat det såklart.

Midsommarklänning?



Är så tacksam för att jag fick sova som en klubbad inatt. Dessvärre kom den där snuvan som jag kände på mig att det skulle komma(brukar bli så om jag sover för lite, och det i kombination med lite extra långa arbetsdagar kryddar ju på det lite extra). Jaja, bara det inte blir värre så ska det vara hanterbart.

I övermorgon är det midsommarafton, vi vet vars vi ska och så. Men klädsel? Jag har inte haft tid att leta efter något då klänningen jag såg för någon månad sedan tog slut på ett kick. Hade ju varit kul att ha något nytt. Måste kanske bege mig på stan imorgon efter jobbet och leta? Kanske det.

Det kändes inte humant.

Jag har sovit som en kratta och det får mig att känna mig bitter. Jag som är i sådant stort behov av sömn, jämt. Tre dåliga nätter i rad, men inatt blev hemskt. Sov bra, i fyra timmar. Så jag vaknade klockan 02.55 imorse och kunde inte somna om. Låg kvar i en timme och verkligen försökte innan jag insåg att jag ju var klarvaken så att jag gick upp och läste tills jag faktiskt tog en morgondusch(vilket jag aldrig annars gör) innan frukosten.

Blev rätt seg där runt lunch. Och till råga på allt så toppades det med att jobba i tolv timmar minus femton minuter. Är dödligt trött just nu men vill verkligen hålla mig vaken under Sverigematchen, borde väl kunna sova hela natten då?

22 grader och ett glatt ansikte!

Tokälskar vädret vi har haft idag, rena rama sommaren! Det har varit shorts och linneväder, andra dagen för i år. Vi är inte direkt bortskämda med värmen, än iallafall. Varje gång solen lyser på mig så känns det som att den tinar upp en bit i taget efter den här hösten/vintern/våren. Ge mig mer!

Det är 16 grader nu, och det var helt underbart att cykla hem efter middagen inne i stan.
Kändes som att jag skulle kunna ha cyklat en mil till. Ungefär. Istället ska jag krypa till
sängs, godnatt!

Moster rycker in.

Så söt han är min systerson. När han var sju månader gammal så fick han en svart panter av mig i julklapp som jag köpte på lekbiten. Det är en "katt" som han verkligen har tyckt om. Och så ringer han idag och frågar vars jag hade köpt den. Så jag undrar vad han då tänkte på och han berättar att den håller på att falla i bitar. Sen fortsatte vi att prata, och när jag hör min syster i bakgrunden så säger han vänta till mig och så hör jag honom säga "jag pratar i telefon!" till min syster. Haha.

Men hur som haver så gick jag in och provade söka via google på svart panter och fann en, som verkar vara nästan likadan åtminstone. Så jag var bara tvungen att beställa en åt honom, med hans leveransadress. (Så nu, om du ser det här syrran så får du inte säga något åt honom, det får vara en liten överaskning. Okej?). En del av betalningen går dessutom till Plan International och deras viktiga arbete för världen barn. (Plans utvecklingsarbete utgår från FN:s barnkonvention och alla barns rätt att överleva, utvecklas och delta).


Blöh..

En bra fotbollsmatch som ändå inte gick vägen. Så sjukt jävla ledsamt
och bittert. När 2-1 målet kom blev jag så sjukt glad, i de fem minutrarna
det varade. Så då var EM över, suck.

Latheten slog till.




Ikväll är en fredagskväll för andra veckan i rad som jag är helt ensam här hemma.
En sån där gång då jag legat ute på balkongen och njutit av värmen, lyssnat på musik och påbörjat en ny bok. Sitter för stunden i köket med datorn, vilket aldrig händer i vanliga fall, attsingen så skönt det är att ha datorn i bordshöjd alltså. Den yttepyttelilla korvbiten som låg i kylen imorse var uppäten, den som jag hade tänkt ta till middag. Latheten slog till så jag har precis avnjutit(nåja, nästan iaf) en tunnbrömacka till middag. Men vadå, jag har ju både choklad och chips hemma, så varför ska jag måsta orka gå på ica egentligen, även om det bara är 100meter. Om ens det.

Fotbollen ikväll ska ses, och jag hoppas innerligt att Sverige kan få skrälla och vinna över England. Det vore bara så fantastiskt bra. Får se om jag far ut och springer efter matchen, antingen av glädje eller med en bitter min. Om jag inte har tryckt i mig för mycket gotta bara. Haha.


Blommat färdigt.



De är som fina när de blommat färdigt de där maskrosorna. Eller, det kanske det bara är jag
som tycker? Bilden är hur som helst från förra helgen då jag var ute med Meja på en härlig
promenad vid åkrarna på andra sidan e-tolvan. Älskar hur all grönska blev i bakgrunden,
 fast att jag inte hade det bättre objektivet.

.
tidsinställt inlägg.


Bitter.

ÅH, så less jag känner mig. Jäkla okq8 alltså. I tisdags så upptäckte jag att de dragit 200 kronor utöver min tankning som jag gjorde då jag tankade bilen fullt. Det blev alltså över 20 kronor litern. Morr! Så igår blev jag skickad hit och dit i olika samtal och när jag väl hade suttit i telefonkö färdigt och kommit fram till den femte personen så löser det sig ju inte på en gång heller. Fick lämna lite uppgifter och så skulle hon kolla upp lite och höra av sig. Idag fick jag ju då samtalet att jag skriftligen skulle redogöra för hur det hade gått till vid tankningstillfället. Så det har jag suttit och skrivit precis, då hade jag hört en bokstav fel(efter lite googlande så hoppas jag att jag fick till den rätta stavningen). Nu vill jag bara få tillbaka mina pengar, annar kommer jag att bli jäkligt arg och bitter. Även om det bara är 200 kronor så är det ändå principen, det ska fan inte kunna hända. Tänk om det händer fler gånger?

Till råga på det så kom min beställning på grejer till kameran idag också, och den nya fjärrutlösaren fungerar inte alls som den ska. Tack och lov att ögonmusslan, displayskyddet och linslocket när man använder motljusskyddet blev kanon. Det räddar mig från att känna mig som en fullkomlig bitterfitta ikväll.

Sent.


Gissa om man blev på bra humör imorse när man såg detta på termometern, visserligen i solen men det bådade ju gott. Och det höll sig ju visserligen ganska bra, bortsett från blåsten. Och så har jag hämtat ut skålarna jag beställde i förra veckan. Den översta fick jag ju som gåva och jag tyckte den var så fin att jag bara var tvungen att kolla efter de, så jag beställde en i varje färg. Bara den krämvita som blev restad och kommer vecka 29. Blir kanon att ha som små pajformar, efterrättsskålar eller bara som vanliga små skålar.

Rekord!



Sex bilder från igår och idag. Hann kort och gott inte med att sitta här igår. Jobbade över och direkt jag kom hem så for jag ut och sprang, och sprang. Jisses så jag sprang. Personligt rekord och jag nådde mitt mål som jag dessutom överskred med en kilometer. 1mil och 1kilometer!! Fan så bra jag är! Sjukt nöjd tjej. Sen hann jag bara duscha och äta innan det var fotbollsdags. En inte så munter match, men vi får helt enkelt fortsätta att hoppas. Idag är det outfitbild och bild på en present som jag fått på jobbet.


Yesterday.


Två bilder från promenaden igår. Det var väl inte riktigt lika varmt som det
ser ut. Vill ha värme NU(!) så att man kan få slippa ha kofta och strumpbyxor.

.
tidsinställt inlägg.


Tre bilder från promenaden.


Lite bilder från promenaden som jag tog innan jag skjutsade hem Meja till mamma och pappa. Solen kikade fram en hel del faktiskt, trots det tjocka molntäcket. Skogen var grön och vacker, det är inte ofta jag hinner reflektera över det samtidigt som jag springer, men idag så, när kameran väl var med. På tredje bilden, längst borta bakom ladan så ser man Forslunda, där jag gick gymnasiet. Nu ska jag ta tag i hemmasysslor som måste göras innan det är dags att hoppa isäng.


Sov nästan tvärs över sängen för att rymmas.

Jag känner mig lite mör måste jag säga. Vill bara ligga och jäsa ungefär. Kan bero på att jag inte sov så djupt inatt. Är helt enkelt inte van att dela säng med ett helikoptersnurrande syskonbarn som bjussar på några sparkar nu och då, haha. Samt en hund som ska ligga väldigt tätt och nära inpå. Tog säkert 2½ timme innan jag somnade från att jag la mig. Ändå vaknade jag först.

Så sedan Moa har åkt så har jag försökt powernapa, men det blev inte långvarigt då hjärtat klampade in genom dörren. Lär nog sova jäkligt gott inatt. Ska ut och promenera med Meja nu och sen ska hon få åka hem till mamma och pappa igen.

Bubbla.

Igår var tröttheten total. Jag vet ärligt talat inte varför, men det var bara så. Slutade tidigt så direkt efter jobbet for jag och hämtade hem Meja, sen halvsov jag i en timme innan hjärtat kom hem och vi fick en stund tillsammans innan han skulle iväg för helgen. Där vid sju så halvsomna jag igen, i en timme. Och likväl så gick jag och la mig väldigt tidigt för att vara en fredagskväll och somnade på ett kick. Förstår inte alls vars tröttheten kom ifrån.

Idag har jag varit barnvakt sedan klockan nio, och är det fortfarande. Så dagen har gått i ett, förutom då jag somnade till på soffan då Moa tog sin eftermiddagslur. Den satt fint. Men vi har haft en fin dag med gungning, hundpromenader, jordgubbar och glass, såpbubblor och varit hemma hos mamma och pappa med en del ur familjen. Så nu sover jäntan och det jag allvarligt funderar på att göra är att pimma, en lördag. Haha. Men vi får se.

Hur som haver är det så mysigt att ha Meja hemma hela helgen, hon är nära, nära hela tiden och är så lugn. Hon älskar att ligga på ryggstödet på ena soffan och titta ut genom fönstret för att spana och jag kan inte låta bli att känna mig så varm i hjärtat över det, för det är så hon. :)


Så var det ordnat.

Nu har vi varit och tittat på och bokat en husvagn för vecka 30, då vi ska till Lycksele på motorveckan. Ska bli härligt att bo i husvagn i år, bara jag och min prins. Sen får vi väl se om det är fler än vi som ska upp dit i år, i fjol var vi ju några stycken. Men det känns som bra att ha fått tag i en husvagn som kommer att fungera.

Har även hunnit vara och trimma ner Meja vilket det verkligen var dags för, och det brukar ju ta en stund. Sen har jag fått träffa två av mina underbara syskonbarn, och Elias har ju så sjukt härlig humor. Sen var han så härlig som tyckte att det var världsrekord att jag sprang vårruset på fem kilometer, och sprang hela vägen. Man kan ju inte bli annat än glad över den goa lilla ungen. Gick hem från mamma och pappa, och det var(kors i taket) ganska varmt och skönt med de 11 graderna, kunde till och med ta av jackan. Jag njöt av den korta promenaden!


Sveriges nationaldag.

Det är ju precis vad det är idag. Inte direkt så att man firar det, men jag kan ju skylla glassen jag åt efter lunch på det. Haha. Denna dagen fyller även min härliga faster år.  Just idag har vädret haft hormonsvängningar som vi fått ta del av då vi varit och fiskat. Så pass att vi till slut gav upp för att det blev så kallt. Har klappat, luktat på och gosat med syrrans kattunge som de hämtade hem i söndags. Blev ju inte direkt mindre sugen nu. Nästan så att jag vill ha höst bara för att kunna påskynda.

Har landat i soffan för inte allt för länge sedan då vi åt middag hos svärföräldrarna. Ska väl in i duschen och sen åka hem till mamma och pappa som landar med flygplanet om bara några minuter. Måste ju dit och höra hur dom haft det!

Utökning.

Tjohoo! Klarade 6,6km för första gången i år och det kändes sjukt bra. Andningen, tempot, inte ont någonstans, allt bara flöt på. Så just precis nu när jag suttit och sett lite Sverige och stretchat så har den där milen inte känts alltför avlägsen. Hade varit häftigt att klara det i år. :D

Blodblåsa.

Helt färdig. Har varit ute hela dagen. Vi har varit på en kanonhärlig utflykt, men det tar på att vara ute. Hade tänkt fara ut och springa idag, men för tillfället känner jag mig helt färdig. Får se senare. Gör ju ingenting om man springer sent då man är ledig imorgon hur som helst. Nu är jag bara kluven i att jag faktiskt känner för att bara sitta inne, men så törstande som man är efter sol och härligt väder skulle jag bara vilja öppna upp på balkongen och sitta där i värmen. Vet ju inte direkt om jag blir piggare av det. Det skulle väl vara om man halvsomnade förstås. Har även hunnit köpa två fotoböcker som jag hoppas kunna göra iordning framöver, lite pyssel sådär.


Har lyckats med att få en liten blodblåsa också som svider litegrann.

Ibland blir det bara fel.

Haha, kul att jag inbillade mig att jag skrev här igår efter att jag hade lagt upp en bild. Men det gjorde jag visst inte. Kanske inte det mest vettiga som skulle skrivas mer än att man låg inne och var lat nästan hela dagen tills man tog sig i kragen och for ut på en löprunda då vinden hade mojnat. Så skönt och otroligt värt det de var. Men nu är det hux flux måndag så snart bär det av till jobbet.


purjolök, bacon, filé, ost och god sås. Mums!

Cat.

Har suttit och kollat efter katter samt checkat läget på youtube, sett lite klipp med denna ras. Jag kan inte annat än att önska att vi hade hämtat hem en redan igår. Vi har pratat om att det eventuellt blir till hösten för att vi inte vill ta en liten kattunge till sommaren då vi kanske inte kommer vara hemma supermycket och har planer på att åka utomlands i höst en vecka. Så jag hoppas verkligen att det blir av efter utlandssemestern. ÅH vad jag hoppas!
Bild härifrån.

Gubbar från Belgien.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här just nu. Speciellt inte idag då jag inte gjort mycket alls på grund av skitväder som får en att bara vilja stanna inne. Det enda är att man har varit på ica en sväng. Inte så mycket att hurra över. Eller har väl lite grejer att skriva egentligen, men då ingenting är helt spikat än så håller jag truten. Och just det, vi hade en kanonkväll hos Chrille och Petra igår med spel, surr, valpmys och lite rosé ute på deras balkong! Infravärme är ju helt fantastiskt. Måste ringa Tomas så att han kan få komma och dra el ut på våran balkong, jag vill också ha!

Har gjort iordning en efterrätt som jag hoppas ska bli bra så att vi kan äta den efter middagen men innan vi far på bio. Det är som alltid en chansning när man provar något nytt. Limepannacotta med hallonsås ska det bli. Så undertiden jag stod där i köket så stoppade jag i mig lite goda jordgubbar från Belgien, man måste få äta något gott medans man håller på. Det tycker jag att man är värd.


Fotat med Canon EOS 500D och EF 50mm f/1,8 II.


Break.

Tänkte bara kika in såhär på morgonkvisten och säga hej efter en del dagars uppehåll. De som kom av ren och skär trötthet och med rivjärn i halsen, men nu känns det lite mer hoppfullt då det börjar lägga sig en aning i halsen samt att jag äntligen fått sova riktigt ordentligt. Ska bara äta upp frukosten som jag sitter här med och ta på mig annat än morgonrocken innan jag beger mig mot jobbet.

Vad jag sysslat med de här dagarna annars är ju bland annat
jobb, lite shopping, fixat naglarna och läst en hel del.