En bild och lite till.

Är glad att jag har jobb idag men samtidigt hade det här varit en skön dag att bara gå runt i slapparkläder och bara lalla runt. Men ja, jag börjar ju inte jobba förns om 1½ timme, och så är det ju bara i fyra timmar, på fritids. Imorgon däremot ska jag jobba heldag igen på dagis, den enda avdelningen som jag aldrig förr varit på..

"Den tusende gången" heter boken jag läser just nu. Det handlar om en svensk flicka, numera kvinna och att hon blev sexuellt utnyttjad av sin pappa under flera år i sin barndom, och hur hon påverkats av detta under de åren när det var slut på övergreppen. Hur mamman och doktorerna inte förstår varför hon är sprucken och har infektioner hela tiden. Jag har fastnat i boken men sitter och är mest äcklad hela tiden, hur kan man göra något sådant mot sitt barn? Usch! Ja, boken är sann, det är hennes berättelse om hennes barndom.

Sen kan jag väl säga att jag är en av dom(om det finns fler än jag?) som tycker det är bra att fotbollsspelande Marta Da Silva lämnar Umeå och Umeå IK med sin "bästa kompis". Oavsett om hon är världens bästa spelare så kan hon aldrig spela en lagsport på egen hand, man behöver ett helt lag. Och jag tycker att det helt enkelt har blivit för mycket gällande den här personen. Man har nästan aldrig hört om något annat om UIK spelarna, förutom då Elaine hamnade i slagsmål på krogen. Nu när Marta lämnar UIK så kanske de andra spelarna kan få synas, få creds för att dom spelat bra, få visa att de kan vinna även utan världens bästa kvinnliga spelare. Dom har ju klarat det förr, innan Marta kom till Umeå, så varför skulle dom inte klara det nu?


En bild. Det är vad jag för tillfället har ifrån tjejmiddagen, här är vi alla minus
två stycken på bilden. Bilden är tagen av
Sandra.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback