Midsommar.

Midsommarhelgen var då passerad för i år. För tredje året i rad var vi i Gullvik på campingen tillsammans med goda vänner. 6vuxna och 6barn med ett 7e på bakning. Vi hade inte samma fina väder dom förra året, men vi fick då åtminstone inte regnet på oss heller. Det var minst sagt dimmigt och för en del andra campinggäster var det nog på mer än ett sätt. För på natten, när jag vaknade för att amma vid 04.25 hörde jag att det var några som var ute och gick, mest troligt på väg hem till husvagnen/stugan/tältet. Stora lilla killen var minst sagt nöjd och tyckte det var väldigt jobbigt att lämna tillbaka husvagnen då han trodde att det var hans nu. Så det var lite sorgligt att vinka hejdå till den.

Men turligt nog blir de ju snabbt glada igen de små liven. Det finns ju så mycket som de tycker är underbart roligt. Idag högtryckstvättade jag altanen, och hade sagt att hans plaskpool inte får komma fram förrän det är gjort. När han då märkte stt jag började bli klar så hade han gått till garaget och hämtat den och sedan släpat den med hela vägen upp på altanen. När sådan handlingskraftighet visas efter att man har lyssnat utan problem så är det bara att hänga på, så idag blev det poolplask minsann.


Knakar.

Under morgonen har jag och Eje gjort ett besök till BVC. En månad sedan sist. Och vi har ju sett att han vuxit, fått gå upp en storlek på kläder som dessutom snart är urväxt. Känt hur tungt babyskyddet blivit. 
 
Dagens besök blev bara ett kvitto på hur rätt vi hade. Nog för att vi visste att han 6 dagar efter förra besöket hade gått upp 300g så gissade J på att han skulle ha gått upp ca 1 kilo på den här månaden. För det måste ju stagnera lite snart och han stabiliserar sig på en kurva. Han hade gått upp exakt 200g mer än J´s gissning. Han har gått upp 2,26kg sedan födseln, plus det lilla han gick ner i början. Men det är inte den enda kurvan som pekar uppåt. Han har även vuxit 10,2 cm på längden. Han väger snart hälften av storebrors vikt och är 26cm kortare. Vi tror att han kommer växa om, frågan är bara när det sker. Så det känns helt klart som att bebistiden går ännu fortare den här gången, och det är inte bara för att han är andra barnet. Han växer ju typ dubbelt så snabbt som storebrorsan gjorde. 
 
Vi har även börjat planera för dopet. Förra veckan bokades datum och tid in. Igår beställde jag äntligen inbjudningskorten och har börjat klura på vilken dekoration vi skall ha och vilket färgtema. S hade ju grön. Frågan är om vi ska välja samma nu eller om vi ska ta något annat. 
 
Den här balanserande(som han älskar att göra!) killen går snart på Sommarlov, 5 dagar har han kvar på förskolan efter idag innan han har sommarlov i 8,5 veckor. Då börjar han på en annan avdelning, och går inte längre på minstigarnas avdelning. Steg 2 av 4 liksom, vår stora kille! 
 
 
 

Vikt.

Jätteviktigt. Eller? 
Inte jätteviktigt med själva vikten i sig. Men jag skulle gärna vilja komma ner i startvikten. Främst för att inte behöva köpa en helt ny garderob. Jag har inte mycket som passar just nu och det gick ju an i början, men nu är det mest frustrerande. Det ska passa och vara amningsvänligt. Så det är inte lätt att hitta passande kläder. 

Med S gick jag upp 11kg, vilket var väck tre veckor senare. Men då tror jag att sjukhusvistelsen hjälpte på traven med all oro, icke utsvävande kost och enorma pumpande. Och så var jag rätt tränad(för jag kunde träna hela graviditeten) vilket säkert hjälpte till. Den här gången gick jag upp mer, ganska mycket mer. 19kg(en hel del bara i vätska). Och inte alls tränad, för att kroppen strejkade. Men jag har ändå lyckats tappa 13,3kg utan att egentligen ha gjort något alls. Så jag får väl ha lite tålamod och börja promenera lite oftare. Det ska gå, men det behöver inte ske till imorgon. Jag har ju ändå burit ett barn ännu en gång.