Watch.



Jag gillar min vita klocka, den känns så fräsch. Har dock knappt kunnat använda den sedan den köptes för några månader sedan då en "spik" som håller ihop länkarna hela tiden glidit ur så att man väldigt lätt tappar den. Men i fredags var jag äntligen och köpte superlim och limmade på varje sida om just den som krånglat så att jag äntligen kan börja använda den flitigt. :)

Sommar!



Det smakar så gott i munnen det ordet.
Jag vill bara prata om det hela tiden, hur skönt det är med sommar. Värmen är ju så sjukt härlig, jag bara älskar det. Att kunna gå ut i shorts och linne som man inte gjort sedan i augusti i princip är en sån där känsla som gör att man mår oerhört gott. Sommaren kommer med så mycket gott!

Lite imponerad att jag inte sov bort hela den här dagen också med tanke på när vi kom hem inatt, haha. Vi trillade innanför dörren vid kvart över fyra imorse kanske efter att ha cyklat hem medans solen var på väg upp. Var på en så otroligt härlig fest, dubbelkalas. De hade ordnat så bra med lokal, god mat och en härlig tillställning. Det blev ju bara så sent eftersom att det nu aldrig blir mörkt på natten(älskade sommartid!) och för att vi hade så sjukt roligt att man inte tänkte på att det var sent. Var väl kanske inte fräschast imorse när man klev upp, men efter en cykeltur med pizzaköp och picknick ute så ordnade det upp sig väldigt bra.

Har passat på att njuta så mycket det bara går av solen och värmen då det sägs bli kallare i veckan(vill inte!), var bara tvungen att gå över och köpa jordgubbar att äta till middag. Inget man direkt skulle klara av vinterhalvåret, men nu är det sommar och vi svullade ju till lunch så. Blir gott kvällsfika sen också.

ÅH, jag vill bara skrika ut hur glad jag är över att det är sommar
och hur lycklig jag är tillsammans med mitt hjärta! ♥

Tre bilder från vårruset.

Tre bilder från vårruset som jag fanns med på på vk.se, dessutom en släkting som tagit dom. Haha. Och hur ser man ut när man springer egentligen? Fullt fokus. På sista bilden tar jag fram telefonen för att stoppa spår/tidtagning.

Sömnbehov eller vad?

Har inte så mycket att säga, för jag råkade visst sova bort halva dagen. Har nog inte sovit så här länge någon lördag sedan skoltiden. Klockan två, vad hände? Var visserligen vaken mellan 8 och 9 för att leta efter kameran åt hjärtat utan större framgång. Fick bara ett dåligt humör över att ha behövt vakna. Så jag somnade om och sov 5 timmar till. 13 timmar sammanlagt sedan man somnade igårkväll.

En fredag med en hel del ting som gjort den så bra!



Vilken värme vi fått avnjuta idag alltså, lyckan! Det kändes som utomlands på förmiddagen tills regnet dök upp för att vid middagstid faktiskt bli fint igen. Vi har hunnit förbi på brännbollsyran en sväng och kikat på lite brännbollsmatcher, och det finns ju folk av alla dess varianter, haha. Fulla, nyktra, seriösa, oseriösa, utklädda, icke utkläda, unga, gamla, studenter, icke studenter. Ja yran är verkligen ett startskott på sommaren och lockar fram massor utav människor ur deras krypin, och jag tror aldrig man ser så många studenter som just då.

Efter att ha stillat vårt eget behov av att titta på lite brännboll och folk så avnjöt vi en tacobuffé, så sjukt gott det var idag. Annars har vi hunnit med att träffa goda vänner och så har jag varit "hemhem" och gått ut med hundarna. En fullspäckad fredag, men ack så härlig!

Nu hoppas jag på góväder imorgon så att jag kan få sitta ute på balkongen och NJUTA!

Så var loppet sprunget! :)




Vårruset. Så, hur gick det då med dessa fem kilometrar?
Det gick över förväntan trots att jag gick ut lite väl hårt i starten, men det var för att slippa trängas och så. Jag sprang varenda meter, vilket var mitt mål med det här loppet(mycket för att jag knappt hunnit träna har det känts som). Dessutom på ett underlag som inte är min starka sida, jag är mer för skogsvägar än asfalt(och en liten grusväg). Mitt hopp var att även klara detta på högst 30 minuter, vilket var min osäkerhet från början. Jag sprang in genom mål på 29,20. Nöjd! Och så avrundade vi med picknickpåsen när alla 6 personer från jobbet hade kommit i mål. Vilken tur att vi haft årets första sommardag idag så att vi fick ha en varm och fin kväll under detta lopp. Blir peppad på att försöka klara av en mil i år, det hade varit kul. (Cyklade faktiskt även dit och hem vilket är 6kilometer sammanlagt).

Hjärtat stod med min fasters man efter vägen, jag såg dom allt, men dom såg inte mig. Haha. Är det inte lite komiskt egentligen, för det var inte alldeles tätt där just då. Det var inte så att jag kände för att ropa hej heller, ville behålla fokus. Han kom iallafall efter att jag hade kommit i mål och knäppte några få bilder, dock med lite för ljus inställning. Men hey, han tog med kameran på eget iniativ och knäppte några iallafall för att han tyckte att jag var så duktig.

Nu får vi se om det kommer bli så att jag klarar en mil i slutet av den här sommaren, hur som haver är jag oerhört stolt att jag klarade av mitt mål och att jag dessutom klarade av tiden jag ville klara. 40 sekunder till godo.

Vårruset.

Peppar inför imorgon genom att kolla in banskiss. Lite nervös också. Jag tror verkligen att jag klarar av det, bara benen inte strejkar pga underlaget. Men jag torde bli peppad av att det är så många som ska springa. Känns ju faktiskt peppande att springa med nummerlapp också, nummer 512 kommer jag att ha. :)

Jag som älskar choklad vet inte om jag vill äta det igen.

Ursäkta, men usch. Så vidrigt! Blev varken peppad på choklad, pasta, popcorn eller frukt när jag läste denna artikel. Jag hoppas verkligen att man kommer över detta och inte tänker på det så mycket i fortsättningen, precis som den gången då det var någon som hade fått någon bit av en råtta i sitt mjölkpaket som var nyöppnat. Eller som när man fick veta att zoo godisarna innehöll löss. Okej jag ska sluta med det äckliga nu.

Har jobbat sent idag och hade egentligen velat ut på en promenad nu när solen faktiskt kommit fram idag, men jag inser att soffan var ganska skön och avkopplande just nu. Kanske ska satsa på det och ladda inför morgondagen. 5km efter asfalt och grusvägar, jag ska klara det!

Kanal5 har lätt sämsta sidan.

Sämre sida än kanal5 går fan inte att hitta alltså. Sjukt bitter blir jag.
Tror dom att varenda jäkel sitter vid någon helvetes i-pad eller i-phone?
ÅH så arg jag blir!

Inte nödvändigtvis.

Fast att jag slutade tre idag så har jag inte velat ta mig tid att sitta vid datorn. Speciellt inte när vi har fått ha ännu en kanondag vädermässigt. Så jag har suttit ute på balkongen och njutit med en bra bok, tvättat en hel del kläder samt sprungit. Börjar nästan bli lite nervös inför torsdag nu när vi fick våra nummerlappar och så idag. Nummer 512 kommer jag att ha. Precis som mitt gamla nummer började på innan jag köpte nya telefonen, så lite skrockfull blir jag nog och tänker att det ger tur. Haha. Hoppas vill jag åtminstone göra.

Äntligen!!

Äntligen så får man känslan av att även Umeå börjar på att bli grönt, och det glädjer mig. Sen att vi har fått avnjuta en kanondag är inte fel alltså, vill bara att det ska hålla i sig. Hann faktiskt njuta ute på balkongen idag trots att jag inte var hemma förns vid fem. Gick till och med ut med soporna i t-shirt och njöt av att det var så pass varmt för första gången i år. Ge mig sommar fullt ut nu! :)

Bra helg helt enkelt.


Lite bilder från igår samt en liten bild från dagens klädsel. En del från instagram, jo för jag har ju skaffat det jag också. Men det är ju så farligt enkelt att man oftare lägger in bilder där än här nästan. @tajn heter jag där.

Det är så lyxigt när man slutar tidigt en fredag(speciellt efter att man varit ledig torsdagen dagen innan), helgen blir så lång. Har hunnit med soffläge med filmtittande, löpning, tjejsnack, god middag på bistro le garage, fotbollskväll, seg morgon och snart blir det ännu mer tjejsnack då Johanna kommer hit. Ska snart starta kaffebryggaren.

Det enda som är lite dystert är ju att vädret inte varit så fint som man kanske hade hoppats på att det skulle vara. Just idag så var jag sugen på strålande sol så att man hade kunnat ta med sig kaffetermosen och brassestolarna och suttit ute och surrat samtidigt som man avnjöt vädret. Men de förhoppningarna får man skjuta på ytterligare.

Skitdumt egentligen.

Ibland är jag så dum så att jag sitter och plågar mig själv. Inte allvarligt egentligen men ibland kan känslorna över just den här grejen svalla över när jag sitter för mig själv och tittar på bilder. Och de som jag förr pratade med detta om är redan där så då går jag på automatik inte och pratar med dem om just detta. Lite konstigt egentligen. Kan inte riktigt sluta tänka på det för direkt jag ser det på någon, antingen som jag känner eller på tv så kan jag bli lite bitter inombords. Haha. Men det är bara att vänta.


Glädjen över ett sådant besked.

Helg. Fast att det imorse kändes som måndag, haha. Hur som haver så gick jag precis in på vk.se och möts av en rubrik att Nordic rock kommer att bli av i år. SÅ glad jag blev! Dock inte samma datum som det varit tidigare utan nu blir det den 6juli och det är ju inte fel det heller även om det hade varit nice om det hade varit nästa helg. Var in och tittade för någon månad sedan och då såg det inte ut som att det skulle bli av alls. Blev otroligt peppad på sommar. Bland annat Hammerfall ska spela.

De senaste dagarna i bilder.



De senaste dagarna har varit väldigt fullproppade och effektiva. Med mycket jobb, fix hemma och främmande vilket gjorde att jag inte ens fick en tia som jag bara kunde sitta i soffan och slappa. Och så igår for vi och fiskade direkt efter jobbet varpå jag halvsov i bilen på väg dit och sen när vi hade kommit hem vid halvelva och jag fick lägga mig i soffan efter duschen så var det så skönt(hade spenderat 10timmar utomhus, vilket är sjukt länge). Men en kvart senare hade jag slocknat såklart, helt slut. Haha. Men så var det bara att vakna till och skjutsa hem systeryster från en fest. Strax efter ett fick jag äntligen slockna på riktigt, i sängen.

Den här röda dagen som givit en ledig dag har varit så värdefull även om det inte skett mycket mer än att jag fått vila upp mig. Nog för att vi haft min familj på födelsedagsfika i efterskott samt att jag hunnit med en löprunda på 4,4km så känns det så bra i kroppen.

Ikväll föresten, visst hjälps alla åt att heja fram Sverige när de spelar mot Tjeckien?

Ville inte upp.

Alltså, jag är så seg idag. Kunde knappt ta mig ur sängen fast att det var min sovmorgon och jag kunde kliva upp sju. Har sovit som en stock. Men två heldagar utan att ens ha en kvart att bara kunna ligga och slappa i soffan tar ut sin rätt. Först en hel radda i måndags och så jobb sent igår och främmande på födelsedagsbesök då jag kom hem. Det var min fina prins som fyllde år igår. Kvart i elva låg jag äntligen i sängen, helt mör(brukar vanligtvis sova då för länge sedan).

Oh my!

BLÖ!! Hade skrivit en hel radda, men råkade radera det på ett enda klick med någon jädra knapp.

Hur som haver så är jag sjukt slut just nu efter 11½ timmes jobb, en sväng på ica, plock ur diskmaskin, köra igång tvättmaskin, småplocka här hemma, dammsugit, satt upp rullgardinen efter att den stått i förrådet sedan vi var på ikea för mer än ett halvår sedan, vikt tvätt, hängt tvätt. Landade i soffan för 20min sedan, allt för att jag jobbar sent imorgon också då vi kommer att ha möte och vi kommer att ha födelsedagsfrämmande här hemma när jag stiger in genom dörren imorgon. Två intensiva dagar. Nu ska jag inta ryggläge!

Doppade i mörk choklad..


Det känns som att jag gjort massor och ändå ingenting idag. Var först och fixade det sista till J´s present eftersom jag absolut inte skulle hinna det imorgon då vi har a-lag. Men jag var där 45 minuter innan det öppnade så jag satte mig i bilen och surfade runt lite på mobilen. Sen har jag bakat i två timmar också(chokladkakor med pepparmintskräm doppade i mörk choklad), man vill ju ha något att bjuda på på tisdag och det kommer bli nog stressigt att försöka påbörja någon tårta imorgonkväll så att allt bara är klart på tisdag då jag kommer att få komma insläntrandes ganska sent då jag slutar åtta. Men vad gör man inte för att underlätta för sin älskade? Sen gillar jag ju att jag får baka och grejer när det är födelsedagsfika på g.

Sandaler.


Har precis klickat hem denna underbara sandal från Red Hot via Campadre. Passade på att införskaffa ett par vita då jag älskar sandaler på sommaren och inte hade just ett par vita sedan innan. Kommer inte hem förns om ca en månad, men oh så jag hoppas att de passar perfekt i storleken. Och idag är det soliga söndag! :)

En bra start på dagen.


Före löprundan klockan tio, efter löprundan på 4,4km i ett halvsnöigt, isigt och blött elljusspår som jag tog mig runt. Kanonnöjd! Det bringar lite hopp om att jag ska orka springa vårruset runt och inte behöva gå runt, det är mindre än två veckor kvar. Sen en god bacon och sparrisomelett till lunch.

Har en del tankar om vad dagen ska bjuda på, men får se hur långt jag tar mig.
Som tur är kommer det en dag imorgon också ifall att det finns sådant jag inte
skulle hinna med.

Liv.

Igårkväll var vi ut med båten och fiskade, och fick för första gången se att det nu fanns liv i vattnet i år också. Det var kanonhärligt. Vindstilla och dimma, lite mystiskt sådär. Somnade ganska fort när vi sedan väl var hemma. Har dock gått runt med huvudvärk hela dagen ända sedan jag vaknade, och den är fortfarande inte väck. Har väl inte blivit bättre när man suttit och spänt sig under en väldigt konstig hockeymatch där jag hoppas att domarna aldrig kommer att få dömma en VM-match igen. Åh så bitter jag känt mig, till och med så att jag själv hade velat ställa mig på planen och tacklas lite.


what a day.

Jisses vilken dag. Dålig sömn är inte min stil direkt, snacka om att ha ett sömnbehov för att känna sig helt på banan. Men med tanke på att dagen varit lång så borde jag kunna somna uran problem efter hockeymatchen är slut. Sen kan man väl få önska fint väder imorgon efter dagens regnande, även om det kanske inte verkar så för tillfället. Godnatt!

Fem random saker.

1. Hjärtat och Anthon har varit ute på premiärtur med båten i älven ikväll, och helt ärligt är jag lite småbitter för att jag inte fick följa. För vad gjorde jag istället? Jo, halvsov i soffan i en timme. Men det kommer rinna av så fort jag duschat och sett Desperate

2. Det finns så mycket jag vill i framtiden att när jag tänker på det kan jag nästan få ont i kroppen, det konstiga är att det inte är jobbmässigt.

3. På vintern när jag är blek så kan jag ibland känna det som att jag har grisögon när jag ser mig osminkad i spegeln efter att just ha tvättat bort mascaran. Haha, det är egentligen helt sjukt, för jag gillar mina ögon.

4. Jag önskar att jag hade min farmors gröna fingrar, för jag vill så gärna kunna ha fina blommor och sådant. Men i ärlighetens namn så dör allt grönt som inte går under skötseln "väldigt lättskött". Det värsta är att jag nu tar in fler och fler plastblommor i hemmet(3 i dagsläget och ska minsann köpa 2 till vilken dag som helst). Kanske att jag kan klara av en gurkplanta eller något i sommar? Hallonplantan dog en rask och hård död förra sommaren.

5. Vi har en granne som väldigt, väldigt ofta står ute på balkongen och röker, med dörren öppen och ibland till och med så att hon fortfarande står inomhus(hur värt är det då att ens gå ut dit? jag vet hur det luktar när dörren trycks igen, och det är inte gott). Hur som, det känns som att hon ALLTID stirrar hit in(rätt bra insyn, ja) och jag kan inte låta bli att råstirra tillbaka de gånger som jag är ensam hemma.

Love the sun.


Var på äventyr efter jobbet då jag inte visste riktigt vars jag skulle, och när jag väl kom dit blev jag bitter för jag blev så velig. En och en halv timme efter att jag slutade jobbet var jag så på väg till affären. Så när jag till sist kom hem slängde jag skyndsamt ihop en sallad som sedan avnjöts ute på balkongen varpå bitterheten rann av mig i ett kick. För det var sol och skönt, på min älskade balkong. Hade ju egentligen velat lägga mig där och njuta redan då jag slutade ju, men men det hettar på kinderna så att jag antar att solen tog på en del på jobbet så det kanske var lika bra. Började även med att läsa första kapitlet i Mons Kallentofts nya bok efter att precis ha läst ut den tredje av Kristina Ohlsson.

Första för i år.

Har varit ute på första löprundan i elljusspåret för i år. Snöigare än jag först anade. Men kroppsligt gick det iaf bra efter senaste slängen av förkylning. Ska ju försöka klara av att springa runt hela vårruset utan att dö trots att man fått lite för lite löpträning. Annars är jag så glad att vi haft en solig och fin dag, hann tillochmed ligga ute på balkongen och halvsova när jag vilade maten innan jag skulle ut och löpa. Åh vad jag ska njuta av soffan ikväll! Trevlig kväll gott folk. :)

Helgen som snart är över.

Vilken fullspäckad dag det blev igår. Mest troligt därför jag är en soffpotatis idag. Haha. Hur som haver så var det dels barnkalas på Leo´s lekland med alla syskonbarn och familjen i några timmar innan jag efteråt var barnvakt till tre av gullungarna. Varpå det i princip direkt efter var dags att bege sig iväg på middag hos hjärtats föräldrar. Extra skönt att man bara drack vatten hela kvällen så att det bara var att köra hem sen. En helt fantastiskt härlig lördag och slapparsöndag. För idag har jag inte gjort annat än att ligga i soffan, läsa och ta en powernap. Fast att jag borde vara ganska pigg just nu så tar det emot att behöva gå över på ica och handla, haha.


Presentjakt.

Efter att jag slutade jobbet idag så var jag och försökte shoppa presenter. Om man räknar med att jag köpte ett par chinos till mig själv så tog det två timmar från att jag for från jobbet tills jag var klar. En aningen trött när man väl hade handlat middagen och sen kom hem. Men, nu taggar vi hockey och inväntar lite främmen. Trevlig helg!

Godmorgon torsdag.

Hinner bara kika in här lite snabbt och säga godmorgon. Idag är det äntligen en solig dag igen, men jag hoppas att det ger med sig lite med blåsten. Men humöret är på topp när solen visar sig och bjuder oss på en härlig dag. Får se när jag är hemma idag, ska och fixa naglarna direkt efter jobbet och just nu ser de helt fördjävliga ut. Ha en fin dag alla ni där ute!


Bildbomb!






Bilder från igår då vi var ute i Laxögern och provade fisket, men inte fick nå napp. Men det var fint väder och jag spenderade den härliga dagen med mitt hjärta. Fick iallafall med mig några härliga bilder och det är ju alltid härligt. Och jisses vad jag älskar mitt 50mm objektiv som jag fotat de två sista bilderna med. Nu när våren är på g med stormsteg så vill jag ut och fota ännu mer, skulle bara vilja att knopparna börjar slå ut, så det gäller att hänga med där. Sen har ju hjärtat investerat i en båt, hoppas på att få prova på i helgen.


Vid havet.

Har haft en fin dag med mitt hjärta vid havet. Vi provade fisket, men det var stendött. Lika glada var vi ändå för att vi iaf tog oss ut. Såg årets första tussilago, kändes härligt. Hälsade även på hos systeryster och åt. Så när vi väl var hemma och man har duschar så har jag hållt på att somna säkert femton gånger. Även i bilen på väg hem. Snacka om trött.

Första maj välkommen!

En riktigt trevlig kväll med en egen liten majbrasa, mycket prat och skratt. Samt årets första cykeltur. Laddade upp med ny energi idag med en god omelett, ett glas kall mjölk samt att läsa ut den andra boken av Christina Ohlsson. Nu ska vi fiska, hoppas på att få någon iaf.