Godnatt.

Böckerna kom aldrig idag. Har läst ut shutter island. Annars så har jag tvättat 17-21.15 och då även hunnit bädda rent och vika all tvätt. Sen har tvn vart himla skön att glo på tills jag fick koden till att tjuvstarta rean på nelly så jag skyndade in där och bläddrade igenom alla 76 sidor och fann en del plagg. Bland annat tre klänningar, en kjol, en t-shirt och en jeansskjorta. Runt femhundralappen gick det på.

Har jag föresten berättat att jag snabbstädat i förrådet också så att man faktiskt kan gå in dit utan att kliva på en massa grejer, att vi nu utnyttjar hyllorna på ett helt annat sätt? Kändes skitbra efteråt. Även om jag knappt använder mig utav det.

Bokmal.

Har svårt att förstå vad jag gjort av tre och en halv timme bara sådär. Läst, ätit, kollat post, tvättider(hade egentligen haft 12-17 om det inte vore för en grabb i det andra huset som stod där och erkände att han tjuvtvättade. Tog den senare tiden istället utan krusiduller) och rensat bland posthögen som var blandat med en himla massa annat.

Något jag har gjort bra är att jag inte har varit inne till stan en endaste gång sen jag blev ledig. På en och en halv vecka allstå. Inga ivägspringande pengar(förutom då jag va på strömpilen en snabbis i torsdags och köpte en topp, kofta, bikini åt mig själv och en tisha åt gubben för 450kronor). Kanske far dit en sväng efter att jag fixat naglarna imorgonbitti. Sen ska jag faktiskt dit på fredag och ta en fika med min fina barndomsvän som jag inte sett på evigheter.


Salt.

Var lite för kallt första gången jag provade gå ut och lägga mig på gräskullen. Fick lösa det genom att leta fram mp3n och hoppas på att det fanns batteri i den, dunka på musik samtidigt som jag läste Shutter Island. Måste medge att det faktiskt lyckades fängsla mig tillslut och nu har jag väl en sådär 80 sidor kvar bara.

Var skithärligt att gå ut och lägga sig senare däremot och det fläktade riktigt härligt, gick dessvärre in när det kom en och la sig nedanför kullen. Satt på balkongen en tväris innan jag var tvungen att gå över på affärn och införskaffa dagens middag(fetaostsallad).

Och nu har vi precis sett färdigt på spanien-portugal matchen
som vi tryckte chips till. Tur att vi var tre pers åtminstone.


Nytrimmad voffsa.

Börjar faktiskt få lite bränna. :)

Blir knäpp.

Vilken mardrömsnatt. För varmt för att ha täcke eller utan det över huvud taget. Fönster på glänt och bara påslakanet över kroppen. Inte särskilt mysigt och på gränsen till för kallt. Vaknar halvsju när gubben går upp. Vaknar sju när han far. Vaknar åtta av en gräsklippare som kör runt inne i huvudet igen men ligger ändå kvar och envisas för att försöka kunna somna om sen. Vid halv är den klar och det håller i sig i fem minuter och sedan håller grannen på att borra och har gjort det senaste halvtimmen. Det låter vars jag än är, vad jag än gör och jag håller på att bli knäpp med en vedervärdig huvudvärk. Inte bästa uppvaknandet direkt. Så nu ska jag gå ut och lägga mig för att få lite lugn och ro.

När vi renoverade började vi aldrig före tio iallafall.

Midsommarbilder.










Tunna.

Sitter här i soffan alldeles proppmätt efter mitt kämpande med stekningen av tunnpannkakor. Jag förstår bara inte varför det ska krångla varje gång, spishällen är ju för sjutton ny och pannkakor är det enda som ska jävlas och sätta mitt humör på prov varje gång. Är dock lättare när jag är ensam hemma och försöker för då behöver inte humöret gå ut över någon annan.

När jag for hem till mor och far så blev jag kvar längre, tog tag i att trimma Meja och bara det är väldigt tids- och humörkrävande. Men tillslut så blev jag klar. Hann dessvärre inte bada henne då klockan börjat bli så mycket, får fara och göra det imorgon eller något. Sen cyklade jag hem nyen, och vad roligt det är på en cykel som går bra och dessutom har sadeln på lämplig höjd. :)

Ska börja kolla igenom midsommarbilder och sådant nu som kommer upp sedan.

Världens bästa!

Nu ska jag fara och hämta min nya cykel.
Gullegullegoa mor och far.(Min försenade
födelsedagspresent från förra året).

Skallebang.

Panpizza till brunch och nu väntar jag på rullkebaben som ska ätas till middag.
Bakis kan man kalla det och jag ska vara fit for fight för ännu en kväll på en stund.
Säger väl som förra året "det blir iallafall väldigt lugnt för min del" och sen får vi
se om jag lyckas hålla det den här gången och inte bli totally drunk.

Örträsk, here we come..

GLAD MIDSOMMAR!

Så var midsommarafton här och jag är inte alls i stämning riktigt. Kan bero på att jag stått och bråkat med nya löshåret en hel del för att det blev lila till en början av silvershampot, det sög åt sig som faaan. Men efter att ha fått till det och torkat det, duschat mig själv och fixat iordning mig med rätt dress på och en öl öppnad så känns det lite bättre. Får inte glömma att ta med myggsprayen, ett par leggings, en kofta och sådant som kan behövas senare ikväll. Tacka gudarna för att jag är tjej och slipper bada badtunna i år också, haha.

Äh, bara massa stressigt svammel nu.
Glad midsommar allihop! :)


Inviger min gula, nya klänning dagen och kvällen till ära. :)

Yesterday.

Igårkväll var vi och fiskade i Ängersjö med Robin och Sandra. Hur härligt som helst om än lite knepigt med fyra pers i en båt och fyra spön som skulle kastas runt. Det gick utan någon incident. Blev en hel del skratt och mest sjögräs som fångst. Okejdå, förutom några smågäddor, småabborrar och gubbens 3kilosgädda som blodade ner hela båten när den sprätte till. Sen så slogs vi hejvilt med myggen också och tillslut tog jag på mig jackan och drog upp luvan som skydd(bild). Vid halvelva-elva så var vi på väg därifrån för att köpa subwaymacka innan vi for hem och kröp till kojs. :)




Sunshine a light.

Börjar faktiskt känna mig lite brun, sådär härligt sommarfräsch. Har precis kommit hem från mamma och pappa där jag legat i solsängen en stund och solat sidorna samtidigt som jag läste ut boken. Ska snöra in hårskallen i duschen snabbt innan jag sätter mig ute på balkongen då solen alldeles snart tar sig dit. Ska sprätta en kall cola och börja läsa shutter island(patient 67) som jag fick hem idag gratis(tack vare ldb´s erbjudande i butik när jag köpte deo). Har hört så himla mycke bra om den boken så det ska bli kul.

Fick för övrigt hem löshåret idag också, är lite tunnare än förväntat och så måste jag lägga i en violett nyans ett tag för att det ska bli liiite kallare. Men så himla mycket fräschare det är än mitt gamla som jag haft sedan i december och både lockat, plattat, vågat ett x antal gånger samt haft hårspray i.

Redan imorgon?

Det är enerverande att inte kunna somna om på morgonen när man verkligen kan och vill. Man kan ändå inte gå ut och lägga sig i solen klockan sju på morgonen. Idag var en sådan dag då jag inte kunde somna om. Kommer det att vara så varje dag nu framöver? Kan tyda på att jag verkligen har vilat ut kroppen och att den inte är särskilt trött längre och inte behöver alla dessa sömntimmar längre som jag annars vanligtvis behöver.

Hämtade iallafall boken och låg och läste en timme innan jag fick alldeles för ont i kroppen för att fortfarande kunna ligga kvar. Har ätit upp resten av jordgubbarna som blev över från igårkväll, doppade i socker och känner mig inte alls lika hungrig längre så nu ska jag försöka få tiden att gå lite till innan jag faktiskt ska ut i solen på riktigt.

Underbar onsdag!

Har haft en helt underbar onsdag. Som jag skrev tidigare idag så låg jag ute på kullen här på kronoparken och njöt lite av solen tills jag kände att det var dags att göra bort de jag ville få gjort så jag gick in och rensade sparkatten(ist för gris) och begav mig till mamma och pappa och la mig på solsängen i lite mer än två timmar så att nu får jag dras med en röd lite svidande rumpa(kräftstjärt?). Men ack så skönt det var att ligga där och svettas! Har jag berättat att jag älskar solen? Blir ju inte sämre när man är ledig dessa härliga dagar, synd bara att ingen annan är ledig nu.

For hem och fixade upp solstolen ute på balkongen och satt där en stund och njöt innan det var dags att ta på sig lite svala kläder och smeta på lite mascara för att fara på bolaget inför helgen. Och nu har vi laddat upp ordentligt(blir ju mest troligt örträsk efter midsommar också).

Har suttit ute på balkongen och läst igenom alla bloggar som följs tills fötterna blev lite för kalla. Men jag är bara så glad idag! Fixat första grejen till balkongen(gör mig motiverad att rensa tomma kartonger från andra halvan), fått njuta ordentligt av solen och så fixat internetet. Och ännu är dagen inte slut heller och på ett tag kommer gubben hem igen så jag får snosa på honom!




















Så det kan gå.

Vi har haft problem med internet hela dagen, imorse gav det bara upp och dog. Väntade och såg ifall det skulle börja fungera igen men så för en liten stund sen efter duschen så fick jag nog och ringde supporten. Tro inte på rackarns att det gick på någon minut att fixa det bara? Dessutom kan vi ha det låst nu vilket absolut inte gick förut hur mycke de än försökte hjälpa oss med det. Nu bad jag inte ens om det och det fungerade på första försöket. Och så fick jag veta hur jag kunde göra utifall att det skulle hända något liknande igen. Kanon.

Så nu ska jag bara uppdatera mig själv inom bloggvärlden innan jag berättar här hur min dag har varit.

Solsken.

Ligger ute i solen på gräset. På kullen. Inte så fasligt mycket insekter som för några veckor sen, det är bra. Sjukt härligt är det ute. Lite senare tro jag att jag ska göra slag i saken och köpa en solstol till ballen, är less att försöka sitta ute på köksstolarna. Det var allt för tillfället. :-)

Så var det med det.

My god. Snart har jag ett nytt löshår på väg hem.
Vann en auktion på tradera. Shit. Nu ska jag ut i
solen.

Gräsklipparen körde runt i mitt huvud.

Om Blondinbella kallar det att laga mat när man lägger upp lite lax(gravad), någon klick keso samt lite kokt sparris med en klick smör på. Vad är det då om man gör en riktig gryta(kyckling, lök, champinjoner, tomater, soltorkade tomater, paprika, bambuskott, kokosmjölk och grön curry med ris), eller grillar kött med en hel radda tillbehör till? Ja man ska aldrig sluta förvånas över stockholmare och det är då ett som är säkert. För den dagen jag skulle lägga upp rostbiff och potatissallad med en delad tomat på tallriken och kalla det för att laga mat, det finns nog inte.

Hur som haver var det skitmysigt att träffa Sandra igår och jag gillade filmen supermycket, kan bero på att jag hade låga förväntningar tack vare alla kritiker. Men var hemma vid tolv och fick krypa ner i en varm säng breve gubben som jag låg och kikade på(han är så otroligt fin!) tills jag somnade. Vaknade som alltid till när han for till jobbet men det som värre var var när en gräsklippare klippte gräsytan här utanför, det lät som att den körde runt i mitt huvud på högsta effekt. Och precis när man trodde att det var över så började det igen, det kallar jag härlig morgon för vad var klockan? Åtta kanske.

Ska fara och hämta ut ett par skor på frendo om en stund(hoppas att solen ska komma fram bara) som jag beställde från tradera för en sådär 2 veckor sen. Får se om det blir ett par skor som blir välanvända i sommar, den tendensen brukar ju finnas.

Sex...

Idag har jag tvättat och dolat på på min lediga dag(typ första dagen på semestern). Samt latat mig förstås. När jag skulle ut i solen så försvann den ända tills jag var tvungen att ställa mig vid spisen. Men dagen har rullat på och middagen blev supergod.

Nu sitter jag bara och fördriver tid tills klockan är åtta och jag får bilen. Då ska jag iväg och plocka upp Sandra och äntligen fara och se Sex and the city 2. Är skitpeppad. Så jag har faktiskt bytt om och lagt på lite smink på nyllet så att jag ska se lite fräschare ut. Hoppas att den är bra nu bara!


just nu.

Bröllopet var så fint!

Lördagen blev lyckad! De var så otroligt fina. Men helpyttes vad det fick kämpas på med frisyren innan det vart nå styrsel på det hela. B var superstolt också, åtta år och fick prova lösnaglar för första gången i sitt liv tillsammans med lockigt hår, klackskor och vacker klänning. Det som värre var va att det regnade, men det gick bra ändå. Det var så fint i kyrkan. Nu är de man och hustru samt att lilla Nova är döpt.

Hann varva ner en tväris på hotellrummet med någon öl efter kyrkan innan det var dags att bege sig till stalo och blanda bålen. Blev en heeel deeel. Sen där strax efter fyra kom brudparet och det hela satte igång. God mat, mycke sprit och ett bra band som spelade. Så där vid ett så höll mina fötter på att dö(man fick inte ta av skorna) så då fick jag kämpa för att få ut J från dansgolvet så att vi kunde gå hem. Var ju ändå bara fyra kvar efter oss, så vi höll oss kvar ganska länge. Och ont gjorde det att gå till hotellet och krypa ner under täcket, men fort slockna vi.

Vi vaknade halvtio och gick upp och åt frukost innan vi pallrade oss till rummet och slocknade till halvett igen. Det var välbehövt. For förbi resten av familjen innan vi tillslut begav oss hem och där runt fem så var vi hemma igen. Var bara att ställa sig bakom spisen och fixa middag(tacopaj). Sen var man rätt död resten av kvällen, fast jag trotsade det och lyckades packa upp väskan på en gång(har aldrig hänt förut att jag gör det samma dag jag kommer hem, snarare en vecka eller mer efteråt).



Bröllopsdag och dopdag.

Jag vaknade halvåtta och drog mig i en halvtimme tills frukosten öppnade och satt sedan där helt ensam och försökte äta frukost läääänge. En halvtimme lyckades jag med och under den tiden så såg jag pappsen jogga ute på gatan utan hans vetskap om att jag såg.

Nu har jag hunnit raka benen, duscha, torka håret och tagit på klänningen så nu ska jag kila över och hjälpa systeryster samt fixa min egen frilla och smink. Kommer ta en hel del tid det här. Och så ringer gubben och berättar att han är halvvägs och bilen krångar lite så nu är jag orolig och har ont i magen över det. Andas.


I Arvidsjaur.

Har inte landat på hotellrummet förns nu och jag måste medge att det känns förbannat konstigt att vara helt själv. Hur som haver så kom inte vi fram förns strax innan nio ändå efter de två stoppen vi var tvugna att göra. Sen var det bara att fara runt. Till att börja med så kikade vi på stalo där själva mottagningen håller till och var där till runt tio. Sen vid halv elva for jag och syrran förbi på hennes jobb för att kopiera, klippa, häfta och dola på med häftena i 1 timme och tjugo minuter.

Är helt slut och vill egentligen bara lägga mig och sova. Men lär ju oroa mig järnet imorgon för att J inte hinner upp, att jag inte hinner fixa mig själv efter att ha hjälpt syrran. Hann ju inte ens noppa ögonbrynen på mig själv ikväll som jag hade tänkt hinna. Får banne mig inte kliva upp senare än sju.

Alv.

Nu har jag nästan packat helt klart, fixat håret kallare, inhandlat en slips åt J, handlat nödvändigheter på ica och har inte mycket kvar att göra. En dusch av kroppen och påklädnad samt stoppa i det sista i resväskan(som förövrigt är full. Hälften består av olika produkter så som dusch, smink, hårprodukter och skor. Fan vad det tar plats). Åker vid strax efter två med syrran, hennes gubbe och deras äldsta barn(har laddat med en påse gott & blandat för lille H´s skull).

Kollade precis upp mitt namn på alviska också, lite kul sådär. :)
Tina - Ethiriel.
En grej som jag faktiskt försökte kolla upp för en sådär två år sedan
och fann förns nu. Men det är kul.

Så var det dags för den här helgen!

Förstå så skönt med sovmorgon imorse, vakna till och kunna somna om flera gånger. Och eftersom jag inte packat än så drömde jag någon konstig dröm då jag hade tagit med mig väskan opackad. Snacka om ett tecken på att jag måste komma ihåg det. Haha.

Har precis käkat frukost och läst bloggar så nu ska jag se till att göra alla mina måsten, så som att packa resväskan och fixa iordning mig själv lite. Känns som skönt att jag fick hjälp att fixa utväxten igårkväll samt fick låna heller bra locktång. :)


Bara lite påfyllnad.

Liten påfyllnad till förra inlägget, något jag glömde men som måste ha sett skitkul ut!

Ska bara nämna till att börja med att jag har haft det grymt svårt att kliva ur sängen varje morgon den senaste veckan och att jag imorse hade den vanliga lilla sovmorgonen som varje torsdag. Min väckare skulle alltså ringa en timme senare än J´s.

Sover jädrigt djupt och gott och helt plötsligt så ringer väckarn. Flyger upp ur sängen på en gång för att jag tror att det är min(vi har inte ens samma signal) OCH att jag har försovit mig(varför skulle jag ställa min klocka så att jag försover mig?). Detta går sakta upp för mig där jag står i mitt rufsiga hår och kisar med ögonen då jag kikar på min klocka och inser att den bara är kvart över sex och att jag inte behöver vakna förns om en timme, lägger mig och somnar om igen. Måste ha sett förbannat jävla kul ut. Men det är ju så, flyger jag inte upp ur sängen sådär så tar jag mig inte upp.

Nu ska jag byta till ickesnoriga kläder och få i mig en
dryck till middag(ingen ork för matlagning idag inte).

Semester?

Jag har typ sett fram emot den här dagen i två veckor och nu när den är kommen och jobbdagen är över så är det faktiskt med blandade känslor. Känns både bra och sorgligt. Trodde jag banne mig inte. Men så idag när jag inser att jag inte kommer att se vissa av de andra barnen igen pga flytt till annan förskola eller flytt över till förskoleklass. Har då fått en hel del kramar och pussar av barn som hejdå och positiv respons om att komma tillbaka dit till hösten när allt drar igång igen. Men förstå, jag är typ ledig till i augusti nu, sinnes länge!

På en och en halv timme ska jag infinna mig hos J´s mamma och då ska hon fixa utväxten på mig. Hade tänkt fixa det själv men ångrade mig imorse och ringde henne på väg till jobbet. Hon hade ju hört sig för för några dagar sen och då vart som inget bestämt. Men nu så, och det känns alltid så härligt när man är fräsch i håret. :)

Näst sista jobbdagen.

Fan vad jag inte ville kliva upp imorse(05.10), tror banne mig jag sminkade mig blundandes. Det var sååå svårt att öppna ögonlocken. Men annars har dagen gått väldigt bra och jag slutade kvart i två utan rast. Så jag är ganska precis hemkommen eftersom jag for på affärn först en snabbis.

Sitter och väntar på att det kokade ägget ska svalna så att jag kan äta lite mellis. Blir inte middag förns vid halvsju ikväll då jag för första gången ska på en jobbmiddag. Buffé. Känns spännande fastän jag kommer vara halvdöd pga trötthet och tusen miljoner grejer som jag ska hinna innan jag beger mig norrut. Men jag slipper ju iallafall stressa nu innan och kan dola på i lugn och ro med dusch och så samtidigt som jag tvättar och sådant.

Lazy.

Hela helgen så slopade jag bloggandet, och då kändes det helt okej att göra det igår också. Har egentligen mängder att skriva och bilder att visa. Totally crazy fredagskväll. Fullfart lördag och ligga på soffan hela söndag(missbrukade cola som aldrig förr). Kommer mer om detta imorgon eller eventuellt ikväll.

Har jobbat som vanligt igår och idag och gör det tillochmed torsdag. Sen på fredag åker jag upp med syrran och hennes kille inför bröllopet på lördag(J kommer på lördagen) och jag ska sova helt själv på hotell för första gången. Så jag måste sätta mig ner nu och försöka fixa det sista innan helgen som måste göras. Annars får jag fan skämmas.


Nice day.

Vilken underbar dag! Strålande sol och varmt ute, slutade jobba kvart i tolv utan rast, varit på bolaget för att fylla på lagret för i helgen, gjort slag i saken och köpt ett trådlöst headset(mest för att ha när jag kör bil). Sen var jag bara upp hemma och bytte om(inviger shortsdressen idag trots att den är liiite stor) och drack i mig lunchen innan jag for vidare.

For hem till mamma och pappa på skolavslutningsfika för kidsen. Hoppa studsmatta, hopprep och njuta av solen. Helt underbart. Sen när vi kom hem så fick vi strömavbrott och la oss på sofforna för att powernapa lite. Så slås strömmen på, sedan av, sen på, sen av, sen på, sen av, sen på, sen av, sen på, sen av och sen på. Det gick inte att somna då vill jag lova. Vad hade de för fel? Någon som hade lite att göra och bara ville jävlas?

Äh, nu ska vi städa och laga mat sen får vi se vad kvällen bjuder på.
Ska ju vara skitväder imorgon så man borde passa på att njuta av det
fina idag så länge.

2,4 mil!

Är så fruktansvärt stolt över mig själv idag. Jag gjorde det!!
Jag cyklade till och från jobbet idag! Runt 2 mil och 4 km. Är
måttligt öm i lår och rumpa nu vill jag lova och hoppas på att
jag orkar göra om bravaden imorgon också trots att jag börjar
sju då.


For en timme och en kvart tidigare hemifrån eftersom jag inte visste vilken tid det skulle ta, alltid bra med lite marginal. Hade med mig ombyte upptill och deo(haha). Råkade visst cykla gärnet ända upp till sjukhuset och var där efter 20 minuter och under den sträckan hade jag hunnit med att se tre vrålande, glada, supande gäng studenter och kände mig lycklig för deras skull(tänk att det var hela tre år sedan jag själv tog studenten, helt sinnes vad tiden går!) och några enstaka studenter som kom cyklandes med mössan på och såg halvstressade ut. Hur som helst så tog jag det lugnare när jag hade 55 minuter på mig att ta mig fram efter sjukhuset. Var framme efter 40 minuter på cykel(kommer ta längre tid när jag ska lugna ner mig liiite i början). Måste erkänna att det var både skönt och utmattande. Cyklade uppför varenda backe dessutom!

Nu ska jag svida om lite snabbt och cykla hem till mamma och pappa och checka läget. Kom på att jag hade lovat att ringa upp honom tidigare idag och totalt glömt det tills nu. Så det kan gå. Struntar i det nu eftersom jag ändå ska dit en stund.

Bildbomb!

Har inte så mycket att meddela utav värde så jag tänkte visa lite bilder som kom i skymundan när datorn formaterades om och sådär. De är från gubbens födelsedag och fest den 15 maj.


Alldeles i början. Gassande sol, välkomstbål och honungsmelon.

Mitt hjärta och min systerson(de var förbi en tväris).

Vilopaus efter middagen.

Brännboll. Det är jag och hjärtat som springer där borta. En del av vårat lag.

Vilopaus och snack. Kubb.

Kubb och snack.

Här hade jag precis bytt om till liiite varmare kläder. Jag och hjärtat.

Skrattar åt? J och A.

Snack och dricka. Hahah.

I bilen och paus efter vägen.

På kajen och möter upp resten igen.

C´s brallor sprack som fan och han fick lyckligtvis låna(och köpa?) ett annat par av Ro. J och R.

In the car. Jag och hjärtat.

Knökat. 5 bak och 5 fram ett tag. Jag och hjärtat.

En toppenrolig kväll med härligt folk, grillat, öl och dricka,
brännboll, kubb, surrande, bilåkande och sådär.


Världens bästa!

Jag måste bara meddela att min pojkvän är världens finaste. Han är så jävla underbar!

Var på jobbet och kände stressen över att hinna in till stan för att titta om den lite för stora storleken av shortsdressen fanns kvar. Fick sluta 15-20 minuter tidigare och skyndade på toa för att klara av stan en tväris. När jag kommer ut därifrån hör jag hur det vibrerar i jackfickan. Svarar och det är gubben, han var inne i stan(hade jobbat tvärs över) och kom att tänka på mig och hur gärna jag ville ha den där shortsdressen(ja, jag var seriöst deppig över det igår). Så han ringde mig för att fråga ungefär vars i butiken de hängde(han visste hur den såg ut efter att jag hade visat den som var på gränsen till för liten) och vilken storlek så jag förklarade och berättade och hann fann vars de hängde. Rätt storlek fanns också. Faan så GLAD jag är! Måste dock sy till den lite, men hellre det än att måsta vara utan den.(Låter som ett freak jag vet, känns lite shopoholic. Men det får väl vara så helt enkelt).

Ska hoppa in i duschen innan min syster kommer hit för att toppa håret.
Måste bara skicka ett mess och påminna henne om att ta med en sax.


Tanke.

Mitt i allt deppande så insåg jag att det inte är många arbetsdagar kvar innan en lång ledighet. Vanlig tid tisdag, tidig dag onsdag, halvsen dag torsdag och supertidig dag fredag(11.45!!). Helg. Vanlig måndag och tisdag, tidig onsdag och halvsen torsdag. 8 dagar endast. Iallafall som jag vet om. Ska nog försöka jobba veckan efter också om möjlighet finns.

Efter de där åtta dagarna far jag iallafall upp till Arvidsjaur på dop av
systerdotter och bröllop då min storasyster står brud i sin vackra klänning.

Nu är jag bara så trött att jag vill krypa under täcket. Förstå så underbart det hade varit med tv i sovrummet. Saknar som fan att kunna ligga i sängen på kvällen och glo tv. Har fasen inte gjort det sedan i oktober förutom de få nätter jag sov hemma i mitt flickrum, bland annat då jag hade magsjuka. Kanske man skulle duscha och sen krypa ner ändå och slå på sex and the city boxen(vill se andra filmen snart, någon som är sugen?). Får la se.

HJÄLP!

Fetingångest! Slutade först och främst halvsex och innan jag hade kollat att alla dörrar verkligen var låsta och hela köret så var klockan tjugo i. Skyndar ut till bilen och inser att jag glömt min mobil i fleecejackan som ligger inne i korgen i garderoben. Och jag har ingen nyckel.. KUL!

Ännu mer stress för jag misstänkte att gubben skulle försöka ringa och så. Men jag skulle ju förbi strömpilen för att kolla efter shortsdressen och fann den inte, frågade en tjej och hon sa att hon trodde att den var slut på centrallagret också och att de aldrig skulle få in den(TÄNK om jag fått veta det i lördags?) så nu fetingångrade jag att jag inte tog storleken som var ännu större och sydde om det lilla. Hann inte in till stan heller för att kolla om den var kvar och tänker nog försöka imorgon, finns den inte då dör jag. Jag vill ha plagget SÅ mycket! Fanfanfan! Vore tacksam om någon i en annan stad ville hjälpa mig!

Vad som gör saken ännu bättre är att jag tog en chokladbit ur kylen innan jag for från jobbet och att nu när jag kom hem och mötte gubben i dörren så frågar han om jag har ätit kola, choklad eller något. Va? Så jag har alltså gått sådär på strömpilen. Pinsam tjej.

Ska bara äta nu och senn lägga mig i soffan och sura över mitt oflyt. Punkt.

Måndag morgon och opepp..

Har precis slukat frukosten, samma gamla vanliga. Har tagit på mig en tunika/klänning som jag köpte i vintras med mamma för 25 kronor(total utförsäljning) och dubbla leggings. Och inbillar mig att jag är redo för en ny arbetsdag.

Det som mindre kul är, det är att jag har stängning idag och börjar åtta. Direkt efteråt så ska jag förbi på strömpilen för att leta shortsdressen. MÅSTE hitta den! Sen är väl klockan på tok för mycket för att man ska ha någon större ork men en promenad eller joggingrunda kanske hinns med?

Ha en bra dag, lev och må!

Fiskebilder.



Ro, ro, ro din båt... Taggad!

MYS!


Måste du ta underifrån? Åh, blev ju kanon! Min 2kilos iallafall, faktiskt ganska nöjd med mitt personbästa.

Koncentration. Min vy.

Glad över fisket om än lite småkall.


Så himla vackert!

Bara lite bilder.


Funtar på att köpa denna. Igårmorse, nyvaken mupp.

Fixad. Och mina nya jeans.

Storstädning av garderober bl a.

FY FAN så jävla duktig jag har varit nu! Är skitstolt över mig själv.

När gubben for för att spela tennis så vek jag all tvätt som tvättades igår och innan allt lades in i garderober så städade jag igenom alla sex. Tanken var först att bara ta mina och när jag såg kaoset och inte visste på vilket plan vad skulle ligga så började jag med att ta tag i hans. Blev jättefint. Sen när jag tog mina egna så tog jag ut ALLT och omstrukturerade det lite. Gick till och med igenom hela socklådan - varenda socke - för att se vilka som var hål i etc. Samt slängde 13 par gamla trosor. Rensade även bort ett par shorts och 5st bhar(finns kvar om någon vill kolla). Blev så jädra fint och stilrent i garderoberna nu att jag egentligen bara vill sitta med garderobsdörrarna öppna. Haha.

Sen tog jag tag i att dammsuga hela sovrummet(har inte fått undan extramadrassen förns idag -ca en månad senare) och tagit under sängen och hela köret. Sen körde jag igång med att skrubba rent toan innan jag hoppade in i duschen. Nu känns det så himla skönt och bra. Tror att gubben blev glad att jag tog hans garderober också faktiskt.


Så här fin blev J´s ena garderob. Och så tittar jag in i min ena och den ser ut såhär.

Betydligt mycke bättre! Båda två faktiskt. Har ingen förebild på den andra.

Smala garderoben halvfixad. Nedre halvan är fin. Och så när den är klar. Mycket bättre än innan.

Last minute.

Har suttit och kikat på sista minuten resor för att se vad de ligger i för prisklass. Snacka om att man blir grymt sugen. Tror jag ska försöka peppa gubben på att ta en där i början av juli om det finns möjlighet till det och det finns några resor med bra priser. Fan så skönt det skulle vara, jag älskar utlandet! Men för att det ska gå så måste vi ju ha semester båda två så vi slipper ta ledigt.

Att sitta och sukta efter något sånt här redan nu är nästan farligt.
Har bara varit vaken en timme och det är kanonfint ute. Och snart
kommer bilderna från igårkväll upp.

Två kilo.

Har precis kommit hem från Ängersjö. Vi har varit och slagits med myggen ute på sjön. Efter middagen satt vi och klurade på vad vi skulle hitta på ikväll som inte innebar en massa öl och dylikt så vi bestämde oss för att fara och fiska. Kvart över åtta hade vi hämtat det andra spöt och var på väg.

Ska jag vara helt ärlig var jag lite nervös för att jag inte var säker på om jag mindes allt sen förra året(då jag till och med kunde knyta tafsar till slut) men det gick faktiskt bra och jag kom ihåg hur man kastade och så. Där runt halvtio höll jag på att ge upp men så hux flux så var det något annat än bottennapp på kroken, en yttepytteliten gädda på typ 150gram. Förstå så liten. Skrattade ändå. Men bara en kort stund senare fick jag napp igen, av en betydligt tyngre rackare. Som visade sig väga 2kilo. 3 gäddan i mitt liv och personbästa, yey! Då blev jag riktigt taggad på att få något ännu tyngre på kroken men efter några kast så gick linan av i kastet och draget flög åt fanders. Fan också. Då fick jag roa mig med att titta på, ta lite kort och ro en sväng i hopp om att få upp lite värme i mina nu ganska kalla händer(för att inte tala om hur kall jag var om baken). Runt halvelva såg vi andfamiljen simma runt bland vassen och måsarna som var ute efter nattamat. Ganska idylliskt med tanke på att det var helt vindstilla och solen lös bakom träden.

Orkar inte föra över bilder från kameran just nu, men ska visa imorgon.
Nu måste vi däremot gå ut och tömma grillen innan duschen och soffan
gäller för ett tag. Hoppas ni har kul vad ni nu än gör! :)

Vill ha shortsdressen!

Igår sket jag i bloggen helt och hållet.

Efter jobbet så for jag in till stan och shoppade lite. Var ute efter en klänning jag sett på rut m.fl förut. Fanns den kvar? eh, nej. Så kul är det när man velar. Så jag satte igång att leta andra klänningar och gick in på h&m. Fann en gul som kan bli härlig i sommar bland annat. Sedan så provade jag för första gången i mitt liv en shortsdress, skitsnygg, och det bästa av allt var att jag ville ha den. Dock var den på gränsen till för liten. Köpte den ändå för att prova hemma och fara runt överallt imorgon och byta storlek eventuellt. Fann även ett par jeans för tvåhundra på gina samt en blå skjortblus. Annars så latade vi bara och låg framför tvn hela kvällen.


De här jeansen fast mörkblåa utan några ljusare partier och snygga sömmar. Samt blusen.

Hur som haver, idag då. Jo jag har precis kommit hem från en runda runt hela Umeå tror jag bannemig. För att leta den där dressen i annan storlek. Först ersboda -ingenting. Sen strömpilen -ingenting, men frågade iallafall och hon sa att de inte hade hunnit hänga upp något som kom i torsdags i princip så jag skulle antingen ringa eller komma förbi på måndag. Så jag for in till stan igen för att titta om någon annan kanske hade lämnat tillbaka eller så. Men icket! Provade då en storlek som var ännu större bara för att, men den var lite fööör stor. Såg att den tydligen skulle finnas i vitsvart också. Lämnade tillbaka den andra med sorg i hjärtat och bytte till mig lite underkläder.

Har kikat om den finns på internet också, men inte det. Jag blir så ledsen, vill verkligen ha den. Blir skitball i sommar till klackar, solbrillor och kanske en liten jacka över det. Måste . Hitta . Den !

Näe, nu är det dags för mig att hänga andra maskinen
tvätt och marinera lite kött till middagen.

beep.

Har fungerat som en motor som håller på krackelera med seg kola eller något. Kan det bero på vädret eller starten på min dag. Har inte en susning. Men den klarades av och jag har väl dessutom hunnit göra en sådär 10 ansiktsmålningar, allt från prinsessor, fjärilar och hundar till döskallar och fladdermöss. Men det är faktiskt kul att kleta på med färg.

Har ont i mina stora feta skavsår på stortårna också och funtar
på att slockna en stund på soffan innan jag ska betala lite grejer.
Och fan så sugen jag är på shopping!

En torsdagsmorgon.

Så var det snart dags för jobb igen och jag är allt annat än taggad. Kan bero på att jag hade en liten sovmorgon imorse och så vaknar jag till som vanligt av gubbens väckare och sen ligger jag och stör mig på alla småljud som finns. Pip på telefonen för att det var glapp på laddningen, någon lastbil som backade ute någonstans(vilket också piper) med mera. Så att så härlig vart den sovmorgonen. Det är bara så svårt att piggna till nu, det är ju inte ens sol ute.

Har lite träningsvärk i magen också. Var ute och promenerade och joggade en vända igår. Joggningen var mest för att känna efter efter sjukdomsperioder och så. Svintungt, helvete så jag har tappat kondition. Men hem tog jag mig och 50 sit ups klämmde jag i med också(därav träningsvärken). Sen höll jag typ på somna på golvet av utmattning, hahah. Får se om jag provar igen idag eller om det blir till helgen.

Ha en bra dag folks!


Innan jobb i måndags.

Värme.

Jag älskar, älskar, älskar värme! Jag bara slukar i mig alla d-vitaminer och varma strålar. Det får själen att må bra. Slutade ju tidigt idag eftersom jag hade öppning imorse så när jag kom hem bytte jag till bikini och försökte sola så gott det gick från balkongen(det är tammesjutton inte det lättaste alltså, speciellt när det är två köksstolar man använder sig av). Hur som haver höll jag på att somna efter en stund men kvicknade till och skyndade in för att halsa i mig lite vatten. Satt ett tag till och kände att jag kanske inte borde sola gärnet och bränna sönder mig helt.

Så nu ligger jag i soffan och inväntar en rullkebab, fan så gött!

"Härlig" start på dagen!

Inte nog med att det är olidligt tidigt jag är uppe idag(öppnar) så lyckas jag ju med att starta morgonen på världens bästa sätt. Gör iordning mig själv helt för att sedan fixa frukost och sedan slå mig ner för att käka den framför datorn. Vad händer om inte att jag tappar hela den första ägg och kaviarmackan i knät? Och dessutom hinner rubbet toucha tröjan på väg dit också. Tusan! Kunde ju inte börja bättre.

Men jag tror att jag lyckades rädda kläderna tack vare mina långa naglar och lite blött papper. Annars får jag väl gå med ägg och kaviarklet på mig idag helt enkelt, slutar ju ändå tidigt och det skulle inte förvåna mig om det ändå är nå barn som kladdar ner mig lite senare. Sen ska jag hem och sola om vädret är lika fint då som nu. Jag hoppas på det.


I söndags på morsdag. Firade dock inte min egen mor som
är på Bali. Men J hade ju sin hemma så vi hamnade där.

Promenadbilder.

Har precis kommit hem efter en sväng på affärn med gubben. Precis innan så gick jag en promenad på 45 minuter i solen. Och fy fabian vad skönt det var. Jag älskar sommaren! Det är så underbart när allt är grönt, solen lyser och man slipper mängder med tunga, varma kläder och så är det en massa folk i rörelse. (Tänk om folk orkade höra av sig och faktiskt ta sig ut för promenader tillsammans).

Annars gick det superb att jobba idag. Och helt ärligt -inse att det snart är sommaledigt(semester) som gäller. Inte många veckor kvar nu alltså! Galet vad fort vårterminen faktiskt har gått. Sen så längtar jag efter många varma härliga utedagar med picknicks, bad och annat skoj!

Bilder från promenaden: