Ibland blir det bara upp och ner.

Jag skulle lägga mig tidigt idag. Det gick inte så bra kan man säga. J skulle få fara ut och åka rullskidor och jag skulle rodda båda kidsen varav nattning av den stora skulle ske. 

Den stora var jättetrött och den lilla hade ont i magen. Den stora höll sig lugn när den lilla skrek och när den lilla blev lugn och somnade så körde den stora igång att testa sig mor. Som alltid när han blir övertrött. Så först kom vi inte upp på hans rum förrän 40 minuter senare än den tänkta tiden, sen tog det 1,5h till. Jag kände mig helt slut efteråt(mycket pga värmen ute som gör att det är galet varmt inne också) men ville inte gå och lägga mig förrän jag fått sitta själv en stund. Så här sitter jag nu och strax är klockan lik förbaskat 23. Ja, men då siktar jag på imorgon istället! Sex veckor.

Det blir glesare och glesare mellan gångerna här inne. Men det är nog lite så det kommer vara nu. 

Idag blir minstingen redan 6 veckor gammal. Helt galet vad fort det gått! Och han växer ju så att det knakar. Under dessa veckor har han gått upp 1,5 kg + lite till samt vuxit ca 7cm på längden. Har får i sig gott om käk kan man säga. När vi var på BVC sist så sa sköterskan direkt hon såg honom "vad har du gett honom?" För att hon med ögonen kunde se att han vuxit på sig bra. Det är så roligt att det finns så mycket olikheter på våra söner, vilket det ju var även redan i magen. Lugnet däremot, det har dom båda två. 

Idag var S hemma med oss, vi skulle på "äventyr"(som S börjat säga). Vi skulle på kosläpp. Och likt förra året var det pissväder med ett konstant regnande. Men vi packade ihop oss och klädde oss varmt och tåligt direkt efter frukost. Jag visste ju vilken gegga det skulle vara där borta så jag tog med singelvagnen till S, lillebror skulle få åka bärselen jag köpte i förrgår. Och det gick faktiskt otroligt bra! Även om vagnen knappt behövdes under den 1,5h vi var där. Kändes lite extra roligt när en annan mamma gick ikapp oss med sitt barn på väg mot parkeringen som var imponerad över att jag var där själv med en pyttis och en tvååring i regnet och geggan. Men när äldre kiddot verkligen gillar djur så underlättar det så sjukt mycket. Vi tittade på suggorna, klappade kalvar & kvigor & kossor innan själva släppet och det är så otroligt roligt att se lyckan i sitt barns ansikte. Som när han blev slickad på av en stor kossa och inte ens blir rädd, han fnittrar och säger att den pussade honom och vill gå nära, nära och klappa. Men jisses så trötta vi var efteråt alla tre! 


Ett år.

Idag fyller min bättre hälft år. Så vi ska kalasa lite när han och stora sonen kommer hem igen efter att de varit på äventyr. De har varit ute i skogen och hälsat på en kompis. Så jag och ärtan var själv hela gårdagen, vi passade på att göra lite ärenden av olika slag, hälsa på mina föräldrar, förbereda bakningen då karln önskat en banoffee cheesecake samt satt uppe och såg hela ESC. Jäklar vad mina ögon gick i kors på slutet, är inte van vid att vara uppe så länge, framförallt inte när jag inte vilat något på dagen heller. 

Kom på en annan grej igår, att vi då hade bott i huset i ett helt år. Det är helt galet vad fort det gått, och vad mycket vi faktiskt hunnit utvändigt. Att jag dessutom varit gravid i 9 av de 12 månaderna känns ju också helt galet. Snart får vi lägga lite krut invändigt också på att inreda lite mer personligt. 

Tiden.

Tiden rullar på så vansinnigt fort. Imorgon blir vår lilla kille en månad gammal. Jag kan knappt förstå vars tiden tar vägen. Han känns inte alls sådär pluttig längre, han har ju ändå vuxit 5cm och gått upp strax över 1kg(+ de 115g han gick ner) så det kanske inte är så konstigt att jag upplever det så. 

Annars då? Väggen i garaget är klar, det ska bara upp lite lister. Hela gräsmattan är gjord på nytt där vi ändrat lut och sått om, eller J jobbade galet mycket med det i helgen. Vi har köpt utemöbler som kommer om ca 1vecka. Vi har bestämt vad vi gör på midsommar och en del av J's semester. Och jag har gått den längsta promenaden på jag vet inte hur länge, igår gick jag och hämtade S på föris och totalt blev det 5,78km. Känns så härligt att kroppen pallar det. 
Härliga försmak av sommar.

Älskar känslan av lördag på en torsdag. Det är fantastiskt att få vara allihopa hela dagarna lite extra länge. Får passa på att njuta lite extra då de stora killarna åker iväg på eget äventyr nästa helg. 

Och vilken härlig dag det varit! Fantastiskt väder med skön värme. Och så har det varit så mycket annat att vi inte hunnit med att tömma diskmaskinen förrän efter middagen. Besök gånger två, amning, handling inför helgen, målning i garaget, bakning, dammsugning och matlagning. Och imorgon ska vi försöka ta oss iväg och titta på utemöbler, så att vi inte blir utan hela den här sommaren också. Har spanat in lite olika via nätet, så jag har sett ut några olika som vi ska spana kite extra efter och på. Sunshine.

Vi har fantastiskt vårväder ute, en riktig försmak på vad som komma skall. Började längta efter midsommar igår och att vi ska hyra husvagn. Vi får se hur det blir. Vi har avvaktat planeringen på den biten då vi inte vetat hur bebis skulle vara(skulle han ha kolik är det ju inte superkul att campa). 

Nu är det inte mycket kvar på skiljeväggen i garaget, det ska slipas och målas. Annars ska hela gräsmattan göras om i helgen. Så himla surt att det inte blev bra när vi gjorde den i höstas, vi som gjorde den då för att ha en färdig gräsmatta hela den här sommaren. Men istället blev det fel. Blir spännande hur vi ska lyckas hålla S från att gå där sen. Men den här gången hoppas jag att det blir bra. 

Syskon.

Den äldre har faktiskt tagit det hela bra. Jag vet inte om det bara är så eller om det faktiskt spelar väldigt stor roll att lillebror är så lugn. Det kvittar vilket, det känns väldigt skönt i mammahjärtat att starten blivit på det här viset. 

Idag så la jag den mindre bredvid den äldre, på hans arm. Och han blev så stolt och mallig. Sedan låg han och sjöng för honom, blinka lilla stjärna och bä bä vita lamm. Och precis efteråt vankades läggning och han ville då att lillebror skulle följa med och sova med honom i hans säng. Hjärtat smälte ju, underbara unge! 

Jag hoppas verkligen att de kommer få en fantastisk syskonrelation. Att den kommer vara stark och hålla livet ut!

Räta ut.

Idag ska jag till sjukgymnasten. Fast att jag längtat efter att få räta ut ryggen i flera veckor så tycker jag att det är lite gruvsamt. Mest för att jag knappt kan ligga på mage (amningen sätter käppar i hjulet för det) och jag vet inte vad de kan tänkas ha för lösning till det. 

Och att vi ska lyckas få till matintaget på lillebror så att han inte blir hungrig under tiden jag är där inne och J är ute och går med kidsen i vagnen. Jag hoppas det kommer klaffa galant iallafall.