Nap.

Vad härligt det är med powernap ibland, som när man kommer hem en dag efter jobbet då man haft öppning. Som idag. Sen var det bara till att gå över och handla för imorgon då vi bjuder T och E på trerättersmiddag. Så jag har fixat efterrätten och hjärtat förrätten i förväg. Blir kul. Hoppas bara att man känner sig pigg och alert imorgonkväll då man går på 5 dagars ledighet.

Dot.

Godnatt.
Imorgon är jag uppe före tuppen.

Härliga lördag.

Vilken bra dag det blev igår!
Vi började med att fara och fiska två timmar ute i ängersjö(blev bara sjukt bitter att jag inte fick någon fisk den här gången) och for bara hem för att duscha och sen kila över till Chrille där kvällen började. Sen hem för att käka litegrann och bjuda folk på korv med bröd för att orka med kvällen. Det slutade med att det trillade in mer och mer folk så att vi till slut blev tretton pers precis innan vi skulle vidare till Jonas och Linn.

Sjuttsingen vad fint dom fått det hemma. Där var det full fart och vi var väl runt 30-35 pers som mest skulle jag tro, rätt trångt. Men det är ju å andra sidan riktigt trevligt så. Sen blev det vidare in till stan(i hopp om att ta oss in någonstans) men helpyttes vad folk och kö det var överallt. Cyklade runt hela stan, skjutsandes. Efter en snabb visit in på Lottas i 5 minuter gav vi upp och cyklade mot efterfesten.

Det tog ju ett tag att cykla då vi gick i uppförsbackarna och sådär. Till och med J som for och köpte nattmat innan han for ditåt tog sig fram minst 5 minuter före oss. Haha. Men burgaren satt ruskigt bra, hungrig som jag var. Och en efterfest då man inte vill dricka mer blir ganska seg. Kvart över tre så var det iallafall sängdags. Är nöjd att jag som slutade i tid(ca. halvtolv) sluppit vara bakis det minsta lilla. Funderar på att gå ut och gå en promenad i regnet.

Lyxfredag.

Min lediga fredag. Den behövdes kan jag säga. För det första har jag sovit som en stock inatt då jag haft tre öppningar och en stängning i veckan, så jag var nog rätt slut undermedvetet. Men jag sov ju inte bort dagen för det, har flängt runt hela stan.

Till att börja med for jag och hälsade på gamla stället och fick träffa några av guldklimparna, äntligen. Så otroligt kul! Har funderat ett bra tag nu på när jag ska lyckas fara och hälsa på och all personal på avdelningen fortfarande är kvar. Så det blev idag. Känner mig så glad.

Sen skulle jag hämta hjärtat hemma för att åka och hämta ut lånebilen vi ska ha tills den nya är klar och kommer(förseningen beror visst på tsunamin i Japan) innan vi faktiskt for och tog oss en lunch tillsammans vilket i princip aldrig händer då jag inte hinner fara iväg på min lunch när jag jobbar. Sen granngården och köpa nya diskborstar, sen bolaget och h&m samt en frisör innan jag till slut for hem igen och precis har landat.

Har avverkat teg/böleäng, hemma, haga, västerslätt, stan, ersboda, gimonäs och så hem igen.
På h&m hittade jag två fina baslinnen och ett annat lite finare samt en kortärmad skjorta(det var
den som var slut i rätt storlek på ersboda så att jag fick fara till strömpilen) och så köpte jag en
skumtoning till håret för att "kalla" upp det lite efter att jag fixat utväxten.

Men jag ska nog unna mig en liten powernap nu efter allt rejande.
Det regnar ju trots allt ute.


Detta samt ett i en blågrå färg och så det här somriga lite finare linnet.


Skit under naglarna.

Vad härligt att jag slutade tidigt idag, om man bortser från att bilen var totalt död när jag skulle bege mig från jobbet. Fick ju såklart ringa hjärtat och sitta där och vänta. Det är ju som typiskt när man jobbat in rasten(fast å andra sidan hade det ju dröjt ännu längre om jag inte hade gjort det). For bara hem och bytte om för att åka ut till Birk för att ta en ridtur(ringde igår och bytte dag, så att nu kommer det vara torsdagar istället för onsdagar framöver). Han var så mysig och helt underbar idag. Var ute och red i en timme och förtiofem minuter.

Tog en ny ridväg idag som jag aldrig provat förr och en stund så funderade jag faktiskt på om jag skulle komma ut på någon väg i slutändan. Hur långt skulle jag rida innan det var dags att ge upp? Och så var det rätt blött på vissa ställen och det tycktes väl inte vara någon höjdare. Men tillslut kom vägen och allt var bara så perfekt. Och solen lös ordentligt!

Annars har jag helg nu. :)


Man får inte direkt vara rädd för skit under naglarna när man håller på med hästar. ;)

snart.

Ska snart ut och springa, låter bara maten smälta först samtidigt som jag hoppas på att blåsten ska ge med sig åtminstone litegrann. Medans jag väntar så ska jag kika efter resor(vi har planer på att åka iväg i år igen) och dammsuga golvet. Kom hem samma tid idag som igår, fast att jag hade tänkt fara hem efter jobbet. Men kom på att jag var tvungen att stanna till inne i stan för att köpa en gåva eller två så att det inte blir stress när de väl behövs. Men det är inte alltid det lättaste.

Sleep.

Lång dag idag. Och så finns det ju inget mer irriterande när trafiken går i 5km/h på 70väg. I tio minuter! Då blev jag ordentligt trött. Har sovit nästan två timmar ikväll och höll inte på att kunna vakna, men var tvungen för att få i mig middag och för att jag ska in i duschen så att jag sen kan krypa ner i sängen och sova på riktigt. För imorgon stiger jag upp före tuppen igen(05.15 snarare). Har inte så mycket mer att tillägga förutom att jag längtar tills imorgon då jag ska ut och springa efter jobbet.

Lyckad lördag.

Vilken kanondag gårdagen var!
Till att börja med så for vi ut till Ängersjö och fiskade, satt där i båten och hade det gött trots blåsten. Och fiskarna var på hugget dom. Allt som allt så fick vi väl minst 10st sammanlagt på 2½ timme. Sen gick vi in på en kaffe och bulle hos J´s mormor. Fick ett par hemmastickade tjocksockar, hur underbart är inte det. Så rar.

När vi väl kom hem igen hade jag 50 minuter på mig att göra mig klar inför att cykla in till stan på galej. Middag med motorcentralen på schlager. Måste medge att jag var lite orolig innan när vi stod i kön och vi såg väldigt mycket yngre ut än alla andra, men det la sig så fort vi kom in, hämtat dricka(fri dricka) och satt oss ner vid ett bord som ett supertrevligt par kom och gjorde oss sällskap vid. Det är kul att träffa nya människor. God mat var det också, buffé. Och så kom Velvet och bjöd på lite sång(innan hon senare på kvällen skulle sjunga en massa). Vid halvelva så tyckte vi väl att det var dags att leta upp vänner inne i stan så vi cyklade ner till båten och så var vi där allihopa en stund innan vi for upp på Olle´s och var där till stängning. Så otroligt lyckad kväll. Och jag har inte varit det minsta lilla bakis idag, så det är ju ingenting annat än bra.

Är glad att vi tog oss i kragen och for på den där tillställningen(för kunder)
som man aldrig gör annars. Något helt nytt och väldigt lyckat.

Kom sommaren nu?

Vilken skum dag det har varit idag. Imorse var det kallt, ruggigt och småregnigt. Sen var det gråmulet fram till mitt på dagen tills det blev lite sol. Sen vid halvtvå så drog det in värsta gråa molnen och så kom det några åsksmällar innan hällregnet satte igång. Men en timme sedare så var det strålande sol och kanonvarm. När jag kom hem så var det 17.3 grader ute. Och det har bara sjunkit med en enda grad ännu. Kom verkligen sommaren nu med första åskan(som folk brukar säga)?

Efter jobbet så slog jag iallafall till på ett par nya stövlar från stadium. Röda och kanonfina. Äntligen. Och så köpte jag ett par nya, vita tygskor då mina blev helt förstörda förra sommaren då vi nattgolfade samtidigt som banorna vattnades, provade tvätta upp dom i tvättmaskinen men det gick bara inte så de åkte i soporna efter två somrar. De är likadana så jag vet ju att de är hiskeligt sköna samtidigt som de är snygga. Hundranittionio kronor är de verkligen värda.

Äsch, nu ska jag dricka ett glad vatten, svida om till löparkläderna och bege mig ut i elljusspåret.



Andrum.

Jag är så trött just nu att jag ska lägga mig ner för en powernap innan jag ska ut i elljusspåret. Tröttheten kommer från i söndags då vi hade främmande 17.30-22.40 för att hjärtat fyllde år och så var det ju hockeyn i samma veva. Och så igår så kom jag innanför dörren 18 och fem minuter senare dyker besök upp för att fira. Snabbt svänga på allt som ska på tårtan och vid 20 for dom och vid 20.15 kom nästa besökare som stannade till just innan tio. Vid det laget skulle jag in i duschen och sen hinna varva ner för att kunna somna för att jag skulle upp 05.10 imorse. Så en powernap behövs. Och en lugn kväll ikväll. :)

Det märks att det är vår och sommaren är på väg, för nu kör de dom där sopmaskinerna som de kör på gräset samt att det då snart kommer börja klippas gräs. Maskinerna låter ungefär likadant. Och nya grannen uppe håller på med slagborren för att sätta upp något på väggarna. Känns ungefär som när de borrar ett hål i tanden, känns som att det är inne i huvudet. Påminner lite om förra sommaren. Men så är det ju ibland. Måste ju försöka sova ändå och hoppas på att det slutar snart, kan ju inte göra som i somras direkt och ta ut tygskynket och lägga mig på lilla gräskullen i solen med en bra bok.

Birthday.

Idag fyller hjärtat år. Grattis älskling! Så han fick paket på sängen imorse och jag hoppas att
de gick hem. Så sedan frukosten åts så har jag bakat tårtbotten och gjort färdigt den som ska ätas
upp idag när vi får främmande. Med färska jordgubbar på(tjuvsmakade en, och de var riktigt goda!!).
Gick faktiskt över förväntan att göra allting själv och det ska jag göra i fortsättningen.

Nu ska jag bara ta en paus och bara göra ingenting innan jag ska ut och springa litegrann för
att sedan kunna fräscha till mig innan jag fortsätter med att förbereda middag och lite sådant.
Juste rackarns, ska ju dammsuga och skura golvet också(med nya golvmoppen jag köpte idag).
Men jag hinner andas en stund först. :)



Eurovision.

Haha, det där var ju sjukt spännande. Man hoppades på topp 10, och så ligger Saade i toppen hela tiden och slutar trea. Känns skönt att Sverige fick en rejäl uppryckning i eurovision med tanke på att vi legat i botten väldigt mycket de senaste åren. Tycker väl inte om låten extremt mycket(han sjunger liksom om att vilja vara populär, vilket han nu iofs var men ändå), men man kan ju inte låta bli att heja ändå. Annars hade jag gärna sett att Danmark eller Irland vann. Azerbaijan var inte direkt någon favorit. Sverige, Danmark eller Irland helt enkelt.

Sjukt bara att man suttit och sett det här i 3½ timme.
Och att Sverige faktiskt vann sin semifinal där Danmark
kom tvåa.


Klad.

Hjärtat mitt kom hem idag och gissa om jag är glad. Känns otroligt bra att kunna krama och kura ner sig i famnen på honom. Extra kul känns det att han fick komma hem och det var städat samt att jag hade fixat med balkongen utan att han visste.

Och på tal om balkongen. Det går framåt. Och för att dämpa ner allt det vita och ljusa och för att fånga upp lite ljud ska två gardiner upp snart också, så fort de anländer. Beställde nämnligen från jotex igår, samt nå ljus"koppar" som ska hängas upp jämte köksfönstret fast ute på balkongen. Sen saknar jag bara en soffa där ute. Så att man kan sitta fler än två runt bordet som det i nuläget fungerar.

Ikväll ska vi slappa och se eurovision. Inte för att jag tror att Sverige vinner,
men man kan ju alltid hoppas att de kommer i topp 10 iallafall.


Photo.



Last saturday.

What a mess.

Nu förstår jag varför jag inte tagit tag i att sätta in framkallade foton i album. Vilken röra efter att ha haft en tanke på att sätta in de på ett annat sätt för över två år sedan då jag framkallade dem. Och så är det så sjuuuukt mycket. Jag ljuger inte om jag säger att det är mer än 400 bilder.

Nu har jag då suttit och sortera in de på rätt årtal och lite sådant för att kunna göra det ordentligt sen. Måste bara fixa fler fotoalbum också. Men det kommer ta tid att sortera bort vissa kort, för det funkar ju inte att sätta in alla även om jag hade velat det. Det värsta är att hälften av typ alla korten är från 2008. Var det då att jag 2009 hade för svårt att sålla bort de från 08 eller? Jobbigt är det i vart fall.

Ska göra lite varma mackor nu och sen får jag se om jag ids fortsätta med det
där senare ikväll då jag ändå måste hitta på något. Kanske åtminstone kan börja
med 2005. Ja, ni hör ju..

Godmorgon.

God morgon, denna tidiga fredagsmorgon.
Tänkte bara tala om att idag ser jag ut såhär..



Tunika och leggings - GinaT, converse, jeansjacka - h&m.
Tar dock någon annan jacka innan jag far tror jag.
Måste fara mot jobbet om 15-20 minuter.

Två flugor.

Åh så fint jag har det hemma nu. Känns skönt när det är helt städat, jag har fina handtag och musiken spelas. Det är lovely det. Dock inte lika kul att få sova ensam inatt igen. Ska tala om att jag frös så otroligt mycket inatt då min "kamin" var bortrest att jag faktiskt låg med två duntäcken. Och att då veta att det ändå är hyfsat varmt ute är en aningen stört kan tyckas. Men då fick jag värme samtidigt som jag kände doften av honom. Liksom två flugor i en smäll. Har föresten harft första getingen för i år på balkongen idag, asfet var den! Och den kom in genom en pytteglipa och jag skyndade in för att fundera över hur jag skulle få ut den. Skyndade att dra upp all inglasning och sen stänga in mig igen för att komma på ett sätt att bli av med den och kom på att ta två handskar och kasta på den för att den skulle flyga sin kos. Men där satt den helt oberörd och jag fick ge upp tills den flög ut av sig själv. Man vågar ju inte direkt gå och slå ihjäl den när man kastat något mot den och med säkerhet gjort den förbannad.


Det här har jag unnat mig idag. Glass med jordgubbar och chokladsås är oslagbart och tillsammans med
en kopp espresso så kan det ju inte bli annat än ännu bättre. Den kombon är inte illa.

Hjärtat.

Har man världens gulligaste pojkvän eller vad? Han flög till stockholm idag för att flyga till tyskland imorgon och han hade lämnat mig en lapp på köksbordet, och den var så fin att lyckotårar föll ner för mina kinder. Han är så fin mitt hjärta. Tänker banne mig rama in det och spara.

Vad som mer surt var att jag stängde just idag och att jag inte hann säga hejdå just innan han for, utan fick ta det imorse. Han for kanske max 5 minuter innan jag kom hem och det känns ju en aningen bittert. För det är ju klart att när han ska resa bort några dagar så har jag känt extra stort behov av att få kura ihop mig i hans famn och få ge honom en riktig bamsekram.

Annars då? For inte och red idag eftersom dagen varit som den varit känslomässigt(kan bero på att det snart är dags för "roliga veckan") och för att jag kände mig så extremt trött. Men ringde och hörde om jag kunde få fara ut på fredag istället då jag slutar tidigt, och det gick utmärkt. Så jag missar inte denna veckas ridning ändå och det känns toppen. Har istället stängt in mig hemma och degat ordentligt. Snart är det ju höjdarprogrammen på veckan och jag hoppas att jag klarar av att hålla mig vaken.


Drop.

Jag är så stolt över mig själv idag. Slutade jobba tidigt, så jag la mig först ute i solstolen på balkongen i det góa vädret och halvsov en halvtimme innan jag svidade om till löparkläderna. Var ju tvungen att försöka på nytt efter förkylningen som jag fick efter förra gången. Och det gick bättre än jag trodde faktiskt. Jag orkade 4,4 km precis som förut. Nu när jag dessutom kände mig stum och otränad i vår underbara värme. Hem för att köra lite "kissande hunden" och mage innan jag hoppade in i duschen. Var som härligt att vara fräsch och sätta sig i soffan med chili con carnen som blev så lyckad.

Nu har dessvärre tröttheten gett mig en smäll. Jag som trodde jag skulle få vara pigg kvällen igenom. Vill ju umgås med min fina utan att vara helt utslagen då han faktiskt reser bort imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för för att bli piggare, men det lutar väl åt att ge sig an det andra handtaget som ska fixas. Bara det inte djävlas så mycket så ska det nog gå bra.


Vattendropparna låg så fint i lördags efter fredagens och lördagsmorgonens regn.

Back.

Känner mig helt matt nu. Snacka om att det är en tålamodsprövande grej att byta handtag på gamla dörrar. Har hållt på i över en timme och svurit mig igenom det. Och tillslut, efter nödlösningar och när skruvarna väl ville fästa så är det klart. Känner bara att jag skulle vilja ha nya, vita dörrar i lägenheten, men det är önsketänkande. Det värsta är att jag bara bytt på en av två dörrar ännu(tiden sprang iväg för att det djävlades ordentligt).

Efter jobbet idag for jag och köpte dessa handtag, lite nytt för att fixa balkongen lite, hämta ut två paket samt handla inför middagen som äntligen skulle bli chili con carne. Maten blev sjukt god och jag kan inte känna mig nöjdare. Det bästa av allt är ju att det går att äta utan ris utan problem. Och så har jag hållt på med handtaget så länge att tiden är för mycket allra redan. Balkongen ska jag ta tag i när J är bortrest och jag kommer ha massor med egentid(önskar bara jag kunde tillverka den där bänken jag hade tänkt mig också).

Helgen har varit kanon men gått för fort. Lördag så var jag barnvakt åt systerbarnen mina i 5 timmar innan jag handlade middag och förberedde med tsatsiki och allt. Det hela slutade i att vi bjöd Anthon och Chrille på middag och vi fick oss en sjukt trevlig kväll. R var också här. Fem personer var allt vad som krävdes för en trevlig kväll denna helg. Vi for ut på Olle´s en tväris men blev inte så långvariga. Gårdagen ville jag njuta av att bara vara och det var precis vad jag gjorde.

Föresten, vilket finväder vi haft idag! Över 20 grader. Och nu, när klockan är strax över nio så är det 15 grader ute. Är det nu sommaren är på väg på riktigt? När det till och med varit ljumma vindar. Underbart i sådana fall.


Slog faktiskt till och använde nya klänningen och "kavajen" i lördags. Klänningen diggade jag, men bara
om bältet i midjan satt där. Annars var den mindre fin. Hoppas på att kunna köra detta barbent i sommar. :)

Trodde banne mig jag skulle kissa ner mig.

Älskade, efterlängtade fredag. Finns det något så skönt som att komma hem efter jobbet en fredag och ha dessa fredagskänslor i kroppen egentligen? Det är så avkopplande på något vis och man vill unna sig en god fredagsmiddag.

Denna fredag blev dock lite tokig efter jobbet då jag glömde gå på toa innan jag for från jobbet samtidigt som jag skulle förbi på h&m och bolaget. Inbillade mig själv att jag skulle panikspringa på de offentliga, äckliga toaletterna för att lätta på trycket. Men så fort jag parkerade så tänkte jag att "äh, vad tusan det här ska inte ta lång tid så jag kutar in på h&m först". Men helpyttes. Sinnessjukt nödig var jag. Så kissnödig att jag blev tårögd när jag provade någon slags kavaj med en lätt panikkänsla i kroppen att "vad gör jag om jag skulle kissa ner mig? Kan jag då gå runt och låtsas som ingenting tills jag köpt det jag ska?"(det är ju inte klokt vad man hinner tänka ibland). Men jag satte mig på en pall i provhytten och drog några djupa andetag och återfann självbehärskningen igen. Letade förgäves efter kavajen jag egentligen ville ha och bara fanns i storlek 40 så att jag till slut köpte den betydligt tunnare som känns mer som en kofta, men ser ut som en kavaj och inbillar mig att jag kommar använda frenetiskt i sommar. Öppen. För stängd är den inte snygg någonstans. Och precis då ser jag en underbar klänning i korallfärg som jag rycker åt mig för att jag igår fick lite smärre ångest när jag insåg att jag hade förlite färgglada klänningar när syrran skulle låna någon och mina shoppingfingrar fick extremt mycket kli efteråt. Där hängde den, lagomt billig och med lite bränna hoppas jag på att se ut som en karamell i den. Tusan om det inte stämmer.

Tänkte vid det här laget springa på toa men tyckte väl att ett besök på bolaget skulle gå så pass snabbt att jag borde hinna köra hem också för att slippa äckeltoaletterna, så jag springer dit och letar snabbt rätt på ett australienskt shiraz vin, ca 40 kronor dyrare än vi brukar inhandla, med motörhead på etiketten(hoppas verkligen att det är gott nu) och fyllde korgen till bredden bara för att fylla på hemma. Det gick ju fort och smidigt. Men tro inte på sjutton att jag inser att jag inte ens kollade storleken på klänningen när jag köpte den(för jag har inte ens provat den, än) och att den då är för stor. Så jag måste gå och byta 5 minuter efter att jag köpt den. Skitlätt med två fulla pappkassar och extremt kissnödig. Det gick. Så kommer jag ut i regnet och inser att jag måste ställa ner kassarna på den regnblöta marken för att kunna låsa upp bilen. På med full värme i bilen för att kunna slippa känna att jag är superduper kissnödig samtidigt som jag hoppas att påsarna kommer att hålla när jag väl ska springa in från parkeringen till lägenheten när jag väl är hemma. Där hade jag åtminstone tur, och helpyttes vad skönt det var att sätta sig på toaletten, hemma!

Annars har vi varit iväg på gómiddag hos svärföräldrarna som bjöd på oxfilé,
rödvinssås och ugnspotatis med sallad och så. Och så vin till. Fredagslyx. Så
nu sitter vi hemma och gottar oss i soffan samtidigt som Sverige ska spöa
skiten ur Frankrike i hockeyn!

Tyvärr fanns ingen bild på kläderna på h&m´s hemsida, så att jag kan inte ens visa det.

Över sex lax.

Det gick bra i förmiddags om än jag var lite skräckslagen som vanligt.
Fick dock veta att priset för att fixa en grej den gamla gjorde fel och
6200 känns ju inte så kul. Men samtidigt vet jag att jag kommer att
göra det någon gång framöver, för att jag vill göra det för min egen
skull. Känns bara så drygt att jag ska behöva betala något som en
annan gjort fel.

Annars har jag hunnit träffa syster och systersönerna idag också när de var förbi här en sväng. Och dom är ju så underbara. Älskar de små liven. På lördag ska jag ut och busa med dom i några timmar och jag hoppas bara att det är kanonväder så att vi kommer kunna vara utomhus och ha kul. :)

(Det är sååå irriterande att det inte går att lägga upp bilder, fattar bara inte vad
felet är. Har provat flera gången nu, flera gånger igår och det går bara inte. :/ )

Hästdoft.

Helt ofattbart att det kunde kännas ännu bättre att rida idag än vanligtvis. Han var sjukt fin och gick kanonfint hela tiden. Trots att han var skitsprallig med sina vårkänslor och kickade bakut några gånger i första galoppen. Och så var det ju underbart skönt att kunna rida efter skogsvägen igen som äntligen tinat fram. Det kändes som att jag hade kunnat vara ute en timme till bara för att han var så fin.

Nu är det snart dags att lägga sig i sängen och vara fast i tvn´s värld en stund då det är två kanonbra program. Synd bara att jag får platsen där det är sämst bild(morr), för att J ska titta på hockeyn. Det är väldigt störigt att tv-apparaten i vardagsrummet tar all bra bild och bryter bort en hel del av bilden i sovrummet(det ända bra är att när man har på samma kanal så går det i princip inte att se i sovrummet, så då vet man att den andre bytt kanal till den man själv ser på. haha).


Snart dags att brumma iväg till jobbet.

Äntligen är det onsdag igen. :)

Igår efter att jag kommit hem så totaldäckade jag och tog en powernap, men efteråt så gjorde jag rätt för mig och tvättade två maskiner samt städade här hemma. Då kunde man ligga framför tvn med gott samvete sedan,

Har beställt lite tygrosor också för att försöka göra något så att
blockljusen kan stoppas i lådan tills det är höst igen, Blir spännande
och se hur det blir. Om jag lyckas göra något utav det.

Rolig dröm.

Idag har det känts att det har varit måndag efter en jobbig dröm under natten. Det är inge kul att drömma om att man är vaken hela natten för att diverse grejer håller en vaken och skjuter på sömnen hela tiden och att när man väl lyckas somna i drömmen så ringer väckarklockan på riktigt. Då är det inte kul att vakna en måndag helt enkelt. Speciellt inte när den visade sig bli grå, blåsig och småsnöig.

Dessa i-landsproblem som egentligen bara är en fis i rymden om man tänker
på saker som faktiskt händer och sker runt omkring i närheten/världen. Man
inser att man inte har det fy skam ändå.


V75 och Valborg 2011.

Vilken kanondag det var igår, förutom att man blev helt utslut där
i slutet av kvällen när folk började bege sig vidare eller hemåt.

Till att börja med var ju V75 lika lyckat som det alltid är, synd bara att det blåste så förbaskat kallt. Men vi spelade på V75 loppen, tog oss någon öl och sådär. Hur det gick? Jag vann då i två av sju lopp varav jag hann spela på fyra. Ibland kommer man precis till luckan när loppet börjar och då är det för sent, eller så snubblar man på mållinjen. Man kan ju även hamna långt bak eller vinna. Jag är glad att jag inte hann spela på två av loppen då de hästar jag tänkt spela på ändå inte vann(det tredje jag inte spelade på kändes inte så lönt då Maharajah var tippad vinnare och oddsen bara gav tillbaka pengarna). Maharajah vann såklart sitt lopp trots galopp i början av loppet, och folk blev så förvånade att man rent ut av hörde hur de drog efter andan. Men så vinner han stort trots allt, helt sjukt mäktigt att se faktiskt.

Jag vann på ett lopp där i mitten någonstans, 172kr(plus att jag fick tillbaka de hundra jag hade spelat) och var ju ganska nöjd med det för i det läget låg jag ungefär +-0 på själva spelandet. Så i sista loppet spelade vi i god tid för att hinna spela alls och jag tog den häst jag kände för på en gång när jag läste programmet, hundra kronor. När vi sedan står och ser loppet känns det för himla bra när hästen leder hela loppet(de brukar ju dock kunna tappa på upploppet, så det var ungefär det jag hade räknat med) men så kommer de in på upploppet och han bara travar på ännu bättre och jag står där på bänken och hoppar av glädje för att jag skulle vinna och oddsen låg på 60(sex gånger pengarna). Så jag blev sjukt glad över att gå 500 plus(utöver de pengar som jag spelat och också fick tillbaka). Fruktansvärt härlig känsla, nöjd som rackarns över att ha vunnit 672kr för dagen.

Sen var det bara till att åka hem, duscha och göra sig klar för kvällen. Sen grillade vi(vi, anthon, sandra och robin) och hade en ruggigt trevlig och rolig stund(det är så härligt när man skrattar tills tårarna kommer) innan vi for vidare dit festen skulle vara. Lagom mängd folk, men det trillade in fler och tillslut var vi ganska många och sittplatserna var det relativt ont om. Hade med mig kameran men tog aldrig fram den då jag bara ville njuta och ha en rolig kväll med mycket prat och skratt. Ett cyklade vi hem. Väldigt lagomt.



Här var det folktätt så att jag fick zooma in mellan två huvuden för att få en bild på Maharajah i
ledning på upploppet. Helt klart det mäktigaste loppet.

Stefan och Örjan efter vinsten.




Här inser man att man att rätt häst kommer vinna och hoppandet börjar, så nästkommande bild är ganska suddig.