Samvete?

Som alla säkerligen vet vid det här laget så finns det helt klart människor i vår omgivning som inte lider av dåligt samvete när dom borde. Hur många är det som gör det egentligen? Två av tio? Och de resterande åtta är duktiga på att få andra människor att må dåligt i olika omfattningar och grader. Hör du till de där två? Mår du dåligt när du är taskig mot någon annan? Säger du förlåt och ber om ursäkt när du borde? Ja? Då hör du till de där två. Om inte så borde du försöka lära dig.

Jag personligen är jävligt känslig och mår riktigt dåligt ifall jag gör någon annan något ont och ber om ursäkt och säger förlåt. Desto värre är det om någon gör något mot mig och jag mår dåligt, den personen hör till de där åtta utan samvete och erkänner aldrig sina egna fel vilket alltid slutar med att jag tar på mig allt i slutändan. Vilket inte tjänar något till i slutändan, för att det kommer alltid att hända igen när en person inte kan erkänna sina brister och sin taskiga attityd.

Tänk vad mycket trevligare allt skulle vara utan folk som hackade på varandra med olika taskigheter, ifall folk tänkte på konsekvenserna som kan uppstå vid ett bråk nära vänner emellan, kärleksrelationer, vid krig och alla möjliga olika situationer.

Har du en vän som är taskig om och om igen och som aldrig inser hur ont det kan göra, det lär förmodligen alltid vara så. Är din pojkvän otrogen, mest troligt händer det igen. Snackar någon riktigt mycket skit bakom din rygg(sånt har jag också gjort, när jag var yngre. men jag har lärt mig en hel massa de senaste åren), det händer nog jämt.

Jag är glad att jag har lärt mig när det är dags att sluta kämpa för vissa saker, vem vill må dåligt? Hur tungt det än kan vara att släppa saker och ting så måste man ändå tänka på "hur skulle det bli nästa gång?" och där har man oftast det givna svaret.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback