Tjejer skrattar bara åt fastkörningar och hämtar grabbhjälp.

Vi tog oss iväg vid halvsju i torsdags eftermiddag. Vi stannade i Vilhelmina och tog en korv medans vi väntade in Jonas och Linn(vi drog släpet) som hade startat lite senare än oss. Framme i Strömnäs var vi vid elva ungefär och då var det bara till att packa in alla grejer, bädda sängarna, sätta sig ner och ta ett vinglas och surra på. Helt plötsligt så blev det korvgrillning ute i grillringen och klockan var väl närmre två innan vi somna den natten.





Lite kämpigt att försöka ta sig upp i tid morgonen efter, vilket blev strax innan åtta. Men innan man käkat frukost, skotrarna är fixade, maten är packad och man är påklädd så hinner tiden rinna iväg lite. Speciellt om man är lite seg. Så vid elva begav vi oss ut, och första förhindret dök upp ganska fort då vi skulle över ett vattendrag där det var en öppen skåra i mitten(vi tjejer slås ju av ordentlig oro) men det går. Och lite högre upp så dök snömassorna upp på riktigt. Vi for upp på stor Gitssjön och slog läger. Pimpla, steka hamburgare och ha det gött trots att solen inte riktigt ville visa sig (vi var ändå röda i ansiktet när vi kom hem). Jag fick sju stycken småfiskar. Det nappade en hel del för de andra också, men ingen fick någon matbit. Jag och Linn tog oss en liten tur med skotrarna också vilket var skitkul men slutade med att L körde fast och vi insåg att vi aldrig skulle kunna slita lös det själv så jag fick köra och be killarna fara upp medans jag fick stå där helt ensam på sjön i tjugofem minuter. Det tog 45 minuter innan skotern var lös. Tillslut ger vi upp, packar ihop och ger oss tillbaka hem. Och det där vattendraget på hemvägen var läskigt. Vi tjejer blev överskjutsade först innan de skulle över med skoterkälken som slog i kanten och tippade först åt ena sidan och sedan slog över till andra sidan varpå två grejer flög ut. Kan ju meddela att vi aldrig tog den vägen igen.

Började förbereda middagen på en gång(hasselbackspotatis, sallad, sås, grillade champinjoner och karré samt trattkantarellsoppa till förrätt). Efter maten var vi alla sjukligt mätta så det blev en promenad för att röra på fläsket. Man gör ju inget annat än äter när man är upp sådär känns det som. Man är aldrig hungrig. Blev lite gott att dricka och yatzy innan vi blev alldeles för trötta. En grymt kul men ansträngande dag. :)















Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback